Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים,

תפסיקו להמציא אצ הגלגל.

היצרן VW בדק את הנושא והוציא הוראה מפורטת כיצד לנקות את החיישן.

תרגום:

ניקוי סנסור MAF

1.נקה את החיישן משתי צדדיו עם סולבנט (חומר ניקוי) לניקוי מגעי חשמל לשימוש באלקטרוניקה,החומר צריך להיות בטוח לשימוש על חומרים מפלסטיק.

אמצעי זהירות

החיישן הינו מאוד עדיין ורגיש לכן יש לבצע את העבודה בזהירות.

1.אסור לגעת בזמן עבודת התיקון בחוט/שכבת החימום.

2.אסור להשתמש בחומרי ניקוי כגון: חומר לניקוי קרבורטורים מקלות לאוזנים טבולים באלכוהול.

3.אסור לייבש את הסנסור בעזרת לחץ אוויר.פעולה זו עלולה לגרום לנזק לסנסור.

תומר בקישור יש לך את התמונה.

תוכל לקנות המחיר בערך 25 שקל בחניות חשמל או באיזור התחנה המרכזית.

http://www.cybermarket.co.uk/ishop/923/shopscr1662.html

איזה כייף לי :)

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מרק, אתה מתבלבל. מדובר בחיישן MAP ולא MAF .

שני דברים שונים לגמרי.

תהליך הניקוי שפרסמת מתאים לחיישן MAF.

mafsensor.gif

לדעתי שווה לנסות לנקות עם ספריי ניקוי בלמים, החומר מתנדף מיידית ולא פוגע בחלקי גומי או פלסטיק.

חוצמיזה, מה יש לך להפסיד?

פורסם

אין לי חומר לניקוי בלמים, אם החומר שמרק הציע טוב גם ל-map אז מחר אני אקנה, יהיה לו יותר שימוש אצלי מאשר חומר ניקוי בלמים

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

דניאל אתה צודק,

תומר רשם שהוא מעוניין לנקות חיישן MAF והתשובה שלי התייחסה לחיישן MAF.

בכול זאת תומר, עם אותו חומר ניתן לנקות גם את יישן MAP.

החומר טוב לניקוי מגעי חשמל.

פורסם
דניאל,

תומר רשם שהוא מעוניין לנקות חיישן MAF והתשובה שלי התייחסה לחיישן MAF.

בהודעה הראשונה בשרשור זה נכתב:

הוצאתי את המאפ (MAP) סנסור היום לבדיקה ויזואלית עקב זיוף של החיישן, בתוך הגומה שלו רואים שכבת שמן בדפנות של הגומה ובמרכז כמובן נמצא החריר של החיישן.

אני פוחד לנקות עם קיסם אוזניים כדי שלא לדחוף מעט מהג'יפה ולסתום את החריר סופית.

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

במצב שלי דיי טוב, החיישן שלי שותף לכל מנועי 1400 של PSA ככה שאני מאמין שיהיה קל יותר להשאיל אחד לבדיקה במידה ו...

in the face

with a chair

פורסם

מצד שני כאשר ראיתי את התמונה החיישן באמת דומה רק הוא לא נמצא בתוך הסעפת יניקה אלא מחובר בחוץ...

הבעיה שאני כל הזמן בב"ש:?

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

היום בבוקר היתי אצל בלצר בת"א, ביקשתי את החומר עליו המליץ לי מרק, ווידאתי עם המוכר שאכן החומר טוב לפלסטיק וחיישנים, מיד נאמר לי לא לקחת את החומר הזה כי הוא אוכל פלסטיק! אגב יש סוג שמנוני וסוג לא שמנוני אבל בשני המקרים המוכר ציין בפני שהפלסטיק יאכל.

הוצע לי תרסיס אלכוהולי לניקוי חיישני אלקטרוניקה שמתנדף בשניות וזה מה שקניתי, העלות 13 ש"ח.

ואגב בדקתי עוד קצת לעומק את הימצאות החיישן על מנועי 1400 של PSA, מסתבר שהוא נמצא רק על מנוע דגם KFX.

in the face

with a chair

פורסם

ידידי היקר תומר,

ראשית אני מתפלא עלייך...

ממתי 'מומחי' הפורום מקשיבים להמלצות של מוכר בחנות שמימיו לא פתח ספרות מקצועית והרבה מיקרים גם אינו מבין מה הוא מוכר !! צר לי להגיד זאת אבל התופעה די נפוצה בארצינו.

אני מתעסק באלקטרוניקה כתחביב והחומר שהמלצתי לך עליו זה מה שאתה צריך ויש לי נסיון לא קטן.

ראה קישור החומר בטוח לרוב חלקי הפלסטיק וגם גומי.

שכחתי המוכר בחנות יודע טוב יותר מהיצרן.

החומר שבמיכל האדום של חברת SERVISOL הוא עלול לפגוע בפלסטיק.

אל תשכח שהחומרים שמהם עשויים חיישנים ושאר חלקי הפלסטיק בתא המנוע הם חומרים הרבה יותר עמידים בפני חומרים מאכלים.

ייתכן שמה שהמליצו לך בחנות זה חומר של חברה אחרת.

תומר אני מקווה שהניקוי יצליח והכול הסתדר אשמח לשמוע תוצאות.

http://www.cybermarket.co.uk/ishop/923/shopscr1662.html

פורסם

לתומר שלום.

הספרי שאני ומרק המלצנו עליו הוא מאוד טוב והוא מיוחד לרכיבים אלקטרונים , אני משתמש בזה כול הזמן לצורכי העבודה שלי ותאמין לי הרכיבים שאני מתעסק איתם הם מאוד רגישים ועדינים ורוב הכרטיסים הם למכשירים תומכי חיים אז אם היה ספק לגביו לא הייתי משתמש איתו, הוא לא מזיק לפלסטיק בכלל.

רק שתדע ברגע שמרססים על גומי איתו בהתחלה הגומי קצת מתעוות אך חוזר לצורתו לאחר פרק זמן קצר , אז אל תתרגש עם תקבל עיוות קל בהתחלה .

בהצלחה.

פורסם

ניקיתי את החיישן ללא חומרים, רק עם קיסם שיניים ואוזניים, הוצאתי את כל הג'יפה מהגומה שלו ואיפסתי מחשב.

הרעידות שהיו פחתו בצורה משמעותית למרות שלא לגמרי

in the face

with a chair

פורסם
ניקיתי את החיישן ללא חומרים, רק עם קיסם שיניים ואוזניים, הוצאתי את כל הג'יפה מהגומה שלו ואיפסתי מחשב.

הרעידות שהיו פחתו בצורה משמעותית למרות שלא לגמרי

לדעתי ניקוי החיישן ואיפוס המחשב, הוא רק חלק מהבעייה, לא ציינת בשרשור הארוך הזה, מה שציינת בהודעה פרטית ששלחת לי, שהתערובת עשירה פי 6 מהנדרש לפי דבריך, והשאלה שנשאלת מהיכן אתה יודע זאת, האם הרכב חובר למכשיר 4 גזים ונמדד רמת הCO /HC, האם נבדק תקינות חיישן הלמדה , תקינות הממיר הקטליטי, והכי חשוב חיישן טמפרטורה, אשר יתכן והוא תקול, והוא משדר למחשב הרכב שהמנוע קר , ולכן הרכב עובד בתערובת עשירה!

לסיכום ללא חיבור הרכב למחשב, כל אבחנה בפורום תיהיה בגדר ניחוש בלבד!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אם אפשר להיתערב,

האם בכל הרכבים החדישים בעלי ההזרקה ישנו חיישן MAP?

אם כן, היכן הוא יושב בדר"כ?

והיכן בפונטו ספייס:wink:

תודה,

שי.

פורד פיאסטה 83':arrow:

• תוכן חדש...