Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאנוס, עם כל הרצון שלך לצאת חוצץ, בבקשה אם אתה לא מבין אז אל תכתוב דברים סתם.

80HZ זה תדר נמוך אומנם, אבל זה לא התדר בו הרמקול "מחרחר". רמקולים מחרחרים בתדרים שהם לרוב נמוכים מ 80HZ. כן, כמעט כל רמקול 6.5 או אפילו 5.25 ינגן טוב מעל 80, אבל מה קורה מתחת ל 80?

לי ברכב יש דרייברים 5.25 ברמה בינונית והם מנגנים 63HZ יפה מאוד. למה? בגלל הגברה נכונה, בנייה טובה ואיטום. תשאל את גרין-מנסטר איפה המידבאסים שלו חתוכים.

ואיך אפשר לחתוך תדר נמוך בקרוס פאסיבי? אולי תגלה לנו?

ולגבי התדרים שרמקול יכול לנגן, ובכן דרייבר שמיוצר ע"י חברה טובה מושקעים בו המון זמן בתכנון ובהרכב החומרים ממנו הוא עשוי. 99% מהדרייברים שעולים "700 דולר" ידעו לנגן קצת יותר טוב מהפיוניר הממוצע, וכן, ברובם הם גם ידעו לרדת יותר ולנגן תדרים נמוכים בצורה טובה יותר.

ועל אקולייזר גרפי באמת שאני לא מתכוון לענות לך. אם אתה לא יודע מה אקולייזר גרפי עושה אל תגיב בכלל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חייב לומר שלאנוס צדק בכך ש80 HZ זה באס , באס מוגדר עד 100-120HZ. הענין הוא שהטווח שבו הוא לא נותן הרמוניות משניות שנותנות רמז למיקומו , זה בתדר נמוך יותר . אנני יודע כמה ולכן צריך לנסות ולבדוק עד כמה ניתן להוריד את הקודת ההתחלה ושהסאב "יסחב" כלפי קדמת הבמה.

ב: יש הרבה חברות טובות שהקומפוננטים שלהם כתוב עליהם מ80HZ ו/או 60HZ , זה לא אומר שהדרייבר צריך להתחיל שם עדיף שיתחיל קצת יותר גבוהה ממה שהוא מוגדר .

ג : כמו שאייל אמר יש מעט שמפיקים את ה70-80 בצורה טובה , אבל אם זה סט מעולה ויש איטום טוב , והסט שלו הוא מעולה יתכן ולהשאיר אותו על FULL עד שיוכל להשתמש בחיתוך של האלפיין זה טוב .

אבל אז חשוב מאוד לא להגביר מידי שלא ליצור עומס יתר על הקומפוננט .

וברגע שתוכל תוודא שהבאס שלך יקבל את כל הצלילים עד 60HZ ואת זה אני חושב שעושים במגבר

כרגע אין טעם לשים אותו על HP שישים אותו על 80 ומעלה כי אתה אומר שהוא נשמע טוב , אז תשאיר את זה ככה וזהו

ובהצלחה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
לאנוס, עם כל הרצון שלך לצאת חוצץ, בבקשה אם אתה לא מבין אז אל תכתוב דברים סתם.

80HZ זה תדר נמוך אומנם, אבל זה לא התדר בו הרמקול "מחרחר". רמקולים מחרחרים בתדרים שהם לרוב נמוכים מ 80HZ. כן, כמעט כל רמקול 6.5 או אפילו 5.25 ינגן טוב מעל 80, אבל מה קורה מתחת ל 80?

לי ברכב יש דרייברים 5.25 ברמה בינונית והם מנגנים 63HZ יפה מאוד. למה? בגלל הגברה נכונה, בנייה טובה ואיטום. תשאל את גרין-מנסטר איפה המידבאסים שלו חתוכים.

ואיך אפשר לחתוך תדר נמוך בקרוס פאסיבי? אולי תגלה לנו?

ולגבי התדרים שרמקול יכול לנגן, ובכן דרייבר שמיוצר ע"י חברה טובה מושקעים בו המון זמן בתכנון ובהרכב החומרים ממנו הוא עשוי. 99% מהדרייברים שעולים "700 דולר" ידעו לנגן קצת יותר טוב מהפיוניר הממוצע, וכן, ברובם הם גם ידעו לרדת יותר ולנגן תדרים נמוכים בצורה טובה יותר.

ועל אקולייזר גרפי באמת שאני לא מתכוון לענות לך. אם אתה לא יודע מה אקולייזר גרפי עושה אל תגיב בכלל.

איתמר.

איתמר, אני רק אתקן אותך, אצלי המיד-וופרים לא חתוכים:wink: .

בכל אופן,אם חשקה נפשי בלהעלות עוד טיפטיפה בעוצמות רק אז אני משתמש בקרוס ואני חותך את המיד-וופרים ב50HZ רק בגלל שזה המגבלה של הקרוס במגבר של האקליפס.(המינימום זה 50הרץ).

כרגע העוצמה מספיקה לי.

המגבלות של המידוופרים שלי זה 40-4000HZ, בד"כ אני נותן להם לנגן מה שהם יכולים,אגב כרגע אני במסע חיפושים אל הלא נודע (או יותר נכון אלמנטים חדשים).

under construction..

פורסם

איתמר - לפני שאתה הולך ללמד אותי מה עושה אקולייזר גרפי

תתחיל לקרוא קצת מאמרים, מבוא לחשמל, תלמד מה זה בכלל קרוס אובר ותפסיק להעליב כי אתה מדבר שטויות בקצב רצחני!

א. איך חותכים רמקול עם קרוס? בוא ניקח את הקרוס הכי פשוט בעולם! חיתוך של 6 DB

קבל יחתוך HP - אם אתה רוצה שרמקול יתחיל לנגן מ400 הרץ ומעלה למשל אתה תחבר לו על הרגל החיובית קבל 100 מיקרו פאראד בי-פולר והוא להפתעתך הרבה יפסיק לנגן באס לחלוטין כמו שאמרת מקודם.

ב. אצלי ברכב יש סט של אינפיניטי שהקרוס שלהם חותך כל מה שבא מתחת ל58 הרץ! אבל המגבר שלי חותך אותם ב70 הרץ - יש לי אקולייזר לא גרפי(גרפי זה רק עניין של תצוגה...) - אם אתה חושב שאחרי השימוש באקולייזר שלי הסט קומפוננט הקדמי שלי יורד מתחת ל70 הרץ אתה טועה - הקרוס לפני הרמקול והקרוס במגבר חותכים את התחום תדר הזה - לא משנה מה אני אנסה לעשות אם האקולייזר - מה שמתחת ל70 הרץ לא ינוגן (או יוגבר ברמה מאוד נמוכה ליתר דיוק) - נקודה! מעבר לזה בתחום באקולייזר יש לך הפרדה לתחומים בתחום שהוא עד 80 הרץ - אני אכן הגברתי את האות באקולייזר ולכן אני שומע יותר באס.

ג. יש לי באס קדמי מאוד יפה ואני חוזר ואומר - הרמקולים חתוכים ב70 הרץ והם מנגנים אותם יפה!

אתה רשמת שמגבר עם HP חותך ב80 הרץ ולכן מבטל את הבאס לחלוטין - איזה שטויות.

אתה יודע בכלל מה זה פעולה של קבל? אתה יודע בכלל מה זה פעולה של סליל?

תיקח סליל 2.4 מילי הנרי - הוא חותך LPF בערך ב6 קילו הרץ אם אני לא טועה - זהו! מכאן ואילך כל מה שיגיע לרמקול יחתך אחרי ה6 קילו הרץ! תיקח כל פרוססור שבעולם ותגביר את ה"אימאימא" של הטוויטרים - הרמקול עדיין יחתך ב6 קילו הרץ!

לא רק זה - אני אוסיף - על המגש האחורי יש לי שני סאבים שהם 8 אינטש - באקולייזר אני מגביר את התחום שהוא מ40 עד 80 ולכן בסט הקדמי אני שומע יותר באס אבל לא בגלל שהם יורדים יותר נמוך בגלל שהתחום שהם כן מנגנים עד 80 מוגבר ע"י האקולייזר

רוצה הוכחה מעבר לכך? יש לאקולייזר הזה הגברה ב40 הרץ במיוחד לסאב וופר - כשאני מגביר את התחום הזה רק הסאבוופרים מושפעים - והם מחוברים על אותו הRCA עד למגבר - איך זה?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש לי מידבאס 7" ג'נסיס אבסולוט ועם SLOPE של 30DB אני לא חותך אותו מתחת ל56HZ (ועדיין לא החלטתי אם זה בסדר או שעדיף 63HZ).

5.25 ב63HZ? כנראה שההגדרה שלנו ל"מנגנים יפה מאוד" שונה.

לאנוס, הקרוס לא חותך בצורה מוחלטת בנקודת החיתוך אלא בהדרגה וזה תלוי בSLOPE (יש מידע על כך בFAQ).

פורסם

סתם עוד משהו קטן לגבי סאבוופרים ולמה כשחותכים את התדר יותר נמוך מקבלים תחושה שהסאב בא יותר מקדימה...

ככלל שהרמקול מנגן בתחום תדר יותר גבוה ככה גם הגלים שהוא מפיק הם קצרים יותר, תחשבו על המושג pin point ... מהסיבה הזאת טוויטר הוא גם הרמקול שהכי קל לזהות את המיקום שלו בעיניים עצומות.

ככל שהגל יותר ארוך ככה הוא גם מגיע יותר רחוק - אנחנו שומעים אותו כביכול אחרי יותר זמן אבל אנחנו גם שומעים אותו יותר רחוק מהמקור. ככל שהסאב ינגן פחות גלים קצרים ככה התחושה שהצליל מתרחק ממנו תגבר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

התכוונתי שקורס פאסיבי לא נותן לך לכוון את ה LP. הוא מנגן כל מה שהמגבר נותן לו. כן ניתן לשלוט על התדר הנמוך ע"י המגבר \ הד יוניט.

לא התכוונתי ש 80HZ זה מבטל את הבאס לחלוטין, בשפה פשוטה זה פשוט "מוריד" או "מפחית" את התדרים שרמקול פשוט וממוצע לא מסוגל לנגן בצורה טובה.

הנחתה של 6 DB בתדר של 100HZ לדוגמה לא תבטל לחלוטין את כל התדרים שמעל 100HZ, אלא פשוט תנחית אותם לרמה שהם פחות ישמעו. אין דבר כזה קרוס שפשוט מבטל לחלוטין את התדרים שבאים אחרי או לפני נקודת החיתוך, יש דבר כזה קרוס שמנחית אותם. יש קרוסים שעושים הנחתה של 3 DB ויש קרוסים של 36DB.

ואם נכנסת לעניין האקולייזר, אקולייזר לא משפיע רק על תדר מסויים כמו שאתה אומר. אם נשים אקולייזר על גרף, תראה שבעצם הוא לא משפיע רק על התדר הנבחר (60HZ, 125HZ או 2500HZ או כל תדר אחר שרוצים לשחק בו) אלא הוא משפיע גם על כל התדרים שבאים לפני ואחרי (ובלי להיכנס להסברים פיזיקליים מטורפים, גם שלו נראה לי דיבר על זה פעם).

ובנוגע ליציאה המיוחדת שיש לך לסאב שמחובר על אותו RCA (למה?), אז ברור שלא תשמע הבדלים בקומפוננט הקדמיים, תדר ה 40HZ שלהם מונחת באופן שלא מאפשר לך לשמוע שינויים. לעומת זאת הסאבים כן מנגנים את התדר הזה ולכן תשמע את השינויים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אייל,

אתה יותר ממוזמן לקפוץ לשמיעה אצלי באוטו. חוץ מאימג' אני חושב שהיא ברמה טובה מאוד.

איתמר.

פורסם

לפחות סוף סוף אתה אומר את מה שכבר אמרתי...

קרוס לא מבטל לחלוטין בשום מקרה בשום מצב וכל תחום תדר שמוגבר גם מוגברות הכפולות שלו (הרמוניות או הרמוניקות כפי שחלק קוראים לזה) וברור לי שהאקולייזר לא משפיע על תדר בודד.

למה מחובר על אותו RCA - לא בדיוק נכון... זה RCA כפול של מונסטר, בHU יש לי שתי יציאות - אבל לאקולייזר אין שתי כניסות. אני נכנס מהיציאה הקדמית של הHU לאקולייזר ומהאקולייזר אני מפריד לשני ערוצים (קדמי ואחורי שהוא בעצם הסאב) אבל הדחיפה בתחום של ה40 הרץ פועלת על כל ערוצי האקולייזר.

יש הפרדה בRCA, יש הפרדה במגברים - הסאבים זה מגבר נפרד והסט הקדמי זה מגבר נפרד (גם אינפיניטי דרך אגב).

הקרוס הפאסיבי של הסט הקדמי חותך ברמה קבועה ובלתי ניתנת לשינוי - שתי נקודות חיתוך - נקודת חיתוך של המיד באס (חיתוך LP ) ונקודת חיתוך כפולה בין המידבאס(HP) לבין הטוויטר (LP)

אצלי הקרוס הוא מ58 הרץ עד 3400 הרץ ומ3400 ומעלה כאשר הגבול של הטוויטר מבחינת יכולת מסתיים לפי נתוני יצרן ב21 קילוהרץ.

אבל אני בכלל חותך אותם ב70 הרץ בHP במגבר... יכול להיות שאפילו זה קצת יותר מ70...

Pioneer TS-X150

פורסם

כנראה שג'נסיס הם זבל סיני. :evil:

פורסם

השם ישמור! ג'נסיס ו.... באותו המשפט! חילול קודש

השם ישמור! זבל ו.... באותו המשפט! חילול קודש

Pioneer TS-X150

פורסם
כנראה שג'נסיס הם זבל סיני. :evil:

מה שנכון נכון, כמה תמונות ריגול מהמפעל של ג'נסיס לייצור רמקולים ביתיים:

Panwithradio.jpg

watwithwhite9_0.jpg

assistantwoodworker.jpg

lekwithSM6_9and4_0_2.jpg

yuths1.jpg

איציק.

• תוכן חדש...