Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לותיקים באספנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זו אינה מיני - אלא RILEY ELF אשר היתה אחת משמות המותג השייכות ל-BMC.

זו שאת תמונתה הבאת היא למעשה ELF 2 אשר יוצרה בין השנים 1962-1969 .

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

המכונית הזו נקראת Riley Elf. היא היתה דגם יוקרתי יותר על בסיס המיני הרגילה, והיתה מצוידת באותם המנועים של המיני, בהתאם לשנים (848 סמ"ק ואח"כ 948 ). יוצרה בשנים 1961-1969, ב-31000 עותקים. היתה לה אחות בשם Wolseley Hornet, גם היא עם בגאז' ארוך, אבל קצת פחות מפוארת וקצת יותר זולה. המכוניות האלו כנראה לא יובאו באופן סדיר לארץ, אבל אני זוכר לפחות אחת כזו באזור רמת-גן, לפני כ-35 שנה. קשה לי להאמין ששרדה אחת כזו בארץ.

בברכה,

קובי

עריכה: מצורפת תמונה של Wolseley Hornet - אפשר לראות הבדלים בגריל ובניקלים בינה לבין ה- Riley:

hornet.jpg

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
ללא ספק זהו דגם של מיני.

רצ"ב קישור כאן

הרכב הנ"ל שייך אומנם למשפחת המכוניות שמרביתן הן "מיני" - אבל זוהי אינה מיני - וגם לא תמצא אותה בספרות המקצועית תחת השם מיני.

פורסם
זו אינה מיני - אלא RILEY ELF אשר היתה אחת משמות המותג השייכות ל-BMC.

זו שאת תמונתה הבאת היא למעשה ELF 2 אשר יוצרה בין השנים 1962-1969 .

ירון שלום,

מה זה BMC ?

תודה - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

למיטב זכרוני -

BMC - BRITISH MOTORS CORPORATION

זוהי החברה שהתאגדה במהלך שנות ה-50 - כאשר בין היתר המותגים מוריס, אוסטין, ריילי, וולסלי ועוד...

פורסם
למיטב זכרוני -

BMC - BRITISH MOTORS CORPORATION

זוהי החברה שהתאגדה במהלך שנות ה-50 - כאשר בין היתר המותגים מוריס, אוסטין, ריילי, וולסלי ועוד...

:mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah:

תודה.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם
אגב - כמעט כל הדולמושים בבודרום הם של BMC
לא מדוייק.

הדולמושים בבודרום הם פיג'ו J-9 עם מנוע דיזל.

באנטלייה הדולמושים הם מתוצרת BMC.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
הרכב הנ"ל שייך אומנם למשפחת המכוניות שמרביתן הן "מיני" - אבל זוהי אינה מיני - וגם לא תמצא אותה בספרות המקצועית תחת השם מיני.
תודה על כול המידה

אם אתה אומר שלא נמצא אותה תחת השם מיני אז איך זה שאני עושה חיפוש באיי ביי על השם מיני אני רואה אותה וגם בכול מפגש של מיני שיש בחו"ל הן נמצאות

היא בנויה ממש כמו המיני רק עם פגאז גדול יותר

יהיה אפשר למצוא אותה בארץ ?

תודה

טל גלאפו

מיני רכב שכובש את הלב]

פורסם
אם אתה אומר שלא נמצא אותה תחת השם מיני אז איך זה שאני עושה חיפוש באיי ביי על השם מיני אני רואה אותה וגם בכול מפגש של מיני שיש בחו"ל הן נמצאות

היא בנויה ממש כמו המיני רק עם פגאז גדול יותר

יהיה אפשר למצוא אותה בארץ ?

זה ענין של סמנטיקה. בשנת 1952 הוקם באנגליה תאגיד BMC, שתחת כנפיו נכנסו כל המותגים הבריטים המובילים: מוריס, אוסטין, ריילי, וולסלי, MG, וואנדן-פלאס ובטח שכחתי עוד אחד (אגב - בשנות השישים הם התאחדו גם עם יגואר ויצרו את BMH, ואח"כ כולן, כולל רובר וטריומף, נכנסו תחת כנפי בריטיש-ליילנד). BMC רצתה לשמור על כל המותגים שלה ועל רשת ההפצה של כל מותג, אבל לא יכלה להשקיע בפיתוח של דגמים ומכוניות שונות לכל מותג. הפתרון היה "הנדסת תגים", או Badge Engineering באנגלית. הם לקחו את אותה מכונית בסיסית, אבל מכרו אותה תחת מספר מותגים שונים, עם שינויים קלים בניקלים, עיצוב, רמות גימור וביצועים. הדוגמא הבולטת ביותר היתה המוריס אוקספורד, שיוצרה גם בתור אוסטין קיימברידג', ריילי 4/72, וולסלי 16/60 ו-MG מאגנט. המכוניות האלו יוצרו בדרך כלל על אותו פס ייצור, אבל נמכרו ע"י ערוצי הפצה שונים. אותו הסיפור קיים גם לגבי המיני - בתחילת הדרך היא נמכרה כמוריס מיני-מיינור וגם כאוסטין 7. ה"מיני עם הבגאז'" נוצרה כדי למלא את החלק התחתון של קו המוצרים של וולסלי וריילי. המכוניות האלה לא נמכרו תחת השם "מיני", אבל הן חולקות איתה את כל התכנון הבסיסי ואת כל חלקי המכאניקה, ולכן הן נחשבות ע"י חובבי מיני כחלק מהמשפחה. למיטב ידיעתי הן יוצרו על אותו פס-ייצור, אבל אני לא בטוח בכך.

לגבי ישראל - כתבתי כבר קודם שאני זוכר לפחות אחת כזו, אבל זה היה לפני 35 שנה... קשה לי להאמין ששרדה בארץ מכונית כזו.

לקינוח, תמונה מלפנים של כל ה"מוטאציות" של משפחת המוריס אוקספורד:

front.jpg

ועכשיו גם מאחור:

back.jpg

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
הייתי רוצה לדעת האם המיני שבתמונה הגיעה לארץ

וגם את שמה או דגם שלה

תודה טל גלאפו

כן אני זוכר אחת כזו בשנות השישים ברחוב בלפור בירושלים היא פשוט היתה מפוארת ב10 רמות מעל המיני היו לה ריפודי עור ודיפון עץ.

בדרך כלל הדגמים המפוארים של המכוניות ה"פשוטות" יצאו בשנות החמישים והשישים תחת השמות של וולסלי וריילי. היו גם דגמים של מוריס 1100אוקספורד וכו' שיצאו בצורה מפוארתם יותר תחת המותגים הנ"ל.

שני המותגים הללו היו פעם חברות שיצרו מכוניות איכותיות יותר .

שלמה דן גדרון

• תוכן חדש...