Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אל נא תשכח ששמן הוא גם אויבו של הגומי. לכן אם הוא יבוא במגע עם חלקי פלסטיק/גומי של מכלולים אחרים הוא יכול לגרום להם נזק.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

זה אומר שצריך לתקן וזהו

השאלה היא איזה מחזיר שמן בדיוק נוזל...אם של הקאמשפט אז רק מורידים טיימינג(הורדה ממש חלקית) מכסה שסתומים ועוד כמה פירוקים קטנים ומחליפים

אם של הקראנק בצד של הפולי...אז זה קצת יותר סיפור צריך להוריד את הפולי ואת כל הטיימינג ואז גם את הפולי המשונן של הקראנק (שזה לא הכי הכי פשוט להוריד אותו - לפעמים הוא מסרב להפתח) ואם זה בצד השני זה כבר ממש בעיה - להוריד גיר !

פורסם

ממש לא !

הגומי שממנו עשוי מחזיר השמן תוכנן על-פי תקנים מחמירים ואמור לעמוד בכול סוג של שמן מנוע סינטטי,מינרלי וגם דלק.

וגם הקונקטורים וכול חלקי פלסטיק בתא המנוע עמידים בפי שמן,דלק גם לאורך שנים.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק זה לא באמת משנה - מחזיר שמן תקול צריך לתקן אחרת הכל נרטב בבוצה מסריחה של שמן וזה עושה את כל המנוע חרא ומגעיל

מה גם שאני בכל אופן מתבאס אם משהו לא תקין וזה לא ממש משנה מה

פורסם

תאמת שגם אני מתבאס שמשהו לא תקין באוטו! אבל אחי זה ניראה לי הוצאה גדולה!! הייתי היום בצמפיון ואמרו לי שצריך להוריד את הגיר בשביל זה!!! מה שאומר ים של זמן ים של שעות עבודה במוסך וים של כסף!!! אז מה עושים? ומה המחיר של כל העיניין + - ?

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אני לא יודע אם אצלי הוחלף אותו החלק שמדובר אצלך, אבל במקרה שלי שהוחלף מחזיר שמן אחורי (שגם בשבילו היה צורך להוריד גיר), המחירים לצרכן בפליקס היו: 270 ש"ח על המחזיר שמן, 99 ש"ח על ההחלפה שלו, ועל הפירוק והרכבה של הגיר 650 ש"ח. (לא נחשוף כמה בפועל שילמתי..:-))

במקרה שלי הדבר נעשה יחד עם החלפה של הקלאץ' ככה שזה חסך הוצאה כפולה..

פורסם

אם צריך להחליף להחליף מחזיר שמן אז צריך להחליף ולא משחקים עם זה!

אני מבין שמדובר במחזיר שמן אחורי ומצריך הורדת גיר לצורך הפעולה. ככה שיש כמה שעות טובות של עבודה. המחזיר שמן עצמו, ההוצאה שלו וחיבור מחזיר שמן חדש זה לא מה שיעלה לך הכסף אלא העבודה שהיא ארוכה יחסית.

פנה על בני ל. אני משוכנע ב 100% שאצלו אתה תקבל עבודה איכותית ואמינה הרבה יותר מאשר המוסכים של צ'מפיון.

*בדיוק היום החלפתי לטרקטור בבסיס שלי מחזיר שמן אחורי. לקח לי 4 שעות על השעון והטרקטור היה בחוץ.

פורסם

אל תאמין לאלו שאמרו לך שצריך להחליף את מחזיר השמן !

תמשוך את זה עד שייגמר כל השמן במנוע, וגם אם נדלקת לך מנורה אדומה מהבהבת ליד הספידומטר, אל תאמין לה! !

בסופו של דבר גם היא תתיאש וכשיילך לך המנוע, (שעולה יותר ממחזיר שמן) תראה איך כולם צדקו!!!

אבל (ויש אבל) כשיילך המנוע ויוציאו אותו מהרכב לטובת אוברול יחליפו את מחזיר השמן בלי בעיות!

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

לאט...ואח"כ ב"בום" הכל יילך... ותבוא לשאול איפה אפשר למצוא מנוע מפירוק...

בעצמך כתבת שכאשר משהו לא תקין ברכב אתה מתבאס... זה לא נראה כך (אבל זה עניינך).

Veni Vidi Vici

פורסם

לדעתי הצנועה אתה צריך להחליט האם להחליף את מחזיר השמן כמו כל החלטה שאתה מקבל בחיים - עלות מול תועלת. אינני מבין גדול בעניינים הללו, אבל אם במכונית בת ה-10 שלי היתה רטיבות סביב המחז"ש אשר מצריכה הוספת מעט שמן כל חודש, וכתוצאה מכך המנוע היה מעט רטוב, ותיקון הדבר היה עולה 1500 ש"ח, מאד סביר להניח שלא הייתי משקיע את הסכום, ודוחה את התיקון למשל להזדמנות שבה ממילא מפרקים את הגיר. אבל זו כמובן רק דעתו של מישהו שאיננו מומחה במכונאות, אבל משתדל לקבל החלטות הגיוניות ולהתרחק מתשובות של "צריך לתקן, אז צריך לתקן ולא משנה כמה זה עולה".

• תוכן חדש...