Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יצא לי לשכור באירופה M440i וM4, הייתי על כל אחת מהן שבוע. 

המסקנה שלי דווקא שהרכב שהכי הייתי רוצה זה דווקא את ה M340i, אפילו בגרסת הטורינג. אני רואה אותה בתור ה perfect daily car. אני חושב שה M2/M3/M4 יותר מתאימות להיות רכבי סופ"ש. 

אני מקווה שהיבואן יתמחר באטרקטיביות את ה - 240 340 440 שלדעתי הרבה יותר מאוזנות לשימוש יומיומי ואולי בעוד כמה שנים יהיה לי הזדמנות לרכוש אחת משומשת. 

עריכה אחרונה על ידי eyalgr
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, ArikC כתב:

אז בוא אני אגלה לך סוד, מוסכי יבואן זה לא תמיד רווחי,בגלל זה הרבה מאוד מהמוסכים הם של זכיין ולא של היבואן עצמו.

תשמע, אני מסכים איתך שמוסך יבואן זה לא תמיד ריווחי. אבל אני חושב שברוב המוחלט של המקרים הוא ריווחי. אפילו מאוד. מאוד מאוד. 

לגבי זכיינים כמוסכים - לא יודע מה להגיד לך. אבל:

1. הזכיין קונה את חלקי החילוף מהיבואן - והיבואן מרוויח פה.

2. מילא יבואן יחזיק מוסך לא ריווחי בשביל לתת שירות ללקוחות כי הוא מחוייב או כי הוא מרוויח ממקור אחר. אבל למה שזכיין יעשה את זה?

בקיצור, מוסך יבואן הוא כמעט תמיד ריווחי להוציא מקרים בודדים מאוד מאוד כנראה. 

פורסם

מוסכים של זכיינים לרוב מקבלים גם מותגים אחרים,מוסך של זכיין לא צריך לעמוד בדרישות של היצרן.
עבדתי אצל יבואנית בעבר, מכיר את המספרים מבפנים, החלפים זה האגף הכי רווחי, מוסכים מפסידים גם כסף, ריקולים , תיקונים באחריות , היצרן לא משלם את מלוא העלות, היבואן מוציא כסף מהכיס.
אבל נחזור לנושא המקורי, ברור מאליו שיבואן מקביל יהיה יותר זול מיבואן רשמי, זה לא כוחות.
היצרן מחייב את היבואן להחזיק רכבי הדגמה, נכון  לא לכל דגם אבל לרובם,תחשב רק ירידת ערך של רכבי הדגמה, אחזקה, זה עשרות אלפי שקלים בחודש, וזה מבלי לדבר על רכבי שירות למוסכים.
אנשי מכירות,אולמות תצוגה מחלקת חלפים וכו' וכו'.
לא אומר לרגע שהיבואנים מסכנים, זה כמובן גם תלוי כמה גדול אתה וכמה מותגים אתה מייבא.
זה שונה מהותית מלהחזיק אולם תצוגה אולי 2, ולמכור מכוניות על הנייר.
עזוב, קח לדוגמא את אוטומקס, יבואנית מקבילה הכי גדולה שהייתה פה לדעתי, גם שם נתפסו בקומבינות וזה גם מה שהפיל אותם.
אני יכול להגיד בוודאות מלאה, שרוב היבואנים המקבילים בארץ גם עושים קומבינות, אולי בהקיפים נמוכים יותר,אבל זה קיים, אם המכס מחליט ליפול עליהם , יש שם מאות מיליונים שנעלמים.
לא אחת קיבלתי שיחה מהמכס, שביקשו לדעת האם הגיוני שרכב עולה X, שהX שהיבואן הצהיר עליו, נמוך  בכ20-40 אחוז מהמחיר האמיתי של הרכב.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
לפני 16 שעות, eyalgr כתב:

יצא לי לשכור באירופה M440i וM4, הייתי על כל אחת מהן שבוע. 

המסקנה שלי דווקא שהרכב שהכי הייתי רוצה זה דווקא את ה M340i, אפילו בגרסת הטורינג. אני רואה אותה בתור ה perfect daily car. אני חושב שה M2/M3/M4 יותר מתאימות להיות רכבי סופ"ש. 

אני מקווה שהיבואן יתמחר באטרקטיביות את ה - 240 340 440 שלדעתי הרבה יותר מאוזנות לשימוש יומיומי ואולי בעוד כמה שנים יהיה לי הזדמנות לרכוש אחת משומשת. 

מסכים ומחזק

ה- M4 מכונה וזה מורגש, ועדיין ה- 240/340/440 וכיו"ב מוצלחות יותר לדיילי וזה מה שהרבה ביקורות מציינות בעצמם.

מיותר לציין שהרכב נוח יותר, עדיין חזק מספיק עם פוטנציאל ענק, וחסכוני מהותית בדלק.

עומר :-)

פורסם

אם היבואן יתמחר את ה-B58 על כל צורותיו - קופה, סדאן, טורינג, קבריו - באזור ה 350-400 זה יכול לתת זריקת מרץ מאוד רצינית לשוק הספורטיביות בישראל. 
רכב מושלם לשימוש יומיומי עם פוטנציאל שיפורים ענק לחובבי האפטרמרקט. בקלות אפשר להביא את הB58 לתאוצה של אזור ה3 שניות למאה.

פורסם
לפני 20 שעות, eyalgr כתב:

אם היבואן יתמחר את ה-B58 על כל צורותיו - קופה, סדאן, טורינג, קבריו - באזור ה 350-400 זה יכול לתת זריקת מרץ מאוד רצינית לשוק הספורטיביות בישראל. 
רכב מושלם לשימוש יומיומי עם פוטנציאל שיפורים ענק לחובבי האפטרמרקט. בקלות אפשר להביא את הB58 לתאוצה של אזור ה3 שניות למאה.

נהגתי על 140, 340, 440.

לא הכל זה מנוע, הפער ברמת ההתנהגות בינם לגרסאות הM גדול ומורגש.

נדרשת השקעה לא מבוטלת למי שבאמת רוצה לנהוג אותן.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 23 שעות, ArikC כתב:

אבל נחזור לנושא המקורי, ברור מאליו שיבואן מקביל יהיה יותר זול מיבואן רשמי, זה לא כוחות.

מוזר מאוד, אם ככה איזו סיבה יש לדלק מוטורס להיות יבואן רישמי ולא מקביל?
לפי מה שאתה אומר זה רק כאבי ראש ומרוויחים פחות כסף.

לי התאוריה שלך לא מסתדרת.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

תאוריה זו לא,עבדתי 10 שנים ביבואנית, בין היתר התעסקתי גם עם יבואנים מקבילים.

צריך להיות אהבל כדי לוותר על זיכיון ליבוא,אף אחד לא אמר שאין בזה כסף.

אני מנסה להסביר שההוצאות של יבואנים מקבילים, נמוכות משמעותית מיבואנים רשמיים, לכן הם גם מצליחים למכור במחירים נמוכים יותר. 

יבואן רשמי לעולם לא יצליח להתחרות בהם מבחינת מחיר נטו של הרכב, למזלנו הלקוחות לא מסתכלים רק על מחיר,ועובדתית רוב הרכבים שנמכרים בארץ נמכרים דרך היבואנים הרשמיים,הקיף הפעילות שלהם גדול בהרבה מיבואנים מקבילים.

• אהבתי 1

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, o.r כתב:

נהגתי על 140, 340, 440.

לא הכל זה מנוע, הפער ברמת ההתנהגות בינם לגרסאות הM גדול ומורגש.

נדרשת השקעה לא מבוטלת למי שבאמת רוצה לנהוג אותן.

לא טענתי אחרת. 

ה - M הרבה יותר ממוקדת, זה רכב מירוצים שבמקרה קיבל רישיון לכביש. נהגתי עליה יותר מ4000 ק"מ וכמות הפאן שאפשר להוציא ממנה מטורפות. לכן לדעתי זה רכב לסופ"ש ואין טעם לבזבז אותו על נסיעה יומיומית לעבודה. זה מסוג הרכבים שמיועדים רק לכבישים הנכונים. הרכבים עם הB58 מיועדים לכל הכבישים וגם לנסיעה יומיומית. אני חושב שאם מתמחרים את ה- M/S58 באגרסיביות, שיתמחרו גם את גרסאות ה-B58, רק טוב יכול לצאת מזה.

עריכה אחרונה על ידי eyalgr
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בוא נשים את זה על השולחן, במוו היא פחות מ-1% (איפה שהוא באיזור ה0.9) משוק הרכב הישראלי. ואם נתמקד בדגמים הרלוונטיים אפשר להגיד שמדובר בערך 3% מסך המכירות של המותג. או במילים אחרות, זה מדגדג את התלת ספרתי בקושי ככל הנראה. 

מה המהלך יעשה? 

ירגיז את בעלי הרכבים שקנו שנים אחורה. זה ודאי.

יחסל את הייבוא מקביל או זעיר? לא. גם להם יש אסים בשרוול. 

יחסל את התחרות הסינית? לא.

יגדיל את השוק?...  גם לא. 

זה שאתמול הרכב עלה מיליון והיום עולה 900... זה לא מה שמקפיץ את הקונה הפוטנציאלי לרוץ לקנות. 

מהלך לא ברור, אבל מבורך לרוכשי המשומשות בעתיד. 

פורסם
בתאריך 10.6.2026 בשעה 11:03, o.r כתב:

רוצה להאמין שיהיה תיקון חד למחירי המשומשות מטה.

יכול להיות שבקרוב M2 2020 תתומחר כמו מיאטה 2022?

וזה כמובן יטלטל את שאר שוק רכב הספורט.

ואז אחרי שכמה אהבלים ירוצו לקנות M2 משומשת במקום מיאטה  ויבינו כמה עולה לתחזק אחת כזו (שלא לדבר על ביטוח) ויפיצו את השמועה - השוק יתאפס שוב למה שהוא היום

פורסם
בתאריך 14.6.2026 בשעה 19:16, dj_dani כתב:

מהלך לא ברור

קודם כל אני איתך ברוב מה שרשמת. כנראה שאפילו בכל מילה.

מה שזה יעשה זה פרסום. ויש מצב שזה יצור להם קונים פוטנציאליים חדשים..

מתעשרים חדשים מאקזיטים וכדומה.. או פשוט מישהו ששמר כסף בצד בשביל דברים כאלה.

פורסם

המהלך מאוד ברור.

מי שמכיר את שוק היבוא המקביל יודע שבהקשר של מכוניות ספורטיביות שיש להם גם יבוא ישיר יש 2 מותגים שמככבים כבר תקופה ארוכה עם מחירים נמוכים מאוד ואוכלים ליבואן הרבה:

1. BMW עם גרסאות ה M

2. פורשה עם 911

היבואן הבין שהוא מאבד נתח שוק משמעותי, כזה שקשה מאוד לקבל בחזרה ולכן הוא חייב לעשות התאמות. זה נכון לשניהם.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 14.6.2026 בשעה 19:16, dj_dani כתב:

יחסל את הייבוא מקביל או זעיר? לא. גם להם יש אסים בשרוול. 

יש גבול לכמה אסים יש להם, זה לא שיש כאן איזה משחק גדול במיוחד עם אבזור או משהו כזה, בפורשה לדוגמה זה כבר סיפור אחר לגמרי אבל בדגמי M של ב.מ.וו זה בעיקר ניואנסים - אולי למעט חבילת המסלול בדגמי M2 לדוגמה שמוסיפה גג קרבון ומושבי באקאט (שאישית אני לא מציח להשתחל אליהם :-) ).

אתה בהחלט צודק ברוב, אבל אין לי ספק שזה יחזיר את מרבית הרוכשים לאולם היבואן במקום לאולם היבוא המקביל, גם אם יהיה להם אס בשרוול, זה כבר ממש לא יהיה ההפרשים של 100-150 אלף שקל בדגמי M2 ויותר מכך בדגמי M3/M4. המקום היחד שנותר להם לשחק בו עוד קצת זה רכב יד 1 ואני כמובן לא רוצה לדבר על כל מיני קומבינות. 

פורסם
לפני 5 דקות, Supertigre כתב:

אבל אין לי ספק שזה יחזיר את מרבית הרוכשים לאולם היבואן במקום לאולם היבוא המקביל

היבואנים המקבילים יורידו מחירים בהתאם, לפחות חלקם.

מנסיון של מעל שנה ביבואנית ישירה שעושה גם ייבוא מקביל, אין בעיה בעסקאות גדולות לחתוך את אחוז הרווח עד למינימום שממנו כבר לא בא להם להתעסק. יש להם לאן לחתוך. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...