Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן.

באירופה ראיתי רכב מנהלים כלשהו (לא זוכר) עם כמה אלפי ק”מ על השעון בחנייה מקורה ועם הצמיגים המקוריים, בני מעל 20 שנה.

לא מייצג כמובן, אך, נניח, אדם המחזיק בכמה רכבי אספנות בחנייה מקורה לא ייאלץ להחליף את הצמיגים כל עוד אינם יבשים או שחוקים.

• רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אני גם פעם שאלתי מנהל מכון רישוי לגבי הגבלת גיל הצמיג.

הוא אמר לי חד משמעית לא פוסלים צמיג על תאריך יצור. אף אחד גם לא בודק את תאריך היצור של הצמיגים. 

אם הצמיג לא שחוק אין סיבה להחליף.

פורסם (נערך)
לפני שעה, דניאל1983 כתב:

אם הצמיג לא שחוק/יבש אין סיבה להחליף.

תיקנתי לך

עריכה אחרונה על ידי שחר 1
  • אהבתי 2

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

הטסט חייב לבדוק בטיחות הרכב. האם צמיג שגילו מעל 10 שנים בטיחותי לנסיע? לא. בלי קשר אם קיימת תקנה כזאת או אחרת.

אז למה זה לא ברור שבוחן חייב לפסול צמיג כזה?

• אהבתי 1

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
לפני 6 שעות, kompy כתב:

מצטער, שבועיים לא הייתי בארץ.

אין כל תקנה ו/או הוראת נוהל המתייחת לגיל הצמיג כתנאי לפסילה.

נסיעה עם מירי רגב?

• מצחיק 2
  • מבאס 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

חוברת ״הצמיג והטיפול בו״ מתייחסת לשאלה ששאלת.

מצד אחד יש איסור לתקן צמיג שגילו מעל 8 שנים(פרק ח’ סעיף 6/טו).

בהמשך (עמוד 40- ״התיישנות הצמיג- AGING”) ישנה הנחיה להפסיק להשתמש בצמיג שגילו מעל 10 שנים גם אם בבדיקה ויזואלית נראה תקין.

אציין שלחוברת, אין מעמד של ״חוק״ אלא ״הנחיה והסברה״, וכל הוראת יצרן צמיגים או רכב גוברות עליה.

https://igudkb.co.il/wp-content/uploads/2021/10/TyreHandling-2015.pdf

פורסם
לפני 13 דקות, צ'ופצ'יק כתב:

חוברת ״הצמיג והטיפול בו״ מתייחסת לשאלה ששאלת.

תודה רבה, את החוברת הזו אני מכיר. השאלה הייתה לגבי פסילה בטסט שנתי.

אגב אין עדכון לחוברת הזו? מה שמצורף זה מהדורת 2015 ושם למשל  מדברים על מערכת TPMS כאל מערכת חדשה שבאמת הייתה חדשה אז, אם אני לא טועה הפכה לחלק מהתקינה האירופאית החל מ 2014. 

פורסם

זה ה"ספר" האחרון בנושא

https://igudkb.co.il/wp-content/uploads/2023/09/תקנים-ונהלים.pdf

ממליץ לנבור בחלק של תקנות באתר 

ובאופן פרטי בוקי, אני ממליץ לך לנבור ו"לשבת" עליו.. נראה לי שתהנה ממנו.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

תמיד אמרו לי שבמזג האוויר בארץ (הבדלי חום וקור קיצוניים) צריך להחליף צמיג כל 3-5 שנים, בלי קשר ל"מצבו הפיזי" והקילומטראז'.

ואתם אומרים שיש סיכוי לעבור טסט גם אם עברו הרבה יותר שנים?

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
פורסם
לפני 1 דקה, Ron Poh כתב:

חום וקור קיצוניים?

תסכים איתי בשנתיים האחרונות היה גם קור קיצוני בחורף.

אני מזכיר לך שדודים התפוצצו בירושלים השנה.

פורסם
לפני 26 דקות, Gorpi כתב:

תמיד אמרו לי שבמזג האוויר בארץ (הבדלי חום וקור קיצוניים) צריך להחליף צמיג כל 3-5 שנים, בלי קשר ל"מצבו הפיזי" והקילומטראז'.

זה נכון לרכב שחונה בחוץ בשמש, בהחלט אחרי כ 3-4 שנים הצמיג מתייבש, מקבל סדקים וצריך להחליף.

אבל יש לא מעט מכוניות שחונות בחניון מקורה בבית ובעבודה. ברכב שיוצא בבוקר, נוסע חצי שעה או שעה, חונה בקומה מינוס 5 בבניין וחוזר בערב, הצמיגים בקושי יהיו חשופים לשמש. תופעת ההתייבשות תהיה הרבה יותר איטית, אז  לא בהכרח צריך להחליף כל 3-4 שנים. 

קור קיצוני בחורף זה מינם 30-40 מעלות, בארץ אין קור קיצוני, יכול להיות כמה מעלות מתחת ל 0 רק באיזורים הכי קרים ורק כמה ימים בשנה. 

הדלטא בין חורף לקיץ גם לא משהו קיצוני פה. מה שמשפיע זה בעיקר השמש והקיץ החם. 

• אהבתי 1

פורסם

רוב היצרנים מדברים על 5-6 שנים, תלוי בתנאים, ובשום מקרה לא יותר מ-10. הם מגזימים כדי שתקנו יותר צמיגים? אולי, אבל תביעות על תאונה כתוצאה מצמיג לא תקין היו עולות להם הרבה יותר.
בשבילי זה תיאורטי, כי עוד לא היה לי צמיג שהחזיק יותר מ-5 בגלל כל הברגים וחתיכות הפח שהכבישים מלאים בהם, אבל לא הייתי עובר את ה-7-8 בשום מקרה. יש תהליכים כימיים שקורים בצמיג גם אם אין סימני התייבשות חיצוניים.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...