Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

אשמח לעזרה בנושא, אולי יש פה אדריכלים/מהנדסים שיוכלו לאשש את הטענה שלי.

אז ככה, ההורים גרים בעוטף, נכנס עכשיו מענק חדש לגבי מימון ממ"דים. ובמהלך דיבור בנושא עלו לנו כמה שאלות שאני צריך עזרה בהם.

זה המענק של הקרן

https://www.eshkol.info/articles/item/1026/

ויש גם מענק נוסף שהמדינה נותנת

https://www.kolzchut.org.il/he/מענק_ביטחוני_לבניית_ממ"ד_לתושבי_קו_העימות

1. האם ניתן לשלב בין המענקים הללו? יעני למקסם את הסכום? מה הכוונה ב"הרחבה" של הבית? האם בניית ממ"ד נחשבת הרחבה?

2. האם נדרש לעניין מהנדס קונסטרוקציה?

3. האם יש אפשרות לקבל אישור מהיר לבניית ממ"ד? הבנתי שיש מסלול מהיר בתוך שבועיים, האם הוא רלוונטי?

4. עלויות תכנון - מה הסדר גודל? אפשר להשתמש רק באדריכל או שיש צורך במהנדס קונסטרוקציה?

5.  האם נדרש להגשת תוכנית חדשה על הבית הקיים או שרק על הממ"ד עצמו?

6. האם אפשר לבצע שני הגשות בו-זמנית לוועדה לתכנון? יש תוכנית שאמורים להגיש לוועדה, המענק החדש די שינה את ה"תוכניות" ויכול להיות שאפשר לחסוך הגשות וכסף. מה הכי טוב לעשות?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

מכה של שאלות... 

1. א. - לדעתי נתן למקסם 

1. ב. - הרחבה של הבית = בניית ממ"ד, לא צריך להרחיב בנוסף לזה. 

2. 4. - שאלות לאדריכל 

3.5. - מניסיוני בעיריית ירושלים - הרפרנט במועצה יוכל לענות על זה. 

6. לא הבנתי, למה להגיש שתי תכניות? 

https://www.kolzchut.org.il/he/מסלול_מהיר_לבניית_ממ"ד_במבנים_נמוכים_(פטור_מהיתר_בנייה) 

נראה שבכלל יש פטור מהגשה להיתר, תתייעץ עם אדריכל או עם אחת מהחברות האלו.: 

https://www.google.com/search?sca_esv=898731ec17840603&rlz=1C1GCEA_enIL1141IL1141&q=בניית+ממדים+מהירים&spell=1&sa=X&ved=2ahUKEwicwKW05ZqNAxVPlP0HHWQWAZMQBSgAegQIDRAB&biw=1204&bih=568&dpr=1

ושוב, מניסיוני בעיריית י-ם (אני עובד בחברת תכנון, יש לי הרבה אינטראקציה איתם) הרפרנטים עונים ביעילות בדיוק מה צריך, טלפון / מייל יקדם אותך הרבה.

עריכה אחרונה על ידי לב טוב
  • אהבתי 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

בענייני מימון הפרויקט אני לא מבין כלום ושום דבר 😁

לגבי החלק התכנוני/הנדסי:

ה"שיווק" של התקנה הזו נעשה בצורה מבלבלת, והאדם הסביר מן הישוב, שלא מצוי בנבכי חוקי התכנון, לא מבין מה מותר ומה אסור. הנה, לראיה, השרשור...

נעשה קצת סדר:

1. ה"פטור מהיתר", הוא פטור מקבלת היתר מהרשות המקומית. אין שום פטור מאישור הממד ע"י פיקוד העורף. מה שכן יש, זה כמה וכמה עתודאים חדשים וחרוצים, שקיבלו עמדת מחשב ברמלה, ועובדים כרגע רק בזה. הם לא בודקים שום בקשות אחרות, ולא מסייעים למהנדסים בפרויקטים האחרים. כתוצאה מכך, פקע"ר מתחייב לטפל תוך 14 יום בבקשות שהוגשו במסגרת הזו (בנו לשם כך "מחלקה" נפרדת גם במערכת האישור המקוונת של פקע"ר).

2. כדי להגיש לפקע"ר בקשה במסגרת הזו, צריך למנות עורך בקשה מוסמך, וכן גם מהנדס קונסטרוקציה. כך שלשלאלת פות"ש- צריך מהנדס קונס'. מה שלא חייבים (בתוספת ממ"ד בבית פרטי), זה דווקא אדריכל. הנדסאי/מהנדס בניין מוסמך להיות גם עורך בקשה בבקשה כזו.

3. יש חובת דיווח לאחר ביצוע גם לרשות המקומית, תוך 45 יום מסיום הבניה (כדי שהם יוכלו לגבות ארנונה על הממ"ד החדש...) 

4. התנאים לפטור מהיתר לממ"ד הם מאד קשיחים. גודלו נטו לא יעלה אפילו בס"מ מ-9 מ"ר. מותר להוסיף רק איזו מבואה מינימלית בשביל לחבר אותו לבית. לא זוכר מטראז' בע"פ. הוספת ס"מ מעל זה? אתה צריך היתר תוספת מלא, על כל המשתמע.

5. במסגרת הפטור, יש פטור גם ממפת מדידה. זה עניין קריטי, כי זה אומר שהם מעלימים עין מבניה לא חוקית במגרש. אין מה לחשוש מהבחינה הזו הם בפירוש מבטיחים לא לאכוף בניה לא חוקית ישנה בשום שלב, כתוצאה מהוספת הממ"ד.

6. התכניות שמגישים מצומצמות יחסית. זה לא לשרטט את כל הבית מחדש כמו בהיתר תופסת, אבל כן יש נוהל שמראים את ההתחברות של הממ"ד לבניה הקיימת, בתכניות,חתכים,חזיתות.

7. לגבי עלויות תכנון,  אני לא יודע לומר, יש כמה כמה עשרות טובות של ש"ע.  אני יודע שהיו התארגנויות בקבוצות של אדריכלים ומהנדסים ישר אחרי שיצאה הוראת השעה. אנשים שם נתנו שירות לאנשים מהעוטף ממש בחינם, או במחירי הפסד אמיתיים, כי כולם הרגישו שצריכים לתרום למאמצי השיקום של הדרום.  זה קצת דעך עכשיו...

8. לא לשכוח שזו הוראת שעה. אם רוצים - עכשיו זה הזמן להכות על הב-300 :-) .

מצ"ב סרטון של פקע"ר עם הסבר בשפה של בני אדם:

ןמצ"ב גם "הנחיית רע"ן מס' 1283", שלא כ"כ כתובה בשפה של בני אדם, אבל אפשר בכל-זאת להוציא ממנה תשובות להרבה מהשאלות שעלו פה...

(אני ממש מקווה שהיא העדכנית, כי נשלחו אלינו המתכננים איזה 3 גרסאות...)

1283.pdf

• אהבתי 4

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 6 שעות, Tom_22 כתב:

@natco 😉

רציתי לשלוח בפרטי, ולא היה לי נעים..

לפני 4 שעות, natco כתב:

בענייני מימון הפרויקט אני לא מבין כלום ושום דבר 😁

תודה על העזרה.

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 24 דקות, DareDevil כתב:

רציתי לשלוח בפרטי, ולא היה לי נעים..

רק רציתי להגיב על זה.

הפורום הזה הוא פנינה אמיתית המרחבי הרשת.

ברמה שהרבה פעמים שאני רוצה למצוא מידע על משהו שמעניין אותי, אני מכוון את גוגל לחפש רק בפורום.

אני בטוח שכל מי שמגיב עם מידע שווה ערך עושה זאת באהבה - אחרת לא היה עושה זאת.

לכן לדעתי, עדיף תמיד לשאול בפומבי(אלא אם כן אולי יש עניינים אישיים) כי הידע הזה נגיש לככ הרבה אנשים אחר כך.

זהו. אולי יום אחד גם אני אשתמש במידע הזה 😅

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כאשר אתה בוחר את החלון ממד, אל תיקח את הדגם שצריך להסיר בו את חלון הזכוכית כאשר יש אזעקה. הוא תמיד יוצא בצורה קשה ואם יש תקופה מתוחה עם הרבה אזעקות, אז משאירים אותו מפורק ואז אין חלון בממד, יש רק את הפלטת מתכת ותריס ובגלל שבדרך כלל משאירים את הפלטה פתוחה, חודר רעש פנימה וגם אין משהו שעוצר חרקים, כי הרשת מכסה רק חצי חלון.

בנוסף, לא להאמין לאיפה הדרדר המצב במדינה שצריך לחשוב על זה, אבל תבדוק אם יש דרך לשים דלת מסיבית של מקלט מברזל יצוק כמו שהיה פעם גם בבתים הפרטיים. הנסיון המר מראה שדלת ממד לא עוצרת ירי ולא מגינה מפני מחבלים שחודרים לבית. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, bobi כתב:

כאשר אתה בוחר את החלון ממד

אין לבחור. להסתכל עם העיניים, לא עם הידיים😁.

החלון שתיארת, הוא היחיד שתקני כרגע...

גם אני חושב שהדרישה לפירוק הכנפיים מטופשת, אבל ביומיום הוא יותר נוח מהדרייקיפ מפצח הגולגלות הקודם.

כשפקע"ר הכניסו אותו לשימוש, הם כנראה לא חשבו על מלחמה של אוטוטו שנתיים...

יש דלתות מוגברות (שפקע"ר דורש כשאין מספיק הגנה על הדלת, כשהיא קרובה לחלונות וכו').

הן יקרות מאד, מכוערות נורא, וכבדות מידי לשימוש יומיומי.

אם ההגנה על הדלת מספקת את פקע"ר, זה באמת מיותר. (אני ממש מקווה שלא יקרה יותר לעולם מצב שבו מחבלים יגיעו לעמוד ליד הדלת של משפחה כדי לירות עליה עם קלאצ').

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)

לא אמורים להשתמש בדלת הממד לשימוש יום יומי, אלא רק אם יש אזעקה, במצב רגיל היא כל הזמן פתוחה. לשימוש יום יומי בחדר מתקינים בנוסף לדלת הממד גם דלת עץ רגילה על המשקוף.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם
לפני 52 דקות, bobi כתב:

לשימוש יום יומי, אלא רק אם יש אזעקה

בעוטף זה לא יום יומי? :(

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

• תוכן חדש...