Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 43 דקות, razi_pazi כתב:

אבל אין דרך לדעת את שעות המנוע...

בסוף החלופות בד"כ אין מה שהצגת אלא: רכב עם 20,000 או רכב עם 10,000....

העובדה שקילומטראז' פחות חשוב משעות מנוע נכונה, אבל זה הנתון שקיים... 

הנטיה לצמצם בערכו כי הוא רחוק מלהיות מייצג לגמרי שגויה בעיני. בסוף זה נתון משמעותי.

אם לקחת את זה קצת קדימה זה כמו להגיד שאין מה להתרשם יותר מידי מתיעוד טיפולים כי כל אחד עם מחשב ומדפסת יכול לפברק את זה. 

זה נכון, אבל בסוף זה מה שיש.

זה לא כל כך קשה לנחש.

א. שואלים מי נהג באוטו ולאן. זה לא שהמוכר יודע שהוא צריך לשקר שהוא נסע נסיעות ארוכות ולא קצרות.

ב. אתה יודע איפה האיש גר. אתה יכול לקחת כלל אצבע שק''מ בגוש דן שווה 3 ק''מ מחוץ לגוש דן.

ג. רכב מנהלים מליסינג עם הרבה ק''מ אפשר לנחש שנסע בינעירוני בין אתרים/סניפים.

ד. מידת הבלאי במושב הנהג והגומי על הדוושות (בעיקר הקלאץ' בידני).

חוץ מזה זה אוברייטד כי המוכרים עושים מזה עניין גם באוטו בן שנתיים שלוש שלא מעניין אותי אם הוא נסע 30 או 40 אלף ק''מ.

• רעיון טוב! 1

It's life, Jim, but not as we know it

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 48 דקות, SlowRide כתב:

רק שאף אחד לא יגיד לך את זה. תצטרך להבין לבד מה מצב הרכב ואתה גם לא תשכור בלש פרטי שיברר אם הבן אדם באמת לפני רילוקיישן או קיבל רכב מהעבודה כמו שהוא אומר.

ברור שאף אחד לא יגיד את זה שהוא מוכר חרא רכב. אבל בהחלט אפשר לברר מתי רכש את הרכב בעצמו.

וזה סימן בעייתי אם התקופה קצרה ודורש תשומת לב ומעט ספקנות לגבי ההסבר.

לפני 23 דקות, Arik TG כתב:

זה לא כל כך קשה לנחש.

א. שואלים מי נהג באוטו ולאן. זה לא שהמוכר יודע שהוא צריך לשקר שהוא נסע נסיעות ארוכות ולא קצרות.

ב. אתה יודע איפה האיש גר. אתה יכול לקחת כלל אצבע שק''מ בגוש דן שווה 3 ק''מ מחוץ לגוש דן.

ג. רכב מנהלים מליסינג עם הרבה ק''מ אפשר לנחש שנסע בינעירוני בין אתרים/סניפים.

ד. מידת הבלאי במושב הנהג והגומי על הדוושות (בעיקר הקלאץ' בידני).

חוץ מזה זה אוברייטד כי המוכרים עושים מזה עניין גם באוטו בן שנתיים שלוש שלא מעניין אותי אם הוא נסע 30 או 40 אלף ק''מ.

נכון שאפשר לברר, ובמידה רבה של הצלחה.

אבל זה שניתן לברר וזה ששעות מנוע זה יותר חשוב לא אומר שקילומטראז' זה אוברייטד.

פורסם

אולי הכי אוברייטד זה השנתון.

הרבה מאוד אנשים מותחים קו על שנתון X ופוסלים על הסף כל מה שמתחתיו

למרות שהתקציב שלהם גבולי מינוס לרכב נורמלי בשנתון הזה.

ככה הם מגיעים לרכבים הכי שחוטים/קרועים/דפוקים מאותו שנתון X.

חברה התייעצה איתי לפני כמה שנים על קיה סיד סטיישן.

רצתה רק 2016 ומעלה, אבל התקציב שלה היה 10K מתחת למחירון.

לא עזרו ההסברים שבתקציב הזה אלה פליטות ליסינג שעברו בין סוחרים

והיא שללה על הסף סיד פלנטרית שמורה ופרטית מ-2012, 

למרות שהייתה במצב הרבה יותר טוב מה-2016 במגרש, שאותה בסוף היא קנתה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 4
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, sperial כתב:

אגב, @דובצע, מה הנקודה שלך?

טעות

חשבתי ששאלת השירשור היא איזה בולשיט מוכרים אומרים על הרכב שלהם וקלטתי שמדובר על תימחור ממש

מאחר ואי אפשר לימחוק . זה הכי הרבה שאפשר לימחוק…

כתבתי ״הדגם המוצלח״ - אבל סתם כותבים את זה כאוטו שווה ולא מתמחרים אותו יותר בגלל זה (ניראה לי)

עריכה אחרונה על ידי דובצע
פורסם

הבנתי אתֶזה. סתם צחקתי.

בגלגול קודם של הפורום נדרש מינימום חמישה תווים להודעה. אז לצורך מחיקה הייתי מקליד 5 נקודות וצובע אותן בלבן

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

שנתון זה באמת הכי overrated.

כל כך הרבה פעמים אני שומע או קורא - תמליץ לי על רכב שעונה על הפרמטרים א ב ג בתקציב X. אני רוצה לענות עם רכב שבדיוק מתאים, ואז אומרים אבל לא פחות משנת Y. ואז התקציב מתאים לנבלות בלבד.

לא מבין אנשים שחושבים, לדוגמה, שמיני כלשהי עדיפה על משפחתית מבוגרת ממנה. סבל טהור בשביל לנסוע ברכב "חדיש"? תעשו לי טובה.

לפני שעתיים, SlowRide כתב:

יד ראשונה או שניה זה לא חשוב במיוחד,

דווקא זה הבדל מהותי. אולי ברכב בן 10 יד שנייה או שלישית לא משנה כל כך. 

אבל ההבדל העקרוני בין יד ראשונה לכל אלה שבאו אחריו שהוא לא יכול לטעון שהוא לא יודע מה קרה לרכב לפני הבעלות שלו.

לכן תמיד השאלה הראשונה היא: "אתה הוצאת את הרכב מהסוכנות?"

זה גם מסנן את כל אלה שכתבו ב"טעות" יד ראשונה.

לחלוטין מזדהה עם וידוא תקופת בעלות הגיונית ולא קצרה מידי אצל המוכר, אבל לעיתים יש הסבר מניח את הדעת לתקופה קצרה.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • אהבתי 5

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אני חושב שהאובססיה לשנתון נובעת מזה  שאנשים לא מבינים ברכבים, אז משליכים שלא בצדק מדברים שהם כן מכירים, וחושבים ששוק הרכב מתנהג דומה. 

כמו נגיד פלאפון או מקרר. יותר חדש= יחזיק ליותר זמן= יתקלל פחות. ברכבים מן הסתם זה לא עובד ככה. 

• אהבתי 1
פורסם

השנתון בישראל בעייתי כי אינו חופף לשנתון של היצרן.

לשנתון היצרן יש חשיבות בגלל מתיחות פנים ואבולוציה של הדגם, למשל מבחינת אבזור.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 45 דקות, davemustaine87 כתב:

אני חושב שהאובססיה לשנתון נובעת מזה  שאנשים לא מבינים ברכבים, אז משליכים שלא בצדק מדברים שהם כן מכירים, וחושבים ששוק הרכב מתנהג דומה. 

כמו נגיד פלאפון או מקרר. יותר חדש= יחזיק ליותר זמן= יתקלל פחות. ברכבים מן הסתם זה לא עובד ככה. 

במילה אחת אופנה

פורסם

אם, למשל, תוספת אבזור בטיחות היא בשבילך אופנה. אם החלפת יחידת הנעה זו אופנה. דווקא שנת דגם של היצרן זה נתון חשוב. פה ושם אפילו יתרון לדגם יותר מוקדם שהוחלף על ידי דגם פחות אמין.

פורסם (נערך)

אנדרייטד:

1. מצב חיצוני טוב - יחלקו עליי חבריי הפורום ש-שפשופים/מכות זה בלתי נמנע, אבל מצב חיצוני טוב מעיד בד"כ על מצב תא נוסעים טוב ולרוב מעיד על אכפתיות שבהרבה פעמים מתורגמת לתחזוקה טובה של הרכב.

2. צמיגים - אם על הרכב מורכבים צמיגים סינים זולים סיכוי סביר שהבעלים התקמצן על שאר הדברים.

אוברייטד:

קילומטר נמוך מאוד - נחמד מאוד אבל לא הייתי משלם עליית מחיר עצומה אם אני לא מחפש לנסוע המון.

"טופל בזמן" או תיעוד טיפולים - כמובן חובה שרכב יהיה מטופל כנדרש, אבל זה מובן מאליו בעיני, אם לבן אדם אין תיעוד/קבלה וכו על טיפולים אין מה להסתכל על הרכב, לצערי ראיתי מספיק אנשים שחושבים שטיפול זה פעם בשנה גם אם הרכב גמע 25K קילומטרים בשנה, או שטופל במרווחים ליברלים מאוד...

עריכה אחרונה על ידי עצלן
  • אהבתי 1
פורסם

אנדרייטד:

צמיגים איכותיים (ולא בתפזורת של יצרנים בין הסרנים) על רכב ישן. 

היסטוריית טיפולים מסודרת אצל מוסך יבואן.

יד ראשונה שמחזיק הרבה שנים את הרכב עם כל הנ"ל.

פורסם (נערך)

בלת"ק

אנדררייטד - כל דבר שתורם לשרידותו של הרכב לאורך זמן ולא מוערך ומובן מספיק, כמו מה שאמרת על חנייה מקורה, אבל גם היסטוריית טיפולים - דבר שלא מקפידים עליו בכלל ברגע שרכב הוא בן מעל 3-5. לאנשים לא אכפת מזה. מספיק להם לשמוע מהמוכר ש'הכל טוב אחי טיפלתי פשוט אצל חבר של דוד שלי והוא עושה לי בלי קבלות'

אובררייטד - 'הרכב נסע רק נסיעות קצרות בעיר' = BIG NO NO!!! אנשים אומרים את זה בתור יתרון וזה חסרון עצום.

אותו דבר לגבי 'היה בבעלות *הזן דמות סטריאוטיפית כלשהי*' (אדם מבוגר\רופא\אח\מהנדס וכו') זו גם שטות גמורה. למה, אם מישהו מבוגר אז הוא אוטומטית מתחזק את הרכב טוב יותר? לפעמים ההפך הגמור, הוא שבוי באמונות של שנות ה70 ששמן הוא שמן, או שהוא דופק את הרכב בחניה כל שני וחמישי. ואם הוא רופא זה אומר שהרכב מתוחזק? זה אומר שאין לו זמן ללכת למוסך, בגלל זה קנה קורולה.

גם אובר רייטד זה אנשים שמעלים במחיר הבסיס בגלל ש'הרגע עבר טיפול גדול'

נשמה, זה הבסיס. היית צריך להחליף את הטיימינג ואת השמן תיבת הילוכים כי הגיע הזמן להחליף אותם. זה שעבדת לפי הספר לא אומר שמגיע לך יותר, אלא מגיע פחות למי שלא נוהג כך.

עריכה: אנשים שמחפשים רכב לפי שנתון ולא לפי דגם ספציפי, ולעיתים יתאבססו על רכישת אקזמפלר חדש יותר ב4 שנים, למרות שאין הבדל בינו לבין האקזמפלר הישן יותר, ובכך מתפשרים גם על הנתנונים הבסיסיים (דוגמא - רכישת דגם 2020 עם 150 אלף ק"מ לעומת 2016 עם 100 אלף ק"מ)

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני כשעה, מיץ פטל כתב:

אנדרייטד:

צמיגים איכותיים (ולא בתפזורת של יצרנים בין הסרנים) על רכב ישן. 

היסטוריית טיפולים מסודרת אצל מוסך יבואן.

יד ראשונה שמחזיק הרבה שנים את הרכב עם כל הנ"ל.

בול. 3/3 הדברים שחשבתי עליהם. 

בכל רכב יחסית חדש, יד זה פרמטר משמעותי בעיניי. צמיגים זה הכי חשוב כי ככה יודעים באמת מה הושקע ברכב, האם באמת בהגדלת ראש, או המינימום האפשרי. 

גם בקבלות על טיפולים, זה נראה תמיד מאיים לקריאה ובטבלאות לא ברורות, אבל אם מתעמקים אפשר לראות תיקונים חריגים והאם השתמשו במקורי או חליפי. זה מעיד משהו. 

ודבר אחרון שהכי אנדרייטד בעיניי - מי המוכר. כשאתה מתרשם מהבנאדם לפניך, הצורה שבה הוא מדבר, איך הוא מדבר על הרכב, מה הוא משתף ומה לא, האם הוא שואל אותך שאלות וכדומה. זה בעיניי הכי חשוב. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...