Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהם הפרמטרים הכי אוברייטד ואנדרייטד כיום לדעתכם בתמחור רכבי יד2?

MRobot

פוסטים מומלצים

לפני 13 שעות, amosbmw כתב:

לכן תמיד השאלה הראשונה היא: "אתה הוצאת את הרכב מהסוכנות?"

מזכיר לי מודעה שראיתי פעם בפייסבוק על מזדה 3 2010

'יד ראשונה! אצלי 3 שנים' (?!)

בתאריך 18.4.2025 בשעה 09:57, borsood כתב:

לדעתי הכי overrated זה ארץ היצור של הרכב.

דווקא אנשים בישראל מתייחסים לארץ המקור של היצרן ולא לארץ הייצור של הרכב הספציפי, לכן לא יודעים שיאריס למשל מיוצרת בצרפת, בלגיה או מקומות אחרים ומסתכלים עליה כרכב יפני.

אבל לגבי מה שכתבת על תרבות העבודה והייצור היפנית  - מהידע שלי זה לא איזו אגדה אורבנית. המנטליות שם בכל הקשור לאיכות ייצור וחשיבה לטווח רחוק היא מאוד דומיננטית.

לפני 20 שעות, lior2321 כתב:

"רכב מרופא"

יש גם הבדל בין פסיכיאטר לוטרינר למנתח מוח

לפני 16 שעות, razi_pazi כתב:

אבל אין דרך לדעת את שעות המנוע...

ברוב הרכבים החדשים יש מהירות ממוצעת, אפשר לראות את זה גם אם הנתון התאפס לאחרונה, ולהבין מה התוואי בו הנהג נוסע.

בתוואי היומיומי שלי המהירות הממוצעת שלי היא 25-27 קמ"ש והיא מאפיינת מסלול קבוע ברחובות ראשיים של עיר-בין עירוני-ורחובות ראשיים של עיר אחרת. בבוקר התנועה זורמת (18-20 דקות נסיעה ל12 ק"מ) ובחזור תנועה עמוסה (35-40 דקות לאותה דרך)

כשאני נוסע מחוץ לשגרה בבין עירוני,  המהירות הממוצעת עולה לאיזור ה35-40 קמ"ש (כל עוד הTRIP אופס לאחרונה יחסית)

אז אם המהירות הממוצעת היא 10-15 קמ"ש אפשר להניח שהבן אדם נוסע המון בפקקים או שהוא יושב ברכב בסרק.

לפני 9 שעות, עצלן כתב:

1. מצב חיצוני טוב - יחלקו עליי חבריי הפורום ש-שפשופים/מכות זה בלתי נמנע, אבל מצב חיצוני טוב מעיד בד"כ על מצב תא נוסעים טוב ולרוב מעיד על אכפתיות שבהרבה פעמים מתורגמת לתחזוקה טובה של הרכב.

לא מסכים... לצערי מפאת חוסר זמן אני הרבה פחות משקיע בטיפוח הקוסמטי של הרכב, אבל מבחינה מכאנית אני לא הורדתי את הסטנדרט הגבוה שלי.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לפני 3 שעות, EliC25 כתב:

לצערי מפאת חוסר זמן אני הרבה פחות משקיע בטיפוח הקוסמטי של הרכב, אבל מבחינה מכאנית אני לא הורדתי את הסטנדרט הגבוה שלי.

אדם עם רכב בעל מצב קוסמטי לא מזהיר אבל בעל תיעוד טיפולים מלא, בעל זוגות צמיגים איכותיים ותקינים שונה מאדם עם רכב במצב קוסמטי לא מזהיר עם תיעוד טיפולים לא ברור ומקבץ צמיגים סיני אקראי של זמן ייצור/חברה/שחיקה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 שעות, עצלן כתב:

אוברייטד:

"טופל בזמן" או תיעוד טיפולים - כמובן חובה שרכב יהיה מטופל כנדרש, אבל זה מובן מאליו בעיני, אם לבן אדם אין תיעוד/קבלה וכו על טיפולים אין מה להסתכל על הרכב, לצערי ראיתי מספיק אנשים שחושבים שטיפול זה פעם בשנה גם אם הרכב גמע 25K קילומטרים בשנה, או שטופל במרווחים ליברלים מאוד...

נראה לי שבטעות "טופל בזמן" מוגדר אצלך כאוברייטד. אם קוראים את מה שכתבת בעצמך ברור שכוונתך היא שטיפול בזמן הוא לא רק חשוב מאוד אלא כנראה אנדרייטד.

אם "אין מה להסתכל" על רכב שלא טופל בזמן זה בודאי לא אוברייטד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...