Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב - תודה לכם נירו ואסיקס.

לפי מה ששניכם רשמתם, אני נוטה להאמין שמדובר במצבר, כי למעשה הופיעו לי מספר נורות התראה שזה בעצם תואם את מס. 3:

הופיעה נורת AEB (נורת התראה למערכת בלימה אוטונומית).

הופיעה נורת ESC/ESP (נורית למערכת בקרת יציבות).

ואם אני לא טועה גם הופיעה נורית חיווי של בקרת בלימה בירידה DBC.

כיוון שכבר עברו 4 שנים, בכל מקרה צריך להחליף את המצבר, מניח שגם אם אגיע למוסך לבדיקת תקלות מן הסתם יתחילו בזה, אז גם אני אתחיל מזה בשאיפה ובתקווה שזאת הבעיה העיקרית והיחידה, אם חלילה זה לא, אז אבדוק הלאה וכמובן שאעדכן אחרי החג.

שוב, המון תודה על העזרה - מאד מעריך את זה.

חג שמח.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 12.4.2025 בשעה 18:20, asix כתב:

מצבר יכול להראות במצב רגיל ללא עומס 12 וולט וכשתעמיס אותו עם סטרטר הוא ירד ל 9-10 וולט. אמנם יניע את הרכב אבל בזמן הזה המחשבים יקבלו 9-10 וולט ויפלטו קודי תקלות עקב מתח נמוך

כל מצבר בזמן הנעה (סטרטר) יורד קצת.

הסיבה שבהנעה נדרש מתח גבוה בהרבה מעוצמת המצבר הקבועה (Ah). בערך פי 8.

ולכן לפרק זמן קצר כל מצבר תקין ומלא יכול לרדת עד 9.5. מצבר קצת חלש עד 8.5.

זה נחשב תקין ולא ישפיע על אף מערכת.

מצבר יכול להיות 12V אבל בעל אמפר נמוך שלא מסוגל לספק זרם הנעה.

הנתון היותר חשוב זה כמה אמפר יש לו. אם יש לו מספיק אמפר לספק זרם הנעה, נדיר שהוא יגרום לבעיה.

פורסם
לפני 6 שעות, נירו72 כתב:

כל מצבר בזמן הנעה (סטרטר) יורד קצת.

הסיבה שבהנעה נדרש מתח גבוה בהרבה מעוצמת המצבר הקבועה (Ah). בערך פי 8.

ולכן לפרק זמן קצר כל מצבר תקין ומלא יכול לרדת עד 9.5. מצבר קצת חלש עד 8.5.

זה נחשב תקין ולא ישפיע על אף מערכת.

מצבר יכול להיות 12V אבל בעל אמפר נמוך שלא מסוגל לספק זרם הנעה.

הנתון היותר חשוב זה כמה אמפר יש לו. אם יש לו מספיק אמפר לספק זרם הנעה, נדיר שהוא יגרום לבעיה.

אתה טועה ולפי התשובות שלך אני משער מעולם לא עסקת במערכות חשמל.

מצבר תקין לא יורד מ 11-11.5 וולט בעומס.

מצבר לא תקין יורד ל 9-10 וולט ( ב 8 וולט לא יהיה לו כח לסובב את הסטארטר). במתח כזה יש מספיק כח לסובב את הסטרטר להנעה אבל לא במהירות הרגילה. אם הקומפרסיה של המנוע תקינה הוא יצליח להצית תערובת ולהניע.

עקב נפילת המתח המחשבים נדלקים וכבים לסירוגין חשמלית מה שמקפיץ את כל ההודעות תקלה שפות"ש דיווח עליהם.

הקרטוע נובע מכך שמחשב ניהול מנוע נכבה ונדלק עקב נפילת המתח בעת ההתנעה.

כאשר תהיה התנעה עם מצבר תקין ( או בגיבוי בוסטר) ולא יהיו נפילות מתח בעומס המנורות לא ידלקו והרכב יניע בנגיעה.

לדעתי פות"ש לא תיאר שגם הסטארטר חלש יותר מהרגיל ( או כי הוא לא זיהה או שפשוט לכ ייחס לזה חשיבות).

אנו נדע מי צדק רק שפות"ש יעדכן.

רק מקווה שהמוסך לא יחליט להחליף לו הכל ליתר בטחון ( נתקלתי בבעלי מקצוע שלא יודעים איפה בדיוק הבעיה אז מחליפים הכל - סלילים, מזרקים, מצתים ועל הדרך גם מצבר ).

לפני 7 שעות, יועץ רכב כתב:

לא חושב שיש קשר למצבר הרי אם הרכב הניע והוא קירטע אז מה קשור המצבר?

זה שהמנוע קירטע זה לא כתוצאה ממצבר אולי משהו שקשור למצתים וכו'

א'- ב' של דיאגנוסטיקה זה שמצבר יהיה תקין.

ברכבים המודרניים עם רשת מחשבים מסוג can-bus הרשת מאוד רגישה לנפילות מתח. כאשר יש נפילת מתח מחשבים לא מקבלים נתונים ממחשבי הרשת השונים וחוסר בנתונים עלול לגרום לקרטוע.

ברכבים ישנים ללא רשת מחשבים כל מחשב היה עצמאי והיו מחשבים שפחות היו רגישים לשינויי מתח.

• מעניין 1
פורסם

האם מצבר של אופנוע 12v יניע רכב? 

12v זה נתון חשוב במיוחד לדעת שלמות תאים וטעינה, אבל משני לנתון החשוב באמת. האמפראז' שלו. עוצמת המצבר ויכולתו לתת סטרטר ccd זה הנתון החשוב באמת. יש לי מצבר 50Ah ישן, יכול להראות שיש לו 12v אבל הוא מקסימום יכול להניע מנורה.

מצבר יכול להיחלש, או להיות בעל תא אחד חלש יותר, ועדיין להניע רכב כי יש לו מספיק עוצמה בשאר התאים (אמפר).

ברגע שמצבר חלש מדי המחשב רכב מזהה ושולח פקודה להשבית מערכות לא חיוניות בזמן הנעה לbcm בכדי לעזור וכך מופיעות התקלות. בדר"כ זה לא ישפיע על איכות הנסיעה, ולא על מערכות בטיחות כמו של פות"ש ולכן אני אומר לא מצבר.

מקווה שיעדכן ונדע.

לפני 5 שעות, asix כתב:

כאשר יש נפילת מתח מחשבים לא מקבלים נתונים ממחשבי הרשת השונים וחוסר בנתונים עלול לגרום לקרטוע.

וזו הסיבה למה כתבתי אלטרנטור תקין. ברגע שרכב הניע יש מתח תקין לא משנה אם המצבר היה חלש בזמן ההנעה וכל המודולים והמחשבים מקבלים מתח תקין.

פורסם

קודם כל - תודה לכולכם.

עדי-אל, למה אתה מתכוון שהמצבר תקין? אני לא מצליח להניע את הרכב (יש סטרטר), אחרי מספר נסיונות המנוע כן התניע וכל הרכב רועד עם כל ההתראות שציינתי.

לפני שאחליף את המצבר כמובן שאבקש שיבדקו את המצבר כדי לוודא שהוא אכן חלש, ואם כן אז ברור שמייד להחליף, היום "לשמחתי" נתקעתי בבית ואין לי שום שאיפה להיתקע במקום אחר.

יועץ-רכב, הרכב לא מניע, הניע אחרי מספר נסיונות בקושי ואז המנוע מקרטע.

היום יחליפו לי מצבר ואז נראה מה הלאה, מקווה מאד שבזה יסתיים הטיפול, כמובן שאעדכן.

שוב - תודה רבה ומועדים לשמחה. 

פורסם

אישראקאר - מנוע בנזין, 2000.

עדכון: החלפתי מצבר, היה במצבר הישן הרבה קורוזיה, ועדיין מופיעות ההודעות שגיאות, מצ"ב תמונה.

עדיין קשה להתניע בלי "גז", חייב ללחוץ על הגז כדי להתניע, שמתי לב כשהמנוע עובד (בפארקינג "P") המנוע מקרטע והרכב קופץ, אבל אם אני לוחץ טיפה על הגז או בנסיעה הרעידות מפסיקות, נסעתי כמה מטרים בודדים לצורך בדיקה לראות אם זה מפסיק.

מחר אסע למוסך לבדיקה.

מישהו יכול לומר או יודע אם במצב כזה אני יכול לנהוג? מבחינה בטיחותית או שחס וחלילה לא אגרום לנזק או עדיף להזמין גרר?

אעדכן בהמשך.

תודה לכולם.

1744641648198.jpg

פורסם (נערך)

מסתבר שצדקתי, אפילו שאני לא מבין בחשמל 😉.

נזכרתי שכבר היו פה כמה ספורטאג' עם בעיות ברדאר, אבל אחרות.

אני חושד שבעיה במערכת הבלימה האוטונומית תגרום לשאר הבעיות כולל "סירוס" המנוע.

תנסה לשטוף עם לחץ מים את כל הפרונט של הרכב במיוחד מאחורי הגרילים, ומאחורי הגלגלים הקדמיים.

לאחר מכן תנתק את המצבר לחצי שעה ותשאיר אורות דולקים.

תכבה אותם, ותחבר אותו בחזרה. המטרה למחוק קודי תקלות ישנים ולפני החלפת מצבר, ואיפוס מערכות הרכב כדי שילמדו מחדש.

תנסה להניע, וברגע שמניע תן לו קצת לעבוד בלי לנגוע בכלום, במיוחד לא בדוושה.

אם אין שיפור עד דקה בערך, מעדיף שלא תיתן למנוע להמשיך שהרעידות

לא יגרמו לנזק לתושבות או לדברים אחרים.

אם מרגיש שיפור תן לו להמשיך עוד קצת לראות אם זה משתפר עד שהמנוע חם.

תעדכן.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם

לא צדקת. מצבר עם קורוזיה זה לא מצבר תקין.

אבל המלצה שלי - 

תעשה עם הרכב סיבוב של 2-3 ק"מ, תכבה ואחרי 2 דקות תניע.

ככה 3 פעמים. זה אמור לאפס את התקלות בזיכרון של המחשב.

אם זה לא יעזור תצטרך לאפס את התקלות עם מחשב דיאגנוסטיקה ולבצע כיול למחשב הזרקה.

לפני 7 דקות, נירו72 כתב:

קרייזי, תנתק את המצבר לחצי שעה ותשאיר אורות דולקים.

איך אורות דולקים כשמצבר מנותק?

פורסם
לפני 4 דקות, asix כתב:

לא צדקת. מצבר עם קורוזיה זה לא מצבר תקין.

אבל המלצה שלי - 

אם זה לא יעזור תצטרך לאפס את התקלות עם מחשב דיאגנוסטיקה ולבצע כיול למחשב הזרקה.

איך אורות דולקים כשמצבר מנותק?

תשמע בתור בעל מקצוע חשבתי שתבין לבד.

זו שיטה ידועה לרוקן את המערכות מחשמל שנשאר בהן.

קורוזיה לא פוגעת במצבר אלא במגעים והיא תופעת לוואי.

כל עוד ההדקים נוגעים במצבר מגע מלא אין לזה שום משמעות.

יש רכבים עם קורוזיה על כל המצבר, ההדקים, והכבלים שעדיין מניעים.

וחוץ מזה אתה מתעקש על בעיית מצבר כשאני אומר לך כבר בוודאות שזו לא.

הבעיה קשורה למערכת הבלימה האוטונומית שמכניסה את הרכב למצב חירום, וזו התוצאה.

ברגע שיפתור את הבעיה שם, הכל יסתדר.

לפני 9 דקות, asix כתב:

למה שינסע עם רכב מקרטע ולא בטיחותי כשניתוק מצבר מביא לאותה תוצאה?

פורסם

תודה לשניכם נירו ואסיקס, אני לא איש טכני ולא מתעסק עם פירוק והרכבת מצבר, פחות התחום שאני מבין בו ומעדיף שבעלי מקצועי יעשו אותו.

מחר אסע למוסך לצורך בדיקה, השאלה כרגע אם ניתן לנסוע במצב הזה? שלא יקרה חס וחלילה מצב שהברקסים לא יעבדו? או חלילה מצב שעלול לגרום ליותר נזק?

ישנה אפשרות לבטל את הבלימה האוטונומית, חשבתי שאולי כך אוכל לנסוע בלי הרעידות - אבל גם אחרי הביטול זה לא ממש משנה והמצב נשאר כפי שהיה מקודם.

אמשיך לעדכן.

תודה.

פורסם
לפני שעתיים, crazyj כתב:

תודה לשניכם נירו ואסיקס, אני לא איש טכני ולא מתעסק עם פירוק והרכבת מצבר, פחות התחום שאני מבין בו ומעדיף שבעלי מקצועי יעשו אותו.

מחר אסע למוסך לצורך בדיקה, השאלה כרגע אם ניתן לנסוע במצב הזה? שלא יקרה חס וחלילה מצב שהברקסים לא יעבדו? או חלילה מצב שעלול לגרום ליותר נזק?

ישנה אפשרות לבטל את הבלימה האוטונומית, חשבתי שאולי כך אוכל לנסוע בלי הרעידות - אבל גם אחרי הביטול זה לא ממש משנה והמצב נשאר כפי שהיה מקודם.

אמשיך לעדכן.

תודה.

אתה לא צריך לפרק מצבר, רק את החיבור למצבר. אם תרצה אשלח לך קישור איך עושים את זה.

אני לא הייתי נוסע ברכב שלך במצבו. זה הזמן להפעיל את הגרר של הביטוח ולהביא למוסך

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...