Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק לא סבירה בעמידה ( PARKING ) או ברמזור. קיה ספורטאז נפח 2000

פוסטים מומלצים

היי ( קיה ספורטאז 2014 נפח 2000 )

לאחר איפוס , מילוי טנק מלא ונסיעה מאוד קצרה לעבודה, כ 3 ק"מ, שמתי לב שברמזור אדום ואו בפרקינג צריכת הדלק במחשב פשוט מטפסת בצורה מטורפת. מ 13 ליטר ל 100 ק"מ זה מתחיל לטפס במהירות ומגיע גם ל 20 ואף 25 ליטר ל100 ק"מ ללא נסיעה ! עומד בחניה, אוטו מונע ועל פארקינג ללא מזגן כמובן. מצרף שני סרטונים ( אם אצליח ) ואו תמונות במידה ולא אצליח. בנסיעה בכביש מהיר הצלחתי להגיע ל 11 ק"מ ל 100 מטר. מה פשר תצרוכת דלק כ"כ גבוה בעמידה ? אגב, ברגע שאני מתחיל בתזוזה ואפילו קטנה ( 20-30 קמ"ש ) זה מתחיל לרדת לאזור ה 14-15. האוטו לאחר טיפול כולל פילטר אוויר ושמן, צמיגים חדשים, כרגע נוסע בלי מזגן כי אין צורך...  ולא משתולל, נוסע דיי רגוע. אשמח לתשובות אם מישהו נתקל או למקום שיעשה לי דיאגנוסטיקה בלי לשחוט אותי. שימו לב אגב באחת התמונות ציירתי חץ על אדם שעובר כדי להוכיח שאני אכן עומד בחניה. אגב, כל הנסיקה שאתם רואים מ 13 ל - 17 זה בפחות מדקה וזה יכול היה להימשך ולהימשך ולטפס עד לערכים של 20 +. האוטו אגב מתנהג טוב, הטורים אינם משחקים, הגיר מרגיש סבבה... לא יודע. שוב תודה

Screenshot_20250325_161004_Gallery.jpg

Screenshot_20250325_161213_Gallery.jpg

Screenshot_20250325_161315_Gallery.jpg

Screenshot_20250325_161132_Gallery.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברכבים שאני מכיר, ברגע שאתה עומד תצרוכת הדלק הרגעית מוצגת כליטר/שעה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה יכול גם להיות 100 ליטר ל 100 קילומטרים, כי הרכב לא זז מילימטר ולא עובר שום מרחק בזמן שהדלק נשרף.

לא הייתי מסתכל על הנתון הזה בזמן העמידה. אין לו כל משמעות.

מה צריכת הדלק של הרכב בפועל בין התדלוקים ? אבל לא אחרי 3 קילומטרים....

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • רעיון טוב! 3

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ניסית פעם לחלק באפס?

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה כי עשית איפוס למחשב דרך. 

חישוב ממוצע מתחיל מחדש אחרי האיפוס. 

נסעת 3 קילומטר, צרכת נגיד 0.4 אז הוא מציג צריכה 13 ליטר ל 100 ק"מ.

איך הוא מחשב את הצריכה?

פשוט מאוד. 

לוקח את כמות הדלק שנצרכה 0.4 ליטר. 

מחלק במחרק שנסעת 3 ק"מ.

ומכפיל ב 100 כי הוא מציג ליטרים ל 100 ק"מ

0.4/3*100=13.3 ליטר ל 100 ק"מ.

אחר כך אתה עומד במקום, הקילומטרז' לא מתקדם אבל הדלק נצרך, מנוע 2.0 ליטר צורך בערך ליטר וחצי בשעה. 

נגיד אחרי רבע שעה עמידה הוא צריך עוד 0.4 ליטר. 

אז החישב החדש של מחשב דרך יהיה כזה:

0.4 של הנסיעה + 0.4 של העמידה = 0.8 ליטר שנצרכו מאז איפוס מחשב דרך.

המרחק שעברת לא השתנה עדיין 3 ק"מ.

0.8/3*100= 26 ליטר ל 100 ק"מ.

השיניים כל כך קיצוניים כי עברת רק 3 ק"מ אחרי האיפוס. אחרי שתסע יותר זה יתחלק בקילומטרז' גדול יותר והשינוי יהיה פחות בולט. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• ספונסר פורום
לפני שעתיים, vladclar כתב:

זה יכול גם להיות 100 ליטר ל 100 קילומטרים, כי הרכב לא זז מילימטר ולא עובר שום מרחק בזמן שהדלק נשרף.

לא הייתי מסתכל על הנתון הזה בזמן העמידה. אין לו כל משמעות.

מה צריכת הדלק של הרכב בפועל בין התדלוקים ? אבל לא אחרי 3 קילומטרים....

בדיוק כך.

לא מודדים תצרוכת על פני מרחק אפסי, שהרי לכל שינוי במהלך 3000 מטר יש השפעה אדירה על הממוצע של אותה הנסיעה.

רוב מחשבי הדרך מציגים חישובים דינמיים - כלומר התוצאה משתנה בהתאם לסגנון הנהיגה בלייב. לכן - אין כל משמעות לחישובים,

תוודא רק שבנסיעה של עשרות ק"מ ויותר אתה חוזר לקריאה שפויה. 

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 דקות, הלוחש למכוניות כתב:

כלומר התוצאה משתנה בהתאם לסגנון הנהיגה בלייב. לכן - אין כל משמעות לחישובים,

זה מחשב דרך פשוט ולא מתוחכם יותר מידי. 

אם זו תצוגת צריכה רגעית, כמובן מראה את הצריכה בלייב. 

אם זו תצוגת  צריכה ממוצעת, זו פונקציה מתגלגלת שלוחת בחשבון כמה מאות או כמה עשרות ק"מ אחורה, או מהאיפוס האחרון שבוצע, תלוי ביצרן. 

אם נהגת רגוע 100 ק"מ וב 5 ק"מ אחר כך נהגת בפול גז, עדיין הצריכה הממוצעת שתוצג תקח בחשבון את ה 100 ק"מ הרגועים, היא לא תשתנה מיד אלא בהדרגה. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...