Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשלושה חודשים קופצת לי הודעת SMS עבור חיוב בוויזה בסך 8 ש"ח. מסתכל בשם העסק ורואה "חיים והגינות", לגנן שלנו לא קוראים חיים ובטח ובטח הוא לא מחייב אותנו בסכומים כאלה אז הנחתי כי זו כנראה טעות. מתקשר לעסק (דרך האפליקציה של "וויזה") ומגיע למחלקת מכירות כלשהי ודבר ראשון שאומרים לי שאין קשר לגינות אלא לחיים ולהגינות (life and decency), נגיד...

שאלתי מה הם עושים וקיבלתי מספר תשובות שונות מוזרות (התקשרתי אליהם יותר מפעם אחת) כגון "עוזרים לאנשים עם הלוואות", "ניהול מסמכי הלואה" ו"עזרה בהלוואות"(?). קודם כל, לא ממש הבנתי מה זה קשור אלי (ההלוואה האחרונה שלקחתי הייתה לפני יותר מ 20 שנה) ובנוסף למה לא קיבלתי תשובה מדוייקת מה החברה עושה. ביקשתי שיבטלו את החיוב במיידי ושימסרו לי את הפירוט עיסקה אך נאמר לי כי הם "מוקד שירות לקוחות" בלבד ולא יכולים לבצע את זה. ביקשתי שיעבירו אותי להנהלה אך נאמר לי כי הם לא יכולים, ביקשתי את הטלפון לחברה עצמה ואמרו שאין להם אותו. לדבריהם, הדבר היחידי שהם יכולים לעשות הוא לשלוח הודעה להנהלה וייצרו איתי קשר עד 3 ימי עסקים.

בימים הבאים התקשרתי שוב ושוב ונתקלתי באותו סיפור אז אחרי 4 ימים פניתי לוויזה וביקשתי לבטל עיסקה ולקבל הסבר על העיסקה, העיסקה בוטלה בסופו של דבר אך לא קיבלתי תשובה איך/מתי בוצעה העסקה.

חודש אחר כך, הפתעה. חיים והגינות שלו שכחו אותי אך פתאום מופיע לי "הגנה לכרטיס" בסך 8 ש"ח כעיסקה בתהליך🤕. למרבה השמחה אחרי מספר ימים זה נעלם. ועכשיו זה מופיע כל חודש... התקשרתי שוב לשירות לקוחות של וויזה ושוב הייתי צריך להסביר את הכל לפני שהעסקה בוטלה, הם ניסו להתקשר למספר הטלפון של "הגנה לכרטיס" אך משם מה(...) הוא לא היה פעיל.

דיברתי עם שירות הלקוחות של וויזה וגיליתי מספר אמיתות לא נעימות. התופעה נפוצה ולא ניתן למנוע אותה לדבריהם כי ברגע שמספר הכרטיס החוקי שלי ידוע למישהו הוא יכול להשתמש בו. אני צריך לבטל את הכרטיס ולהוציא חדש כדי לבלום את החיוב הספציפי הזה, הווה אומר שכל מקום בו אני משלם עימו באופן קבוע (אמאזון, איביי וכו) ידרוש עידכון ידני. וכמובן, הפתרון הזה טוב עד הפעם הבאה שמספר הכרטיס שלי יתגלה.

אני מנסה להבין כאן משהו.

-זה לא קריפטו, זו העברה בנקאית גריידא כך לוויזה צריך להיות מספר החשבון אילו מועבר הכסף. למה מחלקת הביטחון שלהם לא בודקת את זה? אני מניח כי אני לא הקורבן היחידי.

-שאלתי על זיהוי דו שלבי בזמן התשלום אבל לא ניתן להגדיר אותו (בתשלום גדול במיוחד ויזה לא מעבירה מיידית את הכסף אלא שולחת SMS עם בקשה לאישור). למה לעזאזל לא ניתן להוסיף את זה לאפליקציה שלהם כך שכל תשלום יותנה באישור בטבעת אצבע מהאפליקציה שלהם?

-יש משהו אחר שיכול למנוע את הבעיה הזו? מכאן והלאה אשלם רק עם פייפאל/ביט איפה שאפשר ואמנע מהכרטיס.

בדקו את החיובים אצלכם, יכול להיות שכל חודש אתם מאבדים כמה שקלים בלי לשים לב. (אני קצת תמני ובודק את החיוב שורה שורה כל חודש...)

• מבאס 1
פורסם

קרה לי מספר פעמים עם חיובים של 20 ש"ח. כולל מעסק שנמצא בחור שלא הכרתי שקיים בכלל, והייתי צריך להסתכל במפות גוגל כדי להבין איפה הם ממוקמים... 

הכחשות עסקה וזהו. 

למזלי לא נתקלתי במצב שאתה מתאר. 

הצעתי לך? פנה לבית העסק עם מכתב מעו"ד לפני נקיטת הליכים.

לינק למידע שימושי שמצאתי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אצלו זה חוזר על עצמו, כרוני. לא ב"בודדת". 

אפשר להתחרפן אם כל חודש צריך לעשות הכחשה מחדש.

פורסם (נערך)

תלונה למשטרה כנגד העסק + דיווח למוקד הסייבר

אז אולי יחסמו לו את הסליקה

לא עושים את זה כל כך מהר אחרי תלונה של מישהו שחוייב - מחלוקות בין עוסקים לרוכשים תמיד יהיו

ד"א יש 2 חברות בע"מ - 516459724 / 516598133

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
פורסם

אני קיבלתי תשובה דומה אחרי שרציתי להפסיק תרומה קבוע לגוף לגיטימי.

אותו גוף כמובן הבטיח באתר איסוף התרומות שיהיה ניתן לעצור את החיובים בכל רגע, רק שבפועל לא היתה שום דרך כזו באתר שלהם ונסיונות ליצור קשר איתם זכו להתעלמות.

זה לא היה מוגדר כהוראת קבע באשראי, ולכן לא ניתן היה לעצור את זה משם.

חברת האשראי אמרה שאין לה יכולת למנוע חיובים עתידיים והמליצה גם לי להחליף כרטיס.

בסוף אותו גוף חזר אלי אחרי חודש וביטל את החיובים.

מצד האשראי יכולתי רק לבצע הכחשת עסקה, עם אפשרות שיפסקו נגדי וזה יעלה לי 15 שח.

לא ברור למה חברות האשראי לא מגינות יותר על בעלי הכרטיס ושכל אחד שמשיג את הכרטיס שלי רשאי לחייב אותו כרצונו בעתיד, אחרי שהוכח שלא ניתן ליצור קשר עם הגוף המחייב. אם הטלפון של העסק כפי שהוא מופיע בחברת האשראי לא זוכה למענה תוך פרק זמן סביר, צריך להיות נוהל מסודר של חסימת כל החיובים בעתיד.

פורסם

תביעה ייצוגית לא תאושר.

לעניות דעתי יש לחייב בחוק לתת אפשרות לכל לקוח להגדיר אימות דו שלבי בכל עסקא מרחוק.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אימות דו שלבי זה ענין טכני שפחות נגיש לחלק מהאוכלוסיה.

לדעתי צריך להגדיר כל חיוב חודשי זהה חוזר כהוראת קבע, גם אם לא הוגדר כזה בפועל, ולאפשר את עצירת כל החיובים העתידיים.

פורסם (נערך)

או פשוט שיהיה אפשר לחסום (פר כרטיס לקוח) סולק מסויים, כמו בהו"ק בנקאית. אני לא רוצה קשר עם העסק הזה.

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
פורסם

נוכלות הם לא מזהים אבל נופלים עם עסקאות לגיטמיות. יש להם עוד מה לשפר.

הבוקר הגיעו למשרד נציגים של הוט מובייל, עם אייפונים שהוזמנו מראש ע״י חלק מהעובדים. העובד משלם חלק מעלות המכשיר. הנציגים של הוט מובייל מחייבים כ״א של העובדים על החלק שלהם.

המנהל שלי היה ראשון. אחרי העסקה הכרטיס שלו נחסם.

אני הייתי שני. אחרי שיצאתי משם, עם המכשיר, מקבל הודעה. גם לי הכרטיס נחסם.

לא יודע לכמה עובדים נחסמו הכרטיסים היום :) על עסקה לגיטימית (שחררתי את החסימה דרך האתר).

• מבאס 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

חזרתי לא מזמן ממקום שיש בו "נסיכים" ותרבות של הונאה.

למרבה הפליאה התאפשר תשלום בכרטיס אשראי בסכום מכובד במלון

תשלום של 70 שקלים על ארוחה חסם לי את הכרטיס.

אגב לחשבון הבנק הישראלי לא ניתן להיכנס מאותה המדינה... ובצדק 

נסתרות הן דרכי מערכת הסליקה

זה הנוף אחרי ההמראה... סתם בשביל יחס

IMG_0803.jpeg

• אהבתי 2
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 35 דקות, סולל הדרך כתב:

חזרתי לא מזמן ממקום שיש בו "נסיכים" ותרבות של הונאה.

שכחת לציין "עובדים זרים מקומיים" :LOL:

• מצחיק 3
  • רעיון טוב! 1

פורסם

@סולל הדרך לא הבנתי את הרמז. אולי תתן נ.צ.?

הסיפור הכי יפה ששמעתי על חסימת אשראי היה מישהו שקנה קפה ב-JFK, טס ללונדון, רצה לקנות קפה בהית'רו ונחסם. התברר שהיתה רוח גב, הטיסה היתה מהירה מהרגיל וזה הקפיץ את ההתראה.

מצד שני, לי ולמשפחה שלי, היו כל מיני אירועים הזויים של ניסיונות הונאה מניו יורק, לונדון ואפילו ברזיל בזמן שאנחנו בבית. המערכות זיהו את הניסיונות וחסמו אותם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...