Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

עסק משלם עמלות על השימוש בכרטיסי אשראי. חברות הסליקה מציעות הנחות בגובה התשלום של העמלות הללו, מאפשרות לך מסלולים של חיוב וזיכוי שמותאמים לך (אם אתה רוצה זיכוי מיידי לחשבון לאחר ביצוע העסקה או פעם \ פעמיים בחודש, למשל) וכדומה. 

גם חברות האשראי עצמן מציעות מסלולי סליקה, אך תמיד מומלץ לעשות סקר שוק. 

כעצמאי עבדתי עם טראנזילה עבור הסליקה, הכי התאימו לי ולצרכים שלי אז. 

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בתאריך 25.2.2025 בשעה 10:09, Haim_gds כתב:

שאלתי על זיהוי דו שלבי בזמן התשלום אבל לא ניתן להגדיר אותו

אני לא מכיר דרך להגדיר זיהוי דו שלבי, אבל יש אפשרות להגדיר באפליקציה של חברת האשראי התראות על עסקאות (בכל אחת ניתן להגדיר דברים קצת אחרים), למשל עסקאות שמבוצעות בלי שהכרטיס מוצג פיזית.

ככה מקבלים התראה מיד כשהעסקה מבוצעת, זה עוזר לעקוב.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

יש זיהוי דו שלבי.

לפני כשנתיים קניתי חלקי מחשב באמזון בסכום של כ 5 אש"ח, לאחר ביצוע העסקה קיבלתי סמס מויזה בו אני נדרש לאשר את ביצע העסקה. רק לאחר שאישרתי הכסף הועבר.

ההתראות אותן ניתן לקבוע באפליקציה מתחילות ב 50 ש"ח, הרמאים לוקחים סכומים קטנים יותר. 

פורסם
לפני שעתיים, Haim_gds כתב:

ההתראות אותן ניתן לקבוע באפליקציה מתחילות ב 50 ש"ח, הרמאים לוקחים סכומים קטנים יותר. 

זה כנראה משתנה בין חברות האשראי.

אצלי במקס אני מקבל התראות גם על עסקאות בסכומים נמוכים יותר, כשהכרטיס לא מוצג.

כשהכרטיס מוצג אני מקבל התראות רק על עסקאות בסכומים גבוהים.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

תלוי חברה וסוג עסקה.

בישראכרט אני מקבל התראה גם על אגורה.

בכאל מ-500 ש"ח, אבל עסקות מרחוק ובחו"ל מהאגורה הראשונה.

לא זוכר לגבי מקס.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש המון לוגיקה מאחורי ההחלטה לדרוש אימות דו שלבי ושוקלים הרבה פרמטרים, במטרה למנוע עסקאות לא רצויות מצד אחד וטרחה מיותרת מצד שני.

פורסם

יש לי הרגשה שבנושא הזה אנחנו אפילו לא מסוגלים לנחש כמה אנחנו לא יודעים שאנחנו לא יודעים...

זה אכן משהו מורכב מאד, וחוויתי כמה "בדיקות" ו"עצירות" אקראיות מחברת האשראי שלי על עסקאות לגיטימיות לחלוטין, שמאד לא ברור לי מה היה ההיגיון לחסימה באותו זמן. כנראה איזו מערכת ראתה איזה מוטיב שחוזר על עצמו באיזה מקום ובאיזה אופן שגרם לה להיות חשדנית כלפי עסקאות מאזור מסויים באתר מסויים. או משהו כזה. בערך. בגדול. 

זה נושא מסובל ומורכב בצורה פנומנלית לדעתי. אין פה לרוב משוואות פשוטות של "מר ברווז תמיד קונה בעלי אקספרס, אז ההזמנה מאמאזון \ איביי עשוייה להיות לא נכונה למרות שיש לו חשבון שם כבר 15 שנים". 

פורסם

הנושא נושק לעבודתי, אז יש לי הכרות מסויימת איתו, ואתה בהחלט צודק, המשוואת בכלל לא פשוטות, הן לוקחות בחשבון בין היתר סכום, מטבע, שעה ביום, היסטוריה של סליקות מוצלחות ובעייתיות בעסק, היסטוריה של בעל הכרטיס, היסטוריה של אותו כרטיס ספציפי, פעילות קודמת באותו יום, אימותים של פרטים שונים שנעשים מאחורי הקלעים, והכל בסטטיסטיקות של פרקי זמן שונים.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם

הסכום הנמוך הוא משתי סיבות, מרבית האנשים כלל לא ישימו לב וכמובן שזה גם מתחת לכל סכום אליו חברת האשראי בכלל מתייחסת. 

אצלי היו פעם המון חיובים לאפל, שאני כמובן לא בצעתי (מאוד שכיח למשתמשי אפל) הכחשת עסקה וביטול כרטיס היו הפעולות המתבקשות, מטריד שכן צריך לעדכן את המספר בכל מני מקומות אבל אין מה לעשות. 

יש כמובן גם בעיה מובנית בכל הקשור לחברות אשראי, מצד אחד אני זה שמשלם בפועל אך מצד שני הרווח שלהם עובר דרך מי שמחייב אותי, כך שיש להם אינטרס לאשר חיוב, בטח אם הוא קטן, ולהסתמך על זה שאני זה שאגלה את המרמה ואפנה אליהם. מניח שכבר לא מעט פנו לחברות האשראי, הם הרי יודעים בדיוק מי זה מחייב ובמקום למחוק את הלקוח הזה הם ממשיכות לספק לו שירות סליקה (גם אם זה נעשה דרך צד שלישי). 

• מבאס 1
פורסם
לפני 14 שעות, Be roo כתב:

הנושא נושק לעבודתי, אז יש לי הכרות מסויימת איתו

הייתה לי הרגשה, דיברת ממקום של מומחיות והבנה שאין למישהו מהצד ;)

פורסם
לפני 23 שעות, Be roo כתב:

יש המון לוגיקה מאחורי ההחלטה לדרוש אימות דו שלבי ושוקלים הרבה פרמטרים, במטרה למנוע עסקאות לא רצויות מצד אחד וטרחה מיותרת מצד שני.

את אמנם צודקת אך אני מתכוון לאימות דו שלבי לבקשתי ולא כהחלטה של חברת האשראי.

טוב, הסיפור ממשיך להיות מעניין...

מקבל סמס

ציטוט

חיים **** שלום. ראה קישור להורדת חשבונית זיכוי והחזר כספים מספר **** מהגנות מתאונה בעמ. קישור

בהתחלה חשבתי כי זו הודעה של קרובי הנסיך מניגריה אך סתם מתוך סקרנות נכנסתי והגעתי ל https://secure.cardcom.solutions/

image.thumb.png.5f0d9fcab3771f37ed69f51d68d4aa1a.png

שם הופיע קובץ PDF. הורדתי והפלא ופלא מופיע לי זה:

image.thumb.png.e0782e1aa343ad233a4d2486f77dc4c3.png

נחמד אך מעלה מספר שאלות.

-מי שלח את זה? אם זה ויזה אז למה זה נשלח כך ולא מהם?

-לאן מגיע ההחזר הזה?

-ויזה ביטלו את החיוב כך שמעולם לא היה צורך בהחזר.

-מאיפה הגיעו ה 28 ש"ח? לא זכור לי שזה היה סכום החיוב.

-למה 28 ש"ח? 

-"הגנה מתאונה בע"מ"? WTF?

פורסם

גם לך קוראים חיים? חחח

כנראה זו חברה-אחות של חיים והגנות...

מניח שיש שם איזה סוכן שרשם אותך כלקוח בחברות הנ"ל.

יכול להיות שהם עובדים בצורה מסודרת, מישהו כתב אותך כלקוח, התחילו לצאת חשבוניות שלא נגבו, והחשבונית הזו מאפסת את ה"חוב" שלך מול החברה.

פורסם
לפני 26 דקות, Haim_gds כתב:

-מי שלח את זה? אם זה ויזה אז למה זה נשלח כך ולא מהם?

בראשית העמוד, צד ימין למעלה, מופיע מספר ח.פ של מי שהפיק את המסמך. מנחש- שם העסק (הגנה מתאונה) הוא זה שהפיק את המסמך והח.פ יתאים. אפשר לבדוק את זה לפי המספר די בקלות ברשת, באתר רשם החברות.

רצוי וחצי להצליב את הנתון עם חברת כרטיס האשראי שלך, לגבי לאן הכסף שולם.

-לאן מגיע ההחזר הזה?

לפי חוקי המדינה, הכסף חוזר באותה צורת תשלום שבה נכנס. דהיינו, שולם באשראי- יוחזר באשראי (כזיכוי לכרטיס).

-ויזה ביטלו את החיוב כך שמעולם לא היה צורך בהחזר.

-מאיפה הגיעו ה 28 ש"ח? לא זכור לי שזה היה סכום החיוב.

-למה 28 ש"ח? 

-"הגנה מתאונה בע"מ"? WTF?

🤷‍♂️

• תוכן חדש...