Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלוגיקה של חסימת עסקאות מאוד מורכבת, ולפעמים מאוד קשה להבין למה אחת נחסמת ואחרת לא.

זה תלוי בהמון גורמים שחלקם ידועים (סכום, עסק, מקום), וחלקם לא (איזה מידע הועבר במערכת הסליקה, האם חברת הסליקה מבצעת ולידציה על כל המידע או רק חלקו ועוד.

זה משהו שיוצא לי להתקל בו במסגרת העבודה, ועד היום יש עסקאות שלא ברור לי למה נחסמו. לפעמים הן נחסמות בחברת סליקה אחת ועוברת באחרת.

פורסם
לפני 39 דקות, sperial כתב:

לא הבנתי את הרמז. אולי תתן נ.צ.?

אני הבנתי שהוא דיבר על ניגריה. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעה, ברווז כתב:

אני הבנתי שהוא דיבר על ניגריה. 

יש לנו נסיך גם במיאמי.

• מצחיק 4

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ברוז, תודה על הלינק.

ציטוט

אם אין בידי הצרכן פרטים מזהים של בית העסק (מספר ח.פ או מספר ת.ז של עוסק מורשה או עוסק פטור), הצרכן רשאי לדרוש מחברת האשראי את הפרטים הנ"ל, למשל לצורך הגשת תביעה.

על פי הנחיות בנק ישראל, על חברת אשראי למסור ללקוח פרטים מזהים של בית העסק, ובמידה ואין בידיו את הפרטים המבוקשים על חברת האשראי לפנות עבור הלקוח לחברה הסולקת ולבקש את המידע. במקרה של סירוב חברת האשראי לספק את המידע המבוקש על הצרכן להגיש תלונה בבנק ישראל – פניות ציבור.

בתאריך 25.2.2025 בשעה 10:27, ברווז כתב:

הצעתי לך? פנה לבית העסק עם מכתב מעו"ד לפני נקיטת הליכים.

זה יהיה רק בסוף, מכתב מעו"ד אינו זול.

בתאריך 26.2.2025 בשעה 11:35, Be roo כתב:

אימות דו שלבי זה ענין טכני שפחות נגיש לחלק מהאוכלוסיה.

אולי. אפילו שנראה לי כי קפיצת חלון בוהק בטלפון עם העסקה ובקשה לאישור ע"י תביעת אצבע לא מהווה מכשול כ"כ גדול. בכל מקרה, הייתי שמח לקבל שירות כזה (אפילו בתשלום סמלי)

בתאריך 26.2.2025 בשעה 11:37, אלעדית כתב:

או פשוט שיהיה אפשר לחסום (פר כרטיס לקוח) סולק מסויים, כמו בהו"ק בנקאית. אני לא רוצה קשר עם העסק הזה.

זה משהו ששאלתי את הנציגה והיא טענה כי זה בלתי אפשרי לדבריה, יהיה ניתן לגבות את הכסף ע"י חשבון אחר. בתכלס זה קישקוש, אני מחויב ע"י אותו גוף בהתאם למה שמופיע באפליקציה.

בתאריך 25.2.2025 בשעה 12:49, גור אדם כתב:

החברה הזו מככבבת בקבוצות בפייסבוק כמו זו - https://www.facebook.com/groups/298967840240036/

יש שם כאלו שפנו לחברה וזה נפתר, יש שם כאלו שתבעו אותם בתביעות קטנות ובנוסף יש שם תביעה ייצוגית שמתארגנת.

תודה רבה, אני נכנס לפייסבוק פעם בשבועיים שלושה, אני כנראה לא מנצל את מלוא האפשרויות שלו.

בראשון אתקשר לוויזה ואבקש כתובת וטלפון. אם אקבל, אפנה לחברה ואבקש עותק של ההסכמה שלי לביצוע העסקה. אם הם "לא  יצליחו למצוא"/"כרגע מחליפים בסיס נתונים" או שקר אחר אגיש תלונה במשטרה (למען הסדר הטוב, זה נטול משמעות למרבה הצער) ואגיש תביעה בבית דין לתביעות קטנות.

קשה לי להבין את ויזה עם ההתעלמות הזו. דבר ראשון שבקנה זה לבטל את הכרטיס אצלהם ולקחת כרטיס אשראי בנקאי.

לפני 3 שעות, עדי-אל כתב:

הגינוּת או הגינוֹת?

כתבתי.

life and decency

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, Haim_gds כתב:

בראשון אתקשר לוויזה ואבקש כתובת וטלפון. אם אקבל, אפנה לחברה ואבקש עותק של ההסכמה שלי לביצוע העסקה. אם הם "לא  יצליחו למצוא"/"כרגע מחליפים בסיס נתונים" או שקר אחר אגיש תלונה במשטרה (למען הסדר הטוב, זה נטול משמעות למרבה הצער) ואגיש תביעה בבית דין לתביעות קטנות.

קשה לי להבין את ויזה עם ההתעלמות הזו. דבר ראשון שבקנה זה לבטל את הכרטיס אצלהם ולקחת כרטיס אשראי בנקאי.

תלונה במשטרה זה הדבר הכי נכון לעכשיו.

אני לא חושב שתקבל סעד בת"ק - להבנתי החזירו לך את הכסף מחברת האשראי - ת"ק לא מתעסק בנושא הפלילי.

כתובת אתה יכול להוציא מרשם החברות לפי מספרי הח.פ. שכתבתי לך למעלה, וטלפון - כבר התקשרת...

לבטל את החוץ בנקאי ולהשתמש בכ"א בנקאי זה לא פיתרון, הם עובדים עם כאל או מקס או ישראכרט, אלה אותם מערכות.

מה שכן הייתי מציע זה להחליף מספר כרטיס, ולהיות יותר זהיר במסירת המספר שלו. אני לא מאשים אותך חו"ח אבל חיים והגנות (הגנות! לא הגינות) קיבלו את המספר מאיפה שהוא...

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
פורסם

אגב, לכרטיסים חוץ בנקאיים לא מעט יתרונות. אחד מהם הוא שבמקרה של הונאה/גניבה/אובדן תהליך קבלת כרטיס חדש אורך כ-20 שניות, תלוי בקצב הפעולה שלך מול האפליקציה/אתר/נציג שירות. אבל זה בתנאי שאתה משתמש בגוגל/אפל פיי, כי לכרטיס הפיזי לוקח שבועיים-שלושה להגיע הביתה.

כרטיס בנקאי מגיע ככרטיס פיזי שאותו צריך לשייך לארנק הטלפוני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 28.2.2025 בשעה 10:14, אלעדית כתב:

תלונה במשטרה זה הדבר הכי נכון לעכשיו.

הבנתי, זה כנראה הדבר היחידי שיעזור(?) עכשיו.

בתאריך 28.2.2025 בשעה 10:14, אלעדית כתב:

כתובת אתה יכול להוציא מרשם החברות לפי מספרי הח.פ. שכתבתי לך למעלה, וטלפון - כבר התקשרת...

אנסה להוציא את הנתונים מויזה מחר, מה שאני לא בטוח בו הוא מה לעשות עם זה. אשלח מכתב רשום הדורש הפסקת התקשרות חד צדדית ומה אז? 

האם יהיה ניתן לתביעה בבית דין לתביעות קטנות אם לא אבקש ביטול עיסקה מויזה?

מטריף אותי הטמטום הזה, ויזה נותנת הגנה עבור גניבה לא חוקית של המספר אשראי אך לא נותנת הגנה עבור גניבה "חוקית" של המספר אשראי... 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בתאריך 28.2.2025 בשעה 11:31, sperial כתב:

אגב, לכרטיסים חוץ בנקאיים לא מעט יתרונות. אחד מהם הוא שבמקרה של הונאה/גניבה/אובדן תהליך קבלת כרטיס חדש אורך כ-20 שניות, תלוי בקצב הפעולה שלך מול האפליקציה/אתר/נציג שירות. אבל זה בתנאי שאתה משתמש בגוגל/אפל פיי, כי לכרטיס הפיזי לוקח שבועיים-שלושה להגיע הביתה.

כרטיס בנקאי מגיע ככרטיס פיזי שאותו צריך לשייך לארנק הטלפוני.

קיבלתי כרטיס בנקאי חדש לאחרונה.  החיבור לארנק הדיגיטלי היה מיידי דרך לינק בסמס והוא היה זמין שם.  לכרטיס הפיזי אכן לקח זמן להגיע.

פורסם (נערך)

כשלי נחסמו כרטיסים בנקאיים (ישראכרט/בנה"פ) נאלצתי להמתין לקבלת הכרטיס הפיזי לפני שיכולתי לחבר לארנק האלקטרוני. חוץ בנקאיים (כאל) התעדכנו אוטומטית, בלי שום פעולה שלי. צריך להוסיף שהאירוע האחרון היה ב-2022, אולי יש מאז שיפור. מצד שני, תופעההחדשה: כשהייתי זקוק לשירות הלקוחות לכרטיס בנקאי הפנו אותי לבנק שבמוקד שלו הפקידות פחות מבינות בעניין כרטיסי אשראי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הגיע לynet. מתברר ששלושה חברות כרטיסי אשראי  הפסיקו לסלוק. בשם הונאה. אז מצאו דרך חברה אחרת לסלוק.

האם אתם משלמים דמי "הגנה לכרטיס"? חשש להונאה

• רעיון טוב! 1

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

סוף כל סוף....

כנראה שעברתי כל מה שתואר שם כולל "שיחה עם מוקדן" וא]ילו קיבלתי הודעת וואטצאפ מהגנבים...

ציטוט

לפי נהלי החברה,
במידה ואתה מכחיש את העסקה
אנו מיד נזכה את הכרטיס, נעצור את הגביה ונפתח בהליך בירור. 

במידה ויתברר שאכן אישרת את השירות בשיחה מוקלטת עם נציג,
נציג יחזור אליך ונצטרך לחייב אותך מחדש עבור אותם החודשים שבהם השירות היה פעיל, אך לא נמשיך בחיובים נוספים במידה ולא תהיה מעוניין בשירות.

כרגע הכרטיס זוכה והוראת הקבע נעצרה עד לסיום הבירור.
תקבל sms עם חשבונית זיכוי
ועד 14 ימי עסקים הכסף יחזור ישירות לכרטיס.

זה היה אתמול, באו נחכה עד ה 25/32025 ונראה מה יצא מזה.

שני דברים מפריעים לי בכל הסיפור הזה. 

-מהן חברות הסליקה ומדוע הן נפרדות מחברת האשראי? כשדיברתי עם וויזה נאמר לי כי הם (וויזה) לא בצעות את הגביה (למה?) אלא חברות סליקה חיצוניות אשר מעבירות את הפרטים לויזה ולכן חברת האשראי אינה אחראית. בנוסף, נאמר לי בויזה כי הם לא יכולים לספק לי את פרטי חברת הסליקה שביצעה את העיסקה כי אין להם(?)... יש כאן סטדנט למשפטים שיכל להגיד אם כל זה חוקי או האם ניתן להתיחס למבנה המלאכותי הזה כניסיון הסתרה לא חוקי לחברות האשראי?

-לדעתי, חברות האשראי יורות לעצמן ברגל בהתנהגות הזו. יש היום לא מעט תחליפים לתשלום מיידי ואני מניח שגם לשירותי אשראי, ולכל מי שנעקץ כרגע בקטנה יחשוב שוב לפני שימוש באשראי. יכול להיות שהם כאלה מטומטמים? 

ד"א, זה הלינק ל"חברה" https://www.haimvehaganot.com/

בחייאת, מילא שהכתב הגנה (https://www.haimvehaganot.com/כתבהגנה) כתוב ברמת העתק/הדבק של תלמיד בחטיבת הביניים (וגם לא מוצלח במיוחד😀) אלא גם לא עבר הגהה/עריכה מינימלית ("תביעת בילוי מוגן"). ד"א, אם הקישקוש הזה היה אמיתי אז יכול להיות שהיה שווה את 8 ש" החודשיים....

פורסם

חברת סליקה היא חברה מתווכת בין עסק לחברת כרטיסי אשראי.

השימוש בחברת סליקה מאפשר לעסק לקבל ממשק נוח לתשלום וגם עמלות נמוכות יותר מאשר עבודה ישירה מול חברת כרטיסי האשראי.

• רעיון טוב! 1
פורסם

עסק יכול לסלוק עם כל מיני חברות. הוא לא חייב לסלוק כרטיסים של כאל דווקא אצל כאל, שי ישראכרט דווקא אצלהם וכן הלאה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...