Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

סרטון ממצלמת הרכב: https://drive.google.com/file/d/1xe1Vmv2i59S6m1MWsL4EGdZlR3iUT4nd/view

האוטובוס נדחף לי לנתיב, עצר בתחנה אך נשאר באלכסון, תוך כדי עקיפתו לא ראיתי שהוא בעצם לא צמוד למדרכה, כך שהשתפשתי בפינה האחורית שמאלית שלו.

הודעתי לחברת הביטוח על התאונה אך התמהמתי עם הגשת תביעה. עם זאת, בחברת הביטוח החליטו על דעת עצמם לשלם לצד ג' (כ-6K) ולדרוש ממני השתתפות עצמית (1.5K).

בדו"ח השמאות שחברת הביטוח שלחה לי אין כל התייחסות לנזק שכבר היה קיים באוטובוס (ניתן לראות שהפינה האחורית ימנית כבר עם שפשופים באזור הפנסים). לאחר שכתבתי זאת לחברת הביטוח, הם טענו ששמאי שלהם אומר שהגדלתי את הנזק השטחי שהיה קיים (קשה מאוד לשפוט כי מצלמת הרכב קצת מטושטשת בנסיעה).

אשמח מאוד למענה לשאלות הבאות:

1. האם גובה התביעה משפיע איכשהו על הפרמיה העתידית? כלומר אם אתבע את המקיף על הנזק, האם באמת אכפת לי כמה ולמה הם שילמו לצד ג'?

2. האם לדעתכם יש פה אשם תורם של נהג האוטובוס, או כל עוד הוא עומד במקום אז מלוא האשמה עלי?

3. מה ניתן לעשות אם חברת הביטוח מחליטה פשוט לשלם לצד ג' בלי לשאול לעמדתי?

תודה.

פורסם

1. גובה התשלום לצד ג אינו משפיע על גובה השתתפות עצמית. השתתפות עצמית הינה סכום קבוע לכל תשלום פיצוי.

2.אמנם האוטובוס אכן נכנס לנתיב שלך ( הוא היה אמור לנסוע בימין , לא מובן למה היה בשמאלי), אבל מרבית האשם  בתאונה הוא שלך. היית יכול להמתין עד שהאוטובוס ימשיך בנסיעה, היית יכול לחלוף על פניו בזהירות כמו שסיטרון פיקאסו עשה. 

3. שאלה טובה שראוי לשאול את חברת הביטוח. אגב, האם במקרה חברת הביטוח של האוטובוס ושלך היא אותה חברה?

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 10 שעות, tinoki כתב:

מה הנזק ברכב שלך?

שפשוף ומכה בצד. שווה לי ככל הנראה להגיש תביעה שישלמו על הנזקים בלי שאתקן את הרכב בפועל.

להבנתי בדו"ח התביעות מופיע גם כלל הנזק ששולם ע"י חברת הביטוח - השאלה היא האם זה משפיע על משהו (כמו על פרמיית ביטוח עתידית) כך שכדאי לי למזער תשלומים לצד ג', או שזה לא שמשנה כלום...

פורסם
לפני 3 שעות, qwerty1987 כתב:

שפשוף ומכה בצד. שווה לי ככל הנראה להגיש תביעה שישלמו על הנזקים בלי שאתקן את הרכב 

רק תוודא שחברת הביטוח שלך מכניסה את זה תחת התביעה שכבר הייתה. שלא תירשם תביעה נוספת על שמך ולא יגבו השתתפות עצמית נוספת ממך

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

אתה 100% אשם

אין מקום לעבור -תחכה .

התביעה בצדק ולדעתי חבל לנסות לעשות משהו ברגע שיש שמאי.

הנזק יהיה במלואו= עלות עבודה, חלקים ושמאות וסביר שהסכומים גבוהים.

תבקש דוח שמאי מה שלא בטוח שהחברת ביטוח תרצה לתת.

R.I.P -PONTIAC G.P 1994 LPG     MIATA NC ex     SUBARU GC8 ex,     bmw m140     corolla 2022

פורסם

אתה פגעת בו, אתה אשם.

כן, הוא חתך אותך ולדעתי היה צריך להיות בנתיב הימני (כמוך) מלכתחילה וכן הוא עמד עקום.

אני לא עו"ד, אבל אני לא רואה פה איך מפילים אשמה תורמת על האוטובוס.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

חתך נכון אבל לא פגע ולכן אין שום אשם תורם או אשמה שלו.

אתה יכול להגיש תלונה במשטרה על עברת תנועה וגם זה לא בטוח שיטופל כי זה אוטובוס ותמיד עושים ככה-פשוט להשלים עם זה חבל על העצבים 

R.I.P -PONTIAC G.P 1994 LPG     MIATA NC ex     SUBARU GC8 ex,     bmw m140     corolla 2022

פורסם
בתאריך 15.12.2024 בשעה 23:33, fatboy1340 כתב:

3. שאלה טובה שראוי לשאול את חברת הביטוח.

לא צריך תמיד לשאול שאלות. צריך לבדוק את ההסכם שהוא הפוליסה (וגם הוראות המפקח). זה מה שמופיע אצלי:

"‫(א) המבטח‬‫ רשאי‪,‬‬ ‫ולפי‬ ‫דרישת‬ ‫צד‬ ‫שלישי‬ ‫‪-‬‬ ‫חייב‪,‬‬ ‫לשלם‬ ‫לצד‬ ‫השלישי‬ ‫את‬ ‫תגמולי‬ ‫הביטוח‬
‫שהמבטח‬‫ חייב‬ ‫למבוטח‪,‬ ‫ובלבד‬ ‫שהודיע‬ ‫על‬ ‫כך‬ ‫בכתב‬ ‫למבוטח‬ ‫כאמור‬ ‫בסעיף‬ ‫קטן‬ ‫(א1) והמבוטח‬ ‫לא‬
‫התנגד ‬‫כאמור‬ ‫באותו‬ ‫הסעיף;‬ ‫ואולם‬ ‫טענה‬ ‫שהמבטח‬ ‫יכול‬ ‫לטעון‬ ‫כלפי‬ ‫מבוטח‪,‬‬ ‫תעמוד‬ ‫לו‬ ‫גם‬ ‫כלפי‬ ‫צד‬
‫שלישי.‬‬

‫(א‬‫‪1‬‬‫) ‬‫דרש‬ ‫צד‬ ‫שלישי‬ ‫מהמבטח‬ ‫את‬ ‫תגמולי‬ ‫הביטוח‬ ‫כאמור‬ ‫בסעיף‬ ‫קטן‬ ‫(א)‬ ‫‪-‬‬ ‫יודיע‬ ‫המבטח‬ ‫למבוטח‬
‫בכתב ‬‫בתוך‬ ‫‪7‬‬ ‫ימי‬ ‫עסקים‬ ‫מיום‬ ‫הדרישה‪,‬‬ ‫על‬ ‫הדרישה‬ ‫כאמור‪,‬‬ ‫וכי‬ ‫אם‬ ‫לא‬ ‫יודיע‬ ‫לו‬ ‫על‬ ‫התנגדותו‬ ‫לתשלום‬
‫הפיצוי‬‫ בתוך‬ ‫‪30‬‬ ‫ימים‬ ‫‪-‬‬ ‫ישלם‬ ‫לצד‬ ‫השלישי‬ ‫את‬ ‫תגמולי‬ ‫הביטוח‬ ‫שהוא‬ ‫חייב‬ ‫למבוטח‪,‬‬ ‫ככל‬ ‫שהוא‬ ‫חייב‬
‫בתשלומם‪.‬‬

פורסם
לפני שעתיים, fatboy1340 כתב:

פותש טוען שלא הודיעו לו לפני שדילמו. לכן עניתי כפי שעניתי.

FATBOY היי, ממש אשמח לדבר איתך בפרטי, אני רננה אורן, תוכל למצוא אותי בפייסבוק, או בווצאפ 0523897014

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...