Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונה (סוג של) ראשונה מאז קבלת רישיון ולצערי עם רכב יוקרה מהניילונים

Cranky_CPA

פוסטים מומלצים

לא אעמיס יותר מדי פרטים מעייפים, אבל בגדול, נסעתי בתל אביב. הכביש היה צר, ורכב שפגעתי בו חנה עם שני גלגלים על המדרכה ליד מגדל במרכז העיר. איכשהו יצא שדפקתי עם המראה שלי את המראה של הרכב שחנה על המדרכה. אני לא יודע איך זה קרה – או שבאמת לא שמתי לב, או שהנהגת פתחה את הדלת בדיוק כשעברתי לידה. בכל מקרה אין מצלמה ברכב אז זה לא מי יודע מה משנה. עצרתי בצד וראיתי שיש שפשוף על בית המראה שלה. לא משהו רציני בכלל, אבל כן יש שפשופון.

לא ידעתי מה לעשות, אז נתתי לה את הפרטים שלי והמשכתי לדרכי. כשחזרתי הביתה, עשיתי קצת גוגל. עם המזל שלי, פגעתי בלקסוס LC קופה שעולה מיליון שקל על הכביש – טוב, ליתר דיוק, 990 אלף.

אתם חושבים שהיא תעשה עם זה משהו? איך זה עובד בדיוק? היא תיצור קשר עם חברת הביטוח שלה, והם ייצרו קשר איתי? זה יקפיץ את הפרמיה שלי בשנה הבאה? כמה יכול לעלות תיקון צבע לבית מראה של רכב שכזה? 

יש לי ביטוח מקיף.

עריכה אחרונה על ידי Cranky_CPA
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא בא להישמע מגעיל, אבל רכב שחונה בצורה לא חוקית, שפשוף מראה זה לא נזק, זה בא בילט אין עם חנייה כזאת. ולא קשור איזה רכב זה.

אם היא חנתה כחוק, זה משהו אחר.

זה היה במהירות גבוהה? זה שריטה או שבר?

נסעת בכיוום של הרכב החונה או בכיוון ההפוך? בכיוון הפוך זה אמור לגרום לקיפול מראה. באותו הכיוון, אם היתה פותחת דלת, היית דופק הרבה יותר ממראה.

ואם היא פתחה דלת, כל האחריות עליה.

לפני שבועיים, בפארק הירקון שאנשים חונים בשני הצדדים כמו נבלות, פחדתי לדפוק את הרכב בצד ימין, בצד שמאל בדיוק איזה אידיוט ניסה לחנות וסיים חנייה כשהוא בולט. המרווח חייב אותי לדפוק את המראה שלו. עשיתי לו פרצוף, פתחתי את החלון ואמרתי לו שהבא ידפוק לו הרבה יותר מקיפול מראה והמשכתי לנסןע בפקק ב2 קמש שם.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נסעתי בערך ב-35-40 קמ"ש 

המראה שלי התקפלה. תכל'ס לי נגרם יותר נזק הזכוכית (בעצם פלסטיק) עפה החוצה, אבל הצלחתי להרכיב אותה חזרה. 

מבחינת הנזק שנגרם לה לי זה היה נראה כמו שפשוף קל ביותר בשפיץ של הבית מראה, אבל היה חושך.

עריכה אחרונה על ידי Cranky_CPA
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לרוב יש ביטוח פנסים מראות שלא נרשם כאירוע ביטוחי, במידה והיא תרצה לטפל בזה. 

חכה כמה ימים, תעדכן אותנו מה היה. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חייב להשאיר פרטים גם אם היא חנתה לא כחוק, שוב אתה חייב להשאיר פרטים (אתה יכול לטעון שזאת אשמתה אבל זה כבר עניין אחר).

עריכה אחרונה על ידי llaavvii
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, KipodYam כתב:

לא בא להישמע מגעיל, אבל רכב שחונה בצורה לא חוקית, שפשוף מראה זה לא נזק, זה בא בילט אין עם חנייה כזאת. ולא קשור איזה רכב זה.

אם היא חנתה כחוק, זה משהו אחר.

זהו טיעון משפטי?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 שעות, tan tan כתב:

לא חושב שאתה צריך להשאיר פרטים אם היא חנתה ככה

פעם ראשונה שאני עושה תאונה ב-20 שנות נהיגה אז אני לא בדיוק מומחה בתחום, אבל למיטב ידעתי לפי החוק חייבים להשאיר פרטים. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 39 דקות, Cranky_CPA כתב:

אבל למיטב ידעתי לפי החוק חייבים להשאיר פרטים

אכן.

ואין חשיבות לכך שחנתה לא כחוק במקרה הזה,  החניה על המדרכה גרמה לבלוט עוד פחות לכביש הצר. כנראה שהערכת לא נכון או לא שמת לב.

יתכן שהיא לא תעשה דבר ואולי היא תיצור איתך קשר ישירות או דרך הביטוח. חכה לראות מה קורה, אין טעם להכנס לדילמות כבר מעכשיו.

להבא, כשיש ארוע כזה:

1. עוצרים במקום
  2. מודאים שכולם בסדר
  3. מפעילים הקלטת וידאו בטלפון ומתעדים את מיקום הרכבים מיד אחרי התאונה
  4. מזיזים את הרכבים הצידה
  5. מצלמים בסטילס את הנזקים
  6. מצלמים רשיונות רכב ונהיגה (חשוב שגם הנפגע ימסור את שלו, לא רק הפוגע)
  7. ומחכים לראות איך דברים יתפתחו.

• אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 דקות, Be roo כתב:

ואין חשיבות לכך שחנתה לא כחוק במקרה הזה,  החניה על המדרכה גרמה לבלוט עוד פחות לכביש הצר. כנראה שהערכת לא נכון או לא שמת לב.

האם אין חשיבות מבחינה ביטוחית? של "אשם תורם"?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אסייג את דברי, שמתייחסים רק לפרטים שמסר פות״ש, והם חלקיים ומציירים תמונה מסויימת.

אני ציירתי לעצמי תמונה שאולי לא תואמת את המציאות ובקריאה נוספת ניתן להבין את הדברים אחרת. היות ושתי המראות פגעו זו בזו, והנחתי שמדובר בשני רכיבם פרטיים, הבנתי שהגברת חנתה עם שני גלגלים על המדרכה (אחרת המראות לא היו בגובה דומה). והנחתי שהמקום מותר בחניה כי פותש לא ציין שאסור.

במקרה כזה, החניה על המדרכה משאירה אקסטרה מקום לעבור. רכב הנפגעת היה נייח, ולכן החניה עצמה לא מהווה גורם.

אם המקום אסור בחניה, זה סיפור אחר.

אם היא חנתה עם 4 גלגלים על המדרכה, זה סיפור שלישי.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היא חנתה על המדרכה ובעצם חסמה אותה. זה מקום כזה שכל מי שרוצה לעצור ליד המגדל ולא רוצה לשלם על חניון חונה עם שני גלגלים על המדרכה. זה כביש ממש צר. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שוב, חסימת המדרכה אינה רלוונטית לתאונה. השאלה היא אם המקום אסור בחניה ובעצם היותה שם היא הצרה את המעבר.

אם זה המקרה, אז כן, יש לה אשם תורם לדעתי. אבל אם זה יגיע לבית משפט אי אפשר לדעת מה יגיד השופט.

בכל מקרה, חכה לראות אם היא יוצרת בכלל קשר. יש אנשים ששפשופים כאלה לא מזיזים להם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, Cranky_CPA כתב:

פעם ראשונה שאני עושה תאונה ב-20 שנות נהיגה אז אני לא בדיוק מומחה בתחום, אבל למיטב ידעתי לפי החוק חייבים להשאיר פרטים. 

1. לא מאוד קשור למהות, אבל בכותרת כתבת "תאונה ראשונה אחרי קבלת הרשיון" וכאן אתה אומר 20 שנות נהיגה...

2. איזה עצות יש פה. איך היא חנתה זה פשוט לא רלוונטי. גם אם מישהו חנה באמצע הכביש ואתה לא יכול לעבור, זה עדיין לא אומר שאתה יכול להיכנס בו בלי להשאיר פרטים

3. בביטוח מקיף לרוב, וסביר שגם ברכב יקר כמו שלה, יש סעיף של החלפת מראות ושמשות ללא עלות ובלי שזה ייחשב בעבר הביטוחי. אז היא יכולה לחיות עם השפשוף (שלטענתך לא משמעותי) או להתעקש ולהחליף, אבל גם אז היא יכולה עשות את זה בלי לערב אותך בכלל

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, Yellow Engine כתב:

לא מאוד קשור למהות, אבל בכותרת כתבת "תאונה ראשונה אחרי קבלת הרשיון" וכאן אתה אומר 20 שנות נהיגה...

מהי הסתירה?

עריכה אחרונה על ידי tinoki
  • רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...