Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבט לגבי רכב חדש - מחפש תחליף ל-3008, תקציב 190K

asaf27064

פוסטים מומלצים

האם יש לי בכלל חסכון במעבר לחשמלי?

כרגע המחירון של ה3008 הוא 120k כמו שאמרתי ואצטרך להוסיף כ-100k על מנת לעבור לחשמל

יש אפשרות להתקין עמדת טעינה בבית והעלות של ההתקנה היא בערך 8k כולל העמדה עצמה

בנוסף כרגע קיים סיכוי שאעבור עוד שנה-שנה וחצי לשכירות במרכז

האם זה עדיין כדאי בהתחשב במס הנסועה ושאר הגזרות בשנה הבאה?

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

מהכרות שלי עם בעלי רכב נכה, הם תמיד מכרו בזמן וקנו חדש והרוויחו יפה מאוד מההטבה שהמדינה לא דורשת בחזרה. משהו במספרים שלך לא מסתדר לי, מה שבטוח לקנות רכב משפחתי ב 190K+ זה בזבוז כסף לדעתי. הרכב יהיה אצלך במסגרת אחריות, למה לא לקנות משהו צרפתי?

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, Michazzz כתב:

מהכרות שלי עם בעלי רכב נכה, הם תמיד מכרו בזמן וקנו חדש והרוויחו יפה מאוד מההטבה שהמדינה לא דורשת בחזרה. משהו במספרים שלך לא מסתדר לי, מה שבטוח לקנות רכב משפחתי ב 190K+ זה בזבוז כסף לדעתי. הרכב יהיה אצלך במסגרת אחריות, למה לא לקנות משהו צרפתי?

גם אם אקנה משהו צרפתי אצטרך להוסיף כסף

לפי מה שאני יודע הם דורשים את ההטבה חזרה ורק לאחר מכן אתה יכול לבקש עוד הטבה לרכב הבא

בכל מקרה אין לי 100 אחוז נכות ואני מקבל את ההטבה המינימלית כ-20k

אשמח שתסביר למה אתה מתכוון

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לחבר יש ילד נכה בכסא גלגלים וכנראה שהוא מקבל הטבה גדולה בהרבה ממה שאתה מקבל.

להוסיף 100K על רכב כדי לנצל הטבה קטנה ולהחליף לרכב שלא בטוח שיתאים לך - נשמע לי לא רעיון מוצלח. תבדוק אילו דגמים אתה יכול לקנות בתוספת שמתאימה לך ולכיסך.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, asaf27064 כתב:

לפי מה שאני יודע הם דורשים את ההטבה חזרה ורק לאחר מכן אתה יכול לבקש עוד הטבה לרכב הבא

רק אם אתה מחליף את הרכב לפני התקופה שבה ההלוואה העומדת (שזה בעצם הפטור מתשלום על חלק מהמס), נגמרת.

בפועל אם אתה מחליף בתקופת הזמן (או אחריה), אתה לא צריך להחזיר כלום.

לגבי הסכום, זה הולך לפי אחוזים או סכום מקסימלי.

אם אני מבין נכון, אתה מדבר על 40% לרכב עד 1300 סמ״ק?

לפי האתר של ביטוח לאומי, הדגם המייצג הוא i10 והפטור המקסימלי עומד על מעט יותר מ 30k.

אתה בכל מקרה תצטרך להוסיף סכום מסוים, יותר או פחות - זה תלוי בך, בכמה תצליח למכור את הקיים, ובאיזה רכב תיקח.

לפני כשעה, Michazzz כתב:

לחבר יש ילד נכה בכסא גלגלים וכנראה שהוא מקבל הטבה גדולה בהרבה ממה שאתה מקבל.

לא רק שמדובר בסכומים אחרים, גם הפרוצדורה שונה לגמרי לעומת אלה שלא משתמשים בכיסא גלגלים.

(בדרך כלל הרכישה מתבצעת אחרי פגישה עם (או ישירות מ) אחד ממאבזרי רכב נכים (מבצעים הנמכת רצפה, מתקינים מעלון), וכשיגיע לגיל המתאים (בהנחה והוא כשיר) גם יתאימו לו מתקן נהיגה (שבדרך כלל גם שונה מהמתקן שפות״ש משתמש בו). 

תלוי בדרגת הנכות בגפיים העליונות ו/או במגבלות המוטורית (אם יש).

כך שאי אפשר באמת להקיש מאחד לשני במקרה הזה.

עריכה אחרונה על ידי XVSTI
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, asaf27064 כתב:

החלטתי ללכת על האקספנג G6 או הSeres M5

מה אומרים?

אם יש לך עמדה בבית או סמוך לבית זו אופציה טובה. האקספנג רכב נחמד מאוד, ממליץ לצפות בביקורת בכלכליסט ו וואלה רכב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, nissan1211 כתב:

אם יש לך עמדה בבית או סמוך לבית זו אופציה טובה. האקספנג רכב נחמד מאוד, ממליץ לצפות בביקורת בכלכליסט ו וואלה רכב

לפני שעתיים, meir_gi כתב:

שני הרכבים מרשימים ואיכותיים, אבל ה G6 יותר טכנולוגית ועם טווח ארוך יותר בדגם ה long

אכן יש אפשרות לעמדה בבית

נראה לכם שהוא יהיה יחסית סחיר בעוד 3.5 שנים?

עריכה אחרונה על ידי asaf27064
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בהמון קבוצות בפייסבוק וגם בביקורות ברחבי הרשת ראיתי שממליצים על האקספנג יותר מאשר על הסרס
האם זה בגלל שיווק מסיבי יותר או שהאקספנג אכן עולה בכמה רמות על הסרס?
תודה

עריכה אחרונה על ידי asaf27064
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הסרס דגם פחות מוכר בארץ ובעולם ונמכר בארץ בדגם אחד עיקרי והאקספנג יותר מוכר ונמכר במשפחת דגמים.

אבל לגופו של עניין האקספנג דגם יותר חדש ומתקדם פלטפורמת 800v לעומת 400v וזה אומר טעינה ציבורית מהירה יותר, טווח ארוך יותר בגירסה עם הסוללה הגדולה וקטן יותר בגירסה עם הסוללה הקטנה,  יותר מרווח במושב האחורי וסוית משענת מתכווננת (בסרס מרווח רגליים די מצומצם שם וזוית משענת זקופה ולא מתכווננת ומושב יותר נמןך ופחות מרווח כפות רגליים).

באקספנג תא מטען גדול יותר משמעותית על הנייר  (בפועל הם די דומים לדעתי ולסרס יש גם תא מטען קדמי).

באקספנג אחריות ארוכה יותר.

בשניהם הנדסת אנוש ככה ככה כשהרבה פונקציות מתופעלות מהמסך לרבות כיוון פתחי האוורור ובאקספנג גם כיוון מראות ויותר דברים ולדעתי בסרס יותר נוח לשימוש.

בסרס מושבים ודיפון מעור נאפה אמיתי לעומת עור סינטטי באקספנג, בשניהם יש אוורור מושבים קדמי (באקספנג נראה שהוא רק בחלק משטח בסיס וגב המושב), בסרס יש גם כמה תוכניות עיסוי. 

בסרס m5 שינו את הקונסולה המרכזית דיפונים וכו' לעומת הסרס 5 והיא נראית בפנים ומרגישה פחות יוקרתית ממנה (וגם קצת פחות טווח ותאוצה).

בשניהם גג זכוכית פנורמי ללא כיסוי פנימי נגלל חשמלית,  בסרס מקבלים כיסוי מהיבואן להרכבה עצמית בעת הצורך באקספנג ניתן לקנות ברשת.

תפעול קולי לא משהו בסרס באקספנג הוא יותר טוב.

האקספנג זולה יותר בגירסה עם הסוללה הקטנה ואולם אני הייתי הולך על הסוללה הגדולה שנותנת טוח נסיעה גדול מאד (והיא גם הגירסה הנמכרת יותר).

אבל כמובן תבדוק את הרכבים בפועל ותראה למה אתה יותר מתחבר והאם ההבדלים שציינתי חשובים לך וכו'.

עריכה אחרונה על ידי green
  • אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, asaf27064 כתב:

בהמון קבוצות בפייסבוק וגם בביקורות ברחבי הרשת ראיתי שממליצים על האקספנג יותר מאשר על הסרס
האם זה בגלל שיווק מסיבי יותר או שהאקספנג אכן עולה בכמה רמות על הסרס?
תודה

האקספנג עם תא נוסעים איכותי יותר ומושבים מעט נוחים יותר. היא קצת יותר טכנולוגית בסגנון מערבי טסלה ופחות סגנון סיני. טווח מעט טוב יותר באקספנג. כפי שאמרו כדאי לעשות נסיעת מבחן ואז תקבל את התשובה כי גם הסרס סביר ובשל יותר לעומת ה3 ששווק פה לבדו בעבר . הייתי בודק גם את סמארט 3 אם תצליח לקבל הנחה .

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...