Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבסיס 16 מעלות, 

לא משנה איפה, רמת הגולן, חרמון, איו"ש, עזה, בקעה..... 

עם תחתונים ושמיכת פוך לחבק במקום האישה.

בבית, 22-25, ולפעמים רק המאוורר תקרה.

• אהבתי 1
פורסם

21 מעלות, לפעמים יורד ל19, דלת פתוחה מעט (לא מרצוני). גובה מקום המגורים 700~ מטר.

עד לפני חודשיים ± גרנו בגובה 840+ ורוב השנה לא השתמשנו במזגן, מלבד כמה לילות קשוחים בקיץ. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 21 שעות, קורן בן אשר כתב:

מישור החוף של איזו מדינה??

וברצינות, איפה במישור החוף? אם נכנסים מספיק לפנים הארץ, יש אזורים שסביר לישון בהם בלילה בלי מזגן. 

לגבי זה שאתם לא מדליקים בכלל מזגן גם ביום - או שהבית שלכם מותאם בצורה יוצאת דופן לאקלים (ואז שאפו לאדריכל, אני רוצה לדעת מי זה), או שאתם אנשים ממש מוזרים...

לא עד כדי כך מוזר.
יש לי חדר עבודה במפנה צפוני, בגדול אם אני רק יושב ועובד במחשב ויש לי מאוורר טוב מכוון עליי אני לא מדליק מזגן כשזה רק אני לבד בבית במהלך היום למעט בימים ממש חמים (33 פלוס כאלה)

• אהבתי 1

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
בתאריך 7.8.2024 בשעה 00:22, BoazB11 כתב:

מישור החוף. לא ישן עם מזגן בכלל. מאוורר וחלון פתוח (יש רשת).

למעשה בבית אנחנו בכלל לא מפעילים מזגן (רק כשבאים אורחים...)

וגם בחורף לא מחממים, ולרוב עם חלון פתוח (אלא אם יש גשם או רוח חזקה).

השבוע נאלצנו להפעיל את המזגן בחדר השינה, כי היינו במצור עם חלון סגור (קן צרעות מעל החלון),

וזו הייתה הרגשה מוזרה. כאילו אני לא בבית...

24 שעות אחרי שהודבר הקן, חזרה הרשת לחלון והוא נשאר פתוח וחזל"ש. מזגן מנותק מהחשמל.

איזה מאוור יש לך, תקרה ? הוא מכוון על הגוף, אתה לא מתעורר עם גב תפוס?

בתאריך 7.8.2024 בשעה 00:35, איציק נ. כתב:

חי על מזגן, ישן עם מזגן - משהו כמו 20 שנה כבר. חלונות סגורים, אוהב שקט.

הטמפ' מאוד תלויה במיקום המזגן ביחס למיטה, בידוד החדר וכד'.

הטמפ' בצג של המזגן לא משקפת באמת את הטמפ' האמיתית בחדר, לעיתים היא גבוהה ממה שרשום על הצג ולעיתים נמוכה ממנו.

ב ON OFF ישנתי על 24-25 (ב-25 מזיע, ב 24 סבבה).
באינוורטר על 25.5 או 25 (הוא מגיע לפחות מזה אם החדר סגור לגמרי - ובכל מקרה משאיר את הדלת קצת פתוחה). ליגה אחרת של מיזוג....

איציק

איפה פתחי המזגן מכוונים , על הגוף הישן או לחלל החדר, והאם אתה מתעורר לא תפוס?

בתאריך 7.8.2024 בשעה 09:30, om2 כתב:

25-26 עם מאורר תקרה פועל על עוצמה בנונית.

אבל זאת לא חוכמה. אני אדם שחם לו. (גם בחורף של מישור החוף אני הולך עם קצר בד"כ)

אישתי דואגת להתכסות טוב. 

אני מתכסה עם הציפה של הפוך וגם זה יותר מדי.

שאני מתארח במקום שאין מאורר תקרה.

בדרך כלל 21-22

וכמובן שאין סיכוי לחימום בחורף. אני אנזול.

למזלי אישתי לא אוהבת מזגן על חום כי היא טוענת שזה עושה לה כאבי ראש. ניצלתי

לבנות קניתי חלוקי פליז מדלתא.

משתמשות בהן גם בקיץ ("אבא אתה מקפיא אותנו...")

המאורר מכוון על הגוף, הגב לא נתפס? 

בתאריך 7.8.2024 בשעה 09:45, Ido Porat כתב:

אני ישן עם 21 מעלות, שבמקרה (או שלא) זו ההמלצה הרפואית של UCLA Sleep Disorders Center.
אני גר במישור החוף החם (מאוד) והמהביל. אני ישן עם מאוורר תקרה וחלון פתוח מעט (חריץ של 8-10 ס"מ).
בנוסף, לגיקים יש לי מד טמפרטורה חכם בלתי תלוי שלא קשור למזגן (ורחוק ממנו וקרוב אליי למיטה), שמראה שבמהלך הלילה הטמפרטורה נעה בין 20.9 ל-21.7 מעלות, כך שהיא יציבה בשעות העבודה ובנוסף וזהה בכל החדר (המזגן ומד הטמפרטורה הנפרד מראים טמפרטורות זהות).

למה? כי חם לי ואני אוהב שקריר. זו הטמפרטורה המושלמת בעיניי.

המזגן והמאורר מכוונים על הגוף?

פורסם

את האמת מאוורר צקרה זה מעולה.

התארחנו אצל אחות של אשתי כמה פעמים ובחדר יש להם מאוורר תקרה אז אני מדליק מזגן על 24 עם עוצמה חלשה והחדר רענן וכייפי גם בימים חמים.

לי אישית לא נתפס הגוף מהמאוורר הזה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, URSH כתב:

איזה מאוור יש לך, תקרה ? הוא מכוון על הגוף, אתה לא מתעורר עם גב תפוס?

המזגן והמאורר מכוונים על הגוף?

מאוורר תקרה ככה שאי אפשר לכוון הוא במרכז החדר מכוון ככה שהמיטה מתחתיו חלקית אבל מגיע לראש אפילו בצורה עדינה
אם נחשוב על כיווני שמיים המיטה באמצע הקיר הדרומי
והמזגן נמצא בפינה של הקיר מערבי (צפון מערב) והרוח שלו נושבת למזרח(צפון מזרח)

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 שעות, URSH כתב:

המזגן פותח את התריס בצורה ישרה (קדימה, אופקית) בגלל שזה על קירור, ואני משאיר אותו ככה.

עם המזגן הקודם ON-OFF שהייתי יורד ל 24 מעלות - המכות קור לא היו עושות נעים בגב זה בטוח, ולפעמים בבוקר הייתי מרגיש קצת "חלוד". עם האינוורטר אין לי את זה כי אין "מכות קור".

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתאריך 6.8.2024 בשעה 22:51, nit_zan כתב:

גר בשפלה לחות בלילה 80-90 אחוז לפעמים טמפרטורה ב12 בלילה 27-28 לעזאזל לא זוכר כאלה מעלות בשנות ה70-80

מיני מרכזי כשבסלון שלט  IFEEL מכוון ל25 לפעמים ל24(כשחם לי:)) הכל סגור למעט סדק צר בחלון חדר השינה 

תכלס מיוני המזגן לא נח רגע...

אחרת אי אפשר לישון עם החום והלחות

שכחתי לציין שבנוסף יש לי על השידה ליד המיטה מאוורר קליפס 8" שמופעל כל לילה(חייב זרימת אויר)

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, URSH כתב:

הקליפס מכוון עליך ישירות?

זה קליפס עם בסיס מונח על השידה ובכלל שהוא קטן הוא לא זורק חזק כמו סטאר 12 למשל הוא מכוון אלי ישירות וזה סבבה

פורסם

שינה (ונוחות בשינה) אלו דברים מאוד אינדבידואליים אבל הם גם תלויי גיל (שינויים שהגוף עובר במהלך השנים, בעיקר הורמונאליים אבל לא רק).
מה שלא היה מפריע לי בגיל 25-30 (כמו למשל הנושא של - אם המזגן מכוון עליי או לא) הרבה יותר מוחשי אחרי שעוברים את ה 40-45.

הסיבה הראשונה שבגללה בעצם פתחתי את השירשור "ההוא" על האינוורטרים, הוא *איכות* המיזוג (וכפועל יוצא, איכות החיים \ איכות השינה וכיוצ"ב). עזבו כסף בצד, עזבו תקלות בצד. זה לא מעניין. לי באופן אישי הכי הפריע הנושא של שינה בלילה.

גם שהאינוורטר מקרר בלילה (לכאורה) קצת יותר ממזגן אחר (שהחדר סגור לגמרי) הגוף לא חווה את העליות והירידות בטמפרטורה במהלך הלילה. לא רק שאין את העליות והירידות בטמפרטורה אלא שגם הטמפרטורה שהוא מוציא לאחר שהחדר כבר התקרר, היא לא אותה "מכת קור" שמקבלים במזגן ON OFF - וההשפעה של זה על הגוף בזמן שינה היא משמעותית ואני מרגיש אותה היטב בחודשיים האחרונים, וזה עוד לפני שנכנסתי לעניין הלחות (נכון שהמזגן מקרר אז הלחות יורדת כי הוא גורע אותה, אבל ברגע ש ON OFF מפסיק לעבוד עדיין נשארת לחות על הצלעות קירור שלו - והיא מתחילה (שוב) לעלות ברגע שהוא יצא להפסקה).

איציק

• אהבתי 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

1. כתבה לישנים עם מאוורר "שינה עם מאוורר לא בריאה"

https://healthy.walla.co.il/item/3175664

2. למי שרואה את משתתפי "האח הגדול" הם ישנים עם שמיכות חורף ,וחלקם עם פיג'מות חורף , מה שאומר שהטמפרטורה בלילה מאוד נמוכה..

עריכה אחרונה על ידי URSH
פורסם

האנגלים חסרי מזגנים.

לא פעם ולא פעמיים במלונות באירופה, כולל במדינות הנורדיות, ביקשתי מהקבלה במלון מאוורר כי האוויר מחניק ואין מיזוג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 38 דקות, sperial כתב:

האנגלים חסרי מזגנים.

לא פעם ולא פעמיים במלונות באירופה, כולל במדינות הנורדיות, ביקשתי מהקבלה במלון מאוורר כי האוויר מחניק ואין מיזוג.

אני הלכתי למלון עם מזגן שבמקרה היה מקולקל.

הציעו לי מאוורר, אמרתי להם שאני לא מסוגל לישון עם מאוורר, שום סיכוי שבעולם.

התעקשתי התעקשתי ובסוף שדרגו לי את החדר, אבל באמת שלא תכננתי - באמת לא מסוגל לישון עם מאוורר

פורסם
לפני כשעה, URSH כתב:

כתבה לישנים עם מאוורר "שינה עם מאוורר לא בריאה"

מלא שטויות בכתבה.

למשל "מזגן שמוציא אוויר סינתטי ולכן הוא גם מייבש מאוד, הרי שמאוורר מצנן את האוויר הקיים"

איזה קישקוש...

הכל עניין של הרגל.

אני לא מסוגל לישון עם מזגן (נתפס לי הגב והצוואר ובכלל לא נעים לי)

אבל עשרות שנים ישן עם מאוורר. בקיץ בעוצמה מלאה לכיוון הרגליים,

וככל שמתקרר מזג האוויר - מפחית עוצמה ו/או מכוון שיסתובב ימינה שמאלה.

חלון תמיד פתוח, לרוב גם בחורף (לא מחממים בכלל).

ומאוורר שמופנה החוצה זה יותר טריק של מעשנים/סטלנים,

כי מאוורר ביתי לא מסוגל לנהל משטר של זרימת אוויר בבית.

אולי כמה ביחד שחלק מכניסים אוויר וחלק מוציאים, וכשבחוץ האוויר עומד.

ויתרון נוסף של מאוורר זה שהוא מרחיק יתושים...

• תוכן חדש...