Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 538
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בתאריך 16.11.2025 בשעה 21:05, Ghost93 כתב:

שלום לכולם,

ניסיתי לחסוך ועכשיו עם כמות הזמן והעצבים שאני מתעסק מול המכס אני כבר תוהה מה כדאי לעשות כדי לצאת חכם ולוותר על הצדק.

הזמנתי מעלי אקספרס נורות H11 לסוזוקי קרוסאובר שלי. 

מאותו מוכר שבעבר הזמנתי נורות ועברו בלי בעיה.

החבילה עצרה במכס וביקשו להביא אישור ממשרד התחבורה. מילאתי את הטופס הארוך, הוספתי פירוט טכני שהוצאתי מהיצרן וצירפתי תמונות שהמוכר סיפק. רואים בבירור שאלו אותן נורות שנמכרות פה בארץ במחיר פי 8 במקרה הטוב.

כעת קיבלתי את ההודעה הבאה:

מנסיונכם, איך ניתן לקדם את הנושא בצורה החכמה ביותר?

לא רוצה לבזבז זמן (וכנראה כסף?) של מעבדה לבדוק שאלו אכן נורות תקניות מצד אחד, מצד שני ברור שיש פה מצב הזוי שמדובר באותן נורות בדיוק כמו אלו שנמכרות בארץ.

האם לוותר פשוט על החבילה?

אולי יש טלפון לדבר ללבו של פקיד כלשהו?

נ.ב. עליאקספרס הנחמדים איחדו את החבילה עם עוד דברים לא קשורים שהזמנתי - האם ניתן איכשהו להפריד את הנורות? יש שם צעצוע לילד ועוד גאדגט בשני דולר. 

עדכון:

לאחר ששילמתי ״עמלת בדיקה״ ו״עמלת אחסון״, הכל הגיע והותקן. 

מסקנה: כשמזמינים בעלי אקספרס, לתת מרווח בין ההזמנות (נניח שבוע קדימה ואחורה) וכל החבילה לא תאוחד וקטן הסיכוי שתתפס.

שכר לימוד מה שנקרא.

פורסם

הכי מהיר שקיבלתי היה שבועיים, ממוצע של חודש בערך

לפני 6 שעות, Ghost93 כתב:

מסקנה: כשמזמינים בעלי אקספרס, לתת מרווח בין ההזמנות (נניח שבוע קדימה ואחורה) וכל החבילה לא תאוחד וקטן הסיכוי שתתפס.

אני מחכה להודעה שהמשלוח יצא לפני שרוכש שוב,

לפעמים זה קורה באותו יום ולפעמים לוקח להם כמה ימים

כבר חתמתי...

פורסם (נערך)

אם משהו תקוע ע"י חברת משלוח עם דרישות מכס/ואישורים,

על רקע הצהרת מכס לא טובה של החנות. תיאור מוצר לא מספיק ברור, ואולי קוד מכס שגוי.

מה קורה אם מסרבים לשלם אקסטרה או להפיק אישורים?

האם זה חוזר לשולח?

מקובל לקבל החזר מלא מהחנות?

אפשר או כדאי לבקש ביטול עסקה מחברת האשראי?

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם
לפני 16 דקות, elera כתב:

אם משהו תקוע ע"י חברת משלוח עם דרישות מכס/ואישורים,

על רקע הצהרת מכס לא טובה של החנות. תיאור מוצר לא מספיק ברור, ואולי קוד מכס שגוי.

מה קורה אם מסרבים לשלם אקסטרה או להפיק אישורים?

האם זה חוזר לשולח?

מקובל לקבל החזר מלא מהחנות?

אפשר או כדאי לבקש ביטול עסקה מחברת האשראי?

שלמת בפייפל? 

נשלחה ההודעה מהנייד אבל יש לי מה להוסיף

בעקרון, מה שכתבתי לך בהודעה הקודמת @eleraזה המפתח שלך לקבל את החבילה

הלקוח של UPS הוא הספק ששלח לך, תגיד להם שהלקוח שלהם טעה בצורה מכובדת, ושיבואו לקראתך, אם אין הסכמה, שיחזירו לשולח

לא רואה סיכוי שאתה לא תקבל את הכסף חזרה

אתה לקוח פוטנציאלי לעשרות שנים עבור הספק, הוא לא יריב איתך. הוא לא יתן לך את השירות של אמזון אולי, אבל אתה תראה את כל הכסף בסבירות מאד גבוהה.

• מעניין 1
פורסם (נערך)

חבילה מתחת ל-75$ מוצר, עם תושבת מנוע. אייטם בודד.

UPS רוצים:

280.95 ₪ = מע"מ + 205.00 על "עמילות מכס", 33.09 על "דמי ניטול ואחסנה מסוף בלדרות".

זה סוג משלוח שנחשב Saver, כנראה.

אם לא אצליח לבטל את התשלום, אני חושב לסרב לחבילה ולהגיד להם להחזיר לשולח.

בהתחלה חשבתי שפתרתי את העניין בלי דרישות תשלום מ-UPS, כי בתקשורת איתם בשלב המכס הם לא אמרו לי שהם רוצים תשלום כלשהו.

למיטב ידיעתי גם לא היו דרישות מהמכס לאישורים מיוחדים.

אבל במפתיע, רק ביום שהחבילה נשלחה לחלוקה לכתובת, רק קצת לפני הגעת השליח, הגיעה הודעה שהם רוצים תשלום.

תהליך השחרור בימים קודם כלל:

הרושם הוא שבעיקר מה שהטריד את UPS היה התיאור שכתוב בהצהרת המכס, שהם אמרו שלא היה מספיק.

בהצהרת השולח היה כתוב: "Auto Parts (Bracket Assy)", עם קוד מכס של בלמים.

המידע ששלחתי ל-UPS, חלקית ביוזמתי כי לא היה לגמרי ברור מה הם רוצים והיה קשה לתפוס מישהו שם כדי לשאול:

- בהתחלה אמרו לי בטלפון שלא צריך לשלוח להם כלום, רק להגיד להם מה המוצר. אמרתי Engine Mount / תושבת מנוע, למכונית רגילה.

- שלחתי קבלה מהחנות, בה תיאור קצת יותר מלא: "Bracket Assy-Engine Mtg", והמק"ט של החלק.

- קישור למוצר באתר החנות, ותמונה.

- סיווג מכס למיטב ידיעתי, כולל אסמכתאות שונות.

- אישור יבוא שהפקתי עם משרד התחבורה, לפי הסיווג הנכון לדעתי.

- תשובה לשאלת UPS: זה יבוא אישי.

UPS לא אמרו לגמרי ברורות, אבל השתמע שהם הולכים בעיקר לפי התיאור ופחות או בכלל לא לפי סיווג המכס. השתמע שאולי על קוד המכס הם מחליטים לבד בכל מקרה, ולא סומכים על השולח.

בסוף התהליך שאלתי אותם באיזה קוד מכס זה סווג. אמרו 9802, אבל טענו שזה משהו של יבוא אישי שלא רלוונטי חיצונית בספר המכס.

בדקתי. 9802 זה קוד ליבוא אישי של טבק ואלכוהול מתחת לסף המכס?

מעניין שיש 9803.10, שזה ל-"לשימוש עצמי כהגדרתו בסעיף 129 לפקודת המכס", של "חלקי חילוף לרכב מנועי", מתחת ל-500$.

לפי מה שאני רואה חיצונית, נראה שלקח רק כשעה מהזמן שהם הגישו הצהרה למכס ועד שזה סומן כמשוחרר. בסטטוס המכס לא היה כתוב שיש חוב מכס.

בכלל תהליך השחרור של UPS, למרות שיחה או שתיים עם נציגים די חביבים, בסה"כ התקשורת איתם לא היתה מדהימה.

טלפונים ואימייל לאורך כ-3 ימים, לחכות הרבה עם מוזיקה בטלפון, סטטוס לא ברור לאורך התהליך, עם טקסטים שונים באתר מעקב המשלוח שלא תמיד נראו תואמים למה שאמרו לי בע"פ.

@גולדן191

לא פייפאל. רק כרטיס אשראי.

• אהבתי 1
  • מבאס 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, elera כתב:

חבילה מתחת ל-75$ מוצר, עם תושבת מנוע. אייטם בודד.

UPS רוצים:

280.95 ₪ = מע"מ + 205.00 על "עמילות מכס", 33.09 על "דמי ניטול ואחסנה מסוף בלדרות".

בטוח שיש להם חשבונית נכונה שכתוב שהפריטים עלו מתחת ל 75$? לא ברור למה הם רוצים לחייב אותך במע"מ, מוזר.

לא מבין איך הגיעו ל 205 ש"ח עמילות מכס, זה המון כסף ביחס לפריטים. הזוי. תזכורת: לא אמורים להיות מיסים מתחת ל 75$ בכלל, למעט EMS שהיה של המדינה (דואר ישראל EMS) שרצו 35 ש"ח על משלוח ואכן אנשים כולל אני, שילמנו. אבל ל UPS או DHL? בחיים לא. 

לפני כשעה, elera כתב:

אם לא אצליח לבטל את התשלום, אני חושב לסרב לחבילה ולהגיד להם להחזיר לשולח.

כן, גם הייתי נוהג כמוך. לא משלם.

לפני כשעה, elera כתב:

אבל במפתיע, רק ביום שהחבילה נשלחה לחלוקה לכתובת, רק קצת לפני הגעת השליח, הגיעה הודעה שהם רוצים תשלום.

אני לא יודע בדיוק למה זו ההתנהלות, אבל או בגלל שהם רגילים שזה דחוף לאנשים והם ישלמו או בגלל שהם כחברה, שבעים מהביזנס, ולא כזה אכפת להם אם תחזיר או תשלם. לא ברור.

לפני כשעה, elera כתב:

בכלל תהליך השחרור של UPS, למרות שיחה או שתיים עם נציגים די חביבים, בסה"כ התקשורת איתם לא היתה מדהימה.

מאד דומה למה שהיה לי עם DHL, השיחות איתם היו אחלה, אבל מיילים וזה.. כאמור, עומסים, שבעים, לא כזה אכפת, ורחוק משירות של אמזון :)

הכסף לדעתי מובטח לך, קייס באשראי יש לו לפחות 90 ימים מרגע ההזמנה נכון?

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

המע"מ הוא על העמלות ועל ה"שירות" שקיבלת. לא על הסחורה.

יצא לי כמה פעמים לסרב לחשבונות כאלה. הם לא מחזירים לשולח אלא משמידים, ואתה לא מקבל את הכסף חזרה.

עדיין יותר זול להזמין מחדש מלשלם.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

השאלה מה החנות יראו אם יש כאן סירוב לקבל, ואם זה יגרום להם לשפר את התהליכים שלהם. או לחליפין, יגרום להם להפסיק לשלוח לארץ.

יש סיכוי שהבלגאן כאן התחיל בגלל הצהרת המכס הלא טובה שלהם. חוץ מזה, בחרתי EMS ולא UPS.

280 ₪ הפתעות UPS,

על מוצר שעלה 325 ₪ סה"כ, מתוכם 185 ₪ על משלוח, ו-140 ₪ על המוצר (המחיר משתנה כל הזמן, חיכיתי שיהיה מחיר סביר).

325 + 280 = 605 ₪, שזה כבר קרוב למחירים של הארץ.

לא יודע אם זה כדאי.

עכשיו סף המכס עלה ל-150$. גם אפשר לחסוך בעלויות משלוח ע"י איחוד משלוחים, וגם לחלק סחיטת-משלוח אחת על יותר מוצרים, כך שזה פחות פר מוצר.

@גולדן191

כמו שאמר amos, לא מע"מ על המוצר, אלא על שני האייטמים של UPS.

אגב, זה כן התחיל ב-EMS כי יש מספר מעקב מסוג כזה. זה התחיל ב-EMS אבל הפך איכשהו ל-UPS עם מספר מעקב חדש.

UPS אמרו שלא ידוע להם על שת"פ כלשהו, אבל בניירת UPS כן מופיע גם מספר המעקב של EMS.

פורסם

הבנתי.

תראה, אם UPS יאיימו להשמיד לך את החבילה, תאיים בתביעה

נשמע לי שלא להחזיר לשולח זו עצלנות מצד UPS, מי ידע שיהיו עלויות כאלה?

נשמע לי לא הגיוני שהם ישמידו לך את החבילה אם תסרב לשלם. העלויות מטורפות.

פורסם
לפני 18 שעות, גולדן191 כתב:

נשמע לי שלא להחזיר לשולח זו עצלנות מצד UPS

להחזיר למוכר לוקח זמן, משאבים וכסף. לא רואה את זה כתפקידם. מי ישלם על עלות משקל החבילה?

פורסם

הם לא מחזירים לשולח. רק אם תשלם על זה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

היום קיבלתי מ-UPS משלוח מהיר שיצא מ-Cars245. משאבת מים ותושבות בולם אחורי ל-3008. הוצאתי מראש רישיון ייבוא (לא יודע אם השתמשו בו, אבל ציינתי מספר מעקב של חבילה בבקשה.

חבילה נאספה ב-22/12 ונמסרה היום (25/12) בצהריים. דווקא בהשוואה ל-FEDEX, הרבה יותר מהר.

• אהבתי 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...