Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים :-),

אז אחרי 14 שנה עם הגרנדה פונטו החביבה שלי הגיע הזמן להחליף, אחרי שיקולים החלטתי לעבור לעולם החשמלי.

-יש חנייה בטאבו שאפשר להתקין עמדת טעינה(יש גם עמדת טעינה בחנייה בעבודה).

-הכי חשוב לי הנוחות ושקט בנסיעה -גם ככה שעות בפקק אז לפחות שיהיה הכי נוח ושקט.

-רוצה רכב משפחתי בגודל הנ"ל.

-נסיעה יומית לעבודה וחזרה כ65 ק"מ.
-מדובר על דגם עם הSUNROOF.

מה דעתכם על הרכב? האם יש בעיות וסיבות חשובות מדוע לא ליקנות את הדגם? אני מודע לטווח הקצר יחסית וזה לא בעיה בשבילי.
כעקרון אם לא הייתי קונה חשמלית אז ממש רציתי ליקנות C5 AIRCROSS 1.6L SHINE 2020, אבל מעדיף כבר להוסיף קצת ולקחת רכב באחריות לעוד 3 וחצי שנים וגם חשמלי שלפחות לפי הביקורות אמור ליהיות נוח ושקט כמו הC5.

בנתיים שיריינתי לעצמי את הרכב מאמצע 2022 עם כ30K על השעון בכ120K ש"ח במקום כ170K אצל היבואן(יקח עוד כשבועיים עד שיגיע) -אשמח לדעת שאני לא עושה טעות במידה והרכב לא מצדיק את הסכום הזה ועדיף משהו אחר בימקום.

האם יש משהו אחר שיהיה עדיף בסכום דומה שעדיין בתקופת אחריות היבואן. תודה מראש והמשך שבוע טוב ושקט .

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 5 שעות, hwgeek כתב:

בנתיים שיריינתי לעצמי את הרכב מאמצע 2022 עם כ30K על השעון בכ120K ש"ח במקום כ170K אצל היבואן(יקח עוד כשבועיים עד שיגיע)

לא הבנתי כלום

פורסם

קח בחשבון שסיטרואן די חדשים בעולם החשמל, אין להם הרבה נסיון, ולא מעט חברוץ נופלוץ עם המון בעיות ברכבי חשמל, תקרא על זה כתבות (שלמעלה מ70% יותר תקלות ברכבים חשמליים מרכבי בנזין), טויוטה מקום ראשון באמינות של החשמל, בדוק כמה שנים אחריות יש על זה.

סיבה נוספת לטעמ לא לקנות סיטרואן, אחד מהרכבים עם הירידת ערך הכי גדולה בעולם, קח את זה בחשבון... וגם מפורסמות כרכבים לא אמינים מה שפוגע בפלח השוק שמחפש רכבים צרפתיים. וגם לא כולם יודעים לטפל בהם כשצצות בעיות, ויש להם בעיות... עדיף טויוטה או יונדאי וקיה שיש להם גם שוק טוב... ואם מכל סיבה לא מצאת משהו.. בסכום הזה עדיף כבר סיני כמו MG ZS' או גילי.. 

• רעיון גרוע 3
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, razi_pazi כתב:

לא הבנתי כלום

כמו שרשמתי- מצאתי אקסמפלר מאמצא 2022 עם כ35K ק"מ במחיר של כ120K ש"ח ששיריינתי, אמור להגיע ליקראת סוף החודש כי מדובר ברכב שהבעלים מחזיר בטרייד בשביל רכישת רכב חדש- אז הוא אמור לקבל את הרכב החדש שלו ליקראת סוף החודש ומישם הרכב יגיע למיגרש.

לפני 4 שעות, ROI37 כתב:

קח בחשבון שסיטרואן די חדשים בעולם החשמל, אין להם הרבה נסיון, ולא מעט חברוץ נופלוץ עם המון בעיות ברכבי חשמל, תקרא על זה כתבות (שלמעלה מ70% יותר תקלות ברכבים חשמליים מרכבי בנזין), טויוטה מקום ראשון באמינות של החשמל, בדוק כמה שנים אחריות יש על זה.

סיבה נוספת לטעמ לא לקנות סיטרואן, אחד מהרכבים עם הירידת ערך הכי גדולה בעולם, קח את זה בחשבון... וגם מפורסמות כרכבים לא אמינים מה שפוגע בפלח השוק שמחפש רכבים צרפתיים. וגם לא כולם יודעים לטפל בהם כשצצות בעיות, ויש להם בעיות... עדיף טויוטה או יונדאי וקיה שיש להם גם שוק טוב... ואם מכל סיבה לא מצאת משהו.. בסכום הזה עדיף כבר סיני כמו MG ZS' או גילי.. 

האמת חשבתי על הרכב ביזכות הסטיגמות שגורמות שלחיטה במחיר יד2, זו הסיבה שקניתי בזמנו את הפיאט שלי בחצי מחיר של חדש שהוא היה פחות מ3 שנים על הכביש במצב חדש עם 22K ק"מ.

כמו ששמתםלב אני לא ממש מחליף רכבים כל כמה שנים- אני מעדיף ליהיות עם הרכב לפחות 5 שנים מהקנייה במידה והוא לא לימון.

בינתיים לא מצאתי ברשת נורות אדומות שממליצות להיתרחק מהרכב ואם פיספסתי משהו אני כאן כדי לישאול.

בינתיים אני מודע לטווח ותלונות על האפליקצייה באנדרואיד, לא דיל ברייקר בשבילי.

אני פחות מיחבר למכוניות שהעלימו את כל כפתורי השליטה, וכאן יש הכל כמו ברכבים הישנים, חשבתי גם שעליות ביטוח אמורות ליהיות זולות יחסית כי מדובר ברכב שיש לו חלקי פח זהים של דגמי הICE לא?

תודה מראש לעוזרים :-)

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

במחיר שציינת זו נשמעת לי עסקה לא רעה.

ב20000 יותר תוכל להשיג byd שהוא רכב הרבה יותר נפוץ ולכן יש לו ייתרון ברור.

פורסם

לא חושב שbyd זה היתרון.

Byd עוד יצרן צעיר שסובל מכל מיני מחלות ילדות, בעיקר באגים בתוכנה כמו מזגן שמפסיק פתאום לעבוד וכו...

פורסם
לפני 6 שעות, ROI37 כתב:

כן, יונדאי וקיה מושלמות ואין להם בעיות בכלל, נכון?

מעבר לעובדה שכנראה שהביטוח של החשמליות שלהן יהיה הרבה יותר יקר כי הן גניבות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 13 שעות, hwgeek כתב:

שלום חברים :-),

אז אחרי 14 שנה עם הגרנדה פונטו החביבה שלי הגיע הזמן להחליף, אחרי שיקולים החלטתי לעבור לעולם החשמלי.

-יש חנייה בטאבו שאפשר להתקין עמדת טעינה(יש גם עמדת טעינה בחנייה בעבודה).

-הכי חשוב לי הנוחות ושקט בנסיעה -גם ככה שעות בפקק אז לפחות שיהיה הכי נוח ושקט.

-רוצה רכב משפחתי בגודל הנ"ל.

-נסיעה יומית לעבודה וחזרה כ65 ק"מ.
-מדובר על דגם עם הSUNROOF.

האם יש משהו אחר שיהיה עדיף בסכום דומה שעדיין בתקופת אחריות היבואן. תודה מראש והמשך שבוע טוב ושקט .

אישית, הייתי מוסיף "קצת" ומנסה לגרד טסלה יד 2.

לדעתי תהיה טובה משמעותית בכל פרמטר, אולי מלבד הנוחות (וגם זה בספק) ועלויות הביטוח.

החשמליות של פיג'ו חמודות, אבל מנוע חלש וקיבולת סוללה קטנה פשוט לא מצדיקות את המחיר הגבוה, וזה יפגע בך משמעותית בשוק היד שניה כשתרצה למכור.

לא הייתי מתפשר על סיניות כל עוד התקציב מאפשר אלטרנטיבות מערביות/קוריאניות.

פורסם

טסלה 3, לפחות עד ליציאת הדגם החדש שאיני מכיר אבל אומרים שהוא נוח ושקט יותר, אינה מכונית נוחה במיוחד. ודאי לא כמו C4 חשמלית. ואגב חשמל בסטלנטיס, ליקויים וירידת ערך, מדובר בהנעה זהה כמעט לכל מכוניות החשמל של היצרן הזה ( אמנם קיבלה שידרוג קל לאחרונה של עוד קצת סוסים וקילווואטים ) החל ב 208 עבור באופל וכלה בג'יפ וואגוניר החדש. אין לי מושג על אמינות לאורך זמן, מה שנכון לכל המכוניות החשמליות כמעט, שלמעט טסלה כולן די בתוליות. אבל לקבוע רק בשל המיתוג שמדובר בפורענות חשמלית על גלגלים, קצת לא לעניין, שלא לומר קשקוש. מבחינת נוחות, אין לדבר הזה מתחרים, יצא לי לנסוע, לא לנהוג, תענוג.

פורסם
לפני 26 דקות, רועי5 כתב:

טסלה 3, לפחות עד ליציאת הדגם החדש שאיני מכיר אבל אומרים שהוא נוח ושקט יותר, אינה מכונית נוחה במיוחד. ודאי לא כמו C4 חשמלית. ואגב חשמל בסטלנטיס, ליקויים וירידת ערך, מדובר בהנעה זהה כמעט לכל מכוניות החשמל של היצרן הזה ( אמנם קיבלה שידרוג קל לאחרונה של עוד קצת סוסים וקילווואטים ) החל ב 208 עבור באופל וכלה בג'יפ וואגוניר החדש. אין לי מושג על אמינות לאורך זמן, מה שנכון לכל המכוניות החשמליות כמעט, שלמעט טסלה כולן די בתוליות. אבל לקבוע רק בשל המיתוג שמדובר בפורענות חשמלית על גלגלים, קצת לא לעניין, שלא לומר קשקוש. מבחינת נוחות, אין לדבר הזה מתחרים, יצא לי לנסוע, לא לנהוג, תענוג.

איפה בדברי ראית שהתייחסתי למותג בתור "פורענות חשמלית על גלגלים"?

המערכת החשמלית, קרי מנוע וסוללה, פשוט לא עומדים בסטנדרט כיום מבחינת הספק וטווח. זו עובדה.

מבחינת ירידת ערך, כתוצאה מהעניין לעיל, אין לי ספק שהן יחטפו בשוק המשומשות, וגם רואים ניצנים ראשונים לכך בשוק ה-2008 וה-208 החשמליות.

פורסם (נערך)

תודה חברים על התגובות, לוקח הכל לתשומת ליבי.

בינתיים מצאתי משהו שמדליק לי נורה אדומה שמדאיגה אותי כי זו תקלה משביתה(משותף לכל דגמי סטלנטיס כמו 2008/אופל/פיגו):
https://www.speakev.com/threads/electric-traction-system-fault-and-strange-range.180452/page-2?nested_view=1&sortby=oldest

מהפורום:
img_0141-jpeg.182174
מצאתי כמה שירשורים כאלה שניראה שהמכנה המשותף הינו שזו תקלה משביתה שניראה שליצרן (לפחות בחו"ל)  אין ממש מושג איך להיתמודד איתה לכאורה.

גם בקבוצת הרכב בארץ מצאתי: "סיטרואן C4 החשמלית EC4" - השאלה עד כמה זה נפוץ והאם סו סיבה מספקת לחפש חשמלית מיצרן אחר?

image.thumb.png.9658c2dc7d121ae27be366f709c630a5.png

פורסם
בתאריך 11.2.2024 בשעה 02:04, ROI37 כתב:

יש לי מספר בעיות עם התגובה שלך:

1. פות״ש כתב (ההדגשה במקור): ״הכי חשוב לי הנוחות ושקט בנסיעה״. פות״ש לא כתב דבר על ירידת ערך וכד׳. כלומר לא באמת טרחת לנסות לעזור לפות״שׁ אלא פשוט החלטת לכתוב ״צרפתי חרא יפני אחלה״. זה לא ממש תורם לדיון.

2. האם אתה מדבר מנסיון אישי לגבי זה שצרפתית לא אמינות, וספציפית סיטרואן? כמי שיש לו סיטרואן כיום 3.5 שנים ללא שום תקלה , ושגם בעבר היו לו סיטרואנים (גם חדשות וגם משומשות) ללא תקלות, מה שכתבת הוא בבל״ת, בטח במכוניות החדשות של סיטרואן (ופות״ש, כאמור, מדבר על מכונית משנת 2022). מלבד בעיית רצועת התזמון במנועי הפיור טק 1.2 ליטר, וענייני מיכל אוראה בדיזל - שאני לא מתעלם מהם אבל לכל רכב יש נקודת תורפה - הרכבים אמינים, בטח ובטח אם מטפלים בהם בזמן. לפני שרכשתי את הסיטרואן הנוכחי שלי נסעתי עליו עם כ-30 מוניות ושאלתי את כולם - היתה לך פעם תקלה משביתה? כלום, ללא יוצא מן הכלל השיבו בשלילה, ולכולם היו בין 80 ל-240 אלף ק״מ על האודומטר.

3. היו לי גם כמה וכמה הונדות וסובארו - נוחות הנסיעה ברובם בינונית במקרה הטוב (ואני נדיב לגבי חלקן), וכללה הרבה רעשים עקב בידוד לא מהמשובחים. וכעת ל״חשמליות״ 

בתאריך 11.2.2024 בשעה 02:04, ROI37 כתב:

טויוטה מקום ראשון באמינות של החשמל

לא יודע מתחת לאיזה אבן אתה חי אבל הדגם החשמלי הראשון של טויטה יצא בשנה שעברה - 2023 - ה-bZ4X - אז איך בדיוק זה קשור למה שכתבת?

דרך אגב, הדגם הזה עולה רק״ רבע מליון ש״ח חדש (בגרסת הבסיס) כאשר פות״ש מעוניין להוציא חצי מהסכום הזה ... ומהקצת שקראתי עליו נוחות זה לא משהו שהוא מצטיין בו.

4. לגבי ירידת ערך - תלוי מאוד בדגם - לי יש דגם מבוקש שלא מיוצר יותר (מנוע 1.6 טורבו בנזין) וכל טיפול במוסך המורשה הם שואלים אם אני רוצה למכור, וכבר פנו אלי גם סתם ככה ברחוב. אני מניח שכאשר ארצה למכור, לא אתקשה - הרכב מטופל באדיקות, הכל מתועד, הכל מסודר.

לסיום - אם יש לך מה לתרום, בעיקר מנסיון אישי - נשמח לשמוע.

• אהבתי 2

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 12.2.2024 בשעה 21:18, G. P. Magnus כתב:

לא יודע מתחת לאיזה אבן אתה חי אבל הדגם החשמלי הראשון של טויטה יצא בשנה שעברה - 2023 - ה-bZ4X - אז איך בדיוק זה קשור למה שכתבת?

התכוונתי לפלאג אין... מי שאמין בפלאג אין, כנראה אמין גם בחשמלי מלא. יש כאלו פריוס ולקסוס כבר משנים קודמות (פריוס בחול פלאג אין כבר מ2009 בערך), ויש להם אותם בטריות בלקסוס ופריוס.

מה שכתבת אליי לפני כן לא התקבל אצלי משום מה הכל מחוק באיקסים כאלו אשמח לשמוע שוב מה כתבת... 

הלוואי שתראה רק טוב עם האוטו... אמרתי דברים לא מעצמי באמת, אני קורא המון, יש לי מנוי ל"אוטו", יש להם מדור, של שמירת רכב, וגם YNET מוצאים דרך ידיעות אחרונות כל שלושה חודשים חוברת שלהם וגם שם לעיתים קרובות יש מדור שמירת ערך....תמיד פיגו וסיטרואן בכל חודש סופגים הכי הרבה ירידת ערך.... סתכל במחירון ותשווה לפריוס פלוס, או למיצובישי אאוטלנדר או אפילו קיה קארנס, שיצאו מהחברה כמה אחוזים איבד כל אחד...וכמה איבד סיטרואן פעגו ורנו.... אבל הלוואי שתראה נחת מהאוטו ותמכור במחיר טוב בסוף... 

בתאריך 11.2.2024 בשעה 09:03, dorsht כתב:

כן, יונדאי וקיה מושלמות ואין להם בעיות בכלל, נכון?

מעבר לעובדה שכנראה שהביטוח של החשמליות שלהן יהיה הרבה יותר יקר כי הן גניבות.

תמיד צריך לחפש מה הכי אמין.... נכון שגם להם יש תקלות אבל רחוק מהחוסר אמינות של סיטרואן ופיגו. ושמענו שהביטוח של יונאי יר כי הוא הכי גניב בארץ על קיא לא שמענתי שגם הוא גניב.... אבל כל החשמליות יותר גניבות והביטוח יקר יותר (מלבד כמה חברות שיש להם ניתוק מוחלט או כספת).

• תוכן חדש...