Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הי,

עומד לקנות רכב חדש.

הרכב מתוכנן לשמש אותי כ- 5 שנים.

נוסע גם בעיר וגם מחוץ לעיר, אך לא יורד לשטח.

הדבר החשוב ביותר מבחינתי הוא עניין הבטיחות. במיוחד לאור העובדה שברכב ינהגו גם הבנות שלי שהן נהגות חדשות.

אני נוסע כ- 40 אלף ק״מ בשנה, לכן צריכת הדלק היא השיקול השני בחשיבותו.

אני רוצה רכב אמין ברמה של לשים דלק ומים למגבים, לבצע טיפולים ״לפי ספר״ ולנסוע. לא אוהב להתעסק ברכב.

כיום אני נוסע על יונדאי איוניק בליסינג שעומד להסתיים.

חשמליות פסלתי לאור טווחי הנסיעה וחשש מירידת ערך חדה כשייכנס דור חדש של חשמליות.

פסלתי את כל מי שלא עבר מבחני ריסוק או קיבל פחות מ- 5 כוכבים.

פסלתי יד שניה, כי אין לי כוח לחפש ולבדוק ובעבר היו לי שתי רכישות מאוד לא מוצלחות של רכבי יד שניה.

צריכת הדלק מביאה אותי להיברידיות וכאן נמצאות יונדאי, קיה וטויוטה. על הקוריאניות ויתרתי משיקולי ירידת ערך וזמינות מלאי בימים אלה.

נשארתי עם התלבטות בין קורולה SENSE היברידית מול קורולה קרוס דיינמיק. שתיהן חדשות מהיבואן.

הקרוס מורכבת ביפן, גבוהה יותר ונוחה להעמסה (כבר 20 שנה אני רק עם סטיישן או האצ׳בק), אך חוות הדעת שקראתי לגביה פושרות במקרה הטוב ומדברות על רכב חלש ורועש.

קורולה הרגילה חסכונית יותר, זולה יותר בכמעט 15 אלף ש״ח, אך מורכבת בטורקיה ויושבת קצת נמוך מבחינתי.

אשמח לשמוע דעות בעיקר על ההתלבטות בין קורולה רגילה לקרוס.

תודה מראש!

עריכה אחרונה על ידי KMV_NEW
פורסם

ארץ ההרכבה לא קריטית. בקרת האיכות ביפן ובטורקיה זהה.

ממליץ לך לבצע נסיעת מבחן בקורולה קרוס ולא לקבל דעות של אחרים כתורה מסיני.

כמו"כ ממליץ לבדוק את היונדאי קונה ההברידית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 4 דקות, zvit כתב:

ארץ ההרכבה לא קריטית. בקרת האיכות ביפן ובטורקיה זהה.

ממליץ לך לבצע נסיעת מבחן בקורולה קרוס ולא לקבל דעות של אחרים כתורה מסיני.

כמו"כ ממליץ לבדוק את היונדאי קונה ההברידית.

תודה!

יונדאי קונה היברידית אין במלאי בקרוב. וגם מעדיף כאמור רכב יפני.

צודק כמובן לגבי נסיעת מבחן.

אשמח לעוד דעות.

פורסם

נהגתי על שתיהן (קורולה לפני מתיחת הפנים), אז קשה לי להגיד איך הביצועים של הקורולה מתוחת הפנים ביחס לקרוס.

הקרוס מרווחת יותר מאחור ותא המטען שלה יותר שימושי ופרקטי. לא הרגשתי שהוא חלש. להגיד שזה רכב חזק? לא.

אם בטיחות מעניינת אותך אז הייתי מנסה לחפש את הקורולה לימיטד שמוסיפה גם ניטור רכב בשטח מת, חיישנים קדמיים ואחוריים מקוריים וכו'.

עם נסועה כמו שלך גם לרכב כמו קורולה ירידת הערך תהיה גדולה, אז לדעתי לא משנה אם תקנה קורולה או קונה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

אציין כי מבחינה שביצעתי של הרכבים התרשמתי שמרווח הרגליים במושב האחורי בקרוס קטן יותר משל הקורולה סדאן ובאופן כללי קטן ולא תואם את גודל הרכב (בסיס הגלגלים בקרוס קטן יותר משמעותית).

בשאר הכיוונים בעיקר בגובה הקרוס מרגישה יותר אוורירית.

וקיימים שאר ההבדלים שציינת בעצמך עקב הבדלי המרכב.

הקרוס והקורולה סדאן לא חלשות ולא רועשות בעיקר ביחידת ההנעה החדשה המספקת ביצועים מספקים ואפילו טובים בעיקר במצב "ספורט" ונעימים מאד ברוב מצבי הנהיגה (עקב שילוב עם המנוע החשמלי וגיר חלק).

תראה מבחנים השוואתיים ברשת בהם הקרוס הציגה ביצועים עדיפים אפילו לעומת רכבים עם מנועי טורבו.

תחת עומס יחידת ההנעה יותר רועשת באופן טבעי, לא נורא לדעתי ואתה יכול להוריד קצת את הרגל מהגז והרעש פוחת, אתה לא חייב להיות ראשון בכל קטע בדרך.

למיטב זכרוני בקורולה סדאן מתלה אחורי רב חיבורי לעומת קורת מתח בקורולה קרוס דבר שתורם לנוחות הנסיעה בסדאן.

הפגוש הקדמי בקורולה סדאן נמוך וצריך להיזהר בחניה מול מדרכות.

בהשוואה בין שניהם הייתי בוחר בקורולה סדאן בגלל החסרונות הנ"ל של הקרוס שלי הם חשובים (בעיקר מרווח הרגליים מאחור) אבל באופן כללי לא הייתי קונה רכב סדאן אלא הבחירה בסדאן היא רק בהשוואה הזאת.

מציע לכם לבדוק את הרכבים בפועל בהרכב משפחתי מלא ולראות אם החסרונות הנ"ל בקרוס מהותיים לכם, אחרת לכו עליה.

אתה יכול לחפש גם קורולה סטיישן משומשת שהיא מצויינת (חדשה לא נמכרת יותר) למרות הרתיעה שלך מיד שניה.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם (נערך)

איוניק הייתי מחזיק רק כל עוד היא באחריות, לפי מה שקראתי באתר אוטו האמינות שלה לא משהו, צויינו כל מיני בעיות (חלקם תוקנו במהלך האחריות אבל מי יודע אם לא יחזרו) לרבות במזגן ולרבות אפילו שחיקת מצמדים בגיר הרובטי למרות התמיכה של המנוע החשמלי שאמורה להקטין את השחיקה ועלות ההחלפה של המצמדים מאד יקרה ברכב הזה (ורק אם המצמדים כלולים באחריות).

פורסם

תודה לכל העונים.

לגבי איוניק או כל רכב משומש אחר, אני מעדיף שלא.

אני רוצה חמש שנות אחריות וכמה שיותר שקט נפשי גם אם הוא עולה כסף. הרכב הזה הוא כלי עבודה עבורי והוא אמור פשוט לעבוד. 

את האיוניק שאני מחזיר עכשיו עם 120 אלף ק״מ לא הייתי קונה. האוטו בהחלט מראה סימני עייפות.

להתחיל לחפש איוניק בת שלוש עם קילומטראז׳ נמוך - אין לי זמן, המחיר יהיה יותר גבוה, כי זו מציאה וזה שוב הימור.

פורסם

הקורולה סדאן נוחה יותר, התנהגות הכביש שלה עדיפה, וגם איכות החומרים בתא הנוסעים. לקורולה יש מערכת בטיחות שלא קיימת בקרוס - האטה בזיהוי של התקרבות מסוכנת לרכב בתנועה בנוסף לבלימה האוטונומית הסטנדרטית.

בקרוס תנוחת הישיבה גבוהה יותר ותא המטען יותר שימושי. אם כבר קרוס אז הייתי מתאמץ עבור האדוונצ'ר שמגיע עם ניטור שטחים מתים, התרעת תנועה חוצה מאחור, וחיישני חניה היקפיים עם בלימה בחניה.

פורסם
לפני 3 שעות, KMV_NEW כתב:

רוצה חמש שנות אחריות וכמה שיותר שקט נפשי גם אם הוא עולה כסף

קח בחשבון שעם נסועה של 40K בשנה האחריות תיגמר הרבה לפני חמש שנים...

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני שעה, motior כתב:

קח בחשבון שעם נסועה של 40K בשנה האחריות תיגמר הרבה לפני חמש שנים...

תודה רבה!

נקודה מצוינת שלא חשבתי עליה (לקוח ליסינג שכמוני).

האם שווה לקנות את האחריות שלהם שנקראת PLUS ותקפה לשנה או 15,000 ק״מ (לפי המוקדם) ואפשר לחדשה עד 15 שנה או עד 250,000 ק״מ (לפי המוקדם)?

פורסם (נערך)

הארכת האחריות תהיה רלוונטית רק בסיום אחריות היצרן ככה שיש לך זמן לחשוב על זה.

עד אז אולי יהיה כדאי לך בכלל למכור את הרכב לאור הקילומטרז הרב שלו ולקנות שוב רכב חדש עם אחריות.

אני אוהב שקט נפשי ומוכן לשלם בשביל זה, אז עשיתי הארכת אחריות בקורולה (סטיישן) שלי ואמשיך לעשות, למרות שאני נוסע מעט והסיכוי לתקלות נמוך.

הבנתי שגם אתה רוצה שקט נפשי אז אני מניח שתרצה גם לעשות הארכת אחריות אם זה יהיה רלבנטי (אבל אצלך עלויות הארכת האחריות יהיו גדולות יותר מצד אחד אבל מצד שני הסיכוי לתקלות גדול יותר עקב ריבוי הקילומטרים, למרות שטויוטה מאד אמינה וכנראה שמלבד הסוללה לא יהיו תקלות במשך הרבה מאד קילומטרים. יש הארכת אחריות נפרדת לרכב ולסוללה).

• אהבתי 2

פורסם
לפני 24 דקות, green כתב:

עד אז אולי יהיה כדאי לך בכלל למכור את הרכב לאור הקילומטרז הרב שלו ולקנות שוב רכב חדש עם אחריות.

זאת הפעולה הכי לא כלכלית והגיונית שהוא יכול לעשות. עדיף לרכוש את האחריות ב-515 ש"ח לשנה זה יעלה הרבה פחות מלשדרג לחדש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

זאת אחריות לשנה או 15,000 ק"מ.  יוצא שהוא יצטרך לחדש אחריות כ-3 פעמים בשנה.

במעמד הקנייה, יציעו לך הארכת אחריות שנה 4 ושנה 5. אל תתפתה לזה מאחר וזה מוגבל גם לקילומטראז' של 100K.

האחריות עבורך ברכב (גם אחריות לרכב וגם אחריות לסוללה) יסתיימו מתי שהוא בשנה ה-3 (100,000 ק"מ).

ואז תצטרך להחליט על אחריות סוללה ו/או תוכנית אחריות החדשה שהם מציעים (למיטב הבנתי, אינו כולל את הסוללה).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...