Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפשר לאמר - טרום גמר עבודות בידוד 

הפעם - המצלמה דרך ודברים מינוריים בכנפיים האחוריות 

אחרי שבודדתי את דלת תא המטען - נשארו עוד זמזומים שבאו מאזור המצלמה ומאזור החיבור בין המראה המרכזית לבין הפאנל תאורה.

כלים:

image.thumb.jpeg.bab4374ed7344ea6b2ee62b1b705af1d.jpeg

המצלמה יושבת על תושבת פלסטית קטנה והיא לגמרי לגמרי חופשיה עליה - ממש מווברצת לה רוטטת לה באוויר החופשי 

image.thumb.jpeg.e8d1f36c959b293015e6802ae5cbd1f1.jpeg

לאחר טיפול 

image.thumb.jpeg.0909e4c90aa62f4bd09ad0aeb5d3bf81.jpeg

ואז טיפלתי גם בפאנלים ובכבל של המצלמה - הפאנל של התאורה, קיבל פס ספוג למסגרת הדופן שלו בצדדים ובצד הצר.

image.thumb.jpeg.d3a6b238442049a9c7a3f8c30a8f13ff.jpeg

ולאחר מכן פס ספוג - בצידו האחורי של הפאנל על גבי הפאנל של המראה המרכזית - זה ספוג צפוף שנאטם בלחץ בין המסגרות ומונע כל תנועה ביניהן - שם גם עובר הכבל...

image.thumb.jpeg.1757a163d6be357f331a0eda4170cbc7.jpeg

ואז הכבל עצמו - קיבל "איזולירבנד" שהוא בד לבד - לליפוף צמות 

image.thumb.jpeg.58312d358cf0dd3d1350e7d9b379f8ca.jpeg

הרכבת המצלמה - הפעם עם הכבל מתוח! ככה שהוא לא יהיה חופשי באוויר 

image.thumb.jpeg.9a979cdafdd8fa48b9161f9647ef9fe1.jpeg

ואז ניגשתי למגש האחורי לטפל במקומות עליהם יושב המגש - 

image.thumb.jpeg.a3f4d7a23d02f6cf55b3f5222bf97c94.jpeg

ועוד כמה נקודות לחץ - בחיבור של הפנאלים של הכנפיים האחוריות - מה שישאר לי לבודד בסופו של דבר זה השקע 12V והנורת תאורה של תא המטען שם:

image.thumb.jpeg.3685f429cb3ec3ffcb3b0a861a205b87.jpeg

בגדול מתישהו אנסה לפרק את הפאנלים של צדדי תא המטען להבין אם יש לי לשם גישה נוחה ופשוט לדחוף שם מאסה של ספוגים - למה אני לא עושה את זה כרגע? 

1. כי ייתכן והפירוק יצריך ממני לפרק עוד חלקים במרכב הרכב - לא יודע איפה הפאנל הזה תפוס ואיך ואם יהיה צורך לפרק רצפת תא מטען או קורות אחוריות - אמנע מכך כי זה מחליש את הקליפסים. אם תהיה לי גישה נוחה - מתישהו אולי אפרק. 

2. כי הרטט כרגע הוא אפסי - 99 אחוז מהזמן והמוזיקה הוא מתחת לאפסי ורק ב1 אחוז שזה פחות או יותר אלקטרוני או כל מוזיקה עם באס סטייל SPL ובעוצמות ממש גבוהות - יש איזה רטט קטן שהאמת, יותר מהגיוני שיהיה והוא בעצמו - לא מציק.

הכבל של המצלמת דרך - פשוט ניגן - הוא גם היה חופשי, גם עבר באזורים לא מבודדים וגם המצלמה ניגנה - פשוט זמזמו עם המוזיקה - אחרי שזה טופל ההבדל הוא פשוט עצום. 

חוץ מנגיעה קטנה בשקע מצת והנורה לידו - סיימתי.

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תגובות 478
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נכון לעכשיו - מצויין 

החניות שלי - לא מקורות, לא מוצלות - ביום חם, הרכב מתקרר סה"כ מהר מאוד ואני לא מוריד מתחת ל19 מעלות את המזגן. 

הוספתי כיסוי הגה - מיוחד לC5 - אפילו שהוא שחור, אפשר לגעת בו ישר על היום הכי חם - אני לא מבין מה מנע ממני לשים אחד בDS 

• רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 4 שעות, lanosforce כתב:

לא מוריד מתחת ל19 מעלות את המזגן. 

שאלת תם, איזו סיבה יש לשים את המזגן על 19 מעלות, ברכב עם בקרת אקלים?

להבנתי, הדלה, אם תגדיר טמפ' נוחה, נניח 21-22 מעלות התוצאה תהיה אותו הדבר. כשנכנסים לרכב שיום חם בקרת האקלים מתחילה לקרר בכוח מלא ואז מורידה מהירות מאוורר עד הגעה לטמפ' הנבחרת.

ל-19 מעלות גם ככה לא תגיע בקיץ, אז אולי סתם נגרם למערכת עומס מיותר?

• רעיון טוב! 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

בכל הרכבים שלי בשנים האחרונות היתה בקרת אקלים - אני שם לב ש20-19 מעלות - המזגן לא מקרר ככה שכואב אבל בהחלט מקרר. 

21-22 לי זה כבר מרגיש מחנק - 23 בחלק מהמקרים הרכבים כבר מפעילים חימום בכלל. 

לגבי עומס יתר - לא יודע, אנשים שמים את המזגן בבית על 16 מעלות אני שם על 24-25 - אבל זה בית מאבן, מבודד היטב - לא פחנוע עם שמשות ישר מתחת לשמש. 

נוהג כהרגלי - לא יודע מה אחרים עושים. 

Pioneer TS-X150

פורסם

ממה שאני יודע, רוב המערכות מכוילות כך שמעל 22 מעלות מופעל גם חימום.

אף פעם לא הבנתי מה כל הויכוחים האלה על הsetting ה"נכון".

זה נורא פשוט. גם בבית, גם ברכב:  חם לך, תשים מספר יותר נמוך. קר לך, תשים מספר יותר גבוה.

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מכירים את זה שהיינו ילדים ותמיד היה אחד שהיה משנה את חוקי המשחק לטובתו ברגע שהוא מבין שהוא מפסיד? 

אז כן - סוג של מרגיש שזה מה שקרה לי, פוסט פריקה רציני וכבד. 

הרכב על 131 אלף קילומטרים והגיע הזמן לטיפול השנתי - כן חודש הבא מסכם שנה עם הצלב האווירי הזה. 

קובע טיפול במוסך מורשה - לא אכתוב איזה, לא רוצה להכנס כאן למצבים לא נעימים. 

מבקש טיפול שנתי ואבחון של שרשרת הטיימינג. 

מגיע למוסך - מקבל הצעת מחיר של 1800 שקלים לערך... 

מציין שלפעמים בהנעה בבוקר אני שומע איזה קרעכחצן רגעי מהשרשר (שזו אמת אבל האמת הזו היתה קיימת גם בDS - פשוט אין שימון מספק אם הרכב לא הניע כמה ימים) 

מציין שפעם אחת הרכב פשוט דומם לי ומת לגמרי באמצע גלישה לסיבוב פרסה (קרה פעם אחת - מצבר חדש - לא חזר מאז) 

לאחר בדיקת הרכב המנהל שירות של המוסך אומר לי שצריך גם:

1. החלפת צלחות בלם ורפידות אחוריים + נוזל בלמים. 

2. רצועת אביזרים.

הצעת המחיר עלתה ל3900+ 

ואז אני גם מציין שהרכב עדיין בתוך שנת אחריות של הטרייד של לובינסקי עצמם - פריים ליס. 

בכתב האחריות מצוינים שלושה סעיפים - תיכף תבינו למה אני מציין אותם 

image.png.43b2b2b0372a0cc8771c2a33c4dd8add.png

ההבנה שלי - 

אני משלם 350 שקלים בהפעלת האחריות - ומכוסה על הטיפול, רצועת האביזרים - רפידות אחוריות. 

כן אני מבין שעל העבודה אני אמור לשלם בכל זאת, על הצלחות האחוריות שלא מכוסות ועל נוזל הבלמים. 

מה קרה בפועל? 

המוסך - זיכה אותי על טיפול בחינם - על החלקים ועל העבודה גם כן! - אממה, הטיפול עכשיו לפי הקבלה שנמסרה לידי עלה 1067 שקלים ולא 1800... 

שילמתי 350 

מוזר קצת ש1800 שקלים פתאום רזו ל800. אבל אמרתי תודה - קיבלתי כאן סה"כ שירות יפה מבעל המוסך. 

הטרייד - 

מתברר שעל כל סעיף בנפרד - מפעילים אחריות... לא על הכולל. 

אז מה קרה בעצם - 

רצועת אביזרים - עולה 115 והעבודה 90 - זה פחות מ350 של הפעלת אחריות? אז לא הופעלה האחריות. 

אז איך בדיוק מישהו - אי פעם אמור לממש את סעיף האחריות הזה? - או שזה בלוף או שמישהו שם בטרייד או במוסך טעו בהבנה שלהם. 

רפידות בלם אחוריות - הטרייד אישר למוסך להתקין רפידות חליפיות סיניות ב350 שקלים. 

המוסך עובד רק עם חלפים מקוריים - והתקין לי רפידות אחוריות בשווי 680 שקלים - אבל רגע - למה לא מזכים אותי כאן שאשלם רק 350 שקלים??? - כי הטרייד לא הסכים להתקנה של רפידות מקוריות - זה מה שנאמר לי... 

לא התווכחתי - על הכמה מאות שקלים האלה כבר לא התווכחתי - לא על הרצועת אביזרים ולא על הרפידות. 

במקום שאשלם אחריות על - רפידות, רצועת אביזרים וטיפול - שהיו אמורים לעלות לי 350 שקלים - אבל לפי השיטה של כתב האחריות 1050 ועל זה להוסיף נוזל בלמים וצלחות אחוריות ולשלם יותר לאזור ה1800 שקלים... 

שילמתי 3000! (ולמרות זאת אמרתי תודה כי מתברר שהבעלים של המוסך לא מחוייב בכלל לעבוד עם הטרייד וכן קיבלתי כאן הנחה רצינית מאוד על הטיפול). 

אין לי בעיה עם הסכומים האלה - זה סה"כ סכום נורמטיבי ביותר בייחוד למוסכים מורשים אפילו הייתי אומר מחיר טוב! אין לי בעיה לשלם את זה ואף יותר - אבל לפחות על משהו שבאמת באמת הייתי רוצה לראות בחניה שלי. 

עכשיו - בסדר, הייתי מוכן לזה שזה מה שתכלס יקרה, אני ישראלי ולא נולדתי אתמול. 

אבל איך זה מרגיש? 

כמו לוותר לילד שמשנה את החוקים של המשחק ברגע שהוא מבין שהוא מפסיד כי פשוט אין כוח להתמודד עם זה. מצטער - ככה זה מרגיש. 

לגבי השרשרת טיימינג - המוסך טוען שהרכב במצב טוב מאוד בפן הזה, אין שום רעש חריג או מחשיד מכוון השרשרת והנתונים תקינים - האם הם התחברו עם סורק? לא יודע - מניח שלא אבל אין לי כאן יכולת לבוא בטענות כלשהן. 

נאמר לי לחזור אליהם לקראת מאי 2025 (האחריות יצרן בנושא הזה לרכב שלי עד יוני 2025) וכשהרכב על מקסימום 145 אלף קילומטרים לבדיקה חוזרת. 

מה הלאה? 

אמיתי - אני לא רוצה לראות יותר בהמשך חיי - אף מוצר! מבית היבואן הזה או הטרייד. 

אחזור בכל מקרה לקראת סוף האחריות של הרכב אליהם - אולי, אולי כן יקרה כאן משהו טוב אבל אני די בטוח שעוד לפני שאני אצא מהמוסך כבר אחייג לגבע לתאם אצלם החלפת שרשרת. 

ואם לא - הרכב הזה עף לעסקת טרייד נוספת כי אני לא רוצה להיות אפילו דקה אחת בעלים של הרכב הזה אחרי האחריות במידה והשרשרת הזו לא תוחלף. 

את מה שאני  חושב ומרגיש על הרכב הזה אכתוב בעוד חודש כאשר אסכם שנת בעלות. עד אז אני משאיר כאן את הטעם הזה. 

• אהבתי 1
  • מבאס 2

Pioneer TS-X150

פורסם

זו שנקרעת במנוע הזה - ממה שאני זוכר כן היא זו שמחברת בינם.

Pioneer TS-X150

פורסם

שיתוף חשוב המלמד שרוב רובם של "כתבי האחריות" שמוצגים במגרשי הטרייד אינם שווים את הנייר עליהם הם כתובים. אגב, זו מכת מדינה וניתן למצוא בעיה דומה גם בכתבי אחריות של מוצרי חשמל. השיטה הרווחת היא קביעת סכום של "השתתפות עצמית", אבל אם סכום התיקון קרוב לסכום ההשתתפות אז יש לשלם הסכום במלואו. חלקי חילוף אף פעם לא יהיו מקוריים. רוצה מקורי, תשלם בהתאם. לכן, במעמד הרכישה צריך לקחת את כתבי האחריות בעירבון מוגבל ולקרוא היטב את המסמך. 

• אהבתי 2
פורסם

הרצועה הזו תמיד בסיכון להבנתי - מאידך אמורים להיות לזה סימנים מקדימים בתזמון המשתנה וברעשים חיצוניים. לטענת המוסך הכל תקין ואני מאמין להם - לפחות כרגע המצב תקין. 

אבל עד יוני 2025 - הנושא הזה באחריות יצרן - לא יבואן, אחריות יצרן. אז עד אז - אני לא רץ להחליף שרשרת - מכין את הסכומים הנדרשים בצד (במורשה באזור ה15 אלף שקלים) 

אוסיף כאן עוד כמה דברים - 

כאשר קיבלתי את הרכב מהטרייד הם התחייבו לכך שהרכב לא עבר תאונות בעלות משמעות כבדה כמו שלדה\קצה שלדה והאמת שגם בזה אני מאוד מטיל ספק - תמונה שהועלתה מוקדם יותר בשרשור:

image.thumb.png.bc5ee21f0710fb20cdff330e84e96305.png

ברור ביותר שזה סימון של מגרש גרוטאות (פירוקית) וגם דלת תא המטען לא יושבת 100 אחוז במרווח הנכון שלה בצד שמאל (כשעומדים מולה מבחוץ) והטמבון האחורי בפינה הימנית שלו בולט באופן מילמטרי (לא רואים את זה בעין עד שמתקרבים למרחק של איזה חצי מטר מהרכב - ממש צריך להתכופף בכדי להבחין בזה) בנקודה מסויימת. 

לאחר שהרכב נמסר לידי - התקשרתי לבקש את היסטוריית הטיפולים שלו - הרכב היה בבעלות הטרייד עצמו... 

בעסקה נאמר לי שקיימת היסטורית טיפולים מלאה - אבל שכחתי לבקש תדפיס שלה. 

כאשר שלחו לי את התדפיס - גיליתי שטיפול 75 אלף קילומטרים חסר... וכמובן - אין להם את המידע הזה למסור לי. 

מה קרה בטיפול הזה? - אני משאר שאו שבטיפול הזה הדלת האחורית של הרכב תוקנה - או שקרה משהו אחר ואפשר רק לנחש - מיכל אוריאה? הטיימינג? לא מצויין בשום פנים שהמנוע הוחלף ואכן נראה שזה המנוע המקורי של הרכב. 

אבל הדברים האלה מצטברים והתחושה נוראית. 

אל תבינו לא נכון - הרכב פנטסטי ובסיכום שנה תוכלו להבין עד כמה - באותה נשימה - יש גם אכזבה גדולה מאוד מכל מה - שהרכב הזה לא אשם בו. 

• משעמם 1

Pioneer TS-X150

פורסם

איזו חוויה מבאסת, בהתאם לרמת השירות הישראלית.

לגבי התהייה שלך על רצועת האביזרים, שים לב שזה גם כולל גלגלת אז אולי במצב שפולי נהרס יהיה שווה להפעיל אחריות

• רעיון טוב! 1
פורסם

האחריות הזו פגה בעוד כחודש - הגלגלת נבדקה ונמצאה תקינה. 

Pioneer TS-X150

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...