Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אמ;לק: אלבר מכרה ללקוח רכב 2017 שהתחיל להתקלקל תוך שלושה ימים. הרכב "נדד" חודשיים וחצי בין מוסכים במסגרת האחריות, אבל עדיין נותר תקול ואלבר טענה שהאחריות לא מכסה. הקונה ביטל את הרכישה ודרש את הכסף חזרה בתוספת פיצוי. 

בפסק דין אלבר חויבה לשלם כמעט 100K. הרכב מחירו היה 64K.

מוקדש לכל הנדים בראשם שאומרים "אכלת אותה אין מה לעשות תחתוך הפסדים".

ידיעה בעיתון

פסק הדין במלואו - מומלץ מאוד לקרוא.  

עריכה אחרונה על ידי Jack457
  • אהבתי 3
  • מעניין 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

"כל הנדים בראשם" כפי שתיארת, תמיד צודקים תיאורטית אבל טועים בפועל.

לדעתי רבים מהם אלו אנשים שלא מדברים מניסיון כלשהו, אלא סתם בעלי רוח מובסת.

מי שלא רק נובח - בדרך כלל מנצח, ועל הדרך הופך את השוק לטוב יותר עבור אחרים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

יפה. החברה העלימה את הרכב כדי שמומחה מטעם בית המשפט לא יבדוק את הרכב. בית המשפט פינק אותם ב 30000 ש"ח פיצויים לרוכש.

• מצחיק 1

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, Coro כתב:

פינק אותם ב 30000 ש"ח פיצויים לרוכש.

ממש לא.  כמעט ולא נקבעו פיצויים לרוכש.

הפיצוי שכן ניתן הוא רק 8,000 שח על עגמת נפש (ביקשו 10,000) ועוד 4,869 ש'ח החזר הוצאות על שכירת רכב (שזה לא פיצוי) כך שסה'כ מדובר על 77,369 ש'ח חיוב של אלבר לשלם לתובע על העסקה עצמה.

(בנוסף - 21,000 ש'ח החזר הוצאות עו'ד [ביקשו 27,868] מה שמביא אכן קרוב ל 100,000 ש'ח).

אבל -

- לא התקבלה הדרישה לתשלום סך 20,000 ש'ח כפיצוי ("מדובר בטענה כללית שלא בוססה בראיות כלשהן...").

- לא התקבלה הבקשה של התובע לקבלת החזר (5,446) על בטוח הרכב בשנת 2020.

ממש אין כאן (וחבל) פיצויים בסך 30,000 ש'ח.

עריכה אחרונה על ידי dani666
פורסם

נראה (אני לא משפטן) שהמדיניות (הקלוקלת) של בית המשפט היא רק להשיב את המצב לקדמותו, כלומר לפצות על הנזק, עם אפס מחשבה או כוונה למנוע הישנות של אירועים דומים. בא לידי ביטוי גם בפסיקות נגד חברות ביטוח שמתישות תובעים סתם ללא שום טיעון או ביסוס מהותי.

• אהבתי 3
פורסם

ומה קובע החוק בעניין? האם בכלל מאפשר פיצויים עונשיים או משהו מקביל?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מהקצת שאני יודע, יש איזשהו עקרון מנחה של אי-התעשרות, כלומר לא יפסקו לך אישית יותר משהפסדת. בעיני הפתרון לזה הוא לפסוק פיצויים שילכו לתרומה, נגיד.

פורסם

כמה כאלו יש שמתדיינים 6 שנים על רכב לימון?

הרוב פשוט לומדים את הלקח וממשיכים הלאה בחיים.

ליפול אפשר גם אצל מוכר פרטי...

זה שוק של רמאים ועדיין יש רכבים טובים בשוק הפרטי וצריך סבלנות למצוא אותם

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לא יודע איזה לקח הוא לימד אותם... אם אחד מתוך אלף גורר אותם לבימ"ש זה כנראה עדיין משתלם להם בטווח הארוך.

הייתי שמח גם להבין את הפיצוי שהקונה קיבל נטו מול כמות הזמן והמשאבים הנפשיים שהוא הוציא על הפרשה, ולהשוות את זה (בתיאוריה) לסכום שהיה נאלץ להשקיע אחרת בתיקון הרכב.

• רעיון טוב! 1
פורסם

האמת קראתי את פסק הדין ורתחתי.

השופט : אלבר שיקרה, הונתה, רימתה, האוטו נעלם, סביר שלא טופל כמו שצריך לפני זה (אין שום ראיות לטיפולים), 79 ימים לא קיבלת תשובות ,ובסוף טענו שהלך הטורבו והוא לא חלק מהמנוע שבאחריות, וגם לזה לא הביאו ראיות.

גזר הדין: לא יקבל הוצאות על ההפסדים שלו, כי לא הוכחו, ובגלל זה גם לא את מלוא שכר הטרחה : "מצרף הסכם שכר טרחה לסיכומיו על פיו נטען ששילם סך של27,868₪ ,בשים לב לכמות הדיונים בתיק ולכן שהתיק התנהל מתחילתו ועד סופו. מאחר ובסופו של דבר התביעה התקבלה לא במלואה אלא כ-75%ממנה, אני מוצא לנכון להעמיד את סכום שכר תהטרחה על סך של21,000.₪".

כלומר אלבר עשקה אותך ויצאת עם הפסד של 7000 ש"ח על עו"ד.

אם הייתי אלבר הייתי ממשך לחגוג.

• מבאס 2
פורסם (נערך)

אכן, בבתי המשפט בישראל אין כמעט פסיקות של למען יראו וייראו. האבסורד שעל לשון הרע מטופש תובעים ומקבלים כאן סכומים של מאות אלפי שקלים. 

עריכה אחרונה על ידי Supertigre
פורסם
לפני 51 דקות, סולל הדרך כתב:

כמה כאלו יש שמתדיינים 6 שנים על רכב לימון?

הרוב פשוט לומדים את הלקח וממשיכים הלאה בחיים.

ליפול אפשר גם אצל מוכר פרטי...

זה שוק של רמאים ועדיין יש רכבים טובים בשוק הפרטי וצריך סבלנות למצוא אותם

לא 6 אלא 3 שנים . הרכב מודל 2017 ונקנה ביולי 2020 . 

לגופו של עניין , פסק הדין היה יכול להיות יותר טוב לקונה האומלל , אבל יותר טוב מכלום .

לפחות יהיה ממי להוציא את הכסף ולא ממגרש בנתניה / חולון / בת-ים

אני מקווה שכל מי שישקול לקנות רכב מ"אלבר" יגיע לסיפור הזה וישקול שוב.

פורסם
לפני 4 שעות, Derish כתב:

אם אחד מתוך אלף גורר אותם לבימ"ש זה כנראה עדיין משתלם להם בטווח הארוך

נכון, אא"כ מגישים נגדם תביעה ייצוגית. אבל קשה להוכיח שיטה. אולי אפשר? עכשיו כשזה התפרסם.

גם אני חושב שהתובע היה צריך לקבל יותר אבל יש גם ענין שמלבד ההתנהגות המזעזעת של אלבר (היו צריכים בעצמם להציע לו לבטל את העיסקה לדעתי), הוא עשה, שלא באשמתו, עסקה רעה -- ובפועל יצא ממנה. הם שילמו 100K על התענוג, והוא נותר עם קרוב ל-80 להתקדם לרכב הבא. לא מושלם, לא אסון.  

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

כל הנדים בראשם מהתגובות הקודמות אלו כנראה אנשים שלא יכולים להרשות לעצמם עורך דין בעדרות אלפי שח , אין להם ממון וזמן כדי להגיע לערכאות משפטיות 3 שנים ויכולת במקביל לממן רכב נוסף ב 70  - 80 אלף שח עד שיפסקו להם פיצויים , אם בכלל . 

מי שמספיק עשיר יכול להגיע לבית משפט גם אם ימשכו אותו שנים . אין פה שחור או לבן

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

1. אלבר יצאה בזול, ולא בצדק.

2. לא ניתן להסיק ממקרה אחד לגבי אלבר בכלל, במיוחד כשמדובר בגוף מוכר אלפי כלי רכב בשנה, עם מאות עובדים.

3. ככלל (ואני לא נוטה להכליל) לקנות רכב מסחרי מחברת השכרה זה להכניס ראש בריא למיטה חולה.

4. מכיוון שאלבר איבדה? (נשמע לי הזוי) את הרכב. השבת הכסף ללקוח היא המינימום הנדרש מהחברה, כך שלמעשה הוא לא "זכה" בכלום.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...