Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מוכר רכב יחסית מהשנים האחרונות, אלא שאנשים מתקשרים אליי, שואלים על מצב הרכב וישר מנהלים משא ומתן כמה אני מוכן לרדת. כבר עכשיו אני מוכר את הרכב מתחת למחירון. השיחות האלו מתמשכות לא מעט זמן ולא מניבות כלום. השאלה שלי היא איך להביא אנשים לראות את הרכב ולבדוק אותו במקום להתחיל להתמקח איתי לפני על מחיר, כמה אני מוכן לרדת או על מצב הרכב. יש משהו שאני מפספס כאן. תודה. 

פורסם (נערך)

99% שאלו סוחרי רכב. מצב הרכב לא מעניין אותם ולכן הם מתחילים במחיר. 

אתה יכול לכתוב במודעה לא לסוחרים . סביר להניח שזה לא יעזור. 

אתה יכול לכתוב במודעה שמו"מ רק ליד הרכב. זה יעזור טיפה .

תזהר שבעתיים מאלה שבאים עכשיו עם מזומן בלי לבדוק את הרכב. הם תמיד באים אם סכום נמוך ממה שביקשת.  

עריכה אחרונה על ידי save
  • אהבתי 3
פורסם

מוכר ונפוץ.

ככל שתאריך בשיחה כזו - בסוף עוד תשלם אתה לקונה על הטובה שהוא עושה לך ולוקח ממך את הצרה הזו...

אני נוקט בגישה קורקטית.

נותן את הפרטים הרלוונטיים, ואם הצד השני מתחיל 'לחפור' על המחיר,

אני חותך ואומר: תבוא תראה, נדבר ליד הרכב.

אם הוא ממשיך (והוא ימשיך...), אני חוזר על זה בנימוס עוד פעם פעמיים,

וסוגר בזה שאני עסוק/ממהר, ושישלח ווטסאפ ונתאם.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, save כתב:

99% שאלו סוחרי רכב. מצב הרכב לא מעניין אותם ולכן הם מתחילים במחיר. 

אתה יכול לכתוב במודעה לא לסוחרים . סביר להניח שזה לא יעזור. 

אתה יכול לכתוב במודעה שמו"מ רק ליד הרכב. זה יעזור טיפה .

תזהר שבעתיים מאלה שבאים עכשיו עם מזומן בלי לבדוק את הרכב. הם תמיד באים אם סכום נמוך ממה שביקשת.  

תודה, מה הכוונה להיזהר מאילו שמשלמים מזומן? אותו אדם הציע לי לשלם חצי מהסכום במזומן, משמע 60 אלף במזומן וחצי מהסכום בהעברה בנקאית, 60 אלף נוספים - זה תקין? 

גם למה מצב הרכב לא מעניין סוחרי רכב, הרי הם אמורים למכור אותו הלאה. 

עריכה אחרונה על ידי עופר בן
פורסם

העברה בנקאית רגילה זה ביג נו נו. העברת זהב בנוכחותך.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 49 דקות, עופר בן כתב:

אותו אדם הציע לי לשלם חצי מהסכום במזומן, משמע 60 אלף במזומן וחצי מהסכום בהעברה בנקאית, 60 אלף נוספים - זה תקין? 

לא תקין. כלומר לא חוקי.

ע"פ חוק המזומן - רכב שמחירו מעל 50K₪ - מותר עד 10% מהסכום במזומן,

כלומר במקרה שלך עד 12,000 במזומן.

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001403747

פורסם
לפני שעתיים, עופר בן כתב:

גם למה מצב הרכב לא מעניין סוחרי רכב, הרי הם אמורים למכור אותו הלאה. 

הם מתכננים לקנות אותו במחיר נמוך מאוד

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני מצטרף למי שכתב לך לקצר בשיחות.

ממליץ לך להכין ניירת ותמונות מראש ולחתור להעביר למתעניין הכל בווטסאפ

לגבי המחיר הגישה שלי היא להגיד שזה המחיר המבוקש כעת (אולי עם גמישות קלה למתעניין רציני שמגיע) ושאם לא יימכר ככה אז בהמשך אוריד עד שיימכר 

זה עוזר חלקית לנטרל את המתעניינים הנזפנים שטוענים שהמחיר לא ריאלי והשוק גמור וכו וכו. ובכלל אני בד"כ שואל אותם למה התקשרו אם הם חושבים שהמחיר מופרז.... 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, עופר בן כתב:

רשום שם 50 אלף במזומן שאפשר לתת במכירת רכב 

ציטוט מהכתבה שבקישור:

"זה לא נכון. בכל תשלום שעולה מעל התקרה, אפילו בשקל, אסור לקחת יותר מ-10% במזומן על כל הסכום.

כלומר: אם הרכב עולה 60 אלף שקלים, מותר לקבל רק 6,000 שקלים במזומן ואת השאר בהעברה בין הבנקים.

אסור לקחת 50 אלף במזומן ומה-10,000 הנותרים לקבל 10%.

הרבה טועים בזה והופכים עבריינים בעיני חוק המזומן"."

• אהבתי 1
פורסם
לפני 48 דקות, BoazB11 כתב:

ציטוט מהכתבה שבקישור:

"זה לא נכון. בכל תשלום שעולה מעל התקרה, אפילו בשקל, אסור לקחת יותר מ-10% במזומן על כל הסכום.

כלומר: אם הרכב עולה 60 אלף שקלים, מותר לקבל רק 6,000 שקלים במזומן ואת השאר בהעברה בין הבנקים.

אסור לקחת 50 אלף במזומן ומה-10,000 הנותרים לקבל 10%.

הרבה טועים בזה והופכים עבריינים בעיני חוק המזומן"."

הבנתי, בקיצור להימנע ממזומן ולקבל רק עד 10%?

לפני שעה, razi_pazi כתב:

אני מצטרף למי שכתב לך לקצר בשיחות.

ממליץ לך להכין ניירת ותמונות מראש ולחתור להעביר למתעניין הכל בווטסאפ

לגבי המחיר הגישה שלי היא להגיד שזה המחיר המבוקש כעת (אולי עם גמישות קלה למתעניין רציני שמגיע) ושאם לא יימכר ככה אז בהמשך אוריד עד שיימכר 

זה עוזר חלקית לנטרל את המתעניינים הנזפנים שטוענים שהמחיר לא ריאלי והשוק גמור וכו וכו. ובכלל אני בד"כ שואל אותם למה התקשרו אם הם חושבים שהמחיר מופרז.... 

הכל מופיע ביד 2

פורסם

אני בדיוק מכרתי רכב והשוק ממש ממש קשה, משא ומתן מתחיל בטלפון, אחרי שאני מוריד מחיר מגיעים לקנות ומבקשים להוריד עוד הרבה- שולח אותם בחזרה הביתה,הם לא מבזבזים לי את הזמן אלא את הזמן שלהם: הם באים אלי. בסוף הורדתי 30% מהמחירון כי כבר רציתי להעיף אותו אבל זה היה אחרי 3 חודשים מייגעים של שיחות וחפירות וכבר הגיע המועד לטסט שלא רציתי להגיע אליו. הרכב סוזוקי sx4

• מבאס 1
פורסם (נערך)

"תעזוב, הרכב שלך הרוס בלי לראות אותו. זה דגם עם מחלה ידועה. אף אחד לא יגע בו עם מקל .אין לו שוק. הוא שווה אולי ערך גריטה. אני מגיע אליך עכשיו עם מזומן ועוד מכונאי חבר שלי שיעשה סיבוב על הרכב. סגור ? העברת בעלות עלי !

איפה אמרת שאתה גר ?"

זה בדיוק מה שיגיד לך סוחר. 

עריכה אחרונה על ידי save
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, תחבצ כתב:

אני בדיוק מכרתי רכב והשוק ממש ממש קשה, משא ומתן מתחיל בטלפון, אחרי שאני מוריד מחיר מגיעים לקנות ומבקשים להוריד עוד הרבה- שולח אותם בחזרה הביתה,הם לא מבזבזים לי את הזמן אלא את הזמן שלהם: הם באים אלי. בסוף הורדתי 30% מהמחירון כי כבר רציתי להעיף אותו אבל זה היה אחרי 3 חודשים מייגעים של שיחות וחפירות וכבר הגיע המועד לטסט שלא רציתי להגיע אליו. הרכב סוזוקי sx4

הבנתי, כן אנחנו גם מורידים כל הזמן. דווקא הרכב שלנו אמור להיות מאוד מבוקש, מדובר במיצובישי אאוטלנדר 7 מקומות שנת 2019. השוק ממש קשה, לא ברור למה. אני מפרסם רק ביד 2. 

פורסם

תגדיר מבוקש, כיום שום רכב לא מבוקש כמו פעם כי הביקוש הכללי ירד, בטח ובטח למכוניות מעל 100 אלף שקל. למכור רכב זה פשוט סיוט, אנחנו היינו עם נתונים חלומיים, לא רוצה לדמיין מה עוברים הרכבים הפחות מבוקשים. 
אם יש לך זמן פשוט תחכה כי בשביל למכור בסופו של דבר צריך 1 שיאהב, אם השוק משנה כיוון אז זה יותר קשה כי במקום לקנות אאוטלנדר 2019 פתאום אפשר לקנות משהו יותר טוב- ככה זה שהמחירים מתחילים לרדת ואז גם אתה מוכרח להוריד.
אני לא יכולתי לפרסם את הרכב ב30 אלף כי כבר אפשר לקנות במחיר הזה רכבים עדיפים כמו מאזדה 3, שגם הם מתחת למחירון!! 
בגדול תיקח את המחיר שפירסמת ותנסה לחשוב בתור קונה שיש לו את אותו המחיר, תחפש רכבים בבאיזור המחיר הזה ביד 2 ואם הרכב שלך בין האופציות הכי טובות אז זה ריאלי, אם באותו המחיר הוא יכול להביא רכבים יותר טובים הייתי מוריד.
(כמובן שהרכב שלך הוא ייחודי בגלל ה7 מקומות אז אין לו הרבה מתחרים אבל זה גם פלח שוק קטן יותר, אם עד היום משפחות של 5 נפשות היו לוקחות 7 מקומות כדי להתפנק במצב של מיתון הם יעדיפו לקחת איזה קיה ספורטאג בעשרות אלפים פחות ולהצטופף)

• תוכן חדש...