Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, stx כתב:

כמובן שהוא יבין יותר אם הוא יבין את המתמטיקה, אבל אם הוא יעקוב אחרי עשרה פרויקטי diy שיש להם מדריכים מאוד מפורטים, בפרויקט ה-11 הוא כבר יוכל להתקדם לא רע בעצמו.

ואם הוא ייתקע, יש אינספור פורומים להיעזר בהם, כולל כאן. - כאשר אתה מתכנן מעגל פשוט בהחלט אפשר להעזר בפורומים השונים אבל שתגיע למעגל מורכב יותר רוב האתרים לא יכלו לעזור לך וגם התומכים של ייצרני הרכיבים בפורומים ייעודים לא ממש יתנו לך פיתרון מעשי.
לא תמיד קל לתאר בעיה בתחום האלקטרוניקה ולבקש עזרה בפורומים.

ללמוד על רכיבי אלקטרוניקה בהחלט דבר אפשרי במידה ומדובר על רכיבים פסיביים פשוטים כגון: נגד, קבל.

אם תתחיל ללמוד באופו עצמאי על דיודות שוטקי או דיודת זנר ובמיוחד על דיודות קיבול משתנה אתה תגלה מהר מאוד כמה שאתה לא יודע. על נגד אפשר לכתוב סיכום של 10 עמודים אבל על דיודה קיבול משתנה אפשר לכתוב ספר שלם.

אנוכי לא מהנדס אלקטרוניקה אבל כן חובב אלקטרוניקה כ-30 שנים ולמדתי שיש דברים שלא תוכל להבין אותם מבלי ללמוד בצורה מסודרת ולבצע תרגילי מעבדה ולבנות מעגלים.

במהלך השנים עברתי 2 קורסים בתשלום לדרגה ד' וגם א' שמארגנת אגודת חובבי הרדיו בישראל. לימודים לדרגה א' כוללים דיונים על רכיבי אלקטרוניקה וגם מכשירי מדידה.  אם אתה לא מתעסק באופן שוטף באלקטרוניקה מהר מאוד תשכח את כול מה שלמדת.

מצורף קישור להרצאה בחסות אגודת חובבי רדיו בישראל בנושא מכשירי מדידה.

https://courses.iarc.org/

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • אהבתי 1

איזה כייף לי :)

פורסם

אהבתי, כאחד שמכר במשך 3 עשורים ציוד מדידה, הלוואי שהיו אז הכשרות כאלו. אני נאלצתי בהרבה מיקרים לפתוח מצגת של ציוד מדידה בכמה דקות של back to basics על מנת שקהל היעד יבין יותר לעומק את התכונות של המיכשור השונה. 

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

וזה מיועד ל"חובבים".

@oryo שים לב, הוא לא מגנרט. הוא מחולל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 58 דקות, zaf כתב:

אהבתי, כאחד שמכר במשך 3 עשורים ציוד מדידה, הלוואי שהיו אז הכשרות כאלו. אני נאלצתי בהרבה מיקרים לפתוח מצגת של ציוד מדידה בכמה דקות של back to basics על מנת שקהל היעד יבין יותר לעומק את התכונות של המיכשור השונה. 

בדרך כלל ההרצאות המתקיימות מטעם אגודת חובבי הרדיו מועברים על-ידי מהנדסים אשר עובדים או עבדו בתעשיה בארץ או בחו"ל.

תבדוק באתר של האגודה קיימים שם עוד מאמרים והרצאות מעניינות הקשורות לאלקטרוניקה.

לפני כשעה, zaf כתב:

איזה ציוד מדידה מכרת ? לפעמים יש לי שאלות שהייתי שמח לשמוע תשובות מבעלי מקצוע/ידע בנושא.

פורסם

ההיסטוריה של חובבות הרדיו כוללת בתוכה לא מעט חלוציות בתחום התקשורת. ועדיין, רוב החובבים הם.....חובבים, לא בעלי מקצוע בתחום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני התחלתי כחובב כילד בשנות ה 70-80 (בעיקר משירטוטים שהודפסו פעמיים בחודש במעריב לנוער) ודיי למדתי לבד (תכלס, אפילו היום עם התואר אני משתמש כמעט כל הזמן בפעולות חשבון הבסיסיות, המתמטיקה שלמדתי כמעט ולא בשימוש). הבעייה היום היא שאם פעם גברים היו גברים אמיתיים, נגדים/קבלים הגיעו עם חוטים ולמעגלים משולבים בטכנולוגית DIP היו תושבות להכנסה/הוצאה אז היום זה כבר לא... רוב הרכיבים כיום מגיעים במארזים כ"כ קטנים שלא ניתן להשתמש בהם ללא מעגל מודפס, אני מלחים (כשאין לי ברירה) רכיבים קטנים במעבדה רק עם מיקרוסקופ.

לחובב ללא יותר מדיי ידע מוקדם הייתי יכול להמליץ על קיטים מוכנים. היתרון העיקרי הוא שישנה התשתית להרכבה עצמית וניתן לשנות מעט את תכונות המעגל ע"י שינוי ערכי רכיבים. החסרון הוא שהמבנה קבוע ואין את הגמישות שמאפשרת לתפור את המעגל לפי רצון.

מה שיכול להיות עדיף הוא אולי לעבור לקיטים תוכנתיים, הכוונה היא לעבוד עם כרטיס "אדרואינו" לחבר אילו חומרות שונות. בסופו של דבר רוב הקיטים שהרכבתי פעם ניתנים לישום כיום על כרטיס "אדרואינו" ומעט חומרה חיצונית. לסבר את האוזן, קיט בקרה לאקווריום שבזמנו דרש תיכנון/דיבוג מעגל שלם עם 4 מעגלים משולבים ומספר טרנזיסטורים (ומלאן נגדים/קבלים😀) ניתן לישום כיום עם "אדרואינו" וכמה כרטיסונים חיצוניים זולים מאבו עלי....

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 18.6.2023 בשעה 15:12, Haim_gds כתב:

אני התחלתי כחובב כילד בשנות ה 70-80 (בעיקר משירטוטים שהודפסו פעמיים בחודש במעריב לנוער) ודיי למדתי לבד (תכלס, אפילו היום עם התואר אני משתמש כמעט כל הזמן בפעולות חשבון הבסיסיות, המתמטיקה שלמדתי כמעט ולא בשימוש). הבעייה היום היא שאם פעם גברים היו גברים אמיתיים,

בשנים שציינת אנוכי גם בנה מעגלים שונים מחוברת הנקראה "אלקטרוניקה לכל" בשפה העברית וגם מחוברת אלקטור אלקטרוניקס בשפה העברית.

בתאריך 18.6.2023 בשעה 15:12, Haim_gds כתב:

נגדים/קבלים הגיעו עם חוטים ולמעגלים משולבים בטכנולוגית DIP היו תושבות להכנסה/הוצאה אז היום זה כבר לא... רוב הרכיבים כיום מגיעים במארזים כ"כ קטנים שלא ניתן להשתמש בהם ללא מעגל מודפס, אני מלחים (כשאין לי ברירה) רכיבים קטנים במעבדה רק עם מיקרוסקופ.

לא קל אבל אפשרי.

אני בונה גם אבי טיפוס ואפילו מעגלים סופיים עם רכיבי SMD על לוח בנייה המתאים לרכיבי SMD. אני משתדל לרכוש רכיבים פסיביים בגודל פיזי של 0603 או גדולים יותר.שניתנים להלחמה ללא מיקרוסקופ.

יישנם סוגים רבים של לוחות להשמת רכיבי SMD חד צדדים וגם דו צדדים בשלל מידות.

ראה תמונות של מגבר שמע מינאטורי לאוזניות שבניתי רק מרכיבים באריזת SMD.

בקישור המצורף ניתן לראות את לוח הבנייה שאיתו בניתי את המגבר לאחר שחתכתי חתיכה בגודל מתאים.

https://www.4project.co.il/product/smd-soldering-board-100x80mm

IMG_20170329_132531.jpg

IMG_20170329_132434-1.JPG

SMTpads.pdf

• אהבתי 1

פורסם
לפני 20 דקות, מרק10 כתב:

וגם מחוברת אלקטור אלקטרוניקס בשפה העברית.

נהייתי זקן, איזו נוסטלגיה...

לפני יציאת החוברות בעברית היה את המקור באנגלית בחנות "סיטמצקי" שהיה יקר רצח (באותה תקופה הייתי תיכוניסט שעשה כמה גרושים בשליחויות...) כך שהייתי מעתיק סכמות למחברת לפני שהיו מעיפים אותי🥴 לקראת סוף יציאת החוברות בעברית (94-95?) חלק מהמעגלים שפרסמו הופיעו רק ב SMD, הזמנתי פעם קיט (בקר 3 פאזות מבוקר מיקרו) להוכחת היתכנות והלחמתי ידנית (הסמנכ"ל לא האמין...)

לפני 37 דקות, מרק10 כתב:

ראה תמונות של מגבר שמע מינאטורי לאוזניות שבניתי רק מרכיבים באריזת SMD.

מקנא בך על העיניים... קשה לי להאמין שהייתי מצליח להרכיב דבר כזה בלי המיקרוסקופ. הבעייה העיקרית בפיתוח ודיבוג מעגלים היא שצריך לבצע מדידות ותפירות, בטכנולוגיית SMD הרבה יותר קשה למדוד סיגנל על רגל של רכיב למשל.

לטעמי, לא בטוח שכדאי להפיל על מתחיל עבודת שענות כזו אלא עדיף לעבוד עם קיטים מוכנים (שהרבה יותר קל להחליף בהם רכיבים) ולהיות יצירתי באמצעות קוד.

פורסם

פעם הייתי בונה לבד (מתכנן או מעתיק)
היום, כשיש צורך הנדסי, אני פשוט מחפש אותו מוכן באלי-אקספרס
לכל הזיה שאי פעם חשבתי עליה כבר היה מעגל מוכן בדולר וחצי.

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...