Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1137 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 דקות, ברווז כתב:

מגניב - לא ידעתי שעבדת ב-ETM

למה אתה חושב שהם חיסלו את הפיתוח והייצור בארץ?

• מצחיק 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

:rofl:

אני לא חושב! זה קשה. זה גורם לי להתחמם. אני מתחיל להזיע. הזעה גורמת לחלודה. אני צריך אחרי זה להגיע למוסך...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

אם הוא יכול להגיע לטמפ' של חיסום אז מה הבעיה להגיע לטמפ של הרפיה שהיא הרבה יותר נמוכה?

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Ooga כתב:

אם הוא יכול להגיע לטמפ' של חיסום אז מה הבעיה להגיע לטמפ של הרפיה שהיא הרבה יותר נמוכה?

הבקרה.

חיסום הוא תהליך של חימום לטמפרטורה גבוהה מאוד (על ידי, לרוב, להבה) - להרבה זמן וקירור בזמן אפסי (טבילה בשמן)*.

הרפייה דורשת משך זמן ספציפי בטמפרטורה מבוקרת.

* "זמן אפסי" זה לא נכון, גם בחיסום -גרדיינט שינוי הטמפרטורה הוא מבוקר - אבל הבקרה מתבצעת על ידי בחירה של הנוזל שבו עושים את הקירור.

אפשר במים, ואפשר בשמן.

במים - מעבר החום מהפלדה יהיה הרבה יותר מהיר ולכן המאמצים בחומר עשויים לגרום בסבירות גבוהה מאוד לסדקים ולהתעוותות, מה שבשמן פחות קורה.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
כי קודם הייתי עצלן
פורסם (נערך)
לפני שעה, פריג'י כתב:

חיסום הוא תהליך של חימום לטמפרטורה גבוהה מאוד (על ידי, לרוב, להבה) - להרבה זמן וקירור בזמן אפסי (טבילה בשמן)*.

לא זוכר מתי בפעם אחרונה ראיתי בארץ תנור לחיסום פלדות עם להבה. כבר לפני 40 שנה השתמשו בתנורי חימום חשמליים עם גופי חימום בדומה לגוף חימום בתנור בייתי.

* לפעמים חובבנים/חובבים מחסמים פלדות בעזרת ברנר הפועל בדרך כלל על גז פרופן.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

חיסום בלהבה עובד אבל זה לא תהליך מבוקר.

אני עושה את סה כשאני צריך בוקסה לאיזו תבנית אסל כשאני צריך חלק מטופל לתכונות ספציפיות מוסר בחוץ 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

צודקים, לא יודע למה כתבתי "לרוב".

התכוונתי לתנור עם להבת גז שהרבה יותר נפוץ אצל נפחים ביתיים מאשר תנור חשמלי.

אני מכיר כמובן את התנורים החשמליים, ונתקלתי בעתיקים.

הגודל שלהם והעובדה שהם כמעט תמיד סגורים גם לא מתאימים לנפח ביתי שרוצה גמישות באורך החרב או הסכין שהוא מייצר.

spacer.png

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
לפני 10 שעות, פריג'י כתב:

הגודל שלהם והעובדה שהם כמעט תמיד סגורים גם לא מתאימים לנפח ביתי שרוצה גמישות באורך החרב או הסכין שהוא מייצר.

נפח אני עדיין לא. :lol:

אבל זה בהחלט בתוך רשימת המיומנויות שאני מתכנן לרכוש.

אני סה"כ חובב (נלהב, אבל עדיין רק חובב) שמסתובב עם הרצון לעשות דברים כאלו "רק" בערך 20 שנה. 

הבעייה הגדולה שלי הייתה להחליט על מה יהיה הפרוייקט הראשון שלי ולא על למצוא רעיון :lol:

(ויש לי שלל התחלות פרוייקטים בשלב זה או אחר אבל נעזוב את זה- כולל אחד של המרת להב ישן של משור חרב לסכין, היתרון שלא צריך טיפול תרמי, והפרוייקט אפילו כיכב בעבודה שהגשתי בלימודים)

ברגע שהחלטתי שאני צריך סכין סימון לעבודות עץ, הפור נפל ואני יודע מה להכין. יש את הברנר עם מיכל MAP לחיסום, יש סיר ייעודי שבו יהיה שמן לקירור, ורק תנור אפייה בשביל ההרפייה :lol:

OOGA, לשאלתך:

לפני 15 שעות, Ooga כתב:

אני יכול. 

אם נתעלם לרגע מהעובדה שזה מצריך מיומנות בשימוש בברנר (שעדיין לא רכשתי), הבעייה הגדולה יותר שלי היא זמן הביצוע. 

אם תסתכל בהודעות הקודמות תראה שדיברתי על זה. הרפייה צריכה לקחת את הזמן שלה כדי לקבל תוצאות טובות. 

הרפייה עם ברנר אמורה לקחת בתיאורייה מעט מאד זמן- נמדד בדקות- לעומת הרפייה בטמפ' מבוקרת, ללא תלות במיומנות וניסיון, שמבוצעת על פני שעתיים. שחרור הלחצים עדין יותר ופחות סיכוי לבעיות, מאשר כשמפעילים טמפ במהירות על הפלדה. הכוחות הרבה יותר אלימים בתהליך הקצר. הפלדה שלי היא דקה למדיי (מספיק בשביל שארצה לעשות לה את הגריינד רק אחרי ההרפייה כדי למנוע עיוות ופסילת החלק) ואני לא רוצה לקחת צ'אנס כשאין לי עדיין מיומנות מעשית בתהליך.

אני רוצה שהפעם הראשונה שלי תהיה מיוחדת :inlove::ladysman::sissies::onfire:

(ומוצלחת...)

פריג'י, 

יש פלדות שמצריכות מים ויש פלדות שמצריכות שמן. הן נועדו לאחת האופציות ושימוש בלא נכונה תהרוס את החלק. מדובר בעיקר על סגסוגות מורכבות.

פלדת פחמן פשוטה ניתן לקרר כך או כך, וזה כבר יותר תלוי בגודל ועובי החלק- למשהו קטן ודק אני מעדיף שמן כדי (כמו שציינת) להסתכן פחות בבעיות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...