Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. אני רוצה להתייעץ איתכם לגבי תופעה מוזרה.

ברשותי ג'טה טורבו דיזל ידנית משנת 2012, מנוע CAYC.

לא מזמן עקב בעיות רבות הוחלט להתקין מנוע חדש, שעבר 20 אלף ק"מ. עליו הותקנו אינג'קטורים חדשים לגמרי של סימנס.

בהמלצת המוסכניק שלי, בוטלו EGR+DPF. כמו כן צרבו לי תוכנה שמגבירה את עוצמת הרכב.

הרכב נוסע מעולה, חזק וחסכוני, כ 1:18. אלא מה, ברגע שהוא מגיע לטמפ' עבודה - הוא רועד בסרק. אם הוא לא בטמפ' עבודה אין רעידות כלל.

מצורף וידאו, כדי שתוכלו להתרשם.

כמו כן, אתמול תוך כדי גלישה לרמזור, הייתי בניוטרל והמנוע כבה.

אני לא מבין מה יכול להיות מקור הבעיה. מישהו יכול לעזור, בבקשה?

תודה לכולם!

פורסם

אולי תוכנה לא מושלמת?

אולי אינג׳קטורים מיצרן אחר שלא מתאימים במאה אחוז למחשב המנוע?

קיימות מספר אפשרויות ולפי הסיפור שלך החשד נופל על הדברים האחרונים שעשו באוטו.

פורסם
לפני שעה, tamir3000 כתב:

אולי תוכנה לא מושלמת?

אולי אינג׳קטורים מיצרן אחר שלא מתאימים במאה אחוז למחשב המנוע?

קיימות מספר אפשרויות ולפי הסיפור שלך החשד נופל על הדברים האחרונים שעשו באוטו.

אני מסכים. 

איזו דיאגנוסטיקה ניתן לעשות כדי להגיע למקור הבעיה?

על איזה אפשרויות חשבת, לדוגמא?

תודה רבה.

פורסם

מה אגיד לך?

כל אופציה שאומר תפגע לך בכיס.

אולי מוסך רון שהומלץ כאן שנים בפורום יוכל לאבחן נכון ולהמעיט בנזק הכלכלי ע"י אבחון מהיר ומדויק יותר,בהנחה שתספר לו את כל הסיפור כמובן.

אחרת תצטרך להתחיל להחליף חלקים מהקל לכבד עד שתעלה על הפתרון.

פורסם

רון דחה את הרעיון לטפל ברכב בטענה שהוא לא מטפל בדיזלים🙃.

1. על מי אתם יכולים להמליץ שיוכל לבצע אבחון מעמיק?

2. אני לא יודע איזה חלקים עוד אפשר להחליף, כי הרבה הוחלפו. אבל אתם מוזמנים להציע רעיונות.

פורסם

לא מכיר מכונאים בעלי עצבים בארץ שיעשו זאת בזול.

כל אחד יכול לזרוק רעיונות בחינם אבל החשבון בסוף נופל עליך.

אני מאוד נזהר לתת רעיונות יקרים לאנשים במיוחד אם לא ראיתי את הרכב.

נסה במכון דיזל או מוסך המתמחה בדיזל,שם אולי ירמזו לך על כיוון.

אם אתה רוצה לנסות בעצמך אוכל לתת לך הערכות כלליות.

לפי התיאור שלך, תתכנה שתי אפשרויות -מנוע תקין או לא תקין.

אם לא תקין- דליפת קומפרסיה מאחד הפתחים, כלומר שסתומים, אינג׳קטורים, רינגים,ראש מנוע, ואז שום מחשב או אינג׳קטורים חדשים לא יפתרו.

אם תקין - כדאי לעבוד בשיטת הזול ליקר: 

1.לתדלק בתחנה אחרת מיכל מלא ולראות אם יש שיפור.

2.להחליף פילטר דלק.

3.להחליף טרמוסטט

4.למצוא באיביי מחשב מנוע משומש מקורי שבד"כ לא כ"כ יקר ולהחליף במחשב המתוכנת שלך.

5.לחפש אינג׳קטורים מקוריים של הרכב, גם באיביי אפשר למצוא מקוריים משומשים במחיר טוב יחסית (אצל הרבה יצרנים האינג׳קטורים המקוריים עובדים טוב יותר עם מחשב המנוע המקורי).

מעבר לזה, אין לי עוד כיוון שעולה לי לראש כרגע...

פורסם (נערך)

תודה מעניין.

1. בוצע. אין שינוי.

2. הוא חדש ומקורי.

3. הוחלף והוא חדש, עובד תקין.

4. הבאתי מחשב מנוע מאייביי ועליו צרבנו את התוכנה. המחשב הישן קיים אצלי גם - אבל הוא ככל הנראה נפגע והרכב לא מניע איתו.

5. האינג'קטורים שהורכבו ברכב חדשים ומקוריים. אולי אפשר לנסות להרכיב את האינג'קטורים הישנים שהיו לי במנוע הישן, אם הם עדיין קיימים.

בכל מקרה, כנראה שהבעיה מורכבת יותר ממה שאנחנו חושבים.🙂

עריכה:

יש בעיה עם מוסך שזורק רעיונות והחשבון נופל עליי.

אני מבין את העקרון שאנחנו משלמים כשהבעיה נפתרת. אבל כשהיא לא נפתרת, אז על מה אני משלם, על דיאגנוסטיקה לא נכונה?

עריכה אחרונה על ידי diesellover
פורסם

כפי שציינתי, אולי במכון הדיזל יעלו על משהו.

אולי לחץ מסילת הזרקה או משהו כזה.

נשמח אם תחזור עם פידבק להעשרת הידע של כולם.

כיוון נוסף ששכחתי הוא תזמון.

או תזמון של טיימינג שלא הורכב נכון,, או טיימינג משאבת סולר (לא יודע איך מכוונים בTDI אם בכלל).

פורסם
לפני 3 שעות, TDI כתב:

ממליץ בחום על מוסך אלכס ברח' שמוטקין בראשל"צ.

מטפל רק ברכבי קבוצת פולקסווגן, כולל דיזל.

תודה רבה. אני רושם לעצמי ואם המוסך שלי לא יפתור את הבעיה, אני אצור איתו קשר.

לפני 3 שעות, tamir3000 כתב:

כפי שציינתי, אולי במכון הדיזל יעלו על משהו.

אולי לחץ מסילת הזרקה או משהו כזה.

נשמח אם תחזור עם פידבק להעשרת הידע של כולם.

כיוון נוסף ששכחתי הוא תזמון.

או תזמון של טיימינג שלא הורכב נכון,, או טיימינג משאבת סולר (לא יודע איך מכוונים בTDI אם בכלל).

תודה רבה שוב!

אני בהחלט אעדכן, אני קורא כאן שנים רבות ואשמח לשתף בכל דבר, עכשיו כשאני רשום :-)

פורסם (נערך)

טיימינג משאבת סולר? זו מסילה משותפת, אין טיימינג להזרקה.

לדעתי, חיבור לסורק גיבור וניטור פרמטרים בזמן אמת (בעיקר תוך שימת לב מה משתנה בין מנוע קר לחם, היות שציינת שבמנוע קר אין בעיות) ייתן כיוון להמשך הבירור. האם בוצע קידוד מזרקים כמו שצריך? וחבל שביטלת DPF.

זו בעיה שעשיתם יותר מדי שינויים בבת אחת, עכשיו קשה מאוד להבין מה קורה. אני חושב שבתור התחלה אתה צריך לגלגל את המצב לאחור, להחזיר תוכנה מקורית ולהחזיר את ה-EGR לחיים. כמו כן תחליף מוסך כמובן.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

שהמנוע רועד  תנתק את הקונקטורים   של האינגקטורים  אחד אחרי השני  אם ניתקת אינגקטור ואין

שינוי  יש  בעיה או  באינגקטור או  במנוע או בצמה של אותו אינגקטור  ,לפי הוידאו  נראה לי  שהמנוע עובד על  שלוש  צילנדרים .

פורסם
לפני 13 שעות, קורן בן אשר כתב:

טיימינג משאבת סולר? זו מסילה משותפת, אין טיימינג להזרקה.

לדעתי, חיבור לסורק גיבור וניטור פרמטרים בזמן אמת (בעיקר תוך שימת לב מה משתנה בין מנוע קר לחם, היות שציינת שבמנוע קר אין בעיות) ייתן כיוון להמשך הבירור. האם בוצע קידוד מזרקים כמו שצריך? וחבל שביטלת DPF.

זו בעיה שעשיתם יותר מדי שינויים בבת אחת, עכשיו קשה מאוד להבין מה קורה. אני חושב שבתור התחלה אתה צריך לגלגל את המצב לאחור, להחזיר תוכנה מקורית ולהחזיר את ה-EGR לחיים. כמו כן תחליף מוסך כמובן.

אני באמת חושב לעשות rollback כדי להבין טוב יותר מה קרה בדרך.

לשאלותיך:

בוצע קידוד מזרקים.

בעניין ה DPF - תראה, אני קיבלתי המלצה מהמוסך וגם ראיתי סרטונים ביוטיוב על היתרונות שבכך. כמו כן היה חשש שהוא גם ככה מת אצלי ברכב עקב שגיאה שהייתה לגביו.

אתה בטח יודע כמה עולה DPF חדש וזו הוצאה שלא מתאימה לכל אחד.

לפני 13 שעות, ronrobin כתב:

שהמנוע רועד  תנתק את הקונקטורים   של האינגקטורים  אחד אחרי השני  אם ניתקת אינגקטור ואין

שינוי  יש  בעיה או  באינגקטור או  במנוע או בצמה של אותו אינגקטור  ,לפי הוידאו  נראה לי  שהמנוע עובד על  שלוש  צילנדרים .

תודה על התגובה!

האם כשהמנוע עובד על שלושה צילינדרים הרעידות לא אמורות להיות הרבה יותר אלימות?

המנוע הישן שלי איבד קומפרסיה באחד מהצילינדרים, ואז הרעידות היו מאוד אלימות, כל הרכב רעד.

פורסם

התגובה של רון נכונה.

אם המנוע רועד כי הוא כבר עובד על 3 צילינדרים  אז אם תנתק לו עוד צילינדר אחר הוא ירעד אף יותר.

כשתגיע למזרק של הצילינדר שגם ככה לא עובד לא אמור להיות שינוי ברעידות. 

צריך לעבור מערכת מערכת עם המון סבלנות.

לגבי הטיימינג שהזכרתי קודם, התכוונתי גם לרצועת הטיימינג שאולי הורכבה לא נכון עם קפיצה של שן אחת.

• תוכן חדש...