Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגרת חוזה עבודה במקום עבודה חדש (אחד הגדולים במשק) קיבלתי בין כל הניירת לחתום על כל מיני דברים שאני לא בטוח לגביהם.

יש שני דפים עם משהו שנקרא המחאה בלתי חוזרת שזה טופס שאומר למקום העבודה יש זכות לנכות כספים שמגיעים לו ממני ושהוא מקבל עדיפות על פני כולם, כולל יורשים שלי וכספי פנסיה.

האם זה תקין ומקובל?

IMG-20221219-WA0004.thumb.jpg.c805564d40092e1a9569737b24f52456.jpg

IMG-20221219-WA0003.thumb.jpg.4f460476aacdf2683654cf82b6bf97d2.jpg

פורסם (נערך)

אין לי מושג. אין לי בעיה לשלם דברים שאני אולי אהיה חייב להם כאשר אפסיק לעבוד, אבל לתת להם הרשאה לנכות כל סכום שהם ירצו מהפנסיה שלי או מכל מיני קצבאות?

אם תהיה להם בעתיד תביעה לסכום מסויים, אז שיפנו לבית המשפט וידרשו אותו, אבל בדרך הזאת הם מפילים עלי את הדרישה לפנות לבית משפט כדי להוכיח שהם אולי ניקו משהו שלא צריך.

זה כאמור משהו מאוד תיאורטי שלא בטוח שבכלל יקרה שביקשו ממני לחתום בתוך הר הניירת שחותמים לפני התחלת העבודה, אבל ככה אני רואה את המשמעות של לחתום על דבר כזה.

מעניין אם כולם חותמים על זה? מדובר בעבודה באחד מהארגונים הגדולים והוותיקים ביותר במשק.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

תשובת הדיוט: לא בטוח כמה זה חוקי, למיטב ידעתי אסור לנכות כספים מהפרשות לפנסיה. אפשר לקזז מהשכר האחרון סכומים עבור התחייבויות כאלה ואחרות שמוגדרות בחוק, אבל לא מהפנסיה.

היות ויכול להיות מדובר בהרבה כסף, וזו דרישה שעל פניה נראית מזרה שווה:

1. לבקש הבהרות מהמעסיק

2. לבדוק עם איש מקצוע (רואה חשבון, יועץ השקעות, עו״ד פיננסי).

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, aviaviavi כתב:

נשמע מוזר, מעולם לא נדרשתי לחתום על דבר כזה, באיזו סיטואציה אתה חייב כסף למקום העבודה שלך?

טעויות קרות 

קרה אצלי. שילמו לי בטעות כמה מאות ש"ח יותר ממה שצריך

בדרך כלל מקזזים בתלוש הבא 

אבל היה לי מקרה שבגמר חשבון נתנו לי בטעות יותר, התקשרו אליי ממחלקת שכר (אחרי שכבר לא עבדתי שם תקופה) הסבירו לי,

בדקתי את התלוש לעומק, ועשיתי להם העברה בנקאית חזרה.

.

פורסם

קודם כל לא מדובר על כספי הפנסיה אלא על כספי הפרישה (ףיצויים, פדיון חופש וכו').

אני הייתי דורש שיוסיםו שהניכוי יתבצע רק מול אסמכתאות ועל כספים ששולמו מעל למגיע, דוחות וכו (רשימה מוגדרת). 

כמו שהם מפחדים שתברל עם כסף שלהם גם לך מותר לפחד ממקרה הפוך במיוחד שהכסף שאתה תברח איתו מקסימום ירגיז אותם אבל הכסף שהם יכולים לברוח איתו עלול למוטט אותך כלכלית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 52 דקות, Night Driver כתב:

ני הייתי דורש שיוסיםו שהניכוי יתבצע רק מול אסמכתאות ועל כספים ששולמו מעל למגיע, דוחות וכו (רשימה מוגדרת)

זה לא הופך את המסמך לחסר משמעות מבחינת המעסיק?

כרגע המסמך נותן להם סמכות לנכות כספים שכבר ניתנו.

התוספת שאתה מציע למעשה אומרת שאין להם סמכות, אלא רק באישורו לאחר שיציגו אסמכתאות. שנראה שזה בדיוק מה שהם רוצים למנוע.

פורסם

הכוונה להגדיר רשימה סגורה שבעבורה ניתן לנכות.

לגיטימי שינכו נזק לרכב צמוד, דוח חניה או סכום שדולם בטעות אבל לא לגיטימי שינכו עבור תיקון המחשב שעבדתי עליו או כתם קפה על הכיסא. ראשי הנזק צריכים להיות מוגדרים ומלווים באסמכתאות. אין בעיה שיעכבו תשלום עקב טענה עד שיבררו אותה אבל אם הסכמתי מרטש יהיה לי הרבה יותר קשה בבית דין אם אאלץ להגיע אליו.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

שום רשימה היא לא באמת סגורה.

אז יגידו שיש דו״ח או נזק. ואולי זה קרה ביום שהרכב נלקח לטיפול? או שהנזק מכוסה בביטוח?

על הכל ניתן להתווכח ואת הכל צריך לברר, ולכן ברירת המחדל לא יכולה להיות שקודם כל לוקחים את הכסף מהעובד.

החוק מגדיר מה מותר לנקות משכר של עובד ומה לא, ועל השאר כנראה תמיד יהיה ויכוח ובשביל זה יש בית משפט. אין סיבה למסמך כזה.

לפני 21 שעות, Night Driver כתב:

קודם כל לא מדובר על כספי הפנסיה אלא על כספי הפרישה (ףיצויים, פדיון חופש וכו')

גם באלה אסור לגעת, לא? (אולי בפדיון ימי חופשף שנכנס לתלוש האחרון ממנו מותר לנקות עבור דברים מסויימים).

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

בחיים לא ראיתי מסמך כזה.

מנוסח בצורה מוזרה.

כן נתקלתי בסעיפים דומים שנוגעים לציוד שהעובד מקבל לידיו וכו' אבל שם הניסוח היה הרבה יותר סביר, בלי שארים ויורשים.

מבחינה פרקטית הסבירות שיקרה משהו מאוד נמוכה, ואם יקרה - החוק ברור, אסור להם לגעת בשכר או במה שכבר הופרש.

יש לך כמה אפשרויות - לא לחתום ולהסביר להם שזה לא חוקי בניסוח הזה, לבקש שיתקנו את הניסוח, או לחתום בידיעה שזה נייר די חסר משמעות.

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעה, hans כתב:

או לחתום בידיעה שזה נייר די חסר משמעות.

ראה ערך סעיפי אי תחרות בהסכמים של חברות הייטק ש99% מהם לא מחזיקים מים.

(לא אומר שזה המצב פה ... רק מציין דוגמא שמקום עבודה יכול לנגב איתו basically)

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...