Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הודעה ראשונה שלי כאן (אגב, אני קורא ולומד כאן המון, תודה לכל התורמים!) אז אני מקווה שאני עושה את זה נכון...

יש לי בעיה שראיתי שקיימת אצל כמה אחרים עם פיאט אונו. סל"ד הסרק של המנוע איננו יציב - עולה ויורד ופעמים רבות המנוע פשוט נכבה (בד"כ בעצירות, ברמזורים, אבל לעיתים גם באמצע נסיעה כאשר אני מוריד רגל מהגז). התופעה קורית גם כאשר המנוע קר (הנעה ראשונה בבוקר) וגם כשהוא חם. בד"כ כאשר אני מגיע לצומת ועוצר, בשניות הראשונות הסל"ד יציב, ומיד לאחר הוא מתחיל את ההשתנקויות, לפעמים נכבה ולפעמים לא.

בעקבות תשובות קודמות שניתנו כאן בנושא בדקתי את ההארקה שבין הדיג'יפלקס לגוף הרכב והמולטימטר מראה על 1.3 אוהם (אני מבין שזה תקין). בדקתי את ההתנגדות בחיבור החשמלי של חיישן הסל"ד (נמצא ליד המצבר) והמולטימטר מראה על 870 אוהם (ואני מבין שגם זה תקין). ראיתי שכאשר מרפים מדוושת הגז, הסוויץ' שמודיע למחשב שהרכב אמור לפעול בסרק (נמצא מתחת למסנן האויר) נלחץ (ונראה לי שגם זה תקין).

האם למישהו יש רעיון מה עוד אני יכול לבדוק על מנת לאתר את הבעיה? האם אני יכול לבדוק את חיישן הלמבדה? היכן הוא נמצא? רעיונות נוספים?

אגב, אני חי עם הבעיה כבר כשלוש שנים שבמהלכם הספקתי להחליף פילטר דלק, כבלי הצתה, מכסה לדיסטריבוטור, מסנן אויר, פלאגים, מבלי שתהיה השפעה שהיא על התקלה כך שלא נראה לי שבהם האשם.

כל עזרה שהיא תתקבל בברכה!

עמית

פורסם

אכן התנגדות של 1.3 אוהם בהארקת מחשב ההצתה, דיג'יפלקס, היא תקינה.

באמצעים פשוטים לא תוכל לאתר הבעיה ולתקנה אלא עם התחברות של מחשב/סורק אבחון אל מחשב ההזרקה ובדיקת תקלות ואו נתונים (לדוגמא המתג לחצן סרק אם באמת משדרת מצב של דוושה משוחררת).

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תודה על התשובה רפי. האם תוכל לייעץ לאיזה מוסך כדאי לפנות לפתרון הבעיה באיזור מודיעין או תל-אביב? אני מחפש מוסך שסביר להניח שמכיר את הבעיה ויש לו הציוד לפתור אותה משום שניסיתי כבר מוסכים "רגילים" שפשוט לא היה להם מושג.

תודה

עמית

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

רציתי לעדכן את חברי הפורום לאחר שנראה שהתקלה בסל"ד הסרק אצלי אותרה ותוקנה.

בעקבות המלצות רבות על מוסך שמשון ביהוד פניתי אליו עם הבעיה שהטרידה אותי כבר איזה שנתיים - סל"ד סרק לא יציב, ומנוע כבה לעתים קרובות בעת עצירה. טיפל בי חיים, בנו של שמשון.

מכיוון שאיתור התקלה אינו פשוט ועשויים להיות מספר גורמים לה אמר לי חיים שהליך הבדיקה יעלה 300-350 ש"ח (אינני זוכר במדוייק), ואם אבחר לתקן הרי שהעלות תקוזז בחצי ממחיר התיקון.

חיים בדק את מערכת הדלק ומצא שהיא תקינה. גם הדיג'יפלקס נמצא כתקין. חיים קבע כי יש בעיה במעגל המתח הגבוה והחליף חוטי הצתה, פלאגים, מכסה מפלג ורוטור. סיפרתי לו שבמהלך השנתיים כבר יצא לי להחליף את כל החלקים האלו, וזה לא פתר את הבעיה, אבל הוא התעקש שכדאי להחליפם פעם נוספת (חוטי ההצתה גם חישמלו את מי שנגע בהם, אז כנראה שהוא צדק).

לאחר ההחלפה היה נדמה כי מצב הבעיה השתפר בהרבה, אבל עדיין המנוע היה נוטה להשתנקויות מדי פעם. אני גם קצת חשדתי שהמצב השתפר הרבה מכיוון שבמהלך התיקון נעשה RESET למחשב, ולמדתי כבר שבטווח הקצר, RESET כזה יכול לעזור.

מכיוון שהבעיה עדיין היתה קיימת הוחלף חיישן הסל"ד (נדמה לי שקוראים לו גם חיישן נמ"ע), ומאז (עברו כשבועיים) הבעיה לא חזרה.

שילמתי בסה"כ על כל התיקון 810 ש"ח ויצאתי מרוצה עם אונו שנוסעת כמו שצריך ולא מקרטעת! חיים אפילו תיקן מספר דברים קטנים על הדרך ללא חיוב. בסה"כ אני ממליץ על המוסך כמו קודמיי, ורציתי לציין לטובה את העובדה שלמרות שהמוסך הוא מוסך מורשה, הרי הוא משתמש גם בחלקים חלופיים (חוטי הצתה, חיישנים) מה שמאפשר לחסוך לא מעט כסף למי שמעוניין. בסיכום: מוסך בהחלט לא זול, אבל לפחות פתרו לי בעיה שלחאפרים לא היה מושג איך להתמודד איתה ("בטח הלך מחשב, זה עולה כמה אלפים, אז למה שלא תמשיך לנסוע ככה...").

• תוכן חדש...