Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 32 דקות, nev כתב:

אנשים המתינו שעה+ . פתאום הגיע מישהו, הציג תו נכה ועקף את כולם. אף אחד כמובן לא דיבר עד שקם נכה אחר שעמד בתור וזרק אותו (פשוטו כמשמעו) לסוף התור

בילבלת פה קצת

תו נכה לרכב לעולם לא משמש כתעודת "פטור מתור"  שלהנפיק אותה זו פרוצדורה אחרת לגמרי.

אם לבחור שעקף היה תו נכה ובאמצעותו הוא ניסה לעקוף את התור, הוא סתם אידיוט ובריון.

אם היתה לו תעודת פטור מתור, גם אם יהיו 100 נכים בתור זה לא משנה - הוא יכול לעקוף אותם.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תגובות 182
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בהודעה המקורית שלי כתבתי "בעלי בעיית התניידות (מכל הסוגים)".

שים לב שאני ממש לא מדבר על הנכים עצמם (מלבד הערת האגב על התנהלות עבריינית של חסימת חניות וכו') אלא על אלו שמשתמשים בצורה לא הוגנת.

הדגשתי לאורך כל הדרך שמי שבאמת צריך אותו נפגע מזה.

לפני 1 דקה, avargel כתב:

בילבלת פה קצת

תו נכה לרכב לעולם לא משמש כתעודת "פטור מתור"  שלהנפיק אותה זו פרוצדורה אחרת לגמרי.

אם לבחור שעקף היה תו נכה ובאמצעותו הוא ניסה לעקוף את התור, הוא סתם אידיוט ובריון.

אם היתה לו תעודת פטור מתור, גם אם יהיו 100 נכים בתור זה לא משנה - הוא יכול לעקוף אותם.

על זה דברתי - על מי שניסה להשתמש בחמלה (ובחוסר המודעות) של הציבור כדי לעקוף בתור.

הנכה שעמד בתור טען שיש תעודות נכה שמצויין בהם פטור מתור. אין לי מושג מעבר לזה.

פורסם
לפני 22 שעות, roy007 כתב:

שם עלינו ז**

כהבהרה, אני פועל בצמוד לועד כסגנו בעניין.

ורוב הדיירים שגם להם זה מפריע

אז תתאספו ותדברו איתו כולם.

גם אני גר במקום עם תופעה דומה - יש מצוקת חניה מסויימת ברחוב, ויש:

א) שכנים עם חניה פרטית בחצר/גראז׳, שמעדיפים למלא את החניה שלהם בג׳אנק, ולחנות ברחוב.

ב) שכנים עם 3 מכוניות למשק בית של 4 נפשות. או כאלה שמשכירים יחידות דיור, אז הדייר בד"כ בא כעיסקת חבילה עם עוד רכב. אני בעצמי דייר כזה - שוכר יחידת דיור בבית פרטי.

ג) אנשים שבגלל לא גרים ברחוב הזה, אבל משאירים את המכוניות שלהם פה, לפעמים לכמה ימים ברצף.

ד) אנשים שנכנסים לרחוב עם רכב גדול ותופסים כמה חניות. או סתם חונים עקום ותופסים כמה חניות.

האם זה בסדר? לא, זה חרא, ואני בתור אחד בלי חניה פרטית מאוד סובל מזה.

האם יש לי מה לעשות בנידון? לא, אם אפנה לעירייה, יגידו לי שהם חונים כחוק ושאחנה במקום אחר. אז לי נשאר רק להשלים עם העובדה, מאחר ואין לי זכות חוקית לחניה כלשהי באיזור.

אתה במצב קצת שונה, אבל לטובתך יש את היכולת להתאגד ולפנות לאותו בן אדם כקבוצה, להציג טיעונים הגיוניים ולבקש ממנו לחנות בחניה פרטית שלו.

אם יסרב - זה מה יש. להזכירך, מה שהוא עושה אולי לא יפה ולא מתחשב, אבל אין שום חוק האוסר עליו לחנות שם.

אם היה בוחר ממש להשתלט על חניה ציבורית ולשים שם שלט עם מספר רכב - היה על מה לפנות לעירייה ואפילו לבית משפט.

כרגע - רק לבוא ולבקש בנימוס.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 18 שעות, אורח לרגע כתב:

הנכים המגעילים האלה, איזה אנשים חארות, גם לא משלמים אגרת רישוי, גם מקבלים חנייה, ואז עוד חונים בה.

איזו תעוזה, איזו חוצפה, איזו התקמבנות ישראלית. אז נכים, מי שישמע. ראיתי אותם, יוצאים מהאוטו והולכים... נכים עאלק, נכים בראש אולי.

ובהזדמנות זו אני מזמין את כל מי שכואב לו על זה שאין לו תג נכה שיבוא וייקח ממני את שלי. יש רק תנאי אחד- אנחנו מתחלפים גם בתיק הרפואי. לבריאות.

אני מבין את הכעס שלך ואגב, בימינו הרבה מאוד מהנכויות הן בכלל לא משהו שאפשר לראות בעין (נכויות נפשיות, מחלות) ככה שבאמת אי אפשר לשפוט בלי להכיר.

אבל הוא מופנה כלפי האנשים הלא נכונים. כולנו מפרגנים לאנשים שיש להם מוגבלות אמיתית בהתניידות ומצידי שהמדינה תקיים צי של רכבים קטנים וזרירים עם נהגים לקחת אותם לכל מקום 24/7. "כנף ציון" תממן את זה ל-20 שנה. 

הבעיה כמו שרשמו זה הרמאים. במשפחה שלי יש נכה אמיתי לכל דבר וענין שמגיע לו תו כדת וכדין. אבל הוא לא משתמש בו, והתו נמצא בשימוש קבוע של בן משפחה אחר צעיר ובריא שגר בכלל בעיר אחרת ושאין לו שום מוגבלות. אני חייב להגיד לך שזה אוכל אותי. איבדתי כבוד כלפיו ואני לא יכול להסתכל עליו בלי שהמילה "רמאי" כתובה לו על הפנים. ניסיתי לדבר איתו כי הוא פוגע בקבוצת הנכים שהוא שייך אליה אבל דבר אל הרוח. 

טוב, כל זה לא עוזר לפות"ש שבסך הכל ביקש להתייעץ ולא שיתעלקו על השרשור שלו לעניינים אחרים. סליחה. 

• רעיון טוב! 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 7 שעות, Jack457 כתב:

אני מבין את הכעס שלך

לא כועס. לא בריא לכעוס.

וכן- יש רמאים והרבה. וזה לא צודק.

אבל החיים לא צודקים, מה לעשות. 

הקלישאה 'העיקר הבריאות' היא לא ממש קלישאה. ומי שלא חווה את הצד של 'אין בריאות' לעולם לא יבין איזו מתנה יש לו.

כל מי שמנצל את התו של סבא שלו לרעה- מאחל לו מכל הלב שיקבל ביומו תו משלו.

הצורך להתעסק בשכן עם התג נכה שחונה בחניית נכים נראה לי מגוחך וטפשי. כל מי שצועד על שתי רגליו עם גב ישר ובגאוה- שיילך עוד 100 מטר. ללכת זה בריא. להיות ממורמר זה לא.

דבר אחרון- יש לי שכן כבן60+-.  הבנאדם סוס עבודה, מתקין מזגנים. יש לו תג נכה על האוטו. התג נכה זה של הנכד שלו שבא אליו 3 פעמים בשבוע ולוקח להם 20 דקות לטפס 40 מדרגות.

החנייה הכי קרובה למדרגות בחנייה נשארת תמיד פנויה בשבילו. למרות שאני ועוד 2 שכנים עם תג נכה. קצת אהדה לזולת. אף אחד לא מת מזה. 

איזו חברה הפכנו להיות... להתלונן שהנכה חונה בחניית נכים ובגללו צריך לצעוד עוד 100 מטר... אלוהים ישמור.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 12 דקות, אורח לרגע כתב:

כל מי שמנצל את התו של סבא שלו לרעה- מאחל לו מכל הלב שיקבל ביומו תו משלו.

לא צריך לאחל כלום לאף אחד. אני לא מסתכל מה אחרים עושים ולא שופט אף אחד.

אם יש בורא עולם שהוא ישפוט.

אני מפחד מקללות ואיחולים שיחזרו אליי, לכן אם כבר מאחל טובות ולעולם לא רעות.

פורסם
לפני 7 שעות, אורח לרגע כתב:

1. דבר אחרון- יש לי שכן כבן60+-.  הבנאדם סוס עבודה, מתקין מזגנים. יש לו תג נכה על האוטו. התג נכה זה של הנכד שלו שבא אליו 3 פעמים בשבוע ולוקח להם 20 דקות לטפס 40 מדרגות.

החנייה הכי קרובה למדרגות בחנייה נשארת תמיד פנויה בשבילו. למרות שאני ועוד 2 שכנים עם תג נכה. קצת אהדה לזולת. אף אחד לא מת מזה. 

2. איזו חברה הפכנו להיות... להתלונן שהנכה חונה בחניית נכים ובגללו צריך לצעוד עוד 100 מטר... אלוהים ישמור

מרתק לראות שאתה מבין מה הבעיה (ע"ע סעיף 1) אבל כ"כ עמוק במגננה שאתה עדיין מגונן על מי שמייצר אותה (סעיף 2).

הבעיה אינה שיש חניית נכים ציבורית, אלא שאדם ספציפי לקח עליה בעלות למרות שהיא אמורה להיות ציבורית, בדיוק בשביל מקרים כמו סעיף 1.

אבל אתה כ"כ עמוק בשוחה שאתה לא רואה שפותש - ובערך כל שאר הפורום - מסכימ/ים איתך. 

ובנוגע לנושא, 

כמו דברים רבים אחרים בישראל: הכוונות טובות והביצוע כושל. כשאין סולידריות בחברה, כשכל דאלים יגבר, כשהדבר הכי חשוב זה לא לצאת פראייר (או בפראפראזה לשרשור אחר - לוזר) - אין פלא שזה מה שקורה. 

נשגב מבינתי איזה מן אדם מטומטם מעדיף חניה על יחסי שכנות, אבל ככה זה כשגרים בצפיפות במקום שמקדש אלימות כדרך חיים. אין פתרון לא אלים לסוגיה, ופתרון אלים זה לא פתרון, אז נסו את העירייה אם אתם אופטימיסטים, תתרגלו למצב הקיים אם לא, או תרדו לרמה שלו ותתחילו מעגל אלימות נוסף כי בדיוק חסרים כאלו... (נאמר בסרקזם)

איזה באסה לחיות בבניין עם שכנים מגעילים. 

• אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

סיפור חוזר כנראה בכל מקום עם מצוקת חניה, 

ב פרוייקט בו אני מתגורר הקבלן עשה עבור כל בניין חניית נכה אחת שישר נתפסו על ידי בעלי התוים שקפצו על המציאה. 

עבור נכה אחד היא אפילו רחוקה יותר מהחניה הפרטית שלו אבל לו זה לא מפריע. כל פעם שנכה אחר תופס לו אותה הוא דואג ללכת לבדוק אם באמת יש תו על השמשה.

התשובה הזאת בארץ "זה חוקי" פשוט מקוממת, מסתכלים על החוקים רק כשהם תומכים ברצון האישי באותו רגע, ביום יום עוברים על חוקים בלי רגשות אשם וגם כי ה"חוקים מטומטמים" אבל כשההתנהגות מטומטמת אז טוב שיש חוקים. 

פורסם

אני מתגורר באיזור של בתים פרטים בהם לרוב הבתי יש 2 חניות.
רוב רובם של התושבים הפכו את החניות (הסגורות) לחדר נוסף ואת הפתוחות לחלק מהחצר לצורך בריכות, טמפולינות ומגרשי כדור סל
כפועל יוצא, רוב התושבים לא משתמשים בחניות הפרטיות וסותמים את החניות הציבוריות. כך נוצר מצב של מצוקת חניה מטורפת ומיותרת בעיקר עבור אורחים.
חוקי... כן
מסריח מאוד
כל אחד רואה רק את האינטרס האישי שלו פה.
חבל

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

ישראל המכוערת...

לצערי גם חווה מקרה כזה, איזור עם בתים פרטיים וחניות ופתאום ליד מרכז מסחרי (חנייה של הרחוב לא המרכז! ) החליטו לשייך כמה חניות בכמה מיקומים שונים לנכים.

חלק מהחניות משויכות לרכבים ספציפיים (מדובר על איזור עם בתים פרטיים כן? ) 

1. לא ברור למה צריך לשייך לרכב ספיציפי אם יש לו חנייה בבית

2. מדוע יש חניות ברחוב של נכים? למרכז מסחרי יש חניות בתוך החנייה הראשית של המרכזי מסחרי! 

אני יכול להגיד לך מניסיוני הקצר שזה קורה בגלל  עניין של מקורביזם 

אגב הערה

בנאדם שיש לו יד קטועה או כל נכות כזאת או אחרת שלא מונעת ממנו ללכת~בלי כסא גלגלים לדעתי לא צריך להיות בעל זכות לחנייה צמודה.

וכן סביר להניח שרוב האבסולוטי של תעודות נכה ניתנו ללא צורך, בתמורה לשוחד או מקורביזם

עריכה אחרונה על ידי arik100
  • אהבתי 1
  • רעיון גרוע 2
פורסם

הרבה סולידריות בין הנכים אין.

להורים שלי יש תג נכה וחנייה פרטית, הם אף לא חשבו לעשות את הדרעק הזה.

ויותר מכך, אם השלט של החניון נהרס להם הם מתעצבנים.

להשתמש בתג נכה ללא צורך אמיתי - 🤦

• אהבתי 1
פורסם

אנחנו לאט לאט מבינים שנצטרך להשלים עם המצב הזה אבל..

הועד לא מוכן לבלוע את הצפרדע מבלי להשאיר קצת רוק.. 

זאת אומרת שכל בקשה של אותו דייר תיענה בשלילה או בעיכוב.

אם זו תלונה על תקלה או אפילו מפתח לחדר דיירים לאירוע כלשהו..

עם השכן בוצעו כמה שיחות בנושא והוא סירב, אז מעכשיו הסירוב יהיה דו צצדי.

• רעיון טוב! 2
פורסם

זה מאוד פשוט. 

היה לי תג נכה לתקופה. מעולם, לא חניתי באדום לבן. מעולם, לא חניתי בנכה חוץ מכדי להסיע את הנכה, מוריד אותו לטיפול, חוזר ומזיז את הרכב לחניון או כחול לבן. 

לעומת זאת, מכיר מקרוב אנשים בריאים שעשו אביוז רציני לתו נכה, כולל חניה בנכים, כולל אדום לבן וכולל מה שתרצו. 

ולכן, כמו בויכוחים על דו-גלגלי מול רכב, גם בעניין תגי נכים התשובה אותה תשובה. 

מי שאגואיסט/בנז*נה/שובב בלי תג נכה יהיה כזה גם עם תג. 

נכות לא הופכת אדם להיות מוסרי או טוב יותר. נתקלתי בהרבה נכים שהם חרא של בני אדם ונתקלתי בהרבה קשישים ועוד שלל מסכנים שגם הם היו, חארות של בני אדם. 

זה קורה, ועצם המסכנות של אדם היא לא סיבה לרחם עליו (ורוב האנשים הנורמליים גם לא מבקשים רחמים, זה הנוכלים שמבקשים). 

לכן, אין באמת דרך פרקטית לעצור את התופעה, למעט לעשות ועדות רפואיות רציניות שבוחנות את מצב הנכות. אבל זה עולה כסף, זמן ומשאבים. 

• אהבתי 6
  • משעמם 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 20 דקות, roy007 כתב:

אנחנו לאט לאט מבינים שנצטרך להשלים עם המצב הזה אבל..

הועד לא מוכן לבלוע את הצפרדע מבלי להשאיר קצת רוק.. 

זאת אומרת שכל בקשה של אותו דייר תיענה בשלילה או בעיכוב.

אם זו תלונה על תקלה או אפילו מפתח לחדר דיירים לאירוע כלשהו..

עם השכן בוצעו כמה שיחות בנושא והוא סירב, אז מעכשיו הסירוב יהיה דו צצדי.

הבנתי... העירייה סימנה חנייה.

דייר בעל תג נכה מחנה שם, אם גם לכם היה תג גם אתם יכולים להחנות שם.

עכשיו מכיון שלכם אין תג ואתם מרגישים מקופחים, בגלל שיש שכן שיכול לעשות משהו שאתם לא יכולים. אתם תנסו לדפוק אותו בשירותים שהוא כן זכאי לקבל.

גדולים מהחיים אתם.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, Ron Poh כתב:

הבנתי... העירייה סימנה חנייה.

דייר בעל תג נכה מחנה שם, אם גם לכם היה תג גם אתם יכולים להחנות שם.

עכשיו מכיון שלכם אין תג ואתם מרגישים מקופחים, בגלל שיש שכן שיכול לעשות משהו שאתם לא יכולים. אתם תנסו לדפוק אותו בשירותים שהוא כן זכאי לקבל.

גדולים מהחיים אתם.

אם היה לי תג נכה הייתי חונה בחנייתי הפרטית והנגישה ומשאיר את החנייה שהעירייה יצרה לחניה ציבורית כפי שהיא התכוונה כי אני לא בנאדם חרא.

עריכה אחרונה על ידי roy007
  • אהבתי 3

• תוכן חדש...