Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסיטרואן c1 שלי ממודל 2017 יש מובילאיי. כמובן שהפיוז של המובילאיי בחוץ, נתתי לזה צ'אנס בהתחלה אבל זה לא בשבילי.

אני רוצה ללכת לאוטו ולהעיף את המסך והמצלמה וכל החוטים והבלאגן, חשוב לי הקוסמטיקה, אבל אני לא רוצה שיעשו לי בעיות בטסט וביטוח וכו'.

עברתי כבר כמה טסטים שזה עם הפיוז בחוץ והמסך נפול ושבור בלי דבק, אבל אם יחליטו שבודקים פתאום, אני ממש לא רוצה להתקין את זה מחדש.

קראתי שהמובילאיי נהיה חובה רק מ2018, והc1 המדוברת היא מ2017, אז אולי בכל מקרה זה לא חובה אצלי?

ברישיון רכב כתוב לי: ״רמת אבזור בטיחותי 0״

בפרטי רישיון רכב מלאים שאפשר להוריד בgov.il בעמודה ״רמת אבזור בטיחותי״ לא כתוב כלום

1. האם זה אומר שאף אחד לא יודע שהיה לי מובילאיי ויכול לנתק חופשי? או שאולי זה מסתתר במקום אחר או אפילו בקוד דגם או משהו כזה? שוב - לא רוצה שב2025 או משהו כזה ינחיתו הוראה למכוני טסטים לבדוק מערכות בטיחות ואז אני אצטרך לקנות מערכת מטופשת כזאת.

2. בקשר לביטוח - כשעשיתי ביטוח באינטרנט האתרים של כל החברות זיהו שזה רכב אוטומטי למרות שהוא ידני וזיהו שיש מוביליאיי, בשיחת טלפון אמרתי שאין מובילאיי אבל זה לא עניין אותם, אמרו לי שאי אפשר להוריד את זה, תעשה ביטוח ותעזוב אותנו בשקט עם השטויות שלך. אני פחות מוטרד מזה, לא עשיתי מקיף בכלל.

3. מבחינה טכנית - מישהו ניתק את זה לגמרי ולא רק פיוז? יש מורכבויות כלשהם או שזה רק למשוך את החוטים מהרכיבים עד שלא נשאר זבל?

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

בפוליסה שלך אמור להיות כתוב אם הרכב מצוייד במערכות FCW  ו LDW משהו כזה...

לגבי הידני אוטומט, זה סתם עניין של איך הרכב מוגדר במחירונים, גם אצלי ה'בסיס' זה דגם אוטומטי והידני זה אופציה שמורידה 5 אחוזים מערכו... (למרות שבשוק המשומשות זה עובד הפוך היום)

פורסם (נערך)

ביטוח זה לא רק מקיף - זה גם חובה וגם צד ג'.

גם ברכב שלי (דגם 2016) מותקן מובילאיי. ברשיון המקורי ב-2016  נרשמה רמת אבזור בטיחותי 6, ב-2020 5, ב-2021 לא צויינה וברשיון הנוכחי רמה 0. אבל זה אומר שבאיזה שלב זה היה רשום, ובדרך כלל רישומים כאלה לא נמחקים, רק יורדים לשורה יותר נמוכה בטבלה.

למעשה, בהנחיות הנוכחיות, המערכות הפסיביות בהתקנה מקומית אינן מקנות דירוג בטיחות ברשיון.

חוששני שאם, לדוגמה, תפגע בהולך רגל, ומישהו יחליט לחקור לעומק - אתה עלול להיות בצרה לא קטנה. דרך אגב - גם במצב הנוכחי, שבו המערכת מושבתת ללא פירוק.

חייב לציין כי יש לי מובילאיי כבר 6 שנים, וככל שהמערכת צוברת ותק היא מציקה פחות ופחות. זה לא אני שמתרגל אלא המובילאיי.

והערה לגבי הפירוק - גם כאשר אתה מפרק את המערכת מתעסקים בצמות. לא בטוח שזה יותר טוב מלהשאירן כמות שהן, כל עוד העסק עובד. הדבר הזה מחובר למערכות הרכב - אחרת איך הוא "יודע", למשל, מה מהירות הרכב להתראת מהירות, ומתי אתה מפעיל את האיתות להתראת סטיה מנתיב?

@EliC25 עברתי על הפוליסה שלי (ביטוח ישיר), לא ראיתי אזכור של המערכת. זה עדיין לא אומר דבר על הרישום במערכות הפנימיות שלהם או על הקיושור שלהם למערכות משרד הרישוי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

ביטוח זה לא רק מקיף - זה גם חובה וגם צד ג'.

גם ברכב שלי (דגם 2016) מותקן מובילאיי. ברשיון המקורי ב-2016  נרשמה רמת אבזור בטיחותי 6, ב-2020 5, ב-2021 לא צויינה וברשיון הנוכחי רמה 0. אבל זה אומר שבאיזה שלב זה היה רשום, ובדרך כלל רישומים כאלה לא נמחקים, רק יורדים לשורה יותר נמוכה בטבלה.

למעשה, בהנחיות הנוכחיות, המערכות הפסיביות בהתקנה מקומית אינן מקנות דירוג בטיחות ברשיון.

חוששני שאם, לדוגמה, תפגע בהולך רגל, ומישהו יחליט לחקור לעומק - אתה עלול להיות בצרה לא קטנה. דרך אגב - גם במצב הנוכחי, שבו המערכת מושבתת ללא פירוק.

חייב לציין כי יש לי מובילאיי כבר 6 שנים, וככל שהמערכת צוברת ותק היא מציקה פחות ופחות. זה לא אני שמתרגל אלא המובילאיי.

והערה לגבי הפירוק - גם כאשר אתה מפרק את המערכת מתעסקים בצמות. לא בטוח שזה יותר טוב מלהשאירן כמות שהן, כל עוד העסק עובד. הדבר הזה מחובר למערכות הרכב - אחרת איך הוא "יודע", למשל, מה מהירות הרכב להתראת מהירות, ומתי אתה מפעיל את האיתות להתראת סטיה מנתיב?

@EliC25 עברתי על הפוליסה שלי (ביטוח ישיר), לא ראיתי אזכור של המערכת. זה עדיין לא אומר דבר על הרישום במערכות הפנימיות שלהם או על הקיושור שלהם למערכות משרד הרישוי.

בפרטי רכב מלאים מgov.il כתוב לך משהו על המובילאיי ברכב 2016? אני עדיין מקווה שאצלי זה התפספס איכשהו

פורסם

לא טרחתי להכנס, אבל עברתי על הרישיונות. מצויינת דרגת אבזור בטיחות 6, שבאותם ימים היתה כמעט רק מובילאיי, בלימה אוטונומית והתראות סטיה מנתיב והולכי רגל מקוריות היו נדירות למדי, לקח עוד כמה שנים עד שהפכו לסטנדרט (והדירוג של משרד התחבורה עודכן בהתאם, פעם בשנה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני חייב לציין שיש לי רכב עם מוביל איי והמערכת עובדת מעולה.

כל אתרעה שלו היא במקום.

הבעיה היחידה שזה לא מחובר למערכות של הרכב ולא מפעיל בלימה בעצמו. לדעתי יש הרבה מערכות שלא מכויילות כמו שצריך ואז הן לא שוות כלום.

שמעתי וקראתי פה על תופעת המסכים הדפוקים וזה ממש עצוב לי. בארה"ב הם היו נאלצים להחליף משהו כזה על חשבונם. עם ריקול רשמי או בלי ריקול רשמי.

כאילו ה@%# הזה לא תוכנן להיות ברכב שמגיע ל80 מעלות בקיץ. בושה.

פורסם

המסך לא דפוק

זה סך הכל שכבת דבק שמתקלפת מבפנים ולוקח שעה של עבודה ודבק ב3 שקל כדי לסדר את זה.

לא טרחץי לעשות את זה אצלי כי זה לא מעניין.

פורסם (נערך)

אני עדיין מאוד אשמח לשמוע אם אצל מישהו עם מובילאיי ברכב 2017 ומטה כתוב על זה ב״פרטי רכב מלאים״

לגבי הניתוק - הפיוז של המובילאיי ממש יושב על הצד האחורי של השקע obd, אז הנחתי שהמובילאיי יודע מתי אני מאותת ומהירות וכו' ישירות מהobd. זה לא ככה? יש לזה חיבורים כמו סרטן בכל האוטו במקום מהobd וזהו?

לאחותי יש אוטו ממש כמו שלי רק עם סמל טויוטה ושמה יש מערכות בטיחות מקוריות, והיא אומרת שזה לא מצפצף בחיים כמעט. לאבא שלי יש פוקוס חדשה, גם לא מצפצף כמעט אף פעם. שמישהו עם מובילאיי יגיד שזה המצב אצלו, 10 צפצופים בדקה זה לא מועיל. 

עריכה אחרונה על ידי liorwohl

פורסם

כשחיברו אצלי מובילאיי ראיתי מה המתקין עשה - הוא חושף חוטים של האיתות מהצמה הראשית ומתחבר אליהם. אין קשר בכלל לOBD - ברוב הרכבים הישנים הOBD לא יכול לקרוא איתות.

פורסם (נערך)

אני מתנצל אבל אצלי המובילאיי מצפצף רק כשמגיע לי שיצפצף. אני שונא אותו בכל ליבי ומערכות בטיחות מקוריות עדיפות פי אינסוף, אבל אין לי תופעה של צפצופי שווא. 

אולי יש לך איזו תקלה? 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 4 שעות, EliC25 כתב:

כשחיברו אצלי מובילאיי ראיתי מה המתקין עשה - הוא חושף חוטים של האיתות מהצמה הראשית ומתחבר אליהם. אין קשר בכלל לOBD - ברוב הרכבים הישנים הOBD לא יכול לקרוא איתות.

אז אולי זה שונה, כי אצלי בc1 אין יותר מדי פלסטיקה מסביב לobd ורואים ישירות וברור שזה מחובר אילו. ראיתי שיש 2 סוגים לפחות של מובילאיי, אחד עם גרפיקה יותר מיושנת במסך ואחד מודרני יותר, אצלי זה החדש יותר

לפני 3 שעות, ניקו פ. כתב:

אני מתנצל אבל אצלי המובילאיי מצפצף רק כשמגיע לי שיצפצף. אני שונא אותו בכל ליבי ומערכות בטיחות מקוריות עדיפות פי אינסוף, אבל אין לי תופעה של צפצופי שווא. 

אולי יש לך איזו תקלה? 

לא נראה לי שהיתה תקלה, זה צפצף על דברים שבאמת שמה, המערכת רואה הכל טוב, אבל לא צריך לצפצף על כל שטות אני יושב מול החלון אני גם רואה. 

פורסם

מה שאתה צריך זה MOVON, האלטרנטיבה.

אמנם להשתיק אותו אי אפשר, אבל מורידים למינימום ולא שומעים את זה בכלל.

יוצא לי להתסתכל עליו או לשים לב אליו רק שיש מצלמה באזור ואני רוצה לדעת מה המהירות האמיתית שלי בשביל לא לחטוף דוח (הרי יש זיוף של 5-10 קמש)

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם (נערך)

כן. המלצה טובה. לזוגתי יש מוב און והוא משמעותית שקט יותר. פשוט אני לא חושב שהוא ירצה עוד הוצאות אחרי שכבר רכש את המובילאיי.

לגבי זה:

לפני 48 דקות, liorwohl כתב:

לא נראה לי שהיתה תקלה, זה צפצף על דברים שבאמת שמה, המערכת רואה הכל טוב, אבל לא צריך לצפצף על כל שטות אני יושב מול החלון אני גם רואה. 

תשמע. היא לא יודעת שיש לך עיניים. מבחינתה אתה מפספס.

אני מסכים איתך שהרגישות שלה גרועה והיא בכללי מערכת על הפרצוף, אבל היא לא יכולה לדעת אם אתה סתם מרשה לעצמך לסטות או לא לשמור מרחק או שזה כי נרדמת, נגיד.

אני  יכול לומר לך שגם מערכות מקוריות ומתקדמות משמעותית לא תמיד מסונכרות בין התראות הקדמיות (סטייה נניח) לבין התראות הנהג (עצימת עיניים). נגיד במאזדה 3 החדשה אם תעצום עיניים או תסיט מבט הוא יצפצף לך ואם תסטה מהנתיב אז ההגה ירטוט ויתקן לבד (בלי לצפצף), אבל אין אינטגרציה. כלומר זה שאתה עם עיניים ומרוכז ומסתכל קדימה עדיין לא ימנע את התיקון האוטומטי. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • מעניין 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 7 שעות, liorwohl כתב:

אז אולי זה שונה, כי אצלי בc1 אין יותר מדי פלסטיקה מסביב לobd ורואים ישירות וברור שזה מחובר אילו. ראיתי שיש 2 סוגים לפחות של מובילאיי, אחד עם גרפיקה יותר מיושנת במסך ואחד מודרני יותר, אצלי זה החדש יותר

לפני 11 שעות, ניקו פ. כתב:

זה מחובר אליו, אבל לא רק  אליו

• תוכן חדש...