Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 15.9.2022 בשעה 14:46, netanel1014 כתב:

אצלנו בשכונה שמים פחים או כסאות. 

אם תגיע אני באמת לא ממליץ לך לנסות להזיז כיסא , אנשים מאוד מאוד אלימים. 

מה שכן בשנה האחרונה נוספו עוד 3-4 חניות שמורות לנכים. מעניין שנכה עם קיצבה של ביטוח לאומי נוסע על האודי שעולה 300-400 אלף .

רק לי נדמה או שלאחרונה יש תופעה של ריבוי חניות נכים בפרט במקומות בהם החניות מעטות......

• רעיון טוב! 2
  • תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, taranta כתב:

נכון - פשוט בפועל זה מה שקורה. פשוט יש חניות "משוריינות" לבעלי רכבים חשמליים.

הטיעון שלך היה שזו חניה לפריבילגים, זה לא. הבעיה בפיקוח לא בחניות האלה.
זו "תחנת תדלוק" שנמצאת בחניונים, כמו שלא תחנה רכב ליד משאבת תדלוק ותיעלם לקניות בקניון, ככה אסור לך להשאיר רכב חשמלי/מונע בנזין בחניה שמיועדת לטעינה.
יש מספיק אינדיקציות כדי לדעת אם רכב חשמלי מטעין/מתי סיים להטעין/לא מטעין ופשוט צריך לתת לאנשים דוחות, ככה הם יבינו, אחרת יהיה פה ברדק כי זו מדינה של נבלות.

כמו שפקח חניה נותן דו"ח למישהו שחנה ב"חניית אקספרס" למשך יותר מ-30 דקות שיתן גם דו"ח למישהו שלא מטעין את הרכב.

אפילו לא צריך פקח, שמים מצלמה בעמדה ושולחים דו"ח בדואר.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 4

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 11 שעות, llaavvii כתב:

"אין לי חניה אחרת ואין קנסות אז תחפש"

יש קנסות, על מה היא מדברת.. ביטלו את הקנסות כשהעיר הפכה להיות עיר פליטים..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
בתאריך 27.8.2024 בשעה 19:13, יובל .מ. כתב:

מקפיץ עם עדכון לישראל של 2024:

מגיע לבית, יש לפעמים מצוקת חניה ורואה מישהו שומר חניה, מתחיל דין ודברים ואני אומר לו שזה לא חוקי. 

הערת צד: לא ערס בבון ולא כלום, אחד הלמלמים הרציניים, חנבצ שעף ברוח. 

נהיה קצת תור מאחורי, ואני גם חמוש, אז ויתרתי כי לא היה שווה לי את זה (אדון שוטר הוא איייםםםם עלי הצילווו)

בזמן השיח מתקשר למשטרה, אומרת לפנות למוקד המידע כי זה לא חירום (מעדיפה שאריב איתו לבד?).

מתקשר למוקד המידע, עונה לי שוטרת, אומרת לי "מה כולם עושים את זה אז זה בסדר לא??"

אני אומר לה "יודע שכולם עושים מה שבא להם ואתם אוכפים מה שבא לכם אני שואל מה החוק"

עונה לי הכאאאפרה במרכז המידע "אני לא אגיד לך מה החוק תתקשר למשרד התחבורה". יופי של משטרה.

כמובן שעשיתי חיפוש פה כדי לדעת כי בטח גם משרד התחבורה לא רוצה להגיד.

זה נשמע ממש מתסכל מה שסיפרת, זה ממש לא בסדר שהמשטרה לא אוכפת את החוק הזה. אבל לצערי אתה בתור נהג רכב לא יכול לריב איתו לבד אם אין לך את הגיבוי של המשטרה שתעקוף את החוק ותשלח שוטרים שיקנסו אותו ויזיזו אותו משם.(אגב, שאלה, כשאמרת אחד הלמלמים הרציניים התכוונת לאותו בחור נכון? שואל רק כדי לוודא שהבנתי נכון).

בסופו של דבר, גם אם לא היית חמוש כמו שסיפרת, באותו רגע אתה נהג רכב והוא הולך רגל ששומר חנייה, אז גם אם פנית אליו יפה ובנימוס וביקשת שיזוז וניסית להסביר לו שזה לא חוקי מה שהוא עושה, אם אחרי שניסית לבוא אליו בטוב ולבקש יפה ולהסביר, הוא אומר לך בתגובה משהו בסגנון "נהגוס, זה לא מעניין אותי, אני שומר פה, תן גז וסע", לך בתור נהגוס אין הרבה ברירות, או שתישאר שם ותמשיך לריב איתו, ועוד סיפרת שנהיה תור מאחורה, ואם תישאר לריב איתו אז המצב יכול להסלים ויאשימו אותך, אין לך שום סמכות להזיז אותו בכוח וכמובן שאתה לא תוכל לנסות לחנות בכוח בזמן שהוא עוד עומד שם.

אם המשטרה החליטה שלמרות שיש חוק, זה לא כזה חשוב כדי שיאכפו את זה, מה שכן אתה יכול לעשות זה להציף את הבעיה בבניין ובשכונה, בטוח שיש עוד נהגים שהעניין הזה מפריע להם, וגם לפרסם את זה ברשת החברתית אם צריך, כי אם החוק קיים אז זאת סיבה מספיק טובה לדרוש מהמשטרה לאכוף את החוק הזה, ואם מספיק אנשים יציפו את הבעיה אז בפעם הבאה אולי לפחות הם ישלחו לשם ניידת והם אלה שיפנו אותו בעצמם אם הוא מסרב לזוז, כי בלי ההתערבות שלהם לא יהיה לך הרבה מה לעשות, כי באותו הרגע שאתה עומד מולו ומדבר איתו, גם אם אתה צודק(ואתה צודק), אתה נהגוס שיושב מאחורי ההגה של רכב מנועי והוא הולך רגל לכאורה תמים(וזה עוד לפני שהזכרת שאתה גם חמוש),מה שאומר שלך בתור נהגוס שהוא גם חמוש יש יותר כוח עליו בנקודת הזמן הזאת, ואז הוא יכול מיד להגיד שתקפת אותו או שניסית לדרוס אותו(שמעתי וקראתי ברשת על מקרים כאלה), ואז אתה רק מסתבך עוד יותר.

אני מקווה שזה יהיה אפשרי שתציף את זה ביחד עם עוד נהגים ושזה יגיע למשטרה, ושבפעם הבאה היא תטפל בזה.

מאחל לך בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי NEW10
מחיקה של מילה מיותרת והוספת עוד משפט
פורסם (נערך)
בתאריך 27.8.2024 בשעה 19:13, יובל .מ. כתב:

מקפיץ עם עדכון לישראל של 2024:

מגיע לבית, יש לפעמים מצוקת חניה ורואה מישהו שומר חניה, מתחיל דין ודברים ואני אומר לו שזה לא חוקי. 

הערת צד: לא ערס בבון ולא כלום, אחד הלמלמים הרציניים, חנבצ שעף ברוח. 

נהיה קצת תור מאחורי, ואני גם חמוש, אז ויתרתי כי לא היה שווה לי את זה (אדון שוטר הוא איייםםםם עלי הצילווו)

בזמן השיח מתקשר למשטרה, אומרת לפנות למוקד המידע כי זה לא חירום (מעדיפה שאריב איתו לבד?).

מתקשר למוקד המידע, עונה לי שוטרת, אומרת לי "מה כולם עושים את זה אז זה בסדר לא??"

אני אומר לה "יודע שכולם עושים מה שבא להם ואתם אוכפים מה שבא לכם אני שואל מה החוק"

עונה לי הכאאאפרה במרכז המידע "אני לא אגיד לך מה החוק תתקשר למשרד התחבורה". יופי של משטרה.

כמובן שעשיתי חיפוש פה כדי לדעת כי בטח גם משרד התחבורה לא רוצה להגיד.

רק כדי לעדכן, יצא שעשיתי עכשיו חיפוש ברשת ומצאתי את הכתבה הזאת

https://www.ynet.co.il/article/3409127

הכותרת של הכתבה מטעה, אומנם זאת כתבה ישנה אבל אני חושב שזה תקף גם להיום, ואם הבנתי נכון את הכתבה+עוד מידע שמצאתי ברשת, החוק במקרה הזה הוא מאוד מעורפל ולא כל כך ברור.

מצד אחד, לפי הכתבה, משטרת התנועה והעירייה הם הגופים שאחראיים על עיניינים כאלה, והם אמרו שאדם לא יכול להורות לאדם אחר לא לחנות במקום כלשהו, אבל כאן זה כבר מסתבך, בגלל שההתייחסות הרשמית של החוק לעניין היא באיסור להניח חפצים או חפץ(למשל כיסא) על החנייה עצמה כדי לחסום את הכניסה אליה, אז מי שהניח את החפצים או את החפץ מסתכן בקנס של 660 שקלים, וגם זה לא בהכרח עונש על עצם שמירת החנייה אלא תחת הסעיף של  "חוק העזר שמירה על הסדר והניקיון", אז אפשר גם לסלק משם את החפץ בנוסף לקנס.

לעומת זאת, במקרה שבן אדם עומד בעצמו על החנייה ושומר את המקום למישהו אחר, מודים בעירייה שאין להם סמכות לפעול נגד אדם כזה, הם לא באמת יכולים לעשות לו כלום אם הבנתי נכון, והתייחסות דומה לעניין קראתי גם באתרים אחרים שעסקו בנושא.

ככה שבשורה התחתונה, אנשים ששומרים חנייה לאחרים בזמן שאתה צריך אותה ואין לך מקום קרוב אחר לחנות בו הם באמת מאוד לא מתחשבים, אבל לנהגוס רנדומלי שמגיע לחנייה פנוייה ורואה בן אדם עומד שם ושומר אותה למישהו אחר אין הרבה מה לעשות מבחינה חוקית באותו רגע נגד אותו בן אדם לא מתחשב, נהגים שניסו באותו רגע של עצבים לקחת את החוק לידיים סתם הסתבכו ונכנסו למשפט וזה לא שווה את זה.

אולי מישהו במשרד התחבורה עוד ישנה את החוק מתישהו. אולי אנשים יכולים לפעול איכשהו מול הגורמים הרלוונטיים כדי לקדם חוק כזה.

אגב, @יובל .מ.  אם מותר לי לשאול, אתה עדיין נתקל באנשים ששומרים חנייה בבניין שלך או שהמקרה שסיפרת הוא למזלך נדיר?

אגב, אצלנו בבניין יש קומת חניון לרכבים(זאת קומת חניון שנמצאת מתחת לבניין ושם הדיירים מחנים את הרכבים שלהם, כשהרכבים נכנסים אליו דרך שביל עם ירידה),  ולכל שכן יש חנייה פרטית שמורה ומסומנת לרכב שלו או של בני/קרובי משפחתו. גם לי וגם לאמא שלי אין רכב(אני לא נוהג בכלל וגם אמא שלי לא), אבל לפעמים אח שלי וגיסתי מגיעים לבקר ומחנים את הרכב במקום שלנו, או חברות של אמא שלי, ואנחנו נותנים להם את המקום, אבל היו לנו שכנים חוצפנים שפשוט החליטו לחנות שם למרות שהחנייה לא שלהם וחסמו את המקום, אז אמא שלי שמה בחנייה שרשרת, וכל פעם שהם מגיעים עם הרכב אז היא יורדת ופותחת להם אותה והם נכנסים ומחנים את הרכב, אז ככה פתרנו את הבעיה הזאת.

עריכה אחרונה על ידי NEW10
תיקון שגיאות כתיב והוספת עוד משפט
פורסם
לפני 5 שעות, דניאל1983 כתב:

האם יש חוק שאוסר על הולכי רגל ללכת בכביש?

חניה זה חלק מכביש ומיועדת לכלי רכב. 

חניה זה לא מדרכה להולכי רגל.

https://www.gov.il/he/pages/pedestrians_legislation

אתה צודק, אבל מה כבר נהג רכב שנקלע למצב כזה יכול לעשות אם המשטרה או העירייה החליטו שהם לא מתערבים במצבים כאלה ושאין להם מה לעשות כי לדעתם זה לא מספיק חשוב?

אותו נהג יכול, כמו שכבר כתבתי, לנסות לקדם את הצורך באכיפה של חוקים שקשורים למצב הזה בכל מיני פלטפורמות, למשל ברשתות החברתיות, לדבר עם עוד אנשים שהעניין הזה מפריע להם וביחד לקדם את העניין של חקיקה ואכיפה נגד אותם "שומרי חניות" בעיר שהוא גר בה.

אבל באותו הרגע שהנהג נקלע למצב כזה שהוא רוצה לחנות במקום מסוים שמישהו עומד שם ולא נותן לו להיכנס, מה הוא יעשה? ייכנס לשם בכוח? חס וחלילה, זה יהיה מעשה אלים לעשות, בכל זאת, הנהג יושב מאחורי ההגה של רכב מנועי בעוד ששומר החנייה הוא הולך רגל "תמים", הוא יכול לפצוע אותו ואסור לו בשום אופן לקחת את החוק לידיים.

@יובל .מ. סיפר שהוא התקשר באותו רגע למשטרה והם הגיבו מאוד בזלזול "כולם עושים את זה אז זה בסדר" ולא חשבו שזה עניין שצריך לטפל בו.

אז אם המשטרה לא באה בעצמה ומפנה בצורה חוקית את הולך הרגל מהמקום, נהג הרכב לא יכול לעשות שום דבר.

פורסם

לא שוטר ממשטרת התנועה/משטרה ולא פקח של העיריה אלא צריך להביא את השוטר הקהילתי. הוא אמור לפתור כאלה דברים..

המצב הנוכחי בארץ של חוסר בשוטרים, מראה את הבעיה שיש לנו. זה לא נוח בעליל..

יש גם חוסר סדר וסמכויות בין גורמי האכיפה השונים וזה מבלי להתחיל להוסיף סד"כ של כיתות כוננות, משטרת מתנדבים וכו'.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 23 שעות, NEW10 כתב:

אגב, @יובל .מ.  אם מותר לי לשאול, אתה עדיין נתקל באנשים ששומרים חנייה בבניין שלך או שהמקרה שסיפרת הוא למזלך נדיר?

פעמיים מאז שעברתי לדירה הזאת, 2 המקרים בחודשיים האחרונים, מתגורר כבר 3 שנים.

במקרה הראשון לא הייתי חמוש אז זה נפתר בדיבור יותר אגרסיבי, במקרה השני לא השתלם לי.

• אהבתי 1
  • לא הבנתי... 1
פורסם
לפני 6 שעות, tinoki כתב:

איך קשור לכאן חמוש?

כמו הכלל בסרטים ותאטרון.

אקדח שהופיע במערכה ראשונה יורה במערכה שלישית

בתאריך 13.9.2022 בשעה 11:19, Nakamichi כתב:

פשוט נתקלתי בזה יותר ויותר לאחרונה, שאנשים עומדים ושומרים חנייה ציבורית ברחוב למישהו שיגיע.

זה נראה לכם סבבה? אם כן לכמה זמן? שנייה הוא עוד רגע פה? 

או "הוא אמור להגיע בקרוב. אני בינתיים אשב פה עם הטאבלט".

במידה וזה נראה לכם לא סבבה, אתם עושים משהו בנדון? אפשר בכלל?

שומרת חנייה.jpg

תגיד לה סליחה אני גר פה. היא תגיד לך גם אני גרה פה אז תגיד לה אז לכי לבית

• מצחיק 1
פורסם
לפני 7 שעות, tinoki כתב:

איך קשור לכאן חמוש?

לפני שעה, Ron Poh כתב:

תמיד המילה האחרונה היא של החבר פרבולום... 

לדוגמא 1

לדוגמא 2

ממש לא מתכוון לזה, שלא יחשבו בטעות שאני יורה באנשים ברחוב 🤣

הכוונה היא שנושאי נשק במדינת ישראל הם בחסרון בזמן ויכוח, מספיק טלפון אחד קטן של כל אדם למשטרה נגדי עם האמירה "הוא איים עליי בנשק" כדי שהנשק יילקח ממני ואבלה את הימים הקרובים בחקירות. חכם לא נכנס לצרות שפיקח יודע לצאת מהן וכל זה.

לא מוכן לקחת את הסיכון גם אם זאת החנייה היחידה ברחוב, זאת הסיבה שהנשק אצלי גם תמיד מוסלק והסביבה לא צריכה לדעת.

מקרה שעלה באחת הקבוצות לא מזמן - אדם שהיה לו מקרה זהה יצא מהרכב, הוא שם את הנשק בתא כפפות בזמן נהיגה, כשיצא מהרכב הוא לקח את הנשק והאדם ששמר על החנייה התקשר למשטרה בטענה לאיום בנשק, שוטר חיכה לו בחזרה לרכב והנשק נלקח ממנו. אחרי זמן מאוד ארוך הנשק הוחזר לו כי הייתה לו טסלה אם אני זוכר נכון והצילומים הראו שהוא לוקח את הנשק והולך, לא מאיים על הבן אדם ולא מדבר איתו.

אז כן - אפשר להגיד שמעבר לעניין של אחריות אישית שאני מרגיש שיש לי, נשיאת נשק היא "גורם מרסן" נוסף, אני גם פחות צופר לאנשים בכביש כדי לא להיכנס לעימותים, גם אם הם חותכים אותי בצומת עמוסה. 

• אהבתי 2

• תוכן חדש...