Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 3008 שעבר החלפת מנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

אני יודע שהיו כבר בעבר שרשורים על החלפת מנוע, אבל אשמח לשמוע את דעתכם על מקרה ספציפי: ראיתי בלוחות פיג'ו 3008 שנתון 2017. המוכר תיאר שלאחרונה (אפריל השנה) המנוע הוחלף במנוע משומש (במוסך לא מורשה). הקילומטראז' של המנוע החדש נמוך יותר מהמנוע המקורי (מנוע משומש שעבר 70K יחסית ל120K של הרכב). לטענת המוכר, הבעיה התחילה מנורה שנדלקה והוא לא שם לב אליה. לא הצלחתי להבין ממנו בדיוק מה היתה התקלה שדרשה החלפת מנוע (לא בגלל שהוא הסתיר משהו, אני חושב שהוא עצמו לא מבין טכנית מה היה שם...). הוא אמר שנכנסו מים לשמן המנוע (כנראה שזה משהו שהסבירו לו במוסך).

בהינתן שלא מדובר בסוחר והתחושה שלי מהשיחה הטלפונית (לא שאפשר באמת לדעת...) שלא מנסים לרמות אותי (המוכר תיאר את התקלה והתהליך ולא ניסה להסתיר) אני מתלבט איך ואם להתקדם. המוכר טוען שהמכירה נעשית בהקשר של קנית רכב חדש.  

יש כאן כמה דברים מדאיגים (ההחלפה היתה לאחרונה, מנוע משומש, מוסך לא מורשה שעשה את ההחלפה), אבל תמחור הרכב נמוך (יחסית לרכבים עם נתונים דומים). האם לדעתכם יש דרך להוריד את הסיכון ברכב ולראות אם יש תקלה שמתחבאת\האם ההחלפה נעשתה בצורה תקינה? 

עריכה אחרונה על ידי Or85
פורסם

אישית, הייתי עובר הלאה. חבל על לנסות להתעמק במשהו שאין לך נתונים אמינים לגביו.

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

נשמע כמו מקרה קלאסי של בעיה רצינית שטופלה בצורה היותר זולה, ומיד אח"כ מעבירים את ה"יופי" הזה למישהו אחר - מוכרים כמה שיותר מהר, ושיהיה לו בהצלחה. 
גם אני הייתי עובר הלאה.

פורסם (נערך)

מסכים עם מה שנאמר מעליי.

סביר להניח שהמוכר מחפש שקט נפשי, ולהעביר את הבעיה למישהו אחר. 

אתה קונה רכב בסכום כל כך גבוה, אפילו שהוא מתומחר נמוך ביחס למתחרים, ואתה רוצה להתפשר על רכב שהחליפו לו חלק נורא מרכזי, כשאפילו המוכר לא יודע מה עשו שם ולמה?

אני אישית הייתי מעדיף להשקיע סכום כזה ברכב שאני שלם עם ההחלטה שלי, ולא יהיו לי הרהורים בעוד מספר ימים / חודשים וכו', ככה שאיך שתופיע התקלה הראשונה אחשוב לעצמי "שיט למה קניתי דווקא את זה ולא משהו אחר?".

אומנם עד כמה שאני יודע אין 3008 מתחת לשנת 2017 (אני מתכוון לצורה החדשה), בטח כשציינת שהמחיר נמוך ביחס למודעות האחרות, מצד שני אם התקציב לא מאפשר את הרכב הנ"ל במצב טוב, לא חייבים לקנות דווקא אותו.

עריכה אחרונה על ידי iEminem
  • רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

בנזין או דיזל ?

יכול להיות שמדובר בגולם קלאמזי שהתחמם לו המנוע והלך, למרות כל ההתראות שקיבל "ולא שם לב".

ייתכן ומדובר במישהו שמנסה להסתיר משהו.

היית קונה אוטו ממישהו שלא רואה התראה באדום על התחממות מנוע ונדלקת לו נורת מנוע ?

במחיר הנכון, שווה להיכנס לזה. השאלה היא מה המחיר הנכון בשבילך לקחת את הסיכון.

אני לא הייתי נכנס לזה.

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...