Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, איציק נ. כתב:

זה אומר שהשוק לא מוכן לשלם, והמוכר עקשן ומחפש פראיירים.

איך מתקדמים מכאן ?

יגיע מוכר אחר שטיפה יותר לחוץ להיפטר מהרכב, יפרסם במחיר נמוך יותר ויגרום לשוק לרדת.
ל-DEAD STOCK, גם בצד הקונה (שמחפש לשלם על רכב חדש לא יותר מ-50K) גם בצד המוכר (שמוכן למכור רק ב-מחירון + 50K), אין השפעה על השוק. מה שקובע אלו העיסקאות שמתצעות בפועל.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• ספונסר פורום
פורסם
בתאריך 19.6.2022 בשעה 18:04, PinkDolphin כתב:

שוב, לדעתי זו טעות גמורה, גם היום וגם בעבר,  להתייחס למחירונים בכלל. הם לא מבוססים על מידע מעיסקאות אמת.

"מחירון העם" אמור לתקן את הלקונה הזו.

אני ממליץ בכל עיסקה לעדכן מחיר אמת בעת העברת הבעלות (הן בדואר והן אונליין) - כך ניתן לשנות את המונופול של לוי יצחק בשוק המשומשות.

אם כולם יהיו ציניים ולא יעדכנו את הנ"ל - אזי לא יהיה בסיס נתונים רציני וגדול מספיק כדי להכריח את חברות הביטוח לקחת בחשבון מקור מידע אחר.

ועם כל החיסרון במחירון לוי יצחק, אי אפשר להתעלם מקיומו.

כלומר - אתה יכול לנסות להתעלם, אבל ברוב המקרים (ןבעיקר עם רכבי "לחם וחמאה") פשוט לא תצליח לקנות/למכור אם אתה מנותק ממנו. כן - זה בהחלט אמור להוות רק בסיס הגיוני לחישוב ערך, ולא תורה מסיני, אבל ללא מחירון כלל תקבל בלגן בשוק (ולא רק מהצד של חברות הביטוח). 

מסכים לגמרי שיש צורך במחירון שמשקף יותר ריאלית את ערך הרכבים בשוק, ולא יוכל להיות מושפע לכאורה משיקולים זרים (כמו למשל ערך ציי רכב).

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
לפני 33 דקות, הלוחש למכוניות כתב:

"מחירון העם" אמור לתקן את הלקונה הזו.

אני ממליץ בכל עיסקה לעדכן מחיר אמת בעת העברת הבעלות (הן בדואר והן אונליין) - כך ניתן לשנות את המונופול של לוי יצחק בשוק המשומשות.

אם כולם יהיו ציניים ולא יעדכנו את הנ"ל - אזי לא יהיה בסיס נתונים רציני וגדול מספיק כדי להכריח את חברות הביטוח לקחת בחשבון מקור מידע אחר.

ועם כל החיסרון במחירון לוי יצחק, אי אפשר להתעלם מקיומו.

כלומר - אתה יכול לנסות להתעלם, אבל ברוב המקרים (ןבעיקר עם רכבי "לחם וחמאה") פשוט לא תצליח לקנות/למכור אם אתה מנותק ממנו. כן - זה בהחלט אמור להוות רק בסיס הגיוני לחישוב ערך, ולא תורה מסיני, אבל ללא מחירון כלל תקבל בלגן בשוק (ולא רק מהצד של חברות הביטוח). 

מסכים לגמרי שיש צורך במחירון שמשקף יותר ריאלית את ערך הרכבים בשוק, ולא יוכל להיות מושפע לכאורה משיקולים זרים (כמו למשל ערך ציי רכב).

הרצון נחמד

בשם הצדק אתה כנראה גם מעודכן אך בפועל זה לא שווה כלום

• ספונסר פורום
פורסם
לפני כשעה, אליהו שבת כתב:

הרצון נחמד

בשם הצדק אתה כנראה גם מעודכן אך בפועל זה לא שווה כלום

זה לוקח זמן (שנים...) לייצר בסיס נתונים חזק ומדוייק מספיק.

לכן אני קורא לשתף פעולה עם התהליך.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

איך זה עובד במדינות אחרות, בהן אין "מחירון"? איך חברות הביטוח מתמודדות שם? באמת מעניין אותי איך זה עובד?

פורסם (נערך)

פורסם בקבוצת איוניק 5 בפייסבוק:

איוניק 5. 4x4 עלית  תכלת. חדשה מפרטי. 0 קמ אספקה יולי\אוגוסט.

260, לא גמיש, לפנות בפרטי.

אחרי מגוון קללות שמפרסם הפוסט, הוא ענה עם הפוסט הבא שאני חושב שממחיש מצוין את האנומליה בשוק.

לכל הקופים הפבלובים שמרגישים דחף עצום להכניס את האף שלהם אל מערכת שיקולים שהם לא מכירים ואין להם בהם עניין, לא חייב לכם כלום, אבל אולי למען המוכרים הבאים קחו שיעור קצר במבוא לכלכלה, מימון וקצת .
מתוך הפילוספיה של המוסר.

אז כן, שילמתי מקדמה על הרכב לפני 10 חודשים ואני מוכן לוותר על הזכות לקבל אותו בקרוב.
כן, אני מבקש תמורה תמורת הוויתור שלי על קבלה קרובה של הרכב.
לא, לא ויתרתי על הרכב כי אני לא רוצה אותו, או לא צריך אותו (לא הייתי צריך אותו גם קודם, כפי שאף אחד מכם לא צריך אותו עכשיו)  אני מוכן לוותר עליו כעת, תמורת הסכום שלי שמתאים לי ולהמשיך ונהוג על הרכב הלגמרי לא רע שלי.  אני בשמחה רבה גם אממש את החוזה שלי מול כלמוביל ויעבור לנהוג על יונדאי חדשה.
אם יבוא מישהו (רמז, יש יותר מ5 פונים מעוניינים..)  שיהיה מוכן לשלם את הסכום המבוקש. תמורת קבלה מהירה של הרכב, אני אוותר על הזכות שלי, כן, אני מוכר את הזכות שלי לקבל רכב חדש כעת, במקום להמתין תקופה לא ידוע של זה זמן, תמורת הסכום שמתאים לי ולמוכר - זו נקראת נקודת שיווי משקל של עקומת הצריכה והביקוש, מבוא לכלכלה 101.

תיקון - הוא לא יכול למכור את הזכות, כי כלמוביל לא מאפשרים העברת הזמנות למי שאינו קרוב מדרגה ראשונה.

מימון:
רובכם בוודאי יודעים שכרגע אין מכירה של רכבים חדשים.  
אולי גם שמעתם על הדבר הקטן הזה שנקרא אינפלציה ושער הדולר המטפס.
אם נחבר את 2 הדברים הפעוטים האלו יחד, אני משער שלא יהיה מסוכן מידי להמר שברגע שיחזרוח לשווק את הרכב, זה לא יהיה על פי מחירון 10/21..

כרגע אפשר להזמין באותו מחיר שנקבע אי שם ביולי 2021.

על העניין הפעוט של הפחתת הטבת המיסוי בתחילת 23 שמעתם?  תוסיפו גם את זה למחיר.

במכוניות הברידיות דחו את העלאת המיסוי בשלוש שנים (כל פעם בשנה) בגלל שהכוונה היא לא לייקר את הרכב החשמלי אלא בשל הציפיה להוזלה של הרכב החשמלי המתווה בנוי כך שהמחיר ישאר בערך אותו דבר. מכיוון שבגלל המלחמה באוקראינה והמצב בשוק - הוזלה לא נראית באופק, מן הסתם העלאת המיסוי תדחה. ולא תקרה בינואר 2023.

מה עם הוצאות דלק לשנה הקרובה (לפחות..) שיחסכו ממי שעובר היום לחשמלית? רוצים לעשות חישוב של זה?

זאת ש"המוכר" (או שמא "מנצל ההזדמנויות"?) רוצה גם לגרוף את כל החסכון בשימוש ברכב החשמלי, אז למה לי לרכוש ממנו?

אז לא, לא וויתרתי על הרכב, תודה, אל תיכנסו לי לכיס. וגם אם כן זה לא עניינכם מה אני עושה או לא עושה עם דברים שאין לי בהם צורך, אני לא מספסר במזון לתינוקות בשוק השחור, אם מישהו מכם מרגיש שפגעתי ביכולת ההתניידות, בשמחה אפנה אותו למודעה למכירת מזדה3 2006, או אראה לו את הדרך לתחנת האוטובוס הקרובה.
ואם הוא לא מסכים עם זה, אז אני אשמח לקבל את המפתחות של הבית שלו בפעם הבאה שהוא יוצא לחופשה של שבוע, מה אכפת לך?  אתה ממילא לא משתמש...

עדיין חושבים שזה לא מוסרי?

לא חושב שזה לא מוסרי, אבל למה שהיבואנים לא ישקללו בעצמם את זמן האספקה של הרכב בתוך המחיר?

רוצה לקבל את הרכב עכשיו? שלם X, רוצה לקבל עוד 3 חודשים? שלם X-10% נגיד וכו'...

לגופו של עניין בכלל לא פשוט לבצע עסקה שכזאת:

אם למזמין המקורי אין את הכסף במזומן, הוא צריך לבקש את הכסף מהרוכש כחודש לפני שהוא מקבל את הרכב (רוב הרוכשים הנורמטיביים לא יסכימו לסידור כזה כי הרכב ירשם על שם המזמין, ורק אחרי שהוא יקבל אותו יהיה אפשר להעביר בעלות)

אם המזמין יקח הלוואה הוא יצטרך לשעבד את הרכב ואחרי שיקבל אותו הוא יצטרך לקבל את הרכב מהרוכש, להחזיר את ההלוואה, ורק אז יהיה אפשר להעביר בעלות.

אבל גם זה לא לגמרי פשוט כי בשביל שיהיה אפשר להעביר בעלות הרכב צריך להיות רשום במאגר של משרד התחבורה דבר שיכול לקחת לעיתים גם חודש ויותר אחרי אספקת הרכב ללקוח.

אם הרוכש ירצה לקחת הלוואה הוא יגלה שהוא לא יכול לקבל הלוואה במלוא עלות הרכישה כי  המחירון של הרכב נמוך יותר, וגם מדובר ברכב משומש  מה שאומר שלא בטוח שיוכל לקבל הלוואה על 100% מהמחיר, ושיעור הריבית בוודאות  יהיה גבוה משמעותית משיעור ההלוואה המקבילה לרכב שנרכש מהיבואן.

כל מה שכתבתי כאן מחזק את מה שכתבתי בהודעה שפתחה שרשור זה.

בנוסף זה די מטופש (לעניות דעתי) לפרסם הודעה כזאת בפרופיל אישי ברשת החברתית כי סביר להניח שנציגיו של היבואן שבטוח מסתובבים בקבוצות הללו, יכולים להערים קשיים על המפרסם (שכן היבואן אינו אוהד את הספסרים). חוקית, אין חוק שמונע מלקוחות לבצע עסקאות כאלה, אבל היבואן בוודאי ישמח להקדים הזמנות ללקוחות שהזמינו את הרכב, במקום לתת לספסרים לחגוג.

ככה זה היה פעם...

תצוגה מקדימה של תוצאת חיפוש

עריכה אחרונה על ידי PriceDevil
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4
פורסם
לפני 9 דקות, PriceDevil כתב:

פורסם בקבוצת איוניק 5 בפייסבוק:

איוניק 5. 4x4 עלית  תכלת. חדשה מפרטי. 0 קמ אספקה יולי\אוגוסט.

260, לא גמיש, לפנות בפרטי.

תיקון - הוא לא יכול למכור את הזכות, כי כלמוביל לא מאפשרים העברת הזמנות למי שאינו קרוב מדרגה ראשונה.

ניסוח המודעה המקורית תואם את המציאות, כלומר המוכר הוא יד1 והקונה יהיה יד2. לעומת זאת, השימוש במילה זכות מאוד מבלבל ואף מטעה. יותר נכון לכתוב שהוא מוכר רכב יד1 עם ק"מ מינימלי במעל למחירו כחדש.

זאת ש"המוכר" (או שמא "מנצל ההזדמנויות"?) רוצה גם לגרוף את כל החסכון בשימוש ברכב החשמלי, אז למה לי לרכוש ממנו?

כדי לקבל עכשיו (תדמיין פה עשרות סימני קריאה).

לא חושב שזה לא מוסרי, אבל למה שהיבואנים לא ישקללו בעצמם את זמן האספקה של הרכב בתוך המחיר?

רוצה לקבל את הרכב עכשיו? שלם X, רוצה לקבל עוד 3 חודשים? שלם X-10% נגיד וכו'...

הם כנראה יכולים אבל לא רוצים שכן תגובת הרוכשים תיהיה קשה. יש לא מעט עסקים שמתמחרים את אותה הסחורה במחירים שונה בהתאם לתאריך ביצוע העסקה.

בנוסף זה די מטופש (לעניות דעתי) לפרסם הודעה כזאת בפרופיל אישי ברשת החברתית

עם זה אין ספק.

=====================

נראה שהטירוף הזה, קרי הספספרות או "ניצול הזדמנויות", נובע מאיזו תחושת FOMO עמוקה ורצון להתחדש עכשיו (!!#!) שמוביל רוכשים לבצע עסקאות מהסוג הזה.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)

כפי שהוכחתי כבר בהודעה שפתחה שרשור זה, כמות העסקאות הללו המתבצעת בפועל ממש לא גדולה, וגם אין שום תיעוד על מחיר העסקה.

לפני 10 דקות, Gosser1860 כתב:

נראה שהטירוף הזה, קרי הספספרות או "ניצול הזדמנויות", נובע מאיזו תחושת FOMO עמוקה ורצון להתחדש עכשיו (!!#!) שמוביל רוכשים לבצע עסקאות מהסוג הזה.

אבל אם המוכר גם מגלם במחיר את עליית המחיר הצפויה (לדעתו) כולל עליית המיסוי וגם לוקח את כל החסכון לכיס - לא ברור לי מה הרוכש מרוויח בעסקה, חוץ העובדה שהוא מקבל את הרכב עכשיו במחיר של השנה הבאה...

פורסם

מסכים עם הפוסט האחרון של @PriceDevil...
רק נקודה אחת לא ברורה לי:

ציטוט

במכוניות הברידיות דחו את העלאת המיסוי בשלוש שנים (כל פעם בשנה) בגלל שהכוונה היא לא לייקר את הרכב החשמלי אלא בשל הציפיה להוזלה של הרכב החשמלי המתווה בנוי כך שהמחיר ישאר בערך אותו דבר. מכיוון שבגלל המלחמה באוקראינה והמצב בשוק - הוזלה לא נראית באופק, מן הסתם העלאת המיסוי תדחה. ולא תקרה בינואר 2023.

עד כמה שהבנתי, ה״הטבה״ לגבי מיסוי חשמליות (וכנראה גם סוגי רכב אחרים) מופיעה רק בצו שעה שפג במקור בסוף 2022 (לא היה שינוי בחוק שקובע את המיסוי). איך
היתה אכן כוונה (שכבר פורסם עליה בתרועה באמצעי התקשורת ביולי שנה שעברה) לדחות בשלוש שנים את ביטול ההטבה,
https://www.themarker.com/dynamo/cars/2021-07-24/ty-article/0000017f-ded6-d3a5-af7f-fefe58420000
אבל זה לא נכנס בחוק ההסדרים שעבר לבסוף; עד כמה שהצלחתי להבין, לא כי היה שינוי בתפיסה לגבי המדיניות הנכונה, ולא כי היו גורמים בגוף המחוקק שהתנגדו, אלא פשוט כי בגלל הרוב הדחוק של הקואליציה, ניסו לצמצם ככל האפשר את הדברים שהופיעו בחוק כדי שאפשר יהיה להעביר אותו כמה שיותר מהר.
לפי הבנתי, ללא הצבעה בכנסת לפני סוף השנה שתאריך את צו השעה, המס יעלה כשיפוג צו השעה בסוף השנה. ככה זה במדינה שלא מעבירים בה חוקים קבועים אלא הרבה מאד דברים נקבעים בתקנות זמניות -- כמו המשבר הקואליציוני הנוכחי שקרה בגלל חוסר היכולת להאריך זמנית (בפעם ה-11 מאז 1967, כי הצו הזמני היה כל פעם תקף ל-5 שנים) את ״תקנות שעת חירום (יהודה והשומרון - שיפוט בעבירות ועזרה משפטית)״ .  מגוחך ללא קשר לדעה הפוליטית האישית, הרי שום דבר לא הפריע לאף אחת ממשלות הימין שהיו בארץ מאז להעביר חוק קבוע באותו ניסוח במקום להאריך חוק זמני.
וחזרה לעניינינו, איך בדיוק תידחה העלאת המיסוי? הסיכוי שזה יעבור בתור פריט עצמאי בסדר היום של הכנסת אפסי. בתקופת הממשלה הזמנית זה לא יכול יעבור, אבל גם לכשתקום ממשלה חדשה, כנראה בנובמבר-דצמבר אם הבחירות תהיינה ב-25/10,  זה לא ייחשב מספיק חשוב בעיני אף סיעה וח״כ בכלל להתייחס לנושא, קל וחומר שלא לעשות מזה עקרון. ובינתיים, יבואנים לא יכולים לפעול באופן מושכל -- הם צריכים לעשות את התוכניות שלהם להזמנות מיצרנים זמן רב מראש, ומן הסתם האופציה הבטוחה לרובם תהיה להניח שהמס יעלה, ולהמשיך את הדגש כל רכבים דלקיים.

לפני 27 דקות, PriceDevil כתב:

כפי שהוכחתי כבר בהודעה שפתחה שרשור זה, כמות העסקאות הללו המתבצעת בפועל ממש לא גדולה, וגם אין שום תיעוד על מחיר העסקה.

אבל אם המוכר גם מגלם במחיר את עליית המחיר הצפויה (לדעתו) כולל עליית המיסוי וגם לוקח את כל החסכון לכיס - לא ברור לי מה הרוכש מרוויח בעסקה, חוץ העובדה שהוא מקבל את הרכב עכשיו במחיר של השנה הבאה...

מה הוא מקבל? זה די ברור: רכב עכשיו במקום אחר כך. יש מי שממש חייב רכב דחוף באופן לא צפוי (נניח, אחרי תאונת טוטל-לוס), או רק מאד רוצה, ולחלקם יש את הכסף הנוסף. זה ממש לא מיוחד לארץ. בארה״ב כבר מעל שנה שרכבי יד שניה של הרבה דגמים נפוצים גבוהים משמעותית מחדשים רק בגלל הזמינות.
בשוק חופשי כל דבר שיש לגביו פער בין ביקוש להיצע הופך כר פורה לעליית מחירים (גם כשלא חוקי, כמו סחר באיברים).
אחד הדברים המשעשעים ביותר בקפיטליזם הוא שהוא יצר שוק חופשי בסמלים קומוניסטיים -- חפצים עם סמלים סובייטים נמכרים היטב בארצות המערב.

פורסם

לא הבנתי מה מתרגזים.

גם אני חשבתי פעם שהקיוסק בים הוא גזלן.

גזלן זה פקיד של וויז אייר / ריינאיר שמחליט בצ'ק אין שאתה צריך לשלם כעת 60 יורו בכדי לעלות לטיסה בגין שקר כלשהו. אם לא - תשאר כאן או תשאיר את המזוודה וכד'. מי שלא מתאים לו - שירכוש מהסוכנות. מי שלא רוצה קרטיב בים - שירכוש באושר עד בחצי ש"ח.

אגב, אין לי פייסבוק. כמה הזדמנויות עסקיות אני מפסיד....

• אהבתי 2

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)

לגבי המיסוי אתה מתבלבל בין הטבת שווי השימוש שהיא הוראת השעה, לבין גובה המיסוי או ההטבה (תלוי מאיזה כיוון מסתכלים) המוטלת על כלי רכב חשמליים חדשים.

ההעלאה ההדרגתית בגובה המס נעשתה מתוך הנחה שעלות הייצור של כלי רכב חשמליים תרד, וכרגע נראה שזה לא יקרה בנתיים, אולי אפילו תהיה התייקרות ריאלית.

(ואז אולי יש הגיון להוריד את המיסוי, אבל זה כמובן לא יקרה)

ליבואני הרכב יש לובי חזק בכנסת - הם ידאגו לדחיית העליה במיסוי כשיגיע הזמן.

לפני 4 דקות, tinoki כתב:

לא הבנתי מה מתרגזים.

גם אני חשבתי פעם שהקיוסק בים הוא גזלן.

גזלן זה פקיד של וויז אייר / ריינאיר שמחליט בצ'ק אין שאתה צריך לשלם כעת 60 יורו בכדי לעלות לטיסה בגין שקר כלשהו. אם לא - תשאר כאן או תשאיר את המזוודה וכד'. מי שלא מתאים לו - שירכוש מהסוכנות. מי שלא רוצה קרטיב בים - שירכוש באושר עד בחצי ש"ח.

אגב, אין לי פייסבוק. כמה הזדמנויות עסקיות אני מפסיד....

אני לא טוען שזה לא קורה, טענתי היא שהתופעה בפועל הרבה פחות רחבה ממה שניתן שעולה מהכתבות בתקשורת (שרק מגדילות את הבועה) וממודעות המכירה ביד 2 או ברשתות החברתיות המפרסמות למכירה לעיתים מכוניות שהמועד (הלא סופי) להגעתן ארצה הוא עוד שלושה חודשים ולעיתים אף יותר.

פורסם
לפני 4 דקות, PriceDevil כתב:

לגבי המיסוי אתה מתבלבל בין הטבת שווי השימוש שהיא הוראת השעה, לבין גובה המיסוי או ההטבה (תלוי מאיזה כיוון מסתכלים) המוטלת על כלי רכב חשמליים חדשים. תודה על התיקון

ליבואני הרכב יש לובי חזק בכנסת - הם ידאגו לדחיית העליה במיסוי כשיגיע הזמן. אבל הזמן כבר הגיע, לא? לא עכשיו הם צריכים לסגור הזמנות עם יצרנים לגבי רכבים שהם רוצים שיגיעו עוד חצי שנה (וזה עוד לפני בעיות הייצור היום)? מה זה יעזור להם אם יוחלט בדצמבר על השארת המיסוי הקיים כשרוב הלקוחות מניחים עכשיו שלא, ועושים תוכניות בהתאם? מכיר לא אדם אחד ולא שניים שביטלו תוכניות לקנות חשמלית כששמעו שאין צפי לאספקה לפני ינואר, כלומר יצטרכו לשלם את המס הגבוה.

לפני שעתיים, garicho כתב:

איך זה עובד במדינות אחרות, בהן אין "מחירון"? איך חברות הביטוח מתמודדות שם? באמת מעניין אותי איך זה עובד?

לפחות לגבי ארה״ב, זה לא שאין מחירונים, אבל הם מבוססים על נתוני אמת, לא ״התרשמות״, ובנוסף, הם מפרידים בין מחירים ״קמעונאיים״ -- מה יהיה שווי העיסקה בין שני לקוחות פרטיים -- ו״סיטונאיים״, שזה מה שדילר משלם על אותו רכב; הפער לא קבוע, וזה גם מידע שימושי.

פורסם

עכשיו בחירות לא יהיו ועדות, ולא ידונו על שום דבר שהוא לא ס-ו-פ-ר דחוף. לוביסטים עולים הרבה כסף, והדברים הללו ת-מ-י-ד נסגרים בדקה ה-90.

היבואנים היו מתים שעודף מלאי תהיה הבעיה שלהם - נכון לעכשיו הם יקחו בזרועות פחות כל מלאי שיוצע להם, וגם יצליחו למכור אותו גם אם תהיה עליית מיסוי (ולא תהיה)

פורסם
לפני 6 שעות, PriceDevil כתב:

שאלת תם: תאורטית ניתן לרשום רכב על שם המוכר והקונה בו זמנית, ולהסיר את המוכר בסמוך - באם אכן אפשרי, הקונה יהיה היד הראשונה.

מעשית, המגבלות השונות (הלוואה ע״ש הקונה וכו׳) תעמודנה בעינן.

זאת ועוד, קונה לא ישמח לסיכון הקטן באי קיום חוזה, קרי שהמוכר לא יסכים להסרת שמו.

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

• תוכן חדש...