Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1581 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשתתעורר מהשינה הקפה מהשדה כבר יהיה קפוא.

אני מביא מקצת ניסיון שצברתי במהלך השנים, כולל מצב שבו הגעתי באמצע הלילה ורעבתי עד הבוקר. עקרונית אני מביא נשנושים שיוכלו להחזיק אותי 24-48 שעות, עד שאני מתאפס על איפה שאני נמצא. חשוב במיוחד בסופי שבוע, כאשר אין סופרים פתוחים, ולא בכל מקום יש בסביבה בתי קפה שפתוחים בשעות המוקדמות של הבוקר. קומקום חשמלי קטן (מספיק ל-1-2 ספלי קפה), 2 קופסאות חלב עמיד של 200 סמ"ק, חפיסת סוכרזית וכמה סטיקים של נסקפה תופסים מעט מאד  מקום במזוודה. דרך אגב, לנסטלה יש גם סטיקים שמכילים תערובת של קפה, סוכר ומלבין, אם זה מה שרוצים  לקחת. אם בבדיקה לפני הטיסה יש במלון קומקום חשמלי או מכונת קפה אפשר לצמצם את הערכה.

צריך להוסיף שאני אוהב לאכול משהו קל ולשתות משהו חם בחדר, במיוחד בבוקר, דבר ראשון אחרי שאני מתעורר, לפני שאני מתארגן לתנועה ואפילו לפני שאני יורד לחדר האוכל של המלון. חשוב עוד יותר אם מדובר במזג אויר קר, כשלא נעים לצאת מהחדר רק בשביל קפה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, sperial כתב:

הגיוני לגמרי. זה לא חייב להיות מלון של השדה, אבל בהחלט בקרבתו, גם מרחק של 10-15 דקות במונית זה סביר לגמרי. צור קשר עם המלון לפני שאתה מזמין כדי לבדוק אפשרות לפינוי קצת יותר מאוחר.

חלק מהמלונות האלה אינם מספקים ארוחות, אלא, לכל היותר, מכונות אוטומטיות. מציע לך לקחת ארוחת בוקר מהארץ (סנדביצים, ואם אין במלון ערכת קפה אז קפה נמס, קופסאות קטנות של חלב עמיד וקומקום חשמלי נייד עם מתאם לשקע המקובל בארץ היעד)

דוכני האוכל במרבית שדות התעופה הסבירים בעולם פועלים מ 6 בבוקר, לכן קפה ומאפה של בוקר (בארצות הברית זה היה סינבון,יאמי ) זה הדבר הכי הגיוני. 

לפני הרבה שנים טסתי מקליפורניה דרך שיקגו חזרה, הטיסה נחתה בשיקגו ב 4.30 לפנות בוקר, והשדה היה שומם. טיסת ההמשך יצאה ב 6:30. ישבתי/נמנתי כמו זומבי מול ה Food court עד שהרחתי את ריחות הקפה והאפיה בסביבות 5 ומשהו, כשביקשתי לקנות קפה מהעובדת במקום נעניתי שפותחים רק ב 6, אבל להפתעתי, ב 6 בדיוק היא קראה לי והיגישה לי קפה וסינבון . קשה לתאר איזו הקלה ושימחה באותו הרגע, וכמובן הטיפ והמחמאות שהשארתי. 

מלונות בשדה על פי שעה , (DAY USE) לקחתי בפרנקפורט (על הטרמינל) בהיתרו (גם בצמוד לטרמינל 3) קנדי בניו-יורק (שאטל קצר), זה ממש no brainer.

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אני לא יודע לגבי קפה, אבל אני חושב שאין שום שדה בינלאומי שאתה יכול להגיע אליו היום ולא תוכל לקנות בו סנדוויץ ב-5 בבוקר. כן הייתי במצבים שבהם טסתי בשעות שהשדה כבר מתכונן לסגירה ואין איפה לקנות שום דבר.

בכל מקרה, העצה הפרקטית היום היא פשוט לבדוק באתרים של השדה ובית המלון הרלוונטיים כדי לדעת למה לצפות. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הספקתי לעבור בשדות שבהם בשעה 10 בערב אפילו מכונות הקפה לא פעלו. מבחינה זו נתב"ג (של לפני הקורונה) שבו אין הבדל בין 3 בצהריים ל-3 בלילה חריג מאד. כדוגמה להגעה מוקדמת - כשנחתתי בהלסינקי ב-5 בבוקר והגעתי למלון ב-7 בבוקר (להפקיד מזוודות ב-luggage room) הייתי צריך להסתובב בעיר עוד 2-3 שעות עד שמצאתי כוס קפה במקדונלד'ס שזה עתה פתח את שעריו. וזה במרכז בירה אירופית, לא איזו עיירה שכוחת אל.  פות"ש לא ציין לאן הוא טס ובאיזה שדה הוא נוחת. מכל מקום, הכוונה שלי היא שגם אם הוא שותה משהו בשדה לפני שהוא יוצא מהטרמינל זה לא בהכרח פותר את בעיית ארוחת הבוקר. והספקתי להיות בכמה מלונות של שדה תעופה - למשל איביס בג'נבה ואיביס בבריסל - מרחק 10 דקות במונית מהשדה, חדר נקי אבל קטן ועירום מציוד, אפילו המקלחת היתה איזה תא קטן ומוזר מפלסטיק. ואוכל - לא יותר ממכונה אוטומטית, כאשר לפחות בבריסל המלון היה מרוחק מכל חנות או מסעדה.

כמובן - כאשר מזמינים חדר במלון בודקים מה הציוד שנמצא בו ומה השירותים במלון ובסביבה (בשביל זה יש גוגל מפס) ומתארגנים בהתאם.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

הגעתי למלון ב-7 בבוקר (להפקיד מזוודות ב-luggage room) הייתי צריך להסתובב בעיר עוד 2-3 שעות עד שמצאתי כוס קפה במקדונלד'ס שזה עתה פתח את שעריו. וזה במרכז בירה אירופית, לא איזו עיירה שכוחת אל. 

חבל שלא חיפשת באינטרנט. הסטארבאקס במרכז העיר נפתח ב7:30 - 8:00, ויש שלושה סניפי מקדונלדס שעובדים 24\7.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

אני נמנע בכל מצב מטיסות קצרות בשעות האלה, זה לא שווה את הכמה עשרות דולרים הפרש - אם אני נוסע לחופש אני לא נוסע בשביל להסתובב כמו זומבי ברחבי העיר(גם אני סובל מחוסר יכולת לישון בטיסות).

טסתי מהעבודה לכנס פעם בליסבון, אני זוכר שהיה לנו את אותו הקטע ובמלון היה אחלה של ספות באחד מהחדרים בלובי - פשוט נפלנו לישון בלובי על הספה, נראה אולי רע אבל אין לא הצלחתי להחזיק ער עד 3 אחר״צ(הטיסה המריאה ב5:40 מישראל) אני זוכר את הפקיד קבלה מעיר אותנו אגב חצי שעה אחרי להגיד לנו שיש לנו מזל והחדרים שלנו מוכנים מוקדם(איזה מזל!).

האיביס אפילו הבאדג׳ט הקטנים בשדות התעופה הם בדרך כלל ממש אחלה ללילה הראשון(כי אני לרוב נוחת מאוחר/בלילה) או ללילה האחרון(אם ממריאים לארץ חזרה מוקדם) לרוב הם זולים מאוד, יש מקלחת חמה עם זרם טוב ומיטה גדולה ונקייה - כל שאר השטויות מסביב(אז המקלחת עשויה מפלסטיק והחדר קטנטן) לא רלוונטי למטרה של החדר הזה, אני לא בטוח מה המדיניות צ׳קאין בהכרח במלונות האלה - אני חושב שנתקלתי בכאלה בשדות תעופה שגם עושים צ׳קאין רק מ3 אחר״צ.

עריכה אחרונה על ידי noknok

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

ניסיתי לבדוק עם המלון?

תמיד יצא לי לעשות צ'קאין ממש מוקדם, ולמעט באיזו אכסניה אולטרה זולה מעולם לא הייתה בעיה עם זה.

הייתי במינכן לפני כמה חודשים, הגעתי למלון ב 8 וישר נתנו לי מפתח (שלחתי הודעה כמה ימים לפני ואמרו שיעשו מאמץ, אבל ביום שהגעתי בדלפק אפילו לא בדקו כלום).

פורסם

מתקשרים למלון , מסבירים את המצב - ומבקשים אפילו אם בתשלום אם יש להם אופציה לצק אין מאוד מוקדם.

בארהב זה דיי מקובל בערים הגדולות ויש להם לא מעט פעמים מחירון לזה (אני זוכר ששילמתי בין 60-100 דולר ברוב המקרים.

• רעיון טוב! 3

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

עניין של מזל. הזכרתי את הלסינקי, באותו מלון -שהיה גדול - לא היתה שום אפשרות לצ'ק אין מוקדם. לעומת זאת בסן פרנסיסקו הגעתי ב-8:30 בבוקר, התנצלו שיש רק חדר אחד פנוי, נתנו לי סוויטה של 50 מ"ר שהיה צורך ב-GPS כדי למצוא את הדרך לצאת מהמיטה הענקית.

בקיצור - מייל או שיחת טלפון למלון יפתרו הרבה חידות.

פורסם
לפני 20 שעות, flytomars כתב:

ישנתי לפני שבועיים פעם ראשונה במלון ליד שדה תעופה (טיסה נחתה בלוטון במקום בגאטוויק) וחייב לציין שהופתעתי לטובה. המלון היה 10 דקות הליכה מהשדה, ארוחת בוקר הייתה מצוייינת (בניגוד לארוחת בוקר באותה רשת עצמה כמה ימים אחרי), המחיר סביר ביותר, סך הכל חוויה חיובית- הייתי בטוח שהמלונות ליד השדה יהיו פח, בכל זאת זה קהל שבוי, הופתעתי לטובה.

תלוי במלון, בעבר הייתי בשני מלונות בגטוויק, אחד פח ואחד מעולה.

לפני 5 שעות, zaf כתב:

לכן קפה ומאפה של בוקר (בארצות הברית זה היה סינבון,יאמי )

קפה בארה״ב זה באמת לשתות מים עם סינטבון.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 12 דקות, borsood כתב:

תלוי במלון, בעבר הייתי בשני מלונות בגטוויק, אחד פח ואחד מעולה.

המלון שהייתי בו בלוטון היה מרשת איביס שהוזכרה למעלה, הם די אחידים ברמה*

*וכמו שכתבתי- דווקא באיביס רדינג ארוחת הבוקר הייתה פח אשפה והחדר הריח כמו משתנה, לך תבין.

פורסם
לפני 5 שעות, sperial כתב:

הייתי צריך להסתובב בעיר עוד 2-3 שעות עד שמצאתי כוס קפה במקדונלד'ס שזה עתה פתח את שעריו. וזה במרכז בירה אירופית, לא איזו עיירה שכוחת אל

רני פשוט שואל בקבלה איפה אפשר לשתות קפה. או שמכוונים אותך או שמציעים לך כוס קפה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ואתה חושב שלא שאלתי? פקידת הקבלה, שאני חייב לומר שהיתה מקסימה, לא הכירה מקום שהיה פתוח בשעה המוקדמת הזו. 

• תוכן חדש...