Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 17 שעות, Basko כתב:

חישובים כן נכונים:

צריכת דלק ממוצעת להשוואה ( ראה טבלה מהאתר נטקאר):

טויוטה קורולה היברידית - כ 24.2 קמל, לא היברידית - כ 13.4 קמל, ההבדל 10.8 קמל. 

קורולה היברידית תעשה כ 18.5ק"מ לליטר בממוצע, בחיים האמיתיים.

קורולה בנזין 1.6 תגרד את ה 12.0 ק"מ לליטר בחיים האמיתיים. 

לפות"ש - דווקא רכב עם מנוע בעירה פנימי, בעוד 8 או 10 שנים יהיה דינוזאור שפג תוקפו לעומת רכב היברידי או חשמלי. 

מכיוון שציינת שאתה לא נוסע הרבה, תשקול לרכוש כבר עכשיו רכב חשמלי כמו ג'ילי או MG, או במינימום רכב היברידי. 

• אהבתי 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

כשהתעניינתי בטויוטה לא מזמן נציג מכירות אמר לי בפירוש שאפשר להרחיב אחריות על כל המערכת ההיברידית כתלות בבדיקה שנתית של 400 ש״ח, עד 11 שנים.

אפשר גם להרחיב אחריות על הרכב ל-5 שנים בתוספת של כ-1500 ש״ח.

בסוף קניתי רכב חשמלי ואם לא הייתי עושה את זה כנראה שהייתי קונה טויוטה הרבה בגלל מוניטין האמינות והסחירות (אף פעם לא היה לי רכב שלהם)

עריכה אחרונה על ידי galbh
  • אהבתי 1
פורסם

אתה צריך רכב גדול (משפחתי) כמו הקורולה? 

כי אם שקלת cx3 שהיא קטנה משמעותית. הייתי מציע ג'יפונים קטנים כמו קיה סטוניק 1400 או יונדאי ווניו. 

אוהב רכבים גדולים יותר? מיציבישי asx עונה בצורה הכי טובה לצרכים שלך. גם קיה סלטוס יתן מענה מצויין. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

לא כל כך הבנתי מה זה משנה לך מה ״נחשב״ ומה לא. לפי כל מה שתיארת קורולה בנזין תהיה הקנייה הכי חכמה עבורך. אתה נוסע מעט ככה שפקטור החסכון בדלק לא משמעותי וזה רכב ל 10 שנים לפחות אז מה יש במיוחד לדאוג לירידת ערך בכלל. אי אפשר לחזות מה יהיה עד אז, יכול להיות שבטווח מחירים של עוד עשור הקורולה בנזין שלך תקרוץ לאנשים יותר כרכב גיבוי שני וזול לחשמלי שלהם מהיברידית עם בעיית סוללה פוטנציאלית, אתה לא יכול לדעת.

פורסם

ברור שאין משהו "נכון" אבסלוטית וכל אחד רואה את הדברים אחרת...   בסוף רק אתה יכול להחליט. אני מקווה שהתגובות לפחות נתנו לך נקודות למחשבה וקצת יותר מידע

בהצלחה

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
בתאריך 3.2.2022 בשעה 18:05, Basko כתב:

חישובים כן נכונים:

צריכת דלק ממוצעת להשוואה ( ראה טבלה מהאתר נטקאר):

טויוטה קורולה היברידית - כ 24.2 קמל, לא היברידית - כ 13.4 קמל, ההבדל 10.8 קמל. חישוב הקילומטרז המתקבל עבור עלות החלפת מצברים של 10,000 שח:

כמות ליטרים לפי 6.5 שח לליטר: 10000:6.5=1538.5 ליטר.

מס’ קילומטרים תואם: 1538.5X10.8=16,615. זה למעשה גבול הכדאיות, יותר נ ועה משתלם, פחות נסועה לא משתלם.

חישוב גבול הכדאיות שלך ממש לא נכון. תיקון הטעות העיקרית:

4.2 ליטר ל 100 ק"מ זה ה 24.2 ק"מ\ליטר הנתון שלך

7.5 ליטר ל 100 ק"מ זה ה 13.4 ק"מ\ליטר הנתון שלך

3.3 ליטר ל 100 ק"מ זה ההפרש ביניהם

46,621 ק"מ = 3.3 / 100 * 1538.5               ולא 16,615 ק"מ שיצא לך !

יש לך עוד טעויות. ברכב היברידי הארכת אחריות עולה 400 שקל ועוד כ 200 שקל לבדיקות חובה של הסוללה. אם קונים חדש ומוכרים לאחר 8 שנים, מאריכים אחריות מהשנה ה5 עד השנה ה8, כלומר 3 פעמים.

1,800 שקל = 3 * ( 200 + 400 )

בנוסף אתה חיב לטפל רק במוסכי טויוטה היקרים במקום במוסכים מורשים רגילים. לדעתי זה יקר יותר מאשר חסכון בהחלפות בלמים.  אבל בכ"ז נניח שאחד מקזז את השני.

החישוב:

11,800 שקל = 1,800 + 10,000  מחיר הסוללה יחד עם הארכות אחריות

1,815.4 ליטר = 6.5 /  11,800 לפי מחיר ליטר של 6.5 שקל.

55,012 ק"מ = 3.3 / 100 * 1815.4               ולא  16,615  ק"מ שיצא לך !

פורסם

חשמלי מלא בלבד .

הגילי 350 עולה כ 135,000 ש"ח , אחריות ל 8 שנים על הסוללה , טווח של 350 ק"מ מתאים בדיוק למי שלא נוסע הרבה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...