Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים,

לפני כמה חודשים קיבלתי הזדמנות מעניינת ואיתה אני עומד לעשות את אחד המהלכים הגדולים בחיי ולארוז את עצמי למזוודה לארה״ב למספר שנים(ניו יורק).

שאלה אישית לאנשים שעשו את זה(אני רווק ופוחז) - אני הראשון בחברה שעושה את המהלך(משמע בחודשים הראשונים אהיה העובד היחיד שקבוע שמה) מנהלה תפעולית אני דואג מול החברה - אבל, איך מתחילים? איך אתם מצאתם את עצמם במקום חדש מ0? אני כבר מחטט לי בקבוצות שונות שואל אנשים ובשבוע אוריאנטציה שעשיתי באיזור נראה שלא מורכב למצוא אנשים בעיר כמו ניו יורק בטח במנהטן - מסקרן לשמוע את החוויה מאנשים אחרים שעשו את המהלך, איך התחלתם?.

עריכה אחרונה על ידי noknok

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

מברוק, אל תיתן לאנשים להוריד אותך מהחלטה שכזו. הייתי מתרחק מניו-יורק ומנסה להגיע לאחד הפרברים אם העבודה לא מחייבת להיות פיזית בעיר. 

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

מזל טוב!

התחלתי כמעט מאפס (למעט קרובי משפחה) מבחינה חברתית גם באוסטרליה וגם בארה"ב (ניו-ג'רזי).

בסופו של יום, אל תצפה לחברי נפש ברמה של הארץ, אבל אתה כן הולך לפגוש המון 'מכרים' (acquaintances) בכל הגוונים והצורות.

במקרה שלי, הכרתי את רוב המכרים דרך בתי הכנסת ואירועים לקהילה היהודית. בנוסף, בימינו אני מניח ש Meetup.com יכול להיות התחלה טובה.

לגבי מגורים - במקומך הייתי לוקח AirBNB למשך מספר שבועות במספר שכונות\עיירות במנהטן, ברוקלין וניו-ג'רזי (Hoboken, Weehawken, Edgewater) ובודק מה הכי טוב בשבילך לטווח הארוך.

כמה עצות:

1.  החיים בארה"ב די מזכירים את ימי הצבא - מי שלא הולך בתלם, פשוט אוכל אותה.  צריך לעשות הכל לפי הספר: נהיגה, תשלום חשבונות בזמן, כו...

2.  מבחינת Credit Score, נסה לעלות על הראדר ברגע שיש לך Social Security Number.  אם אתה יכול, בקש מקרוב משפחה שיוסיף אותך בתור שותף לכרטיס אשראי שלהם, או הגש בקשה ל Secured Debit Card מ Capital One.

3.  שוק הרכב עכשיו במצב טירוף מוחלט.  ליס לקאמרי שעלה $300 לחודש לפני שנתיים עולה היום $900... לכן שקול משומשות (אין שוק לידניות בכלל...) או חכה עד שהדברים ירגעו.

4.  אם אתה רואה שאתה מגיע למצב של בדידות, עשה לעצמך טובה גדולה וחזור לארץ.

הצלחה!

No worries 8)

פורסם

תשמע - זו שאלה מורכבת.

בגדול נשמע דומה קצת (מינוס המשפחה) למה שאני עשיתי - הייתי העובד הישראלי הראשון בסניף חדש של החברה בארה״ב (פתחנו בצפון ג׳רזי - קצת אח״כ העברנו למנהטן)

משאר שהעניין הוא על ויזת L1?

אני אתחיל קצת אחרת:

1. וודא שאתה עובר לתקופה שלא תסבך אותך עם רשויות המס בחזרה (וטיימינג טוב של ניתוק תושבות לצרכי מס) - כלומר לא שנה שנתיים - אחרת תבין את המשמעות הכלכלית ותשים את הכסף בצד שתיהיה חייב.

2. וודא מול חברים שגרים שם (עדיף מהגרים, באותה רמת חיים כמוך. אמריקאים - זה לא עוזר) עלויות מחיה

3. ברר מול מקומיים הכנסה הגיונית למשרה שתקבל (זה מול מקומיים - כי הרבה מהגרים מקבלים משכורות נמוכות יותר. במיוחד בתקופות הויזה - כשהעגל רוצה לינוק יותר משהפרה רוצה להניק ... אני מדבר על הפרשים משמעותיים מאוד , במיוחד אם מדברים פה גם על מניות)

4. אם המטרה היא תושבות - עבודה על גרין קארד מהיום הראשון! במיוחד אם אתה על ויזת L1 - אתה אזוק לחברה עד שזה קורה - ולחברה חדשה בארה״ב יכול לקחת הרבה מנהלה להגיע לשם (יש לי חבר ממש על הקשקש עם העניין הזה ותקופת ההארכה האפשרית על L1 ויש לי חברים שחזרו בגלל זה לארץ מחוסר ברירה)

5. חבילת רילוקיישן. מעבר בין מדינות עולה הרבה כסף. חודשיים שלושה מגורים וכיסוי תחבורה + מענק מזומן כלשהוא הם דיי סטנדרטים. אחרת זה פשוט כסף שיוצא לך מהכיס. ולעבור למדינה חדשה - יש הרבה הוצאות לא צפויות.

לגבי כל השאר - אנשים חברותיים - תמצא מפגשים וכו סביב התחביבים שלך ותתחיל להתערבב.

לא סופר קל בהתחלה אבל משתפר עם הזמן (יש לי כמה קבוצות חברים מקומיים בהקשרים שונים)

לא צריכה להיות בעיה בניו יורק והאיזור.

תרגיש חופשי לשלוח בפרטי כל מני שאלות מנהלתיות וכו אם אתה לא מרגיש בנח לפרסם פה. גם מעבר לסיפור שלי - יש לי הרבה חברים שעברו.

• אהבתי 3

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

דבר עם בנצי. הצלחה מובטחת .

אפילו שאתה בצפון מזרח והוא בדרום מערב. 

😄

בהצלחה!

• מצחיק 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 6 שעות, קאררה כתב:

לא יודע אם אתה צורך שירותי בריאות, אבל צפה לכאפה בנושא הזה.

דווקא בזה ודווקא כשהייתי בסטאקטאפ בסניף חדש היה לי ביטוח מדהים מהעבודה (0 דידקטיבל, מחיר סביר - בטח יותר זול מהמס בריאות בארץ וכיסוי מדהים)

אפילו עם הפתעות כמן ניתוח אלקטיבי, לידה ו3 מאוד צעירים - היה חוויה מתקנת.

וגם כשהיה לי ביטוח פחות טוב - עדיין השירות, המהירות ואיכות הבתי חולים היתה מדהימה ויצאה זולה מבארץ (דוב כשמחשבים מס בריאות על משכורת גבוהה).

זה נכון שיש פינות ולאדם עם משפחה וללא עבודה / עבודה עם ביטוח בעייתי - זה לא להיט, אבל למהגר עבודה הממוצע - זו חד וחלק תהיה עליה בתנאים.

בטח כרווק צעיר.

Then dying is forgetting

פורסם

אני מקבל ביטוח מלא כולל דנטלי.

גם לגבי כל ההטבות שציינת הכל גם מקובל אצלי.

@Liviur יש מצב יותר מאוחר אני אפנה אליך לשאלות =] תודה.

לגבי רשויות המס ביקשתי כבר להיפגש עם רואה חשבון שמתמחה ברילוקיישן בדיוק לשאול את הדברים האלה, המעבר לא מתוכנן לקבוע ביינתים אלא לכמה שנים להרפתקאה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

״ביטוח מלא כולל דנטלי״ אומר בערך כלום בפיתה.

ההפרשים בין הביטוחים עצומים - ברמה שאחד יעלה לך 50 דולר להתאשפז בבית חולים , בשני תוציא אלפי דולרים. :) תגיע לפרטים ונדבר על זה (במיוחד אם מי שעושה את הביטוח וכל זה מישראל - ולא מבין באמת במשמעויות). אני מקווה שאצלכם מתכננים לעבוד עם חברה כמו Trinet (שירותי מנהלה , ביטוחים , משכורות וכו לחברות) - כי לפחות הן נותנות יעוץ והכוונה טובה לחברות שעובדות איתן. 

לגבי רואה חשבון שמתמחה ברילוקיישן - בא נגיד שהם מאוד אמורפים. הייתי מתייעץ פרטית עם אחד שמבין באמת (מגיש דוחות מס בישראל ובארה״ב בצורה קבועה).

לגבי הכמה שנים - אתה צריך להיות מאוד זהיר עם זה וחבויות מס.

ל ד ע ת י - זה משתלם רק אם אתה עובר ונשאר או ממשיך ״לטייל״ משם. (אבל קח בחשבון - אני עברתי בשלב יותר מאוחר ממך ועם משפחה, אז אצלי השיקולים היו קצת שונים - אבל הייתי מאוד ״בעניינים״)

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...