Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

(כמה מכם רק לפי הכותרת הבינו מה העניין?)

החלטתי לקנות רכב משומש חדש יחסית ולהתמקד (אבל לא רק) ברכבים של "טויוטה סלקט" - הטרייד שיש בכל סוכנות של יבואן טויוטה. 

עלה באתר של "סלקט" פרסום של רכב בן פחות משנתיים, ק"מ נמוך מהממוצע ו- "יד ראשונה פרטית".

מתקשר לסוכנות  - (הסוכן) "אני מחכה לתשובה ממישהו, דבר איתי מחר אחרי צהריים".

הרכב פרטי, נכון? "פרטי, נדבר מחר".

למחרת: "תבוא לראות הרכב".

הרכב עבר תאונות? "אין תאונות. תבוא, נפתח לך הכל. נדבר שתגיע". 
פה התחלתי ממש לחשוד. אבל בעצם החשד הראשוני היה שהרכב הוצג במחיר של 1 אחוז פחות ממחיר אתר "יד2" משוקלל. הסיבה היא שכל הרכבים בסלקט מהדגם שהתעניינתי בהם והתאימו לי, הוצגו לרוב במחיר גבוה מהמשוקלל ב-"יד2". 

הנחתי שלרכב כן היה משהו אבל חשבתי על איזו מכה או תאונה קלה.

הגעתי לסוכנות וזה היה כמעט סוף יום העבודה (תוהה אם במקרה או שלא). הסוכן מספר על נפלאות ה"סלקט" שלהם. פותח המחשב עם כל המסמכים של הרכב ואז מטיל הפצצה: "הרכב היה שייך לסוכנות שלנו". "אבל מה שהכי חשוב מבחינתך (מראה הרישיון) שהרכב רשום על יד פרטית, 00 ברישיון". הרכב אכן רשום על שם אחד מהאנשים בסוכנות. 

הוא עובר להראות במהירות שיא מסמך של 155 בדיקות שהרכב עבר אצלם  ותוך כדי דיבור מהיר.

לאחר מכן מראה "בדיקה חיצונית" של הרכב במכון בדיקה שלא קשור אליהם. אין לי מושג עד עכשיו מה זו "בדיקה חיצונית".

אני: "מה זה רכב של הסוכנות" - עונה שזה רכב ששימש אותם לכל מיני משימות ונסיעות, לעיתים גם לקוחות, לעיתים אצל אחד מהעובדים. אבל שוב מדגיש "הרכב פרטי וזה הכי חשוב לך" (למה? כדי שאוכל לדפוק בעתיד את זה שייקנה ממני ולא אספר לו?!).

בשלב הזה מבחינתי הסיכוי לקנות הרכב ירד לכמעט 0. אבל בוא נראה הרכב. סיפר מראש שיש מכה קלה שתוקנה על ידם.

תוך כדי שאני מסתכל לרכב הוא חוזר על זה שהרכב שמור ומטופל היטב ומבן אדם פרטי ולמרות שאין שום בעיה שאקח הרכב לבדיקה לכל מכון שארצה אז חבל לי על הכסף וטופס הבדיקה שהם עשו שלי ושאפילו ייתן לי מסמך חתום שלרכב לא היו תאונות.

הרכב עצמו - יש מכה קטנה אשר תוקנה עם "מכחול" (כדבריו). לדעתי באופן מזעזע ועם צבע שלא תואם לחלוטין צבע הרכב המקורי. בפנים המושבים מלוכלכים ברמה של עבודה טובה עם שואב חזק הייתה מוציאה לפחות את הלכלוך אבל לא את הכתמים. בדלתות בחלק מתאי האחסון היה לכלוך שגם לא הייתה בעיה לנקות. רוב הפלסטיקים מרוחים לעייפה עם ספריי מבריק. חיצונית האוטו נקי ובמצב מצוין (חוץ מהתיקון ההזוי של המכה). (באמת קשה לשאוב רכב שאתם בפועל יודעים שהוא בעייתי?!).

הרכב לא נקנה ועזבתי המקום.

מצד אחד סוכן הסלקט אולי לא באמת היה חייב לגלות שהרכב היה בפועל רכב מרובה נהגים אבל מצד שני לא כל הרעיון בטרייד של היבואן עצמו שעוד מהלל עצמו ומתגאה שקנייה ממנו מעניקה לך "שקט נפשי", שאתה בא לשם לא בשביל שטיקים כאלה?!.

בטח אתה לא משחק עם לקוח בטלפון  ולא אומר לו מראש שהרכב אמנם פרטי אבל...

תגידו אלה התחושות שלך (בגלל שניסו לכאורה לדפוק אותך) אז ננסה לנתח מספרית -

הרכב הוצג במחיר 1 אחוז פחות ממחירון משוקלל יד2.

אבל עם הפחתות של "בעלות יבואן/רכב הדגמה או חברה/עמותה-מרובה נהגים או ליסינג מרובה נהגים או השכרה" באותו מחירון של יד2 אז המחיר של הרכב הזה היה צריך להיות 7-11 אחוז פחות מהמחיר שהוצג בו.

זה לא המחיר האמיתי של הרכב לדעתכם?

האם היו מסכימים לרדת במחיר? אין לי מושג!. אבל אני לא קונה ממי שכרגע גיליתי לתחושתי שאולי ניסה למרוח אותי (בשונה ממישהו שסתם תימחר הרכב שלו ביוקר אבל היה גלוי מראש).

העיקר איך אמר: "הכי חשוב לך שזה מיד 00 פרטית". לי, לך, או לקונה העתידי זה הכי חשוב?!

אז לא משנה מה אומר השלט למעלה תמיד תהיו זהירים ותשאלו אלף שאלות ואם למוכר לא מתאים שאתם מחטטים אז אולי כדאי לחפש רכב אחר.

עריכה אחרונה על ידי student
  • אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל כך הרבה מלל על כלום, הצילו.

המחיר נמוך מהמחירון - משמע, בטוח שיש משהו, אין מתנות חינם.

המוכר הציג לך ***בדיוק*** מהו אותו משהו.

המוכר ניסה לשכנע אותך שלא תהיה בעייה במכירה עתידית - זכותו לנסות לשכנע, זכותך לא להשתכנע.

אין פה כלום כי לא היה כלום. באת, בדקת, לא התאים, המשכת הלאה. מי שבא וקונה בלי לבדוק ולא משנה ממי - זבש"ו.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 4

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא מבין מה אתם רוצים מפות"ש.
התלונן על זה שהנציגים של טויוטה סלקט שאמורים להיות יותר רציניים ומקצועיים מ'סמי טרייד אין ובניו' הם בסוף, אותם חרטטנים כמו כל אנשי המכירות. בעיני זה דווקא חשוב להחצין את זה לציבור.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

לזכותו - לפחות אמר לך את האמת על זה שבפועל זה היה אוטו ז**ה של הסוכנות

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ואם לא היה מספר לך שזה היה רכב של הסוכנות?   אני לא חושב שהייתה לך דרך לגלות זאת, אז זה בהחלט נקודה לזכות המוכר.  רק חבל שלא אמר זאת בטלפון, אבל ברור שבתור איש מכירות הוא רוצה שתגיע כדי להגדיל את הסיכוי שימכור.
זה שהרכב מלוכלך והתיקון גרוע  באמת לא מצופה מ-"סלקט".

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 18 דקות, shellcase כתב:

לא מבין מה אתם רוצים מפות"ש.
התלונן על זה שהנציגים של טויוטה סלקט שאמורים להיות יותר רציניים ומקצועיים מ'סמי טרייד אין ובניו' הם בסוף, אותם חרטטנים כמו כל אנשי המכירות. בעיני זה דווקא חשוב להחצין את זה לציבור.

כולם סוחרים שרוצים למכור, בזאת אין הבדל בין מגרש סוג ד' לבין "סלקט" כלשהו.

כאן לפחות לא הסתירו ממנו דבר, אני אישית אף פעם לא הבנתי את אלו שלא ביצעו עסקה

אבל רצים "להזהיר" את הציבור. אולי זהו סוג של אגו-בוסט, "אני חכם אז לא נפלתי בפח"

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 20 דקות, motior כתב:

ואם לא היה מספר לך שזה היה רכב של הסוכנות?   אני לא חושב שהייתה לך דרך לגלות זאת, אז זה בהחלט נקודה לזכות המוכר.  רק חבל שלא אמר זאת בטלפון, אבל ברור שבתור איש מכירות הוא רוצה שתגיע כדי להגדיל את הסיכוי שימכור.
זה שהרכב מלוכלך והתיקון גרוע  באמת לא מצופה מ-"סלקט".

זה באמת מחפיר. בתור מי שמתיימר למכור "כמו חדש, באחריות", זה אכן דבר גרוע.

מניחים שאם אין מכוניות חדשות זמינות, אז אפשר לעשות מה בא לך.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, teyal כתב:

כולם סוחרים שרוצים למכור, בזאת אין הבדל בין מגרש סוג ד' לבין "סלקט" כלשהו.

כאן לפחות לא הסתירו ממנו דבר, אני אישית אף פעם לא הבנתי את אלו שלא ביצעו עסקה

אבל רצים "להזהיר" את הציבור. אולי זהו סוג של אגו-בוסט, "אני חכם אז לא נפלתי בפח"

ממש לא מדוייק שאני טוען שאני חכם - אם הייתי חכם אולי הייתי מתעקש לשמוע ולקבל יותר פרטים על הרכב בטלפון ואם לא היה רוצה לדבר אז יאללה ביי.

מודה שהמהירות שבה הרכבים האלה נמכרים והעובדה שזה טרייד "רשמי" (והאמת לא הייתה נסיעה ארוכה מדי לשם) גרמה לי להיות קצת פרייר (הרי חשדתי מראש). 

זה שאמר ולא הסתיר - ממש יופי לו🤧. כנראה יודע שיש גבול מה הוא יכול לעשות במקום שזה לא החברה של האבא שלו.

המטרה כאן לתת חומר למחשבה. כמה אנשים שקונים רכב מסוכנות חושבים לשאול האם הרכב שימש בתור, איך כתבו, רכב ז*** ?

ברור שרצה שאבוא לשם לשבת מולו. בכוונה לא כתבתי מאיפה באתי ואיפה הסוכנות, לסוכן גם זה לא היה חשוב.

ה"סלקט" שמחשיבים את עצמם כל כך ומתמחרים גבוה חלק מהמכוניות יכולים למסור המידע בטלפון לחסוך ללקוח הטרחה, להבדיל את עצמם ממגרש סמי וסוסו ולא להשתמש באותן שיטות.

עריכה אחרונה על ידי student
בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

במקום אחר היו מבצעים ניקיון קצת יותר מדויק, ואולי השבחה קצת יותר מושקעת,

ומספרים לך שזה רכב פרטי לגמרי ואת פרטי המידע שהסוכן נידב היו מסתירים יותר מסודות מדינה.

לדעתי הסוכן יצא מעל המצופה, וזה למה לדעתי אם הולכים למגרש רצוי ללכת למגרש גדול ומוכר.

שורה תחתונה, יגיע לקוח אחר, יתמקח איתו במחיר וכולם יהיו מרוצים.

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם

פות"ש, הסיפור נשמע כמו סכימה להונאה של אותה סוכנות: קונים רכב ורושמים על אדם, הרכב משמש למעשה את החברה. ואז מוכרים רכב חברה ללא ירידת מחיר של כאילו רכב פרטי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...