Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך להחליף זוג צמיגים (אולי אפילו את כל הארבעה).

המידה היא 205/55/16. כרגע מאחורה יש לי זוג פאלקן 914 והבנתי שהמחליף הוא ה310.

בזמנו (לפני בערך שנתיים) שילמתי על ה914 500₪ לזוג.

כשחיפשתי שוב זוג פאלקן מצאתי פנצ׳רייה שהציעה לי 

"דגם תאילנדי" ו"דגם אירופאי".

בהנחה ואחרי בדיקה אני כמובן רואה ששני הצמיגים מתאריך ייצור עדכני ויחסית מאוחר משנת 2021 האם יש חשיבות לארץ הייצור של הצמיגים?

הבנתי שה"אירופאי" הוא בכלל טורקי? זה שווה תוספת מחיר?

ההפרש בין הדגמים הוא 270₪.

אשמח לתובנות.

*אם יש המלצה על מקום מומלץ במרכז אשמח. 

פורסם (נערך)

צמיג זה צמיג. איפה הוא מיוצר - לא רלוונטי. לכל חברה בעולם יש מפעלים שונים בכל מקום בעולם.

מוזר לי שיש הפרש בין הדגמים.

לי יש ניסיון מעולה עם "היפר צמיג" בפתח תקווה, חבר'ה נחמדים ואמינים שגם שמים לב לא לפגוע בחישוקים. אם הם מחזקים פאלקן - לא יודע. רכשתי מהם מישלין ופירלי.

עריכה אחרונה על ידי Fraysa
  • אהבתי 1

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 16 דקות, Fraysa כתב:

צמיג זה צמיג. איפה הוא מיוצר - לא רלוונטי. לכל חברה בעולם יש מפעלים שונים בכל מקום בעולם.

אמנם "צמיג הוא צמיג", אך יהיה הבדל משמעותי מצמיג באיכות מאד זולה (בדר"כ סיני לא מוכר) לצמיג באיכות גבוהה (יפני/אירופאי/אמריקאי ממותג מוכר), בצורה שהם אוחזים את הכביש (רטוב/יבש), נוחות נסיעה, שקט, חסכון בדלק והפרמטר הכי חשוב מרחק בלימה. מדיי שנה מתקיימים מבחנים השוואתיים בין עשרות מותגי צמיגים שמשווים בין הפרמטרים הנ"ל. 

צמיגים בסוף הם הדבר היחיד שמחבר בין הרכב לכביש. הוא גורם ישיר בבלימה ומשחק תפקיד חשוב מאד בבטיחות יושבי הרכב.

האמרה שצמיג הוא צמיג, וארץ הייצור אינה משנה, מנותקת מעט מן המציאות.

פות"ש - אינני מכיר הבדלים בין המותג הנ"ל לגבי הבדל בארץ ייצור, והייתי ממתין לתשובה יותר מושכלת של בעל ניסיון/מקצוע.

חתימה טובה.

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם

ארץ ייצור לא אמורה להשפיע על המחיר, אלא אם המוכר מתקשה למכור את אחד מהם ואז יעשה הנחה 'על חשבונו'.
אני מסכים עם מה שקופר כתב, אם כי אני חושב שהוא התפרץ לדלת פתוחה קצת, כי מה שfraysa ניסה להגיד הוא שלארץ יצור אין השפעה על בקרת האיכות של צמיג מדגם מסויים ופה לצערי אני לא לגמרי מסכים, יש הבדל בין בקרת איכות בטורקיה לבין בקרת איכות בגרמניה, פולין או צרפת. מה שאני לא בטוח בו הוא שיש הבדל בין בקרת איכות של תאילנד לבקרת איכות של טורקיה.

• אהבתי 1
  • לא הבנתי... 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 14 שעות, Kooper כתב:

אמנם "צמיג הוא צמיג", אך יהיה הבדל משמעותי מצמיג באיכות מאד זולה (בדר"כ סיני לא מוכר) לצמיג באיכות גבוהה (יפני/אירופאי/אמריקאי ממותג מוכר), בצורה שהם אוחזים את הכביש (רטוב/יבש), נוחות נסיעה, שקט, חסכון בדלק והפרמטר הכי חשוב מרחק בלימה. מדיי שנה מתקיימים מבחנים השוואתיים בין עשרות מותגי צמיגים שמשווים בין הפרמטרים הנ"ל. 

צמיגים בסוף הם הדבר היחיד שמחבר בין הרכב לכביש. הוא גורם ישיר בבלימה ומשחק תפקיד חשוב מאד בבטיחות יושבי הרכב.

האמרה שצמיג הוא צמיג, וארץ הייצור אינה משנה, מנותקת מעט מן המציאות.

ברור לי. כפי שציין @shellcase לא הייתה בכוונתי להמעיט בערכם של צמיגים איכותיים, הרי שאני אישית מרכיב צמיגים בשווי של 1,000 ש"ח לצמיג בודד ותמיד משקיע את מירב כספי בדבר. הכוונה הייתה באמת להגיד שאין הבדל בין ארץ הייצור של דגם מסוים. האם בקרת האיכות של טורקיה ותאילנד שונה? אני בספק. אם היצרן מספיק אחראי (וכאן בפורום אוהבים להלל את פאלקן), הרי שלא ימעיט בחשיבות דבר זה וכל הדגמים יהיו זהים גם בבקרת האיכות שלהם.

• רעיון טוב! 2

2016 BMW M235i.

פורסם

יצרני צמיגים מייצרים לפעמים דגמים בעלי שם זהה במספר מפעלים.

לפעמים למרות השם הדומה תכונות הצמיג שונות לחלוטין - למשל גודייר אפישנט גריפ פרפורמנס, שמיוצר בדגם אירופאי מצוין ודגם טורקי נחות. ההבדל מתבטא לא רק בארץ הייצור אלא גם בנתוני הצמיג המופיעים על התווית שלו (אחיזה, שקט וכו' השונים בין ארצות הייצור).

יחד עם זאת, לפעמים אכן מדובר בצמיגים זהים לחלוטין - הדגם האירופאי של אותו גודייר פישנט גריפ פרפורמנס מיוצר במספר מפעלים (באירופה - כגון גרמניה, פולין ואולי מדינות נוספות) והצמיג היוצא מכולם הוא בעל אותם נתונים ואותן תכונות.

לכן, על מנת להשיב על השאלה, צריך לשים פאלקן טורקי מול פאלקן תאילנדי ולבדוק האם לשניהם אותו שם דגם בדיוק, אותו פרופיל סולייה, הטבעת תקן אירופאי וכמובן לוודא מהם נתוני הצמיג המופיעים על התוויות. ההערכה שלי היא שיהיה הבדל בין הצמיגים מאחר והייצור התאילנדי מיועד לשווקי דרום מזרח אסיה הפחות אנינים בעוד הייצור הטורקי מופנה לאירופה. ההיגיון אומר שהצמיג הטורקי היה אמור להיות זול יותר או זהה במחירו מכיוון שכח העבודה בשתי המדיניות זול (אם כי לא באותה מידה) בעוד עלויות יבוא של צמיג (שאינו מוצר קטן או קל) אמורות להיות נמוכות יותר עבור הצמיג הטורקי. אבל זהו ניחוש מלומד בלבד שיש כמובן לבדוק אותו למול נתוני הצמיג.

שי

• אהבתי 1

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
לפני 15 שעות, Nakamichi כתב:

הפנצריה הזאת יושבת בראשלצ במקרה?

כי אם כן, כבר דנו על העניין הזה וזה מרגיש מאוד כמו איזה שיטת מצליח שלהם.

אכן יושבת בראשלצ!

בהנחה ואנחנו מדברים על אותו מקום, כדאי להתרחק מהם לגמרי? או שפשוט כדאי ללכת על הדגם הזול?

לפני כשעה, שי כתב:

יצרני צמיגים מייצרים לפעמים דגמים בעלי שם זהה במספר מפעלים.

לפעמים למרות השם הדומה תכונות הצמיג שונות לחלוטין - למשל גודייר אפישנט גריפ פרפורמנס, שמיוצר בדגם אירופאי מצוין ודגם טורקי נחות. ההבדל מתבטא לא רק בארץ הייצור אלא גם בנתוני הצמיג המופיעים על התווית שלו (אחיזה, שקט וכו' השונים בין ארצות הייצור).

יחד עם זאת, לפעמים אכן מדובר בצמיגים זהים לחלוטין - הדגם האירופאי של אותו גודייר פישנט גריפ פרפורמנס מיוצר במספר מפעלים (באירופה - כגון גרמניה, פולין ואולי מדינות נוספות) והצמיג היוצא מכולם הוא בעל אותם נתונים ואותן תכונות.

לכן, על מנת להשיב על השאלה, צריך לשים פאלקן טורקי מול פאלקן תאילנדי ולבדוק האם לשניהם אותו שם דגם בדיוק, אותו פרופיל סולייה, הטבעת תקן אירופאי וכמובן לוודא מהם נתוני הצמיג המופיעים על התוויות. ההערכה שלי היא שיהיה הבדל בין הצמיגים מאחר והייצור התאילנדי מיועד לשווקי דרום מזרח אסיה הפחות אנינים בעוד הייצור הטורקי מופנה לאירופה. ההיגיון אומר שהצמיג הטורקי היה אמור להיות זול יותר או זהה במחירו מכיוון שכח העבודה בשתי המדיניות זול (אם כי לא באותה מידה) בעוד עלויות יבוא של צמיג (שאינו מוצר קטן או קל) אמורות להיות נמוכות יותר עבור הצמיג הטורקי. אבל זהו ניחוש מלומד בלבד שיש כמובן לבדוק אותו למול נתוני הצמיג.

שי

אני גם חשבתי ככה.

כרגע אני באמת מתלבט מה לעשות.

לגבי ההמלצה על היפר צמיג, הרכבתי אצלם את הזוג פאלקן הנוכחיים שלי ויצאתי מרוצה, רק שכרגע לא מצליח להשיג אותם בטלפון משום מה

פורסם
בתאריך 13.9.2021 בשעה 15:05, Fraysa כתב:

בעיקרון הם עובדים עד אחה"צ-ערב, אבל סביר שיענו יותר בשעות הבוקר.

ניסיתי להשיג אותם 3 ימים בשעות הבוקר עדיין לא היה מענה.

לא נורא, אתקין במקום אחר (מאמין שהם לא ירדו מה300 ש"ח לצמיג)

אגב, קיבלתי המלצה גם על צמיגי NEXEN, משיטוט פה בפורום ראיתי שרשור לפני בערך 7 שנים שהדעות בו לגבי הצמיג היו חלוקות (הרוב היו די בעד הצמיג בנסיעה רגועה)

מישהו יודע אם נקסן עדיין בסדר? חוות דעת אחרת?

• תוכן חדש...