Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כבר חודשיים ושבוע עם סוזוקי קרוסאובר - השעון במחשב רכב מכוון ב4 דקות אחורה ביחס לשעה האמיתית(ובמערכת המולטימדיה הסינית שמותקנת השעון בסדר מה שימצר לי טעויות לוזים ואיחורים לפגישות זום וכו׳), מכיוון שלסוזוקי אין שום ממשק נורמאלי מעבר ל2 כפתורים דמוי שנתות שיוצאות מלוח המחוגים(ומשלים את הטוטאל פיל של ה90s שהרכב הזה משדר במודל 2021 שלו) לא הצלחתי להביא את עצמי למצוא את התפריט הנחשף לכיוון השעון - וניסיתי להקליק עליהן ולסובב אותן רבות.

פתחתי את תא הכפפות ונברתי בו ע״מ להוציא את ספר הרכב ולמצוא את החלק שבו מוסבר איך לכוון את השעון - אחרי שהוצאתי ערמת ספרות ענקית שכוללת ספר על מערכת המולטדיה הסינית כולל תקליטור עם הוראות שימוש(שוב, כמו פעם), החוברת על המובילייפח, חוברת שירות דקה מצאתי את ספר הרכב והוא כולו על כל העובי שלו - באנגלית.

לאחר עילעול בתוכן העניינים והגעה לעמוד הרלוונטי הבנתי שלחיצה ארוכה באופן מוגזם על אחת הכפתור בצד ימין של לוח המחוגים תפתח לי את התפריט של מחשב הרכב - משמה הסתדרתי, אבל אז חשבתי - רגע! מה עם הספר רכב בעברית? האם אין אחד כזה?.

הפכתי שוב את הספרות הרבה ופתחתי את חוברת ה״שירות״ הדקה - ומסתבר שפרק וחצי מספר הרכב הגדול באנגלית הועתק אליה - האמנם להגדיר שעון מוסבר שמה אבל המון דברים שקיימים בספר המלא באנגלית חסרים בספר המקוצר בעברית.

ואז עלתה לי השאלה, מה היבואן מחוייב לשים על פי חוק בספר המתורגם?(לי אישית אין בעיה עם אנגלית אבל בטוח שאני לא מייצג את הכלל) נזכרתי בספר רכב שהיה לי לרנו קליאו בזמנו(מודל 2016) היה ספר מלא בעברית - האמנם מתורגם באופן עילג מאוד(ועם המון טעויות טכניות שפשוט היו תרגום ״מילולי״ במקום טכני של מילים מסויימות), האם תהיה דרך טובה לעשות תרגום כזה? האם ליבואנים פשוט לא משתלם להשקיע בתרגום ספר הרכב בצורה מלאה?(גם ככה 90% מהרוכשים של הרכב לא יטרחו לקרוא אותו) - אגב עותק דיגיטלי של הספר המקוצר קיים גם במערכת הסינית ושמור עליה כpdf עם לינק קיצור אליו מהלאנצ׳ר המרכזי.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

האם אתה הבעלים הראשון של הרכב? כי לי יש 3 רכבי סוזוקי, לכולם יש לי ספר באנגלית וספר בעברית שהגיעו עם הרכב כשהיה חדש.

חוץ מזה, יש PDF באתר היבואן

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 שעות, noknok כתב:

ומשלים את הטוטאל פיל של ה90s שהרכב הזה משדר במודל 2021 שלו

בהתחשב בקהל שבד"כ נוהג ברכב הזה, לא מפתיע.

השאלה האמיתית למה לבזבז כסף על מולטימדיה, אם זה בכל מקרה יכוון לרשת ב', ויישאר שם לאורך כל חיי הרכב.

• מצחיק 3

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כי זה מה שהיבואן מספק, זה חלק ממחיר הרכב.

אישית אני עם המערכת המקורית (דגם 2016) והא מעולה - אני בכלל לא מפעיל אותה, השימוש היחיד הוא ה-BT לטלפון. בנהיגה אני מעדיף שקט.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אגב לגבי ספרים - בהונדה, טויוטה ופורד ספר הרכב בעברית היה לא פחות מפורט מזה באנגלית.

כנראה תלוי היבואן ועם כמה הוא מוכן להשקיע בתרגום.

בהתחשב בזה שבארץ רוב האנשים לא טורחים לפתוח את הספר, לא מפתיע שחלק מהיבואנים בוחרים להכין חוברת מקוצרת וזהו, אם בכלל. למה להשקיע במשהו שלא יוערך.

לפני שעה, sperial כתב:

אישית אני עם המערכת המקורית (דגם 2016) והא מעולה - אני בכלל לא מפעיל אותה, השימוש היחיד הוא ה-BT לטלפון. בנהיגה אני מעדיף שקט.

אז אתה מהמתקדמים

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 5 שעות, sperial כתב:

האם אתה הבעלים הראשון של הרכב? כי לי יש 3 רכבי סוזוקי, לכולם יש לי ספר באנגלית וספר בעברית שהגיעו עם הרכב כשהיה חדש.

חוץ מזה, יש PDF באתר היבואן

הרכב אצלי ראשון לפני כן אצל החברת ליסינג, לא נראה שיש מקום פה לעוד ספר. 

בכל מקרה הספר הארוך קיים במערכת המולטימדיה אבל בגירסא הישנה ועם גלילה מתסכלת. 

20210807_123931.jpg

20210807_123942.jpg

20210807_124212.jpg

פורסם

בפורד התרגום הוא מלא.

אגב, לפעמים ההסבר לוקה/חסר באופן משמעותי גם במקור האנגלי - במיוחד בכל הקשור להחלפת נורות (שדורשות פירוק פנס וכדומה). יוטיוב לשירותך, יש שם ה-כול, כולל סוזוקי, לא צריך להבין שום אנגלית, צופים בווידאו תוך כדי עבודה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אישית אני מסתדר - אני החלפתי גלגל ברנו קליאו אני חושב שאני מסוגל להכל.

זה סתם מסקרן אותי על רמת ההשקעה של לוקליזציה.

פורסם

כיוון שיש לי הספרים גם בעברית וגם באנגלית אני יכול להעיד שמדובר בתרגום מלא.

איפה שלא קיבלתי ספר ראוי זה לסיאט אאונה.

פורסם (נערך)

כנראה שבדגם החדש פשוט חסכו את הכמה שקלים שזה עולה להדפיס עותק פיזי.

גם באיוניק היה לי את הספר שמור במולטימדיה, אבל היה גם ספר פיזי.

גם את הסיוויק 2002 קיבלתי עם ספר די עבה, אפילו שלא כל כך ברור לי על מה יש לכתוב שם, אפילו שעון אין שם. מניע, נוסע, עוצר, יש חימום ומזגן, מה עוד אתה רוצה?

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

פורסם (נערך)

הרבה יותר נוח לעלעל בספר מאשר לגלוש במסך אלקטרוני, אבל זו הקדמה, וצריך להסתדר.

אני הורדתי את הספרים למחשב ולטלפון.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)

אני מהטיפוסים שקוראים את ספר הרכב בלילה הראשון לאחר קבחת רכב חדש (רכבי ליסינג מהעבודה).

במהלך "ההסטוריה המוטורית" שלי קראתי את ספרי הרכב של סקודה, פורד, מאזדה ושברולט.

כולם היו ספרים של כ-200 עמודים עם הסברים מפורטים של כל מערכות הרכב כולל מערכות שלא קיימות באף רמת גימור המיובאת לארץ.

עריכה אחרונה על ידי mottis
תיקון
  • אהבתי 1
פורסם

בגדול כמו שפרנקוס אמר, תרגום הוא מקצוע, ובשביל תרגום מקצועי צריך מתרגם, והרבה לא רוצים לשלם על תרגום מקצועי אז חוסכים עליו.

אגב גם בעולם ההיי טק, אצלנו היום שולחים קבצים לתרגום אצל חברה שמתמחה בכך, וגם זה אחת לכמה גרסאות.

בעבר בכל גירסה הביאו עובדים של החברה אלינו ל-Cycle תרגומים.

תדירות ה-Cycle אגב נשארה דומה, פשוט במקום גירסה אחת ל-3 חודשים אנחנו מוציאים היום בערך כל חודש. ובממוצע אם אין דרישה מיוחדת, יש תרגומים אחת ל-3 גרסאות.

יש חברות אחרות שפשוט הפסיקו לעבוד עם החברות המתמחות ועברו לפתרונות זולים יותר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...