Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן,אני עדיין עם הטויוטה ורסו שלי.אני מצרף את הטיפול והמחירים שגבו מימני בטיפול 120k.נראה לי שהגזימו גם במחיר וגם בגודל הטיפול.כבר כמה שנים אני מושך בעיה במזגן,כשחם בחוץ המזגן לא מקרר כשהאוטו עומד.הייתי אצל "מיזוג אוויר אשר" בפתח תקווה,שבדק והראה לי שהבעיה בשסתום שבמזגן(הוא הראה לי שהצינור לפני השסתום מזיע ואחרי לא,משהו כזה),ומכיון שלא היה לו את השסתום(צריך להזמין),דחיתי את זה.היום כשהגעתי למוסך ,סיפרתי להם שיש בעיה בשסתום וצריך להחליף אותו,הם התעקשו שהם יבדקו וימצאו את הבעיה לבד,בסופו של דבר הוסיפו לי גז,אני התעקשתי שזה לא בעיה של חוסר גז,ושאני סומך על המיסכניק שאמר שזה שסתום,הם אמרו שהם מבינים יותר.כמובן בדרך חזרה מהמוסך ברמזור, הרגשתי שהמזגן כרגיל לא מקרר.בקיצר יצאתי עם נזק של 4300 שקל.מעצבן!!דווקא 2 טיפולים עשיתי במוסך קטן ליד הבית ,היה יותר מהר ויותר זול.

טיפול ורסו.pdf

• אהבתי 1
פורסם

ידידי, קראת את החשבונית? 

זו לא חשבונית של "טיפול".

למה נדרשה החלפה והתעסקות עם מסנן הדלק?

פות"ש, לגבי המזגן הכניסו לך גז עם חומר זרחני כדי לאתר דליפה. אתה צריך לחזור אליהם לבדיקה וזה גם כתוב בחשבונית.

פורסם

הם אמרו שחלק מהטיפול זה החלפת מסנן דלק.לגבי המזגן קראתי וגם הסבירו לי בעל פה לבוא עוד שבועיים כדי לראות האם יש דליפת גז,אבל הבעיה לא דליפת גז,מיד שיצאתי מהמוסך ברמזור המזגן כבר לא קירר,שלחתי למוסך הודעה,הם ניסו להתחמק שבמוסך המזגן כן קירר,בסוף אמרו שאני יבוא באייזה ערב והם יבדקו.אני ממש התחננתי שיחליפו את השסתום,אני לא בטוח שהאיש שקיבל אותי עדכן אותם בזה.

פורסם

החשבונית מעידה על גביית יתר. לגבות על 0.15  מ"ל נוזל קירור31 ש"ח? גם שמן יקר (גלון 5 ליטר עד 200 ש"ח). לעניות דעתי הלא מקצועית זה טיפול מאוד, מאוד יקר

פורסם

יעקב שלום ,

גם אני עדיין עם טויוטה ורסו. 180 אלף קילומטרים ואמינות מופתית.

מסנן דלק מחליפים אחרי 150 אלף קילומטרים, לא ברור למה אצלך החליפו ב 120. המסנן הזה יושב בתוך מיכל דלק ודורש פירוק של כל המיכל. עבודה יקרה יחסית ( וגם המסנן ). 

לא ברור העניין עם שמן CVT.

כמה שמן החליפו? חייבו אותך על כמעט 500₪ רק על נוזל . הבעיות עם הגיר ממשיכות או מדובר בפעולת מנע?

הפסקתי לבצע טיפולים במוסכי טויוטה אחרי 120 אלף קילומטרים. חבל לשלם 200₪ + מעמ על שמן פז , לקבל החלפת נוזל בלמים רק ממיכל עודפים ( עבודה בעיניים עליה גם גובים לא מעט),  רפידות ב 500₪ ( תחליפיות טובות עולות 120₪ ) ועוד כל מיני דברים מעצבנים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני חוזר שוב,זה מה שהיועץ שרות ברייכמן אמר שצריך לעשות בטיפול 120000 ק"מ ,לא היה שום תקלה ברכב(חוץ מהמזגן,וחלון ליד נהג שלא עלה אוטומטי כשסוגרים את האוטו).הוא בכלל לא ידע שהיה פעם בעיה בגיר,הוא אמר ישר שבאתי,זה טיפול גדול של יותר מ3000 שקל.כנראה הייתי צריך לבדוק בספר רכב,ולבקש שיעשה רק מה שמופיע שם.

פורסם

תזכיר לי בבקשה, מאיזה שנתון הרכב שלך?

אולי החלפת מסנן דלק וגם נוזל קרור בוצעו לפי גיל הרכב ולא הקילומטראז'. 

ומוזר שהחליפו שמן גיר ( לפי המחיר מדובר בכמעט  5 ליטרים ) בלי שביקשת לעשות זאת. בשגרה אין החלפה יזומה.  אבל טוב שהחליפו ( לדעתי ).

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

שנתון 2014.הנציג אמר שצריך להחליף ב120000 ,ובאמת בדקתי ובטיפול מחמיר צריך.(אע"פ שאמרתי לו שהחליפו לי גיר ב48k,אז אולי לא צריך.ואני מבקש לא להכנס לעיניין של החלפת הגיר,היה על זה שרשור ארוך ,לפני 3 שנים).

Verso 2009---.pdf

פורסם (נערך)

אני מחליף כל 60 אלף קילומטרים נוזל CVT ( החלפה חלקית, כמובן ) בגיר מקורי. סתם שיגעון שלי ( והמלצה חמה של מכון גירים). 

אבל את הנוזל המקורי קונה לבד, זה עולה קצת פחות בחנויות חלפים מאשר במוסך טויוטה. 

בהזדמנות הקרובה אצלם קבלה מטיפול 120 אלף שלי במוסך אחר של טויוטה, כולל החלפת בלמים.

שום דבר חריג, רחוק מאוד מהסכום ששילמת .

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם

לגבי השמצת המוסכים- כמה קרובי משפחתי מירושלים מאוד מרוצים מ"טויוטה זמיר" ברח' ירמיהו, אז נא לא להכליל.

(לאחד יש אוונסיס 2010 ולשני ורסו 2018 ושניהם מרוצים למרות המחיר היקר יחסית).

גם אחד שיש לו לקסוס מטפל רק שם.

לפני 6 שעות, vladclar כתב:

הפסקתי לבצע טיפולים במוסכי טויוטה אחרי 120 אלף קילומטרים.

משתדל לעזור

פורסם (נערך)

כנראה אינך יודע משמעות מילה "השמצה". 

מה שרשמתי אלה עובדות, לא שמועות ולא ממישהו אחר ( לא חבר ולא קרוב משפחה ). 

קרובי המשפחה שלך ( הם מבינים ומסתכלים מה עושים ואיך עושים בזמן הטיפול או משאירים את הרכב ובסוף היום באים לשלם?) יכולים להיות מרוצים עד הגג מהמוסך ולהמשיך בשמחה לשלם 500₪ על זוג רפידות קדמיות , אבל זה לא משנה את המציאות - המחירים של הטיפולים לא זולים, שמן "פז" מתומחר כמעט כפול מאשר שמן מיצרן עולמי מוביל ( למה? זה שמן מזהב?) ונוזל בלמים ראיתי איך החליפו ברכב שלי - שאבו עם צינורית ממיכל עודפים בלבד.

כל אחד מחליט איפה לטפל. בשבילי הטיפול במוסך טויוטה הספציפי לא היה מספיק מקצועי והיה יקר מדי. אני לא מתכוון לנסוע מגוש דן לירושלים כדי לבדוק שם את המוסך המורשה.  

אני גם לא כל כך הבנתי מטרת השרשור - אינפורמטיבי לטובת כולם?  רצון לקבל תגובות והתייחסות לגבי המחירים וכמות העבודה? החליפו שמן גיר, אבל אסור להזכיר את עניין החלפת הגיר בעבר?

תהיו בריאים .

פורסם
לפני 24 דקות, vladclar כתב:

נראה אינך יודע משמעות מילה "השמצה". 

מה שרשמתי אלה עובדות, לא שמועות ולא ממישהו אחר ( לא חבר ולא קרוב משפחה ). 

אוקיי, אז אדם מומחה כמוך בהחלט לא חייב מורשה יבואן. אני מתנצל ומיצר על השימוש במילה "השמצה".

האנשים שהזכרתי הם יודעים דבר אחד: ראש שקט יש להם. ולכן משתלם להם.

משתדל לעזור

פורסם (נערך)

אני מצרף קבלה מטיפול 120 אלף קילומטרים ( זהה לטיפול 60 אלף,  לכן זה מה שרשום בסעיף העבודה) ברכב שלי, במוסך טויוטה , ודף הוראות טיפול בטויוטה ורסו מתוך הספר שקיבלתי עם הרכב.

הטיפול כולל החלפת בלמים קדמיים ( רפידות שהבאתי וצלחות של המוסך ) עלה 1862₪. שימו לב, השמן של פז הוא בתקן SL ( הנמוך)  נכנסתי למנהלת שירות של המוסך וביקשתי לראות הנחיות לגבי  תקני השמן . הראו לי דף בו רשום שמשנת 2008 התקן הנדרש הוא API SL, מ 2013 API SM .  אמרו שאין סתירה, ולרכב שלי מ 2016 אין בעיה למלא SL כי הוא אחרי 2008. מאז אני לא נכנס יותר למוסך הזה.

ולפי ספר הנחיות, מחליפים מסנן דלק ונוזל קרור אחרי 150 אלף קילומטרים ( נוזל קרור בלי התייחסות לחודשים , מסנן דלק אחרי 8 שנים ). 

שמן גיר בודקים כל 30 אלף קילומטרים - לא נרשמו הנחיות לגבי ההחלפה.

Screenshot_20210713-063714_Gallery.jpg

20210713_062929.jpg

פורסם (נערך)

זמן העריכה שלי נגמר.

בקבלה של פותח השרשור על 4.2 ל' של שמן מנוע גבו 323₪ לפני מע"מ.

לא רשום לא תקן השמן ולא חברה.

אפילו Royal Purple סינטטי מלא 5w-30 עולה פחות ( וזה שמן יקר בצורה יוצאת דופן ).

https://www.autostore.co.il/product-category/שמני-מנוע/שמני-מנוע-5w30/page/2/

מחיר העבודה לטיפול 120 אלף קילומטרים  אצל פותח השרשור כפול ממה שהיה אצלי, כאשר על החלפת מסנן דלק ושמן גיר גבו ממנו מחיר נפרד מהטיפול.

• תוכן חדש...