Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 10.7.2021 בשעה 01:12, חולה רכב#1 כתב:

כפי שציינתי, היצרן אינו מחויב לייצר טכנולוגיה חדשה, הוא חייב לעמוד ברף דרישות מסויים. 

אני מאמין כי סוללות עורכי הדין של היצרניות יסגרו את הפרשה הזאת במהרה וללא תשלומים גדולים, אם בכלל. 

כנראה אתה לא ממש מכיר את הכח של האיחוד האירופי. עד היום האיחוד האירופי קנס חברות טכנולוגיה (גוגל, מיקרוסופט וכו'), בנקים (ubs וחבריו), חברות כרטיסי אשראי, חברות ליצור מסכים (סמסונג ו lg ) , חברות ליצור מעליות...ויש עוד...

כל קנס שלהם היה בין מאות מיליונים ועד למיליארדי יורו לכל עברה, וכולן על נושא של פגיעה בתחרות. האיחוד האירופי לא פראייר.

ביידן והאמריקאים הבינו את זה רק עכשיו ורק אתמול הם מתחילים ליישם את מה שהאירופים הבינו ממזמן, שיש לרסן את חברות הענק והקרטלים שהן בונות שפוגעות באזרחים(אולי גם אצלנו בעתיד יבינו את זה, לך תדע). אל תצפה שהחברות הנ"ל יצאו ללא פגע

עריכה אחרונה על ידי utsur
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני לא מצדיק אבל מבין אותם, מאוד מגזימים בעניין הפליטות וזה מביא יצרני רכב לקרסוליים.

בסופו של דבר העוד כמה גרמים פחות האלו שנפלטים מהאגזוז עולים ללקוחות במורכבות יתר ומחיר גבוה יותר לקנייה וטיפול וזה רע גם ליצרן וגם ללקוח.

אני חושב שהיו מההתחלה צריכים להוריד הילוך לגבי התקנות האלו כדי שזה לא יביא יצרניות למצב כזה.

אך זה עדיין לא בסדר כי זה פוגע בהתקדמות טכנולוגית ותחרותיות.

פורסם

לא באמת מעניין. גם ככה הפתרון לא נמצא שם אלה בחשמול הרכבים/מימן. 
מבחינתי זה על אותו משקל של ההסכם של היצרניות הגרמניות על מגבלת מהירות של 250 קמ"ש, זה פוגע בצרכן באותה מידה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 47 דקות, Shab00 כתב:

אני לא מצדיק אבל מבין אותם, מאוד מגזימים בעניין הפליטות וזה מביא יצרני רכב לקרסוליים.

בסופו של דבר העוד כמה גרמים פחות האלו שנפלטים מהאגזוז עולים ללקוחות במורכבות יתר ומחיר גבוה יותר לקנייה וטיפול וזה רע גם ליצרן וגם ללקוח.

אני חושב שהיו מההתחלה צריכים להוריד הילוך לגבי התקנות האלו כדי שזה לא יביא יצרניות למצב כזה.

אך זה עדיין לא בסדר כי זה פוגע בהתקדמות טכנולוגית ותחרותיות.

במבט לטווח הקצר - זה רע ללקוח רק מטעמים כלכליים. בטווח הארוך - זה מפחית זיהום אוויר, וזה מעולה ללקוח (וליתר העולם). הרי גם הפרומיל גרם גז הזה נעשה קריטי כשמדובר במיליוני רכבים. בל נשכח, התקנות האלו הן לא קפריזות של האיחוד - הן אילוץ של שנים ארוכות של הזנחה שכולם "נהנו" ממנה.

פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

לא באמת מעניין. גם ככה הפתרון לא נמצא שם אלה בחשמול הרכבים/מימן. 
מבחינתי זה על אותו משקל של ההסכם של היצרניות הגרמניות על מגבלת מהירות של 250 קמ"ש, זה פוגע בצרכן באותה מידה.

איך מגבלת 250 קמ"ש פוגעת בצרכן? לדעתי היא אפילו תורמת לו. 

פורסם

אמרתי לפני, יצרניות הרכב צריכות לעמוד בדרישות זיהום האוויר. 

הן לא צריכות להציג טכנולוגיה מתקדמת ומזהמת הרבה פחות ממה שהתקן מאפשר. 

הן צריכות לעמוד בתקן, כל דבר נוסף זה נטו מוניטין של היצרן. 

לכן, אמרתי כי מה שהן עשו אינה עבירה. 

פורסם
לפני 9 דקות, חולה רכב#1 כתב:

אמרתי לפני, יצרניות הרכב צריכות לעמוד בדרישות זיהום האוויר. 

הן לא צריכות להציג טכנולוגיה מתקדמת ומזהמת הרבה פחות ממה שהתקן מאפשר. 

הן צריכות לעמוד בתקן, כל דבר נוסף זה נטו מוניטין של היצרן. 

לכן, אמרתי כי מה שהן עשו אינה עבירה. 

אבל זו כן עבירה. תיאום בתחום של איכות מוצר זו עבירה. 

פורסם (נערך)
לפני כשעה, eitanuch כתב:

איך מגבלת 250 קמ"ש פוגעת בצרכן? לדעתי היא אפילו תורמת לו. 

תסביר לי בבקשה איך זה תורם שאני כצרכן הולך וקונה מרצדס ב450K שיכולה לסגור 320 קמ"ש (לפני שיפורים ועניינים) והיצרן מגביל לי אותה ל-250 קמ"ש?
ואם אפשר עוד שאלה,

אז למה באירופה בחלק מהמקרים אתה יכול לשלם "קצת יותר" על הרכב בסוכנות ואז הגבלת המהירות משתנה מאיזור 250 קמ"ש ל-270/280/300 קמ"ש? (לא שאני מבין את ההבדל המינורי הזה, אבל קיים)

ואפרופו תקנות, 
באירופה מגזימים, קובעים תקנות כשנוח, משקיטים מכוניות, מחייבים מנועים היברידיים ושאר ירקות,
בארצות הברית יצרנים עדיין מייצרים מכוניות V6 / V8 עם מנועים גדולים וחזקים ורכבים נשמעים כמו שרכבים צריכים להישמע וזזים כמו שרכבים צריכים לזוז,
כן, יש חישמול, יש היברידיות, אבל זו אופציה, לא חובה.

עריכה אחרונה על ידי Super_T

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
לפני 6 דקות, eitanuch כתב:

אבל זו כן עבירה. תיאום בתחום של איכות מוצר זו עבירה.

כפי שהבנתי הם עמדו בתקן שאותו איחוד אירופי הציב. 

אילו האיחוד האירופי היה מציב תקן עם דרישות מחמירות יותר והיצרניות סיכמו שלא לפתח טכנולוגיה אז זו עבירה. 

אחרת זו פרצה

פורסם
לפני 14 דקות, Super_T כתב:

תסביר לי בבקשה איך זה תורם שאני כצרכן הולך וקונה מרצדס ב450K שיכולה לסגור 320 קמ"ש (לפני שיפורים ועניינים) והיצרן מגביל לי אותה ל-250 קמ"ש?
ואם אפשר עוד שאלה,

אז למה באירופה בחלק מהמקרים אתה יכול לשלם "קצת יותר" על הרכב בסוכנות ואז הגבלת המהירות משתנה מאיזור 250 קמ"ש ל-270/280/300 קמ"ש? (לא שאני מבין את ההבדל המינורי הזה, אבל קיים)

ואפרופו תקנות, 
באירופה מגזימים, קובעים תקנות כשנוח, משקיטים מכוניות, מחייבים מנועים היברידיים ושאר ירקות,
בארצות הברית יצרנים עדיין מייצרים מכוניות V6 / V8 עם מנועים גדולים וחזקים ורכבים נשמעים כמו שרכבים צריכים להישמע וזזים כמו שרכבים צריכים לזוז,
כן, יש חישמול, יש היברידיות, אבל זו אופציה, לא חובה.

כדי שלא תסע בכביש במהירות הזו ותסכן אותי ואת עצמך. 

לפני 9 דקות, חולה רכב#1 כתב:

אילו האיחוד האירופי היה מציב תקן עם דרישות מחמירות יותר והיצרניות סיכמו שלא לפתח טכנולוגיה אז זו עבירה. 

אחרת זו פרצה

בוא נגיד את זה במילים אחרות: הם מנעו מכירה של טכנולוגיה מתקדמת. זה יכול להיקרא גם תיאום איכות. הכריחו אותך לקנות מוצר פחות טוב למרות שהטכנולוגיה קיימת, בזמן שהטכנולוגיה, ובכך מנעו תחרות. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 דקות, חולה רכב#1 כתב:

לא משפטן גדול, אבל לפי הבנתי (גם מהמקרה הזה וגם ממקרים אחרים שהכרתי) זה לא משנה - תיאום זה תיאום, והוא אסור. אתה מסכים שאם לא היה תקן וחברות היו מתאמות רף משלהן, זה היה אסור? אוקיי, אז במקרה שקיים תקן, הרף שהן מתאמות אמנם חייב להיות נמוך מהתקן, אבל הוא עדיין אסור - כי הוא פוגע בתחרות.

לפני 13 דקות, חולה רכב#1 כתב:

אילו האיחוד האירופי היה מציב תקן עם דרישות מחמירות יותר והיצרניות סיכמו שלא לפתח טכנולוגיה אז זו עבירה

זו לא סתם עבירה, אלא אי עמידה בתקינה. כלומר הם לא יכולים למכור את הרכבים ביבשת. זה לא שהם היו אולי נקנסים אם היו נתפסים - הם פשוט לא היו יכולים למכור את זה.

פורסם

בסדר, אבל מוצר עומד  בתקן. 

אז אני לפעמים אוכל שווארמה במקום סטייק ואגיו. 

אבל זה בסדר, עומד בדרישות שלי.

כמו שהיצרניות עומדות בדרישות התקן של האיחוד האירופי. 

לא צריך להמציא מחדש את הגלגל. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עמידה בתקן זה תנאי הכרחי אך לא מספק. החברות צריכות לעמוד גם בתנאי החוק האירופי, שאוסר עליהן כל תיאום. זה לא קשור לתקן, אלא להתנהלות עסקית.

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, חולה רכב#1 כתב:

בסדר, אבל מוצר עומד  בתקן. 

אז אני לפעמים אוכל שווארמה במקום סטייק ואגיו. 

אבל זה בסדר, עומד בדרישות שלי.

כמו שהיצרניות עומדות בדרישות התקן של האיחוד האירופי. 

לא צריך להמציא מחדש את הגלגל. 

אם המסעדות היו מתאמות ביניהן שכולן לא מוכרות ואגיו אז זו הייתה עבירה. לכן זה לא המקרה. 

למה לא? בוא נהיה כולנו בינוניים. 

יש משפט שאומר: הפשרה של היום זה הסטנדרט של המחר. וככה הרמה הולכת ויורדת. 

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
  • תוכן חדש...