Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים, 

אני מחפש לקסוס מהדגמים IS/GS עבור חבר קרוב וראשית כל אני מעוניין לקבל כל פיסת מידע שיש לעם לשתף על שני הרכבים הללו-

עד כמה עלויות האחזקה גבוהות? אני יודע שמדובר ברכבים אמינים מאוד אך לגבי הסוללה- האם כמו ברכבי טויוטה גם בלקסוס ניתן לשלם תשלום שנתי המהווה כמעין "ביטוח" לסוללה שכאשר נדרש להחליפה פשוט מחליפים ללא עלות נוספת? 

צמיגי רנפלט- סביב מה נעים המחירים? 

באשר לאבזור- אילו מערכות בטיחות מקוריות יש ברכבים הללו? 

איזה אבזור נוחות קיים? מתי התווסף אפל קארפליי? 

תודה מראש.

שלומי.

פורסם (נערך)

לא יכול לעזור לך לגבי IS אבל מכיר מצויין את ה-GS (דור 3 עד 2011 ודור 4 האחרון שיוצר).

אתן לך תשובות כלליות לשאלות שהועלו, אבל כדי שהחבר שלך יבין טוב יותר כדאי שתיתנו עוד כמה פרטים לגבי מה הוא מחפש בדיוק.

• עלויות אחזקה - גבוהות יותר מרכב "משפחתי ממוצע" אבל נמוכות יחסית לקטגוריה של ה-GS (סדרה 5, E-class, A6, S90, XF) - הן טיפולים והן ביטוח
  • גם בלקסוס קיימת אחריות מורחבת לסוללה ההיברידית עד שהרכב בן 10 שנים, עולה כמה מאות ש"ח וכרוך בבדיקה במוסך. בדגם 2010 שהיה ברשותי ועבר לאבי בוצעה החלפה לסוללה חדשה שהוזמנה מיפן בלי בלבולי מוח ואותיות קטנות ובעלות אפס ש"ח (יש לציין שלא היתה ירידה בביצועים או הרגשה שמשהו לא בסדר למעט התראה בלוח המחוונים)
  • ב-GS אין צמיגי ראן-פלאט, גם לא אפל קארפליי
  • בדור 3 (2011-2008) היצע מערכות הבטיחות צנוע יחסית למבחר הקיים בתעשית הרכב היום ותלוי במנוע ורמת גימור
  • בדור 4 האחרון ששווק (2019-2012) ההיצע השתפר ועלה מדרגה בשנתון 2015, כאשר החל מדגמי 2016 (אחרי מתיחת פנים) יש שדרוג נוסף - שוב, תלוי במנוע (300h או 450h) וברמת הגימור (Luxury/Premium/High Premium) - יש בקרת שיוט אדפטיבית, 10 כריות אוויר, בלימה אוטונומית כולל זיהוי הולכי רגל ודו-גלגלי (עדכון תוכנה שבוצע בסביבות 2018), התראת מרחק והכנה לתאונה, בקרת סטייה מנתיב כולל תיקון היגוי אקטיבי ומעבר אוטומטי לאור גבוה. בדגמי HIGH PREMIUM יש גם התראה על רכב בשטח מת ועל תנועה חוצה בנסיעה לאחור

מנסיון מצטבר של יותר מ-9 שנים על שני דגמי 450h (דור 3 2010 ודור 4 2016) האמינות מ-ו-ש-ל-מ-ת: בדגם 2010 הוחלפה, כאמור הסוללה ההיברידית באחריות כשהרכב היה בן כ-9 שנים ולפני כשבועיים הוחלף המצבר המקורי שתפקד ברכב משנת 2010 (!). חוץ מזה, שום כלום. יחד עם זאת, חבר פורום שנידבתי לו מידע על GS עדכן אותי שאצלו כשלה משאבת ה-ABS - מסתבר שיש משהו כזה מידי פעם בדור 3 - זו הוחלפה בחלק שהוזמן מחו"ל (כ-3,000 ש"ח), פחות ממחצית המחיר של החלק בארץ.

בדגם 2016 שברשותי לא היתה שום בעיה עד היום. 

(למעשה יש בעיה חמורה אחת - לאיזה רכב אחליף את ה-GS כשיגיע הזמן?..............)

עריכה אחרונה על ידי X9500
  • אהבתי 2

The older you get, the better you used to be

• תוכן חדש...