Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני קצת לא מעודכן בכל נושא הנהיגה האוטונומית.

ברכב הנ"ל יש מערכת כזו? שאף אחד לא צריך להתערב בנהיגה, והרכב אמור להגיע לבד ליעד?

במידה וכן, האם החוק (בארה"ב לצורך העניין) מתיר שימוש במערכת כזו?

במידה ולא, איפה כן מותר להשתמש בה? למה בכלל היא מותקנת, במידה ואסור להשתמש בה?

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם
לפני שעה, RedLabel כתב:

התאונה הזאת היא מחרידה, כלומר תאונות דרכים אחרות שבהן נהרגים אנשים הן נחמדות ונעימות?

מה שמחריד זו התמימות האנושית, לחשוב שרובוט יכול להחליף אותך. זה לא קרה, וזה לא יקרה. בכל פעם שהם חושבים שזה כן יכול להיות, מגיעה תאונה כזאת ומנפצת להם את האשליות. אני יכול לסמוך לכל היותר שהרובוט יחנה את הרכב לבד, במהירות של 0 עד 5 קמ"ש, אבל לא לנהוג לי בכביש. הוא לא יכול להחליף את המוח האנושי. מקסימום בעולם של רובוטים כמוהו.

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, iEminem כתב:

אני קצת לא מעודכן בכל נושא הנהיגה האוטונומית.

ברכב הנ"ל יש מערכת כזו? שאף אחד לא צריך להתערב בנהיגה, והרכב אמור להגיע לבד ליעד?

במידה וכן, האם החוק (בארה"ב לצורך העניין) מתיר שימוש במערכת כזו?

במידה ולא, איפה כן מותר להשתמש בה? למה בכלל היא מותקנת, במידה ואסור להשתמש בה?

לפני 5 דקות, nadavmiler כתב:

אני לא מבין בטסלה יש אפשרות לשבת מאחור והרכב נוהג לבד?

לא. לא קיימים כרגע רכב אוטונומיים לגמרי שלא דורשים נהג (לפחות להתערבות במקרי חירום).

לפני 8 דקות, קריאטיב אגרסיב כתב:

מה שמחריד זו התמימות האנושית, לחשוב שרובוט יכול להחליף אותך. זה לא קרה, וזה לא יקרה. בכל פעם שהם חושבים שזה כן יכול להיות, מגיעה תאונה כזאת ומנפצת להם את האשליות. אני יכול לסמוך לכל היותר שהרובוט יחנה את הרכב לבד, במהירות של 0 עד 5 קמ"ש, אבל לא לנהוג לי בכביש. הוא לא יכול להחליף את המוח האנושי. מקסימום בעולם של רובוטים כמוהו.

רובוטים כבר החליפו בני אדם בהרבה תחומים וידעים לעשות עבודה מצוינת. בסוף זה יקרה. אבל אנחנו עוד לא שם.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם

רובוטים יכולים להחליף בני אדם במשימות רוטיניות בתנאים מבוקרים במשטר עבודה מוסדר, הרבה פחות התנאים משתנים ומסתגלים.

נהיגה בכביש ציבורי עם מאות מישתנים בלתי ידועים דורשת אינטליגנציה מלאכותית הרמות גבוהות שעדיין לא שם.

למשל מה לעשות אם קופץ לדרך ידל מצד אחד, שני מבוגרים במרחק קצר משם, כדור עף לכביש במרחק קצר מאוד ויש מיכשול ליד הרכב. מי התכנת שיצליך לממש אלגוריתם תגובה לזה? 😉

• אהבתי 1
  • מעניין 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 31 דקות, Turbulence כתב:

היה נהג. יש לטסלה חיישנים למערכת הAUTOPILOT, שברגע שאין נהג במושב היא מפסיקה לחלוטין את הנהיגה.

ציטוט

לפי הדיווחים, אף אחד לא ישב במושב הנהג בעת שהטסלה פגעה בעץ ועלתה באש

לא היה

אייל

פורסם
לפני כשעה, 123770 כתב:

קשה לדעת מתמונות של מה שנשאר.

יש מה שאמרו כביכול ויש תמונות, מקדימה ומאחורה ויש מספיק מאפיינים שנותרו על מנת להבדיל בין אחת לשנייה. 

אולי אתה מתכוון לתאונה אחרת. 

בכל מקרה זה לא נושא השרשור ולכן אין מה להמשיך לדון בזה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 16 דקות, zaf כתב:

רובוטים יכולים להחליף בני אדם במשימות רוטיניות בתנאים מבוקרים במשטר עבודה מוסדר, הרבה פחות התנאים משתנים ומסתגלים.

נהיגה בכביש ציבורי עם מאות מישתנים בלתי ידועים דורשת אינטליגנציה מלאכותית הרמות גבוהות שעדיין לא שם.

למשל מה לעשות אם קופץ לדרך ידל מצד אחד, שני מבוגרים במרחק קצר משם, כדור עף לכביש במרחק קצר מאוד ויש מיכשול ליד הרכב. מי התכנת שיצליך לממש אלגוריתם תגובה לזה? 😉

אני דווקא רואה את זה פתיר. מצד שני, לא הייתי מצפה מבנאדם להגיב לכל אלה כל כך מהר...

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 36 דקות, LotusElise כתב:

לא היה

אתה יודע מה קורה אם אין משקל נהג\חוסר חגירת חגורה כשאוטופילוט מופעל? האוטו מצפצף כאילו אין מחר ומפסיק את הנהיגה, וגם עוצר את הרכב בצידי הדרך

פורסם

ה AI עוד לא שם. עדיין יותר מידי מישתנים אקראיים ללא דפוס פעולה שניתן ללמוד ממנו. 

תחשוב גם במונחים של תגובה.  בן אדם מסוגל להבחין אם מישהו מסתכל איליו. "רובוט" לא יזהה מבט בהחלטיות אם בכלל.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעתיים, 123770 כתב:

זו היתה יונדאי איוניק מחברת השכרה,

ברכב לא היו בלוני גז או חמצן

היו, וזה צוין גם בכתבה.

חוץ מזה, גם מי שמוביל בלוני גז באיוניק הוא דביל

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 51 דקות, zaf כתב:

ה AI עוד לא שם. עדיין יותר מידי מישתנים אקראיים ללא דפוס פעולה שניתן ללמוד ממנו. 

תחשוב גם במונחים של תגובה.  בן אדם מסוגל להבחין אם מישהו מסתכל איליו. "רובוט" לא יזהה מבט בהחלטיות אם בכלל.

הפייס איידי בטלפון שלי יחלוק על דעתך

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
לפני 54 דקות, Turbulence כתב:

אתה יודע מה קורה אם אין משקל נהג\חוסר חגירת חגורה כשאוטופילוט מופעל? האוטו מצפצף כאילו אין מחר ומפסיק את הנהיגה, וגם עוצר את הרכב בצידי הדרך

המשטרה אמרה שלא היה אף אחד במושב הנהג. מה אתה רוצה ממני?

זה מה שהמשטרה אמרו.

זה הדיווח המקורי, הכותרת היא 

ציטוט

Constable Mark Herman said one person was found in the front passenger seat and another in the back seat. Both died in the fire.

https://www.khou.com/article/news/local/tesla-spring-crash-fire/285-c28a4993-5b5f-43f4-a924-e39638390647

הם בכלל לא מדברים על הזמן שלקח לכבות את השרפה, זאת כותרת משנית

אייל

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, קריאטיב אגרסיב כתב:

הייתי חולק עליך, אבל מאחר ונראה לי שאתה עוד אחד מהיוזרים האלו שנפתחו לאחרונה ע"מ לתקוף טסלה בכל הזדמנות, זה מיותר.

עריכה אחרונה על ידי Ranis7
  • אהבתי 1
  • לא הבנתי... 1
  • מעניין 4
  • רעיון טוב! 2
  • תוכן חדש...