Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפעמים אני מפנטז ובודק ביד2 ובפורומים השונים לגבי קבריולט. אחד הדברים המציקים הוא שאין קשר בין המחיר והמחירונים (לוי יצחק או יד2).

מכל מיני סיבות, זה תנאי הכרחי - כלומר, שהמחיר בו בפועל בדרך כלל נסחר הרכב הוא סביב המחירון (כלומר, לא עשרות אלפי שקלים מעל ולא עשרות או מאות אחוזים מעל).

איזה קבריולט בשוק הישראלי נמכרים במחירון שלהם? (מן הסתם, לא לגבי חדש מהניילונים)

פורסם

לא חושב שזה שהכרח קבריולה,

אני שמתי לב תופעה הזו שאם ישראלי מוכר רכב ספורט אז אוטומטית מתחילים מ150% ממחיר המחירון, לך תבין.

והעוד יותר אבסורד זה שהלוואי והיה מדובר ברכבים עם יד נמוכה שאולי ננהגו ותוחזקו יפה, אלא 10 ידיים שכל אחד קנה טחן את הרכב ומכר.

פורסם
לא חושב שזה שהכרח קבריולה,

אני שמתי לב תופעה הזו שאם ישראלי מוכר רכב ספורט אז אוטומטית מתחילים מ150% ממחיר המחירון, לך תבין.
והעוד יותר אבסורד זה שהלוואי והיה מדובר ברכבים עם יד נמוכה שאולי ננהגו ותוחזקו יפה, אלא 10 ידיים שכל אחד קנה טחן את הרכב ומכר.
אני יכול לחשוב רק על דוגמאות בודדות שכאלה, רובם רכבי נישה ייחודיים (לא רק ספורט). ברוב המקרים העממיים יותר שנתקלתי בהם, המחירון ייצג יפה את מחירי השוק.
בסופו של דבר מחירו של רכב משומש נקבע על פי ביקוש והיצע בשוק חופשי ולא על פי מה שחברה כזו או אחרת תקבע - ואם לוי יצחק קבע מחירון שלא מייצג את מחירי המשומשות בפועל (לטובה או לרעה) - הוא זה שטועה, לא השוק.

לפות"ש - אם המצב שאתה רוצה להימנע ממנו הוא פער בין הפיצוי שחברת הביטוח נותנת לבין שווי הרכב בשוק, אני מבין אותך לגמרי.
אם החשש הוא נטו עניין של ירידת ערך - יש רכבים כמו מיאטה למשל שירידת הערך שלהם קטנה מאוד (באחוזים).
פורסם

לא הסברתי את עצמי נכון,

אני לא מדבר על פיג'ו 208 GTI או לאון קופרה, אלא רכבים ממש ספורטיביים,

כמו פורשה 911,

הונדה S2000

אמפריזה STI

אפילו מאזדה MX5

אני מאמין שלא כולם כאלה , אבל הרוב כן.

• מעניין 1
פורסם

לגבי זה אני מסכים. אבל, כמה משמעותי מחירון של רכב שנמכרים ממנו בודדים עד עשרות בשנה? הרי הסטטיסטיקה שעליה מתבססים המחירונים לא מדויקת במספרים קטנים שכאלה.
וכשכל רכב ננהג אחרת לגמרי (אחד ישב מכוסה בחניון ויצא למפגש פעם בחודש, השני בילה במסלול רוב חייו), אני מניח שגם השונות בין מחירי המכוניות גדולה מאוד.
במקרה של רכבים כמו פורשה 911 וכד', אני לא אתפלא אם ההסכם מול הביטוח הוא כזה שלא מתבסס בדיוק על מחירון לוי יצחק.

פורסם
לפני 4 שעות, nadavd4 כתב:

לפות"ש - אם המצב שאתה רוצה להימנע ממנו הוא פער בין הפיצוי שחברת הביטוח נותנת לבין שווי הרכב בשוק, אני מבין אותך לגמרי.
אם החשש הוא נטו עניין של ירידת ערך - יש רכבים כמו מיאטה למשל שירידת הערך שלהם קטנה מאוד (באחוזים).

זה כמה דברים, בסדר עולה של סובייקטיביות:

- הביטוח באמת משמעותי לרכבים שאבסולוטית, מה לעשות, זה הרבה כסף.

- אני עצמאי עם שימוש מעורב ברכב, אז מקבלים איזשהו החזר על פחת. עקרונית זה לא מבוסס על מחירון אלא על חוזה, אבל בסיטואציה עתידית (ופה נכנס הסובייקטיבי - עד כמה זה ריאלי) יהיה לי קשה להצדיק מול איש המס רכב שאני מקבל עליו הטבת מס כאילו הוא שווה פי 2 מהמחירון.

- מרגיש יותר בטוח בחישוב של "מה הסדר גודל של ירידת הערך הצפויה" כשזה מעוגן מול מחירון ולא תלוי באיזה מודעה אקראית והחישוב הזה הוא must מבחינתי לפני קנייה

זה חבל, כי במדינות אחרות זה ממש לא יוקרה בלבד מכונית ספורט או קבריולט אבל השוק כאן לא מותיר יותר מדי ברירות

• מעניין 1
פורסם

הבעיה שאתה מתאר נובעת בעיקר ממחירון שלא מייצג את מחירי השוק. אני די בטוח שעבור רכבים יחודיים יש פתרון לך מול חברות הביטוח/רשויות המס, אבל אני לא בקיא מספיק כדי לדעת מהו.

פורסם

נושא הביטוח אכן בעייתי למרות שברכבים מיוחדים ניתן לבטח ע"פ הערכת שמאי לרכב ספציפי. 

אותה הערכת שמאי גם תהיה הכלי שמצדיק את מחיר הרכב ששולם מול רשויות המס. 

ירידת ערך מראש? הרי המחיר גבוה בגלל ביקוש שעולה על ההיצע. 

אם הרכב יתוחזק נכון ולא יסבול מטראומה בזמן שהוא אצלך, כנראה שתמכור אותו גם כן במחיר גבוה מהמחירון באותם אחוזים ששילמת אם לא יותר, אז יש הערכה כמה תשלם על ירידת ערך. 

חישוב ירידת ערך לעולם לא יהיה מדוייק, גם לא ברכב שידוע שנמכר במחירון. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
לפני 3 שעות, markb205 כתב:

נושא הביטוח אכן בעייתי למרות שברכבים מיוחדים ניתן לבטח ע"פ הערכת שמאי לרכב ספציפי. 

אותה הערכת שמאי גם תהיה הכלי שמצדיק את מחיר הרכב ששולם מול רשויות המס. 

ירידת ערך מראש? הרי המחיר גבוה בגלל ביקוש שעולה על ההיצע. 

אם הרכב יתוחזק נכון ולא יסבול מטראומה בזמן שהוא אצלך, כנראה שתמכור אותו גם כן במחיר גבוה מהמחירון באותם אחוזים ששילמת אם לא יותר, אז יש הערכה כמה תשלם על ירידת ערך. 

חישוב ירידת ערך לעולם לא יהיה מדוייק, גם לא ברכב שידוע שנמכר במחירון. 

לגבי האפשרות של חוו"ד של שמאי כבסיס לביטוח - לא ידעתי, מגניב. אבל הם באמת מתחשבים במחיר שוק?

לגבי חישוב ירידת ערך - זה באמת לעולם לא יהיה מדויק, אבל אני מרגיש יותר נוח כשיש איזשהו עוגן. בהנתן רכב מדגם "נורמלי" ולפי שנתונים קודמים צפויה לו ירידת ערך מסויימת, אני לא מאמין למשל שבמציאות היא תחרוג ב-20% לכל כיוון.

יכול להיות שזה פסיכולוגי נטו, מכיר בזה שזאת סיבה סובייקטיבית.

פורסם

מכיוון שיש אנשים/גופים בארץ (אולי הרוב, לא יודע) שמתבססים על מחירון אחד ספציפי כ"עוגן" לשווי הרכב או לירידת ערך , במקרה חברת ביטוח אף כתורה מסיני - אני תוהה מה קורה מחוץ לישראל.
איך למשל חברות ביטוח מעריכות שווי רכב עממי ולא עממי באנגליה, גרמניה וארה"ב? והאם יש "עוגן* שכזה בשוק היד שניה שם?

• תוכן חדש...