Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זוגתי קיבלה את ההצעה הבאה ממקום העבודה שלה:

ההנהלה, בשיתוף עם ועד העובדים, החליטה להציע לך להעביר את ההפקדות בגין רכיב "החזר מחצית הניכויים" לפוליסת חיסכון בחברת "תן ת'כסף".
ההפקדות שיועברו ("החזר מחצית הניכויים") הן ההפקדות אשר מתווספות לשאר הרכיבים המופקדים לעובד בתקופת העסקתו.
כיוון שההפקדות, כפי שבוצעו עד כה (לקופת גמל, לרכיב הפיצויים), עוברות את התקרה של מס הכנסה, שילמת בגין הפקדות אלו
מס הכנסה וביטוח לאומי במשכורתך מידי חודש.

להלן Q&A שהגיעו יחד עם ההצעה:

מהי מהות התכנית?
פוליסת ביטוח, שאינה קופת גמל, ללא רכיבים ביטוחים, המיועדת להפקדת כספים לחיסכון.

מה ההבדל בין מה שיש היום לבין התוכנית המוצעת?
מבחינתך אין הבדלים מהותיים פרט לסוגיית חיוב מס וביטוח לאומי במועד ההפקדה: כיום תשלום המס נעשה מידי חודש ובתוכנית החדשה
תשלום המס (במידה ויהיה) יתבצע בעת קבלת הכסף מהקופה, בסיום ההעסקה בהתאם לפטור ממס שלו תהיה זכאי בסיום העסקתך.
מה היתרונות של התכנית עבורי?
היום כשמתבצעת הפקדה לרכיב הפיצויים מעל לתקרה מסוימת הקבועה בחוק, הנך מחויב/ת בשווי מס (וכן ביטוח לאומי). לאחר השינוי,
התחשבנות המיסוי בגין הכספים שיצברו בפוליסה תתבצע רק במועד סיום העסקתך, כחלק מהתחשבנות המס הכוללת
על כל מענקי הפרישה.

מה אומרים יודעי דבר, כדאי או לא?

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

פוליסת ביטוח שאינה קופת גמל? מה מסלולי ההשקעה המוצע?  מהם דמי הניהול?
לי אישית נשמע שהיום היא מקלת את הכסף לשכר בניכוי מס וההצעה היא שתקבל את הכסף בסיום העבודה בניכוי מס ודמי ניהול ובתוספת רווחים אם יהיו.  אישית לא הייתי הולך על דבר כזה, אבל חסרים פרטים

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

אין מידע על מסלולי ההשקעה ואין אפשרות לבחור. זה המידע ששלחו:

האם הכספים בפוליסה מושקעים בשוק ההון? האם אני יכול לבחור את מסלול ההשקעה?
הכספים בפוליסה מושקעים בשוק ההון ובהתאם למסלול ההשקעה שיבחר על ידי המעסיק.

להבנתי היא לא מקבלת את הכסף לשכר, אלא לקופת הפנסיה שלה, אבל בגלל שמדובר בהפקדה שהיא מעבר לתקרה אז היא משלמת על ההפקדה העודפת מס.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

נראה כמו סוגיה למתכנן פנסיוני, שצריך לראות את התמונה הכוללת של ההכנסות והחסכונות שלכם.

לחסוך במסלול שאינו בשליטתכם, ושאפילו לא מוסרים לכם מהו? זה כבר מעבר להבנתי. 

דרך אגב, מישהו יודע מהי אותה חברת "תן ת'כסף"? גיגול קצר מעלה כמה כתבות לא רלוונטיות בעיתון ואת השרשור הזה. הייתי מבקש מידע על אותה חברה ועל המסלול המוצע, זה מידע בסיסי שבלעדיו מדובר בהימור מוחלט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עד כמה שאני מבין מדובר בחלק קטן למדיי של ההפקדות, רק אותו חלק שמעל תקרת ההפקדה הפטורה ממס.

כיוון שלא מדובר בעיקר הסכום שנחסך לפנסיה אני לא חושב שיש הצדקה להטרחת מתכנן פנסיוני.

אתה לא באמת חיפשת את חברת 'תן ת'כסף' (שם גנרי שהמצאתי)?

מדובר בחברת "הראל ביטוח ופיננסים", אם זה משנה במשהו.

• מצחיק 1

פורסם

מדובר בחלק שאולי קטן כרגע, אבל יצטבר לסכום כלשהו...

לדעתי חד משמעית להתייעץ עם בעל מקצוע, העלויות לא גבוהות והן ישתלמו לטווח הארוך במצב כזה.

פורסם
בתאריך 8.11.2020 בשעה 09:41, אורי מ. כתב:

זוגתי קיבלה את ההצעה הבאה ממקום העבודה שלה:

ההנהלה, בשיתוף עם ועד העובדים, החליטה להציע לך להעביר את ההפקדות בגין רכיב "החזר מחצית הניכויים" לפוליסת חיסכון בחברת "תן ת'כסף".
ההפקדות שיועברו ("החזר מחצית הניכויים") הן ההפקדות אשר מתווספות לשאר הרכיבים המופקדים לעובד בתקופת העסקתו.
כיוון שההפקדות, כפי שבוצעו עד כה (לקופת גמל, לרכיב הפיצויים), עוברות את התקרה של מס הכנסה, שילמת בגין הפקדות אלו
מס הכנסה וביטוח לאומי במשכורתך מידי חודש.

להלן Q&A שהגיעו יחד עם ההצעה:

מהי מהות התכנית?
פוליסת ביטוח, שאינה קופת גמל, ללא רכיבים ביטוחים, המיועדת להפקדת כספים לחיסכון.

מה ההבדל בין מה שיש היום לבין התוכנית המוצעת?
מבחינתך אין הבדלים מהותיים פרט לסוגיית חיוב מס וביטוח לאומי במועד ההפקדה: כיום תשלום המס נעשה מידי חודש ובתוכנית החדשה
תשלום המס (במידה ויהיה) יתבצע בעת קבלת הכסף מהקופה, בסיום ההעסקה בהתאם לפטור ממס שלו תהיה זכאי בסיום העסקתך.
מה היתרונות של התכנית עבורי?
היום כשמתבצעת הפקדה לרכיב הפיצויים מעל לתקרה מסוימת הקבועה בחוק, הנך מחויב/ת בשווי מס (וכן ביטוח לאומי). לאחר השינוי,
התחשבנות המיסוי בגין הכספים שיצברו בפוליסה תתבצע רק במועד סיום העסקתך, כחלק מהתחשבנות המס הכוללת
על כל מענקי הפרישה.

מה אומרים יודעי דבר, כדאי או לא?

אם מדובר במקום עבודה גדול שהוועד בדק עם ההנהלה את המשמעות של התוכנית והכסף מופקר(ד) בחברה רצינית ( והראל היא חברתה רצינית ) הייתי הולך על זה.

נדמיין שני מצבים

הראשון שזוגתך מגיעה לגיל הפרישה - מס הכנסה "נדיב" יותר בהכרה בסכומים מעבר לתקרה.

השני שזוגתך לא עלינו  טפו טפו חמסה חמסה נפטרת לפני הגיעה לגיל פרישה , מיד מגיע לזכאים פטור עבור משכורת כפולה ולא יותר מתקרה.

ואם אתה מאמין כי העולם לא הולך להתפרק אז הייתי הולך על זה.

מנסה לברר יותר לעומק ככל האפשר כמובן אם אפשרי.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

מדובר במקום עבודה גדול מאוד, מוסד אקדמי מהגדולים בארץ.

מנסיון דמי הניהול שהיא משלמת על החסכון לפנסיה עד עכשיו נמוכים מאוד לעומת מה שהשוק מציע.

כבר ביקשתי ממנה שתברר מה דמי הניהול ותמהיל ההשקעהבתכנית שהראל מציעים.

עריכה אחרונה על ידי אורי מ.
  • רעיון טוב! 1

פורסם

עדכון מהשטח:

מסלול "כללי", דמי ניהול של 0.3% מצבירה בשנתיים הראשונות ואז 0.24%. אין דמי ניהול מהפקדה.

פורסם

תראה, עכשיו חשפת את שני הנתונים החשובים - מנהל החסכון הוא חברה גדולה, והמסלול הוא "כללי" ואפשר לבדוק בחברה מה זה כולל. דרך אגב, הייתי שואל האם בגיל 50-60 יהיה אפשר לעבור למסלולים מותאמי גיל.

בתנאים האלה יש הגיון לשקול את ההצעה בחיוב, כי כפי שכתב ישה יש מצבים בהם סכומים נוספים מקבלים פטור ממס, למשל בפרישה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה לכל המייעצים.

את בירור הפרטים הנוסף עשיתי בעקבות השאלות, המאוד נכונות וחשובות, שלכם.

כרגע הנטיה היא להצטרף לתכנית החסכון המוצעת.

• תוכן חדש...