Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עייף. 

יותר מדיי עייף. 

אני מבצע מדי פעם שינויים קלים בתזונה שלי, כדי להתאים אותה לתוצאות שאני רוצה לקבל. 

כרגע, לאחר השינוי האחרון, אני מרגיש שחסרה לי אנרגייה בצורה די קיצונית (הכל יחסי, כן?).

אני לא מעוניין ברדבול\אקסל\פאוורפוינט\חטיפי אנרגייה ודומיהם, הסוכר שם יהרוג אותי. 

הסוכר זו גם הסיבה שאני לא מעוניין להגדיל את כמות הפחמימות. 

אשמח לשמוע המלצות.

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מה לגבי פחמימות מורכבות?

זה קצת בעייתי אחרי הכל פחמימות זה הדלק של הגוף

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

לא הייתי ממליץ לך להימנע מפחמימות באופן מוחלט. יש פחמימות בריאות ומורכבות ותורמות לא מעט לגוף ולשובע.

אורז מלא, בורגול, קינואה, שיבולת שואל (קוואקר) ועוד ועוד.

ארוחה טובה תבוא בשילוב של מנת חלבונים טובה כדוגמת חזה עוף, עוף, בשר לא רווי שומן וכו' לצד פחמימה מורכבת שתביא לשובע לאורך זמן

משקאות אנרגיה ודומיהם זה בדיחה, אל תשקול אפילו.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אם אתה מרגיש ככה באופן קבוע, אז אולי כדאי לשקול שינוי בתזונה חזרה.

בכל מקרה, משהו כמו פופקורן דל שומן ועשיר בנתרן יכול להיות פתרון טוב לשמירה על עירנות.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

בנוסף יכול להיות זו התקופה, קורונה, חוסר מעש, אולי רואה פחות שמש וכו'...

מתי עשית בדיקת דם פעם אחרונה? אם לפני חצי שנה לך תעשה בדיקה.

הבוסט היחידי שיכול לעזור לך זה סוכר, אם כמו שאמרו מעליי לא שינית כלום בתפריט זה משהו אחר.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם (נערך)

ברווזי - להמנע לגמרי מפחמימות זה רע לא פחות מעודף אכילה של סוכר.

אם אתה עושה המנעות טוטאלית מפחמימה זה לרוב משתלב עם תזונה קיטוגנית, ואת זה עושים בליווי של מומחה (וגם אז כמובן לוקח זמן לגוף להסתגל).

סוכר / פחמימה טבעית כמו מפירות וכדומה מטיבים עם הגוף יותר (כאשר אין בעיות בריאותיות בכללי או סכרת חלילה).

אני הייתי כמוך, מרגיש את העייפות הזו בד"כ, אבל מאז ששיניתי את התזונה ואני ישן טוב + להתאמן הרבה (בעיקר משקלים וקצת אירובי),

אני מרגיש הרבה יותר טוב ברוך ה'.

קודם כל לבצע בדיקת דם זה חשוב,

ממליץ תמיד - לעבור אצל תזונאי מומחה, יכול להמליץ על מייק ביקוב כאחד התזונאים הטובים (אם לא הכי טוב) שקיימים כאן או כאלו שעובדים אצלו / איתו, הוא מסתמך על מחקרים בין היתר מטא אנליזות ולא כתבות ב YNET או מיתוסים של "אל תאכלו אחרי 20:00 כי זה לא מתעכל" ושטויות כאלו.

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

פורסם

קודם כל בדיקת דם.

אצלי לפני קצת יותר משנה גם הייתה תחושה של חוסר באנרגיה, עייפות וכו', בדיקת דם מצאה מחסור בברזל למרות שאני אוכל בשר באופן קבוע.

לקחתי תוסף ברזל עם כמה ויטמינים שלמיטב הבנתי אמורים לעזור בספיגת הברזל, ואחרי שבועיים העייפות נעלמה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 6 שעות, Tvr_speed_12 כתב:

איך נראית התזונה שלך?

סבירה, יחסית מאוזנת מבחינת הרכב (פחות מבחינת שעות... אילוצי היום יום)

לפני 6 שעות, Tvr_speed_12 כתב:

האם שינית משהו לאחרונה?

האם אתה כרגע בתהליך של ירידה במשקל?

כן, שיניתי לאחרונה. 

לא נשקלתי בתקופה האחרונה, זו הנקודה הכי פחות חשובה עבורי בסיפור הזה (מתייחס לזה כאל תופעת לוואי ברוכה).

לפני 6 שעות, aka77 כתב:

מתי עשית בדיקת דם פעם אחרונה? אם לפני חצי שנה לך תעשה בדיקה.

כמה חודשים, בודק יחסית קבוע. באמת צריך לעשות עוד אחת בקרוב.

לפני 6 שעות, elibaba כתב:

בדוק b12

תוסף. נמנע מבשר, באופן כללי, בגלל כמות הכולסטרול והשומן שיש בו.

לפני 6 שעות, liav12 כתב:

ברווזי - להמנע לגמרי מפחמימות זה רע לא פחות מעודף אכילה של סוכר.

ממש לא לחלוטין. כרגע אני על הקטנת כמות, ומפה העייפות.

לפני 6 שעות, liav12 כתב:

אם אתה עושה המנעות טוטאלית מפחמימה זה לרוב משתלב עם תזונה קיטוגנית, ואת זה עושים בליווי של מומחה (וגם אז כמובן לוקח זמן לגוף להסתגל).

שוב, לא טוטאלית. רחוק מזה.

לפני 6 שעות, liav12 כתב:

סוכר / פחמימה טבעית כמו מפירות וכדומה מטיבים עם הגוף יותר (כאשר אין בעיות בריאותיות בכללי או סכרת חלילה).

זו מחשבה בריאה. תודה.

לפני 6 שעות, liav12 כתב:

אני הייתי כמוך, מרגיש את העייפות הזו בד"כ, אבל מאז ששיניתי את התזונה ואני ישן טוב + להתאמן הרבה (בעיקר משקלים וקצת אירובי),

כשאין סגר :roll: אני מתאמן בקראטה. סוף סוף מצאתי מקום להתאמן בו גם כשיש סגר. זו בכלל הסיבה לדיאטה...

לפני 6 שעות, liav12 כתב:

ממליץ תמיד - לעבור אצל תזונאי מומחה

אני פחות סומך על התזונאים-מניסיוני האישי. כל פעם שהייתי יוצא מאחד, הייתה לי התחושה שכל מה שמותר לי לאכול זה נייר, וגם זה רק כי הוא עשיר בסיבים.

יש (כמעט) מספיק ידע אישי כדי לאזן את עצמי, ועד לשינוי הקטן האחרון (שמאמין שאתרגל אליו תוך כשבוע-שבועיים) לא הרגשתי עייף או שחזרה לי אנרגייה בעיקרון.

נחשב מחדש את הפירות בתכנון. תודה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

קודם כל אתה צריך להגמל מפחמימות כדי שלא תרגיש שאתה צריך פחמימות בשביל אנרגיה.

אז כל שבוע-שבועיים תוריד עד שתגיע ל 1.2-3 גרם פחמימה ל 1 קג משקל גוף.

בנוגע לאיזה פחמימות, בשלב זה לא חשוב.
אתה בגמילה מכמות לא מאיכות
אבל זה לא אומר שתאכל 100 גרם סוכריות, אלא אל תחליף לחלוטין את כל הדגנים לפחמימות רק ממזון לא מעובד או קטניות/דגנים מלאים וכו'.

אחרכך, עניין של 3-4 חודשים שיעבור לך הצורך לתת לגוף תחושה ש 'פחמימה=אנרגיה'.

ואז יהיה לך גם יותר קל כדי לברור אילו פחמימות אתה אוכל ואם בכלל לשלב אותם בתפריט.

מניסיוני, בתור אדם שמתעמל לא מעט (כמעת כל יום...) ועובד לא מעט, גם לרוב פיזית אני יכול להיות על 30 גרם פחמימות ליום רוב השבוע בלי בכלל להרגיש איזה מחסור באנרגיה, אפילו לא עוברת לי המחשבה שחתיכת פחמימה תתן לי איזה פוש קטן.
עניין של הרגל ותרגול ה'גמילה'

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

קודם כל יש תזונאים טובים.

דבר שני גם כשאני על דל פחמימה אני לא מרגיש שאין לי אנרגיה

באופן כללי גם בחזה עוף יש פחמימה.

לא מכיר מישהו שאוכל רק חלבון, תמיד יהיה קצת פחמימה

אני כן חושב שכדאי לשלב גם שומנים- טחינה, אגוזים וכו'

ובאופן כללי לא לעשות את זה על דעת עצמך ולהחליט מה נכון

יש תזונאים טובים, אנשים שמכינים אנשים לתחרויות ויודעים איך הגוף מגיב ומתנהג במצבים קיצוניים

אני מבין שאתה לא גר בארץ אז אין טעם להמליץ לך

אבל תלך לתזונאי שמכין אנשים לתחרויות. לא תזונאי של קופת חולים שאומר שדדליפט זה סכנת חיים

בכל מקרה לבד לא הייתי מתעסק. לבד אני עושה לעצמי רק תפריטים מאוזנים שכוללים הכל עם קצת גרעון

• תוכן חדש...