Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רכב שעדיין תחת אחריות יבואן ובגלל הקורונה כמעט ולא נוסע ועשה כמה אלפי ק"מ בודדים. כדי שתהיה לי אחריות יבואן אני מבין שאני צריך לעשות טיפול שנתי בלי קשר לק"מ.

השאלה שלי היא מה התנאי שתהיה לי את האחריות ? האם זה רשום איפשהו במקום מוסדר ?

כאשר אני מגיע למוסך המורשה, יש לו רשימה של דברים שצריך להחליף בטיפול שנתי, האם הרשימה היא תנאי לאחריות ? האם אפשר להתמקח ?

פורסם

על מה יש לך להתמקח? על עוד מאה או מאתיים ש"ח? יש לך רכב ששווה (לפחות) עשרות אלפי שקלים, ההפרש הזה באמת שווה לך את הסיכון שאח"כ לא יכבדו לך אחריות? שיהיה לך קשה יותר למכור אותו?

מעבר לזה, יש דברים שמתבלים גם בגלל זמן, אפילו אם הרכב לא זז בכלל (שמן, למשל).

ליבואן יש רישום של כל טיפול במוסך מורשה שלו, כולל פירוט של מה נעשה. אם לא יהיה רישום כזה, בסיכוי לא רע יתנערו מאחריות עד שתוכיח אחרת. ולא פחות חשוב, בהרבה מקרים תוכל לקבל אחריות של רצון טוב גם אחרי שהאחריות תיגמר (תלוי בתקלה, בזמן ובנסועה, אבל זה קיים ולא כזה נדיר), ואותה אין לך שום סיכוי (כמעט) לקבל אפילו אם טיפלת 100% לפי הספר, אבל לא במוסך מורשה (של היבואן).

• אהבתי 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

בלי קשר לכסף, למה אתה קונה רכב חדש ממיטב כספך ומתלבט אם להשקיע בו את המינימום הנדרש שזה טיפול תקופתי?

פשוט חורה לי שזה המצב בארץ בכל הנוגע לתחזוקת רכב.

• אהבתי 2
  • מעניין 2
פורסם

רכב שנסע כמה אלפי ק"מ בודדים צריך לעשות החלפת פילטר אוויר ב 250 ש"ח ? הטיפול יוצא איזה 1550 ש"ח, אין לי בעיה לשלם את זה אם זה נדרש ובגלל זה אני שואל כאן האם באמת כל הדברים הללו נדרשים גם אם הוא כמעט יושב במהלך השנה.

פורסם (נערך)

לשאלתך האם נדרש - כן,כך החליט היצרן וכך מבצע היבואן,או כל מוסך מורשה אחר וגם אתה אמור לבצע אם אכפת לך מהרכב (או מהאחריות).

אם הרכב שווה עשרות אלפי שקלים ואין בו כמעט שימוש אז אולי עדיף למכור,חבל על הירידת ערך.

עריכה אחרונה על ידי bv12
פורסם

זה טיפול ראשון? איזה רכב זה שהוא כל כך יקר?

בכל אופן, זו שאלה שאין לה תשובה מוחלטת. מישהו תכנן את הרכיבים האלו והגיע למסקנה שבמקרה הממוצע צריך להחליף אותם כל שנה. יכול להיות שבמקרה שלך אפשר "למשוך" ולא להחליף חלק מהדברים מהבחינה הטכנית הטהורה, אבל: א. אתה (ואנחנו) לא באמת יודעים מה אפשר ומה לא ו-ב. אי אפשר לבנות מערך של תחזוקה טכנית למיליוני רכבים שיאפשר בחינה פרטנית ברמת הרכב (נסועה, מזג אוויר, שעות מנוע ובטח עוד כמה פרמטרים).

בקיצור - בשביל האחריות (ואחריות רצון טוב), השקט הנפשי, המכירה בעתיד - תחליף הכל.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

רכשנו לפני שנה סוזוקי sx4 שנהגו בה במשך 9 שנות חייה 4 אלף קמ כל שנה. וכל שנה היא נכנסה לטיפול החלפת שמן, פילטר שמן ומסנן אוויר. בנוסף כל x שנים נוספו בלמים או פלאגים וכו.

כל רשימת הטיפולים הזו יחד עם קמ נמוך הציבו את הרכב במקום טוב מאוד כמשומש, 15-20 אחוז יותר ממחירים של רכבים דומים באותה תקופה.

• תוכן חדש...