Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, DANI123456789123456 כתב:

איך ניתן לדעת כמה ק"מ עבר לפני שרכשת איפה ניתן למצוא את המידע הזה?

אתה יכול לדרוש רכב עם ספר טיפולים ושם אפשר לעקוב אחרי הקילומטרז שכתוב בין כל טיפול ולראות שאין משהו מסריח, לא ידעתי את החשיבות של ספר טיפולים מסודר עד עכשיו וכמה אפשר ללמוד ממנו.

הבנתי גם שאפשר לבקש מהבעלים להוציא במשרד רישוי טסטים קודמים של הרכב ולראות מה כתוב שם בקילומטרים, אבל לא בטוח אם באמת אפשרי.

עריכה אחרונה על ידי M-T-A
פורסם
לפני 12 שעות, M-T-A כתב:

הרכב לא עבר טסטים כי ב3 השנים ראשונות לא צריך. והוא עשה את הטסט הראשון בסוף 3 השנים 6 חודשים אחרי שהיה אמור לבצע אותו והיה 28 אלף.. בגלל זה אני חושד שהוא יכל זייף בקלות ויהיה קשה מאוד לעלות על זה.

ואולי הוא החליף מנוע ושם אחד משומש, וגנב את המגבים המקוריים....

לא כל רכב חברה מחסל 30 אלף ק״מ בשנה,  ולהכנס לסרטים כי יש כאלה שכן זה חסר בסיס.
אתה רוצה להיות קדוש מהאפיפיור? תנסה להשיג תיעוד של הנסועה כדי לידע את הקונה הבא, אבל להסתובב עם תחושה שדפקו אותך עוד לפני שבדקת?

• רעיון טוב! 1
פורסם

הסוחרים בנתניה כבר לא טיפשים, כולם כבר יודעים שנתניה עיר של סוחרי רכב.

הגעתי לראות רכב בישוב צמוד לנתניה, זהיתי ישר שמדובר בסוחר,

גם ניסה למכור לי את הסיפורים שלהם על אישתו ובלי תאונות והאוטו צבוע ברולר והוא מתחייב בבדיקה. 

מה שמעניין שאחרי חודש אין אותה ביד 2.

פורסם
לפני כשעה, caravelle כתב:

הסוחרים בנתניה כבר לא טיפשים... 

מה שמעניין שאחרי חודש אין אותה ביד 2.

כי יש יותר קונים טפשים ותמימים...

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם (נערך)
לפני 2 שעות, kompy כתב:

כי יש יותר קונים טפשים ותמימים...

לא שהם טיפשים- אנשים חושבים,שיש מציאות והם מחפשים אותם במקומות הכי מסוכנים כדי להגיד- "דפקתי את המערכת,שילמתי על האוטו פחות ממחירון" ואחר כך בוכים שרימו אותם,הם לא מבינים,שברוב המקרים לקנות רכב מסוחר,שאינו טרייד אין של יבואן/חברה גדולה ומוכרת (בלי קשר לעיר כזו או אחרת) זה פשוט לשים כספך על קרן הצבי.

הסוחר לא רק שאינו יודע הרבה על הרכב (הרבה רכבים מגיעים אליהם מהוצאה לפועל/אחרי תאונות שעברו שיקום במקומות חאפריים),הוא גם מקושר למכוני בדיקה באיזור כך שהסיכוי,שהבדיקה שתקבל תהיה אובייקטיבית הוא כמו סיכויינו להגיע לירח.

רק בחודש האחרון קרעתי את הרגליים ושרפתי ים זמן לנסוע למגרשים בצפון (אבא חיפש רכב עד 50K והבהרתי לו שהתקציב נמוך מידי ושאין ארוחות חינם) וכל זה רק כדי שלא יתפתה למודעות מסוחרים כאלו ואחרים שרצות בפשפשוק רכב.

"טיילתי במגוון מגרשים בצפון- דליית אל כרמל/טמרה/כפר יאסיף/ אזה"ת של לב המפרץ שם יש מגוון סוחרים /מגרשים אללה יסטור.

לאחר כל מיני סיפורי זוועה (בהתחלה רצה רק סקודה בגלל התקציב וראיתי 2 כאלו- אחת מהן היתה אולי מתאימה אבל עוררה חשד)

הסברתי לו,שהוא יצטרך למתוח מעט את התקציב בכמה אלפים ושיצטרך הרבה סבלנות ("אתה לא הולך ברגל").

המלצתי לו למכור את הרכב שלו עצמאית (מאזדה 3 ספיריט 2007 נמכרה תוך יום- סיכם עם המוכר תמורת מקדמה וכרגע הרכב נשאר אצלו עד שנקבל את המחליפה) ומצאתי לו רכב מסוכנות ידועה ומוכרת  בשלישי שעבר (רכב כמו שלי בסמלון וקשה מאוד למצוא את הדגם הזה,השנתון ורמת האבזור אין כמעט מודעות ביד 2 מפרטיים)- מייד שריינתי את הרכב תמורת מקדמה צנועה אחרי הבטחה,שאם חלילה הרכב עבר פגיעה בשילדה המקדמה תוחזר.

כיוון שמדובר בחברה גדולה מאמין,שלא יתעסקו בשטויות ושאני לא אהיה מופתע לרעה.

מה שמפתיע אותי בלי לפגוע בפותח הנושא,שיש בפורום מדריך מצויין כולל ים סיפורי זוועתיים של רכישה מסוחר (נתניה וחולון מככבות שם הרבה-רמז עבה) ולו היה טורח לקרוא אותו היה מלכתחילה נמנע מלהיכנס לצרה הזו.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לפני 21 שעות, wildlands2019 כתב:

אם אני הייתי במקומך,

הייתי מפרסם למכירה במחיר ריאלי לפי מצב ידיים, וקילומטר בשוק, ומוריד מזה עוד 2% ירידת ערך,

לקונה אני משקף את התמונה האמתית, שקניתי את הרכב ובגלל המצב (קורונה) אני נאלץ למכור,

משקף את המצב האמתי בלי לנסות להיות נוכל מספר 2, כותב שהרכב עם מעט קילומטרים, לא מתחייב על כלום בבדיקה 

כל מי שהתקשר בינתיים רצה שאתחייב בבדיקה, יש טעם לעשות את זה ובמקרה הגרוע להיפרד מעוד 600 ש''ח?

פורסם

אף בן אדם הגיוני/שפוי, לא רוכש רכב ללא התחייבות. זהו כלל ראשון שלא זזים ממנו.

לא מצליח להבין את כל ההמלצות שיש כאן למכור רכב ללא התחייבות. 

פורסם

על מה אתה יכול להתחייב?
אין לך בנתיים מושג איזה חתול נמצא בשק שקנית מסוחר ( לא מצב מכני, לא תאונות, אפילו לגבי הקילומטראז' אינך בטוח ).
הדבר היחיד אולי מבחינתך יכול לבוא בחשבון, להתחייב לזה שאין פגיעת שלדה ורק במקרה שימצאו פגיעה כזאת, להחזיר את עלות הבדיקה.

במכירה אני לא מוכן לממן בדיקות של הקונים, מספר מה שידוע לי על הרכב ( טיפולים, תקלות, תאונות שהיו וכו..), והקונה יחליט האם לקחת את הרכב לבדיקה או לא.
מי שרוצה התחייבות שיילך לסוחר ( שם המושג הזה נפוץ ).
ואם אני רוצה לקנות רכב, אף פעם לא אתקשר למודעה בה רשום "מתחייב בבדיקה".

• רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 9 דקות, yogev20 כתב:

יכול להראות את טופס הבדיקה שאני עשיתי.

להראות טיפולים שנעשו לפני ולהגיד שלא היו תאונות בתקופה שהרכב אצלי.

לא חותם על שום דבר.

• רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

התחייבות לשלדה זהו הכלל הראשון לפני שקונים רכב. (כן גם מאזרחים רגילים)

מי שרוצה לקנות רכב ללא התחייבות מראש, זכותו המלאה. אני לא רכשתי מעולם ככה רכב, וגם לא ארכוש

רכב שהמוכר לא מוכן להתחייב בבדיקה, ולשלם עליה במידה וישנה פגיעה. 

לפני 20 שנה התחייבתי על רכב בבדיקה שאין פגיעה בשלדה, וכן הייתה, לכן שלמתי את מלוא הבדיקה.

פורסם

הרי ראית כאן בפורום כמה ( עשרות/ מאות ) בדיקות.

בכל אחת מהבדיקות המכונים רושמים משהו בסעיפי מנוע/ גיר כדי לא להיות חשופים לתביעות.

איפה מסתיימת ההתחייבות שלך כלפי הקונה? נזילות/ נקישות/ רעשים - על כל דבר כזה הקונה עלול לדרוש החזר הבדיקה, במידה ויחליט לא לקנות.

תחזיר 500₪ לכל אחד שלא מכיר את סגנון הרישום בבדיקות?

וחוץ מזה, מה בעל הרכב יודע על מצב מכני של הרכב? הוא נכנס לתוך המנוע? גיר?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
לפני 48 דקות, yogev20 כתב:

הגיוני, אפילו הסוחר היה מוכן להתחייב בבדיקה למרות שאני משער שהיו לו קומבינות עם מכונים קרובים גם ככה

עריכה:

אוקיי אז אתחייב רק על שלדה, למרות שזה גם יכול להישמע לא טוב מבחינת קונים פוטנציאלים

עריכה אחרונה על ידי M-T-A
  • תוכן חדש...