Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד גלקסי מנוע 2.0 טורבו או 2.3 בלי טורבו.

shmuel3058
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

בס"ד

גרסת הטורבו, משמעותית יותר חזקה(גם מומנט וגם כ"ס), צריכת הדלק עדיפה יותר בדגם המטורבת.

ישנו שוני גם ביחידת בקרת האקלים, וישנו עוד הבדל שהוא הגיר רובוטי מול פלנטרי.

בשנת 2011, ישנה גרסת ה-2.3 עם"בודי" של גרסת הטורבו ולפי דעתי בסך הכולל, היא העדיפה.

החלפת מצמדים בגרסת הטורבו יכולה לגרום לך להוריד דמעות ולא משמחה.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בס"ד

לדגם הטורבו(2.0) ישנם כמה מכלולים שאינם מגיעים עם הדגם האטמוספרי (2.3):

1. גיר רובוטי הוא בעצם גיר ידני מתופעל ע"י מחשב, למצמדים ישנו בלאי(טבעי), עלות החלפה שלהם במורשה (וזה כולל החלפה של המחזיר שמן ועוד חיישן מהירות כמדומני) מגיעה לאזור ה-10k, אין אפשרות להתחמק מכך, מתישהו זה יגיע, ההחלפה במורשה מגיעה עם אחריות לשנה או 20kkm, הגיר כשלעצמו הוא די אמין וללא בעיות מיוחדות, עוד אלמנט שנכנס לתמונה הוא מחשב הגיר (המוח), עלות החלפה(אין שיפוץ) 8k, המקסימום שאני מכיר גיר כזה החזיק 180kkm עם ריבוי נסיעות בבין עירוני

לפי פורד, כל 60kkm,נדרשת החלפת שמן גיר +פילטר, עלות?, 1200 ש"ח במורשה כולל עבודה, אני כשלעצמי מחליף כל 30kkm עקב ריבוי נסיעה בפקקים.

הבהרה קטנה - רוב הגירים, מחליפים להם מצמדים עקב נזילה שקיימת בין הגיר למנוע, מה שמעיד על מחזיר שמן גמור עקב בלאי של מצמדים (נוצרת אובאליות על הציר עקב הבלאי של המצמדים) ולאו דווקא החלקות או בעחות אחרות.

2. טורבו - ללא בעיות מיוחדות,בדר"כ מחזיק 150kkm( תלוי בבעלים, איך טיפל וכמה לחץ עם הרכב) אבל שוב, רכיב עם פוטנציאל קלקול, עלות החלפה במורשה 7k צפונה.

3. המנוע עצמו אמין ואין בעיות מיוחדות.

שאר הדברים שכתבתי בפוסט הקודם שלי, סה"כ בוצע שדרוג של מערכת השמע ובקרת האקלים, בדגם הטיטניום יכול להיות שבד המושבים עשוי מאלקנטרה והדשבורד יש מסך LCD.

בדגם האטמוספרי (2.3) המנוע גם אמין (משותף למזדה), ישנו גיר אוטומטי אמין מאוד של אייסין בעל 6 הילוכים.

בעיות ידועות, משאבת דלק, מכלול מאוורר בתא המנוע וצריכת דלק גבוהה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על הפירוט.

לא נשמע שכדאי להתקרב לדגם הטורבו.

יש הבדל בין גלקסי 2009 שאין טיטניום רק ג'יאה, לשנתונים מעל שיש טיטניום? שינו משהו ברכב עצמו?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בס"ד

מתיחת פנים, המרכב הוא כמו של דגם הטורבו, ג'אנטים שונים, מסך LCD עם פונקציות שלא קיימות בדגם הישן יותר, מודול בלוטוס יותר מתקדם כמדומני.

זה מה שאני מכיר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה ההבדלים בין ה גלקסי ל S-MAX?

ומה מומלץ מבניהם?

בס"ד

דגם הטורבו או האטמוספרי?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בס"ד

בכלליות, ההבדל בין הגלקסי לאסמקס הוא המרכב, בגלקסי, ישנו מזגן אחורי שורה שלישית יכולה לאכלס מבוגרים ותא המטען גדול בטיפה יותר.

ישנו שוני לא קטן בכלל בין גרסאות טיטניום וטרנד.

השוני הוא במנוע (240 מול 203 כ"ס), ישנו שוני נוסף במערכת השמע, בטיטניום קיים סאב מובנה, 11 רמקולים (כולל סנטר) של סוני, גג פנורמי, צמיגים יותר גדולים 235/45 /18 מול 225/50/17, דיסקים מוגדלים (316 מול 300 מ"מ), צג LCD מול צג עם פשוט מאוד, מושבי עור ואלקנטרה בטיטניום מול מושבי בד בנוסף ל-DRL שקיים רק בטיטניום.

דרך אגב, האופציות שכתבתי כאן, רובם המוחלט קיימים רק בגרסת הטיטניום של האסמקס ולא בגלקסי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...